3. dubna 2014 • 20:29

Fair play v semifinále! Pech se přiznal: Žižka mě nefauloval

Autor: tej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Semifinálový souboj mezi Spartou a Brnem je od úvodního do závěrečného hvizdu plný tvrdých soubojů, šarvátek a vyloučených hráčů. Jenže sparťanský útočník Lukáš Pech i ve vyhroceném semifinále ctí fair play. Ve vlastním oslabení zachránil Tomáše Žižku od vyloučení.



MATCH OVERVIEW LEGACY
3. 4. • 17:50
HC Sparta Praha
HC Sparta Praha
3:0
ONLINE
3. dubna
17:50
HC Kometa Brno
HC Kometa Brno
Góly

Domácí: 07:59. Kumstát, 15:30. Krejčík, 17:05. Piskáček

Hosté:

Sestavy

Domácí: Pöpperle (Málek) – Piskáček, Pilař (A), Krejčík, Sičák, Polášek, Philipp, Hrbas – Rolinek (C), Hlinka (A), Ton – Rachůnek I., Pech, Kumstát – Buchtele, Přibyl, Forman – Rachůnek T., Simon, Klimek – Procházka.

Hosté: Čiliak (Trvaj) – Hanzlík, Miller, Kempný, Kováčik, Žižka (A), Kuboš, Dlapa – Hruška (A), Čermák (C), Svoboda J. – Káňa J., Němec, Svoboda T. – Pivko, Raška, Zohorna – Burian, Koreis, Vondráček – Mrázek.

Rozhodčí

Šindler, Minář – Barvíř, Blümel

Stadion

Tipsport arena - Praha, Holešovice

Návštěva

9 187 diváků

Tohle se jen tak nevidí a když už, většinou je u toho právě Lukáš Pech. Sparta v úvodním utkání semifinále prohrála doma s Brnem a ve druhém zápase musela vše napravit. Kometě sparťané nasázeli tři góly už v první třetině a zbytek si pohlídali. Což se Brnu nelíbilo.

Při každé oslavě sparťanského gólu začala hokejisté Brna soupeře napadat. Tvrdé zákroky a šarvátky si našly své místo v celém utkání. Jenže i přes napjatou a vyhrocenou situaci se najdou hráči, kteří cti fair play v každém případě. A Lukáš Pech je tomu ukázkou.

Pech přiznal, že nebyl faulován
Video se připravuje ...

Ve 25. minutě hrála Sparta oslabení a Pech v souboji o kotouč s brněnským Tomášem Žižkou upadl. Rozhodčímu okamžitě vystřelila ruka nahoru a chtěl vylučovat. Žižka se rozčiloval, ale nemusel. Pech totiž rozhodčímu vysvětlil, že se ho Žižkova hokejka vůbec nedotkla a spadl sám. Trest se neuděloval a sudí to vysvětlil slovy, že se žádný trest neukládá, protože se hráč přiznal.

Spartě nakonec tři góly z první třetiny stačily. Žádný už nedala, ale také nedostala, a tak vyrovnala stav série na 1:1. Semifinále se tak přesouvá do Brna, kde bude chtít Sparta vrátit Kometě porážku ze svého ledu.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud