10. dubna 2014 • 15:43

Zraněného Němce nahradí Hruška. Těším se, hlásí útočník Komety

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Nahlédněte do kabiny Třince: kdo sbírá auta a kdo by mohl být ekonom. Kacetl je...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sezonu začal jako střední útočník, s hrou na centru útoku má bohaté zkušenosti. S pukem to umí, má cit pro přihrávku, udrží ho i v oslabení. Kometa neměla moc těžkou práci v hledání náhrady za zraněného Vojtěcha Němce do jeho útoku: bude to Jan Hruška.



„Tuhle sezonu jsem si vyzkoušel úplně všechno. Extra změna to není. Nějakou dobu jsem centra hrál, většinou bývá víc na puku než křídlo. Uvidíme, jak to bude vypadat. Na zápas se těším,“ reaguje Hruška na svůj přesun nevzrušeně.

Nebude to jediná změna v sestavě. Do ní se taky vrací obránce Ryley Miller, nejspíš na místo po distancovaném Janu Hanzlíkovi.  Hlavně Hrušku čeká důležitá role, protože Němcův útok byl ve své podobě s křídly Tomášem Svobodou a Janem Káňou v Kometě nejúdernější.

Pro jeho co nejlepší fungování sáhli trenéři Komety k víc změnám než jen výměně kus za kus a Hruška se přesune z první řady, kde měl taky důležitou úlohu na křídle. Jako křídlo trénoval zase v jiné formaci na přesilovku.

Těžkou hlavu si z posunu na Němcovo místo nedělá. „Jako osobní výzvu to určitě neberu. Tady se skloňuje Vojtovo jméno, ale my jsme Kometa jako celek. To, že nám bude Vojta chybět, víme všichni. Ale pořád hrajeme hlavně za Kometu, jedeme do Prahy jako tým. Budeme se snažit ho nahradit všichni,“ zdůrazňuje.

V semifinálovém utkání Sparty s Brnem se řešily i brutální fauly
Video se připravuje ...

Jak bude nově složený útok hrát, to se uvidí až na holešovickém letišti. Hruška je zkušený a přizpůsobivý, v čemž lze hledat jediné vodítko. Totiž že „se uvidí“.
„Záleží, co bude hrát soupeř, co my. Nejde přijít a říct klukům, aby jezdili jinak než doteď. Nemělo by to žádný smysl. My se musíme pokusit odvést co nejlepší výkon,“ odhaduje.

Na zápas se těší. Na to, že Brno mohlo při proměnění výhody domácího hřiště držet za stavu 3:1 mečbol, nechce ani pomyslet. „Mohla taky Sparta vést 3:1 nebo mohla vést 4:0 a mohl být konec. To se odvádíme ke spekulacím, které nedávají smysl. Je to 2:2 a jdeme do zápasu s tím, že bude hodně důležitý,“ říká Hruška.

Pohoda na tréninku, kde hráči rozhodně neměli kyselé obličeje, o tom vypovídala. „Proč by měla být nálada špatná? Hrajeme semifinále, užíváme si to, užívají si to lidi… pro nás je to výzva, tak proč mít špatnou náladu?“ ptá se.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud