František Suchan
10. dubna 2014 • 15:30

Pechovi bylo na zvracení, ale bude hrát. Hanzlík měl asi zkrat, říká

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve středu už se zase proháněl po ledě, na pátý díl hokejového semifinále s Kometou je připravený. Ale že by byl sparťan Lukáš Pech úplně fit potom, co v pondělí nakoupil od Jana Hanzlíka úder hokejkou do obličeje, to se říct nedá...



Na tváři nemá žádný viditelný šrám, to hlavní schytala čelist. Po nevybíravém zákroku, za který brněnský Jan Hanzlík dostal dvouzápasový distanc, se ale ještě Lukáš Pech úplně nevzpamatoval.

„Trochu mě pořád pobolívá hlava, když koukám dolů, ale už je to lepší. Po tom utkání mi nebylo moc dobře, bylo mi na zvracení, tak jsem radši šel na rentgen. Ten dopadl dobře, takže bych měl nastoupit,“ vykládal sparťanský útočník po středečním tréninku.

Na něm si zkoušel i nájezdy, v nichž vyniká, stejně tak jako v kličkování v soupeřově pásmu. Jedno takové předvedl právě ve druhé třetině pondělního mače, než jeho honbu za kotoučem utnula rázná protivníkova stopka, než nečekaně ochutnal Hanzlíkovu hůl.

Byl podle Pecha jeho atak úmyslný? „Nevidím nikomu do hlavy. Nějaký pátek proti sobě hrajeme, takže věřím, že to úmyslné nebylo. Hokejka mu ale prostě vylítla, asi měl nějaký zkrat, nebo mě chtěl třeba trefit do ramene, nevím...“ přemýšlel 30letý technik.

V semifinálovém utkání Sparty s Brnem se řešily i brutální fauly
Video se připravuje ...

„Snažil jsem se vyšťourat puk a najednou přilítla rána. Pak už si toho chvíli moc nepamatuju. Bylo to nepříjemné, myslel jsem, že mám otřes mozku, protože mě bolela hlava. Zatmělo se mi před očima,“ popisoval okamžiky před a po faulu.

Poté, co musel na ošetření do kabiny, se brzy vrátil na led. Ale většinu třetiny jen strávil na střídačce, necítil se. V závěru partie pak Pech alespoň do prázdné branky pojistil výhru 5:3 a následně si mohl číst ohlasy z kabiny Komety, kde se domácím příliš nezdálo, jak rychle se vrátil do akce, když ho předtím museli ze hřiště sbírat.

„Co k tomu mám říct? Kdo tohle tvrdil, asi nikdy nedostal takhle do obličeje. Asi by v téhle situaci odjel a dělal na fanoušky jedničky, že je v pořádku,“ rýpnul si zraněný.

Že by ho ve čtvrtek někdo ze soupeřů šetřil, se nedá čekat. Spíš naopak...

Pátý duel mezi Spartou a Kometou sledujte od 18.30 ONLINE zde:

MATCH OVERVIEW LEGACY
10. 4. • 18:30
HC Sparta Praha
HC Sparta Praha
1:2
ONLINE
10. dubna
18:30
HC Kometa Brno
HC Kometa Brno
Góly

Domácí: 18:30. Simon

Hosté: 17:52. Pivko, . Kováčik

Sestavy

Domácí: Pöpperle (Málek) – Piskáček, Krejčík, Sičák, Polášek, Philipp, Kubát, Hrbas – Ton, Hlinka (A), Buchtele – Kumstát, Pech, Rolinek (C) – Klimek, Přibyl, I. Rachůnek – Simon, Divíšek, Forman. Trenér: Josef Jandač.

Hosté: Čiliak (Trvaj) – Miller, Žižka (A), Kováčik, Kempný, Kuboš, Dlapa, Dujsík – Novotný, Čermák (C), J. Svoboda – T. Svoboda, Hruška (A), Káňa – Zohorna, Raška, Pivko – Vondráček, Koreis, Burian – Mrázek. Trenér: Vladimír Kýhos.

Rozhodčí

Jeřábek, Šindler – Barvíř, Pešek

Stadion

Tipsport arena

Návštěva

11 738 diváků

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud