Pavel Bárta
12. května 2014 • 16:28

Překvapení! Kapitán Patera opouští Kladno a posílí Olomouc

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tak to je bomba! Vedení extraligového nováčka z Olomouce získalo kardinální úlovek. Na Hanou se totiž stěhuje ikona kladenského hokeje, čtyřnásobný mistr světa a olympijský vítěz Pavel Patera. Útočník, jemuž bude v září 43 let, opouští Rytíře po deseti letech. Nyní oblékne dres mužstva, proti kterému bojoval v baráži o extraligu a jež se prodralo mezi elitu i na úkor kladenského týmu.



„Chtěli jsme zkušeného hráče. O Pavla neprojevili v Kladně zájem, nechtěli s ním asi prodloužit smlouvu. Viděli jsme ho v baráži, já ho znám ještě ze Vsetína. V Kladně byl jednoznačně nejlepší hráč. Ještě chce pokračovat, vzhledem k tomu, co může mužstvu dát, a jeho zkušenostem jsme rádi, že jsme se domluvili. Ne, že bychom na něj chtěli všechno házet, ovšem takový hráč se nám určitě bude hodit,“ řekl pro Sport Jiří Dopita, jednatel olomouckého klubu a zároveň asistent trenéra.

Olomouc Pateru naťukla už na konci baráže, on však chtěl zůstat v Kladně, odkud pochází. To potvrdil i on sám. „Chtěl jsem pokračovat v Kladně, ale to bohužel nic nenabídlo, takže jsem měl v podstatě dvě možnosti. Buď jít do sportovního důchodu, nebo odejít z Kladna. Rozhodl jsem se pro tu druhou variantu. je to pro mě nová výzva, uvidíme,“ dodal Pavel Patera.

ROZHOVOR S PAVLEM PATEROU SI PŘEČTĚTE V ÚTERNÍM DENÍKU SPORT

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud