4. srpna 2014 • 18:02

Ručinský má smůlu. Nedvěd to balí, do Litvínova nakonec nejde

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

V hlavě mu ten nápad šrotoval, vážně se zabýval myšlenkou vzkříšení již zaplombované kariéry. V Litvínově, odkud v sedmnácti letech emigroval do Kanady. Vedle Martina Ručinského, velkého kamaráda. Veškeré úvahy však padly, Petr Nedvěd se rozhodl, že extraligové brusle nechá ležet ladem. Je z něj skutečný hokejový penzista. „Je to definitivní,“ informoval v rozhovoru pro iSport.cz.



Nedávno o tom otevřeně mluvil pro deník Sport. O lákavé možnosti zahrát si s Martinem Ručinským v jednom klubu, v jednom dresu, v jedné formaci. A i kumpán Ručinský pravil dost toho o své touze prožít poslední extraligovou sezonu po boku Petra Nedvěda.

Plán se reality nedočká. „Litvínov mě skutečně hodně nahlodal. Sám jsem byl překvapený, jak moc,“ přiznává Nedvěd, bývalý kapitán Bílých Tygrů, s nimiž letos na jaře skončil v předkole play off po třech porážkách s Vítkovicemi.

„Samozřejmě, že z 99 procent za tím stál Růča, on byl tím hlavním důvodem, proč jsem o návratu uvažoval. Na jednu stranu bych si hrozně rád s Martinem zahrál, pořád jsem s tou myšlenkou koketoval, když jsem si však chtěl v hlavě udělat definitivní jasno, došlo mi, že moje celková motivace hrát dál hokej není taková, jaká musí být. A to pak nemá cenu do toho jít,“ tvrdí Nedvěd.

Hokejista Petr Nedvěd ohlásil definitivní odchod do důchodu svým fanouškům
Video se připravuje ...

A nebyla to jen slabší motivace, která 42letého veterána odradila od comebacku. Už v posledním ročníku nejvyšší soutěže si užil dost zdravotních trablů. Nechtěl se opakovat. „Minulá sezona byla z mojí strany odehraná na krev. Vybavilo se mi, jak jsem se po ní cítil a když jsem si po nějakém čase, který jsem k tomu potřeboval, dal všechno dohromady, tyhle věci byly silnější než vidina zahrát si s mým velkým kamarádem. Takže platí, že v hokeji pokračovat nebudu,“ uzavřel diskutované letní téma majitel stříbrné olympijské medaile z Lillehammeru 1994.

V Litvínově nyní budou napjatě čekat, zda či nakolik se Nedvědovo rozhodnutí promítne do uvažování Martina Ručinského nad pokračováním kariéry.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud