Květoslav Šimek
16. října 2014 • 18:15

Vítkovické zemětřesení! Ze sestavy vypadli kapitán Burger a Stehlík

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Útočník Jiří Burger (37 let) a obránce Richard Stehlík (30 let) zůstali mimo vítkovickou sestavu pro páteční 13. kolo hokejové extraligy. Do Plzně s týmem ani neodcestovali. Trenér Peter Oremus chce důrazně zatřást týmem a dát tímto krokem jasně najevo – nikdo není nedotknutelný!



Vítkovičtí se výsledkově trápí. Po výborném rozjezdu, kdy je po pátém kole dělilo od prvního místa jen skóre, prohráli šest zápasů v řadě za sebou. Padli na předposlední místo, šéfové klubu jsou hrubě nespokojení.

Trenéři Peter Oremus a Roman Šimíček prozatím dostali důvěru. Prvním krokem, jak se chce klub pokusit krizi a trápení ukončit, jsou změny v kádru. Pro tentokrát zůstali mimo hru kapitán Jiří Burger a Richard Stehlík.

„Sáhli jsme ke změnám v sestavě, nebudu je konkretizovat, každý to uvidí na první pohled v Plzni,“ říkal pro klubový web trenér Oremus. „Nicméně je potřeba už skončit s prohrami, a to i za cenu pro někoho možná překvapivých kroků. Proto možná bude pro někoho překvapení, kteří hráči s námi do Plzně nejedou.“

Faktem je, že Burger ani Stehlík nejsou aktuálně tradičními oporami Vítkovic. Burger má z 11 zápasů 5 bodů (0+5), obránce Stehlík 3 (1+2). Navíc sbírají hromady minusových bodů v hodnocení účasti na ledě. Burger je na čísle -7, Stehlík dokonce -11.

Do Plzně s Vítkovicemi neodcestovali ani zranění útočníci Rostislav Olesz a Petr Strapáč. Páteční duel Plzně s Vítkovicemi, do něhož už naopak po „korekci“ trestu může naskočit plzeňský živel Ryan Hollweg, začíná v 17.30 hodin (online na www.isport.cz).

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud