15. října 2014 • 17:30

Hollweg už může hrát! Svaz mu snížil trest na SEDM zápasů

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Výkonný výbor Českého svazu ledního hokeje zkrátil Ryanu Hollwegovi z Plzně trest za zákrok na slávistu Tomáše Vlasáka z deseti na sedm zápasů. Americký útočník se tak může vrátit na extraligový led, v pátek ho trenéři západočeského celku mohou nasadit do utkání proti Vítkovicím



„Pro nižší sazbu se výkonný výbor ČSLH rozhodl mimo jiné na základě skutečnosti, že na rozdíl od disciplinární komise se jednáním hráče Ryana Hollwega zabýval poprvé," uvedl prezident ČSLH Tomáš Král v tiskové zprávě. „Chceme mu poskytnout příležitost, aby slova o tvrdé, ale v souladu s pravidly vedené hře prokázal," dodal.

Hokejový svaz původně oznámil, že Hollwegovi ukončil trest k dnešnímu dnu a počet zápasů, ve kterých měl zastavenou činnost, snížil z deseti na osm. Indiáni však mají utkání 10. kola proti Liberci přeložené na úterý 21. října a do něj již může Hollweg nastoupit. Vynechá tak sedm extraligových duelů.

Jednatřicetiletý Hollweg fauloval svého bývalého spoluhráče Vlasáka v zářijovém utkání 4. kola na ledě Slavie. Za zákrok na koleno byl vyloučen na pět minut a do konce utkání a ve zkráceném řízení pak dostal disciplinární trest na deset zápasů, tedy do 21. října.

Předseda disciplinárky Karel Holý uvedl, že komise přihlédla spolu s vážností zákroku také k tomu, že Hollweg byl už v minulosti několikrát trestán. Šéf plzeňského klubu Martin Straka s trestem pro svého hráče nesouhlasil a podal proti verdiktu odpor.

Disciplinární komise však desetizápasový distanc potvrdila, načež následovalo Hollwegovo odvolání k výkonnému výboru svazu. Ten mu dnes zastavení činnosti o tři zápasy zkrátil.

„Výkonný výbor ČSLH se současně důrazně ohradil proti lživým výrokům hráče Ryana Hollwega zveřejněným dne 7. 10. 2014 v rozhovoru pro deník Mf Dnes a týkajícím se údajné přítomnosti ochranky a chybějícího prostoru pro obhajobu při projednávání jeho přestupku disciplinární komisí ELH. Uvedené výroky jsou zcela nepravdivé a v zásadním rozporu se skutečností," uvedl svaz v tiskové zprávě.

Den s Ryanem Hollwegem: Vaří, venčí psy a hraje na kytaru
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud