Květoslav Šimek
21. listopadu 2014 • 11:11

Vítkovice vyzkouší mladého amerického brankáře Maxwella

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Třiadvacetiletý brankář Brandon Maxwell přiletěl na zkoušku do Vítkovic. Ostravané s gólmanem, kterého v roce 2009 draftovalo Colorado (154. pozice), do extraligy podle všeho vyrukují až příští týden. Podle trenéra brankářů Martina Pruska potřebuje aklimatizovat a potrénovat.



„Je to další z impulzů, který jsme chtěli našemu týmu dát,“ řekl generální manažer Petr Husička pro klubové stránky. „Brandon je hráčem, který prošel americkým mládežnickým systémem a má zkušenosti jak z KHL, tak ze Švédska.“

Maxwella, který v roce 2008 chytal za USA na mistrovství světa do 18 let (bronz), vytipovali jako případnou posilu Martin Prusek s asistentem Jakubem Petrem. Dnes by proti Pardubicím (17 hodin) ještě chytat neměl.

„Je logické, že potřebuje čas na aklimatizaci a přizpůsobení se zdejšímu prostředí,“ říká Prusek. „Je nutné, aby se do toho nejprve dostal a pořádně potrénoval. Poslat ho do brány při první příležitosti by mohlo spíše uškodit.“

Mladý Američan doplní dvojici Daniel Dolejš – Filip Šindelář. „Ti stále mají naši důvěru, a pokud jim to nyní sedne a bude se dařit, tak není důvod to za každou cenu měnit,“ dodal Prusek.

Zkušenosti s evropským hokejem už Maxwell má. V roce 2012 byl v týmu Novokuzněcku, pár zápasů pak odchytal za ukrajinský Berkut Kyjev. A v minulé sezoně hájil bránu švédského Rögle ve druhé nejvyšší soutěži. Ve 40 zápasech měl průměr 2,65 gólu na zápas a úspěšnost zákroků 90,3%.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud