Martin Tomaides
17. prosince 2014 • 12:52

Nový kouč Slavie burcuje. Na postavení v tabulce zapracujeme

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tak to je on, tenhle muž má vyvést Slavii ze dna tabulky. Dvaapadesátiletý slovenský kouč Dušan Gregor se stal novým vládcem střídačky tradičního pražského klubu a ve středu dopoledne už dával svým svěřencům první lekce. "Musíme zapracovat na některých věcech, které Slavii srazily tam, kde teď je," řekl po tréninku slovenský kouč.



Chvíli Gregor pozoroval dění na ledě, nechal svého asistenta Josefa Beránka udělit první úkoly a jen se díval. Brzy se ale pustil do práce. A to tak, aby ho nikdo nepřeslechl. Hluboký hlas bývalého trenéra Admiralu Vladivostok se rozezněl celým Edenem a každý z hráčů Slavie se chtěl předvést a makal naplno. Třeba gólman Dominik Furch při jednom z inkasovaných gólů zlostně rozlámal hůl o břevno. Tým ze dna extraligové tabulky se chce dostat výš.

"To je to hlavní. I když je teď situace jaká je, věříme tomu, že se s tím dá něco udělat. Čas ukáže," popisoval Gregor po svém prvním tréninku pocity z nelichotivého postavení jeho nového týmu v tabulce.

Dušan Gregor během prvního tréninku na Slavii.Foto Michal Beránek (Sport)

Slavia v posledních letech už nebývá tím postrachem, jakým byla dříve, přesto i tak bývala nebezpečným a houževnatě hrajícím soupeřem. Letos je její krize ale skutečně hluboká, v tuto chvíli například drží nešťastnou sérii osmi proher v řadě.

"Všichni víme co Slavia znamená v českém hokeji a všichni víme kde je Slavia právě teď. Zodpovědnost cítíme jak majitel klubu, tak já. Je důležité, abychom na výsledcích zapracovali, jedinec nic nezvládne, cestu najdeme jenom všichni společně," popisuje cestu, kterou se chce s mužstvem vydat.

Další možnou variantou je příchod nových tváří, i nad tím už Gregor přemýšlel. "Určitě bych byl rád kdybychom posílili, ale to záleží na tom, kdo bude vhodný a kdo bude na trhu. Nerad bych abychom vybírali na náhodu," řekl trenér, který před lety vedl také extraligový Liberec.

A kam teď se Slavií? Je rozkazem záchrana sezony, nebo může klub pošilhávat i po play off? "Nezlobte se, na tuto otázku neodpovím. Jak jsem říkal, všichni víme kde se v tabulce nacházíme, v hokeji je všechno možné," volil správná slova Gregor.

CELÝ ROZHOVOR S NOVÝM TRENÉREM SLAVIE DUŠANEM GREGOREM SI PŘEČTĚTE V ZÍTŘEJŠÍM DENÍKU SPORT

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud