Zdeněk Janda
27. prosince 2014 • 08:58

S novým trendem pískání máme problém, litoval po derby Valach

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hlavu vzhůru. Neutápět se prohrami. A věřit! Slávistický obránce Juraj Valach se i po porážce číslo devět, která přišla v derby se Spartou (0:3), snaží zachovat pozitivní mysl. „Nějak se to zlomit musí,“ věří slovenský bek. Zároveň popisuje dosavadní přínos jeho krajana Dušana Gregora na střídačce. „Je znát, že tomu dává nový impuls,“ tvrdí zadák.



Slavii v zápase s městským rivalem zazdila vyloučení. Devět dvouminutových trestů je moc, zvlášť když se hraje proti rozjeté Spartě.

„S tím novým trendem pískání máme problém. Ale nedá se nic dělat, musíme se s tím popasovat. Je třeba více bruslit, méně hrát s hokejkou tak, jak se nemá,“ nabádá Valach. A snaží se na slávistické hře najít alespoň nějaká pozitiva.

„Třeba v tom, že jsme se Spartě už možná i pohybově vyrovnali, dokonce jsme ji v některých fázích zatlačili. Ale potom vždycky přišly hloupé fauly. Pokud budeme více disciplinovaní, tak si myslím, že můžeme hrát vyrovnanou partii s kýmkoliv,“ tvrdí urostlý obránce.

SESTŘIH: 31. kolo extraligy, Sparta Praha - Slavia Praha 3:0
Video se připravuje ...

Mužstvo během reprezentační pauzy převzal slovenský odborník Dušan Gregor, jenž nastolil nové pořádky. A jeho přítomnost je znát. „Určitě dodal nový impuls. Tréninky jsou intenzivní, ve vysokém nasazení. Trénuje se víc, také mimo led. Dělá se na detailech, odstraňují se chyby. Možná to teď v derby ještě nebylo vidět, nový trenér je tady krátce. Ale ono to přijde, chce to čas. Když se ještě více sžijeme s tím novým systémem a každý si to vezme k srdci, je určitě na čem stavět,“ věří Valach.

Ten přiznává, že si kvůli mizerné situaci, v níž se Slavia nachází, ani neužil Vánoce. „Na nějaké srandičky není čas, museli jsme se i během svátků soustředit na hokej,“ vykládal slovenský reprezentant po deváté porážce v řadě.

Přesto se snaží zachovat pozitivní mysl. „Trenér nám povídal, že nemáme sledovat tabulku, máme se hlavně soustředit na sebe, na to, abychom odstraňovali chyby. A ono to přijde. Jasně, těžko se mi k tomu mluví, každého štvou ty porážky. Ale nějak se to zlomit musí! Rozhodně nám nepomůže, když budeme řešit, kolikátí jsme a kolikrát jsme prohráli… Tohle nás dopředu neposune,“ burcuje klíčový zadák posledního týmu extraligy.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud