3. ledna 2015 • 10:00

Vašíček kraloval Radegast indexu: Když se dostanu na led, dělám maximum

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jiří Vašíček, obránce Mountfieldu Hradec Králové, měl na Silvestra o důvod víc oslavovat. K oslavám konce roku a vlastních narozenin mohl přidat ještě radost z ocenění pro největšího bojovníka extraligy. S 54 body se stal Radegast index hráčem prosince a patří mu tak charakteristická zelená helma.



Urostlý bek. Dobrák s pohledem zabijáka. Vítěz extraligy 2007/2008. Pracant, který odvádí plno černé práce. To je Jiří Vašíček. Obětavá a bojovná hra, kterou letos předvádí v Hradci Králové, mu vynesla ocenění pro hokejového bojovníka.

Odchovanec pardubického hokeje patří v TELH dlouhodobě spíše k tvrdším hochům, kteří nejdou pro ostrý hit daleko. V prosincovém utkání s Karlovými Vary naprosto přesně ukázal v čem je jeho síla a přínos pro tým, který spoléhá především na kvalitní defenzivu. Během zápasu nasbíral rekordních 18 RI bodů (5 hitů, 6 zblokovaných střel, +1 bod +/-). A právě tento výkon ho katapultoval na špici statistiky Radegast index.

„Jsem moc rád, že i díky statistice Radegast index, je vidět, že když se dostanu na led, dělám pro tým maximum,“ vrací se Jiří Vašíček k tomu, že zpočátku sezóny bojoval v Hradci o sestavu. „Od toho tady jsem, abych neseděl na tribuně a makal,“ hlásí přesvědčivě obránce. „Zelená helma a ocenění je pro mě dílčím zadostiučiněním za to, co hokeji dávám,“ dodal.

Radegast index hráč prosince převezme zelenou helmu při nejbližším domácím utkání. Ve vybraných zápasech v lednu nasadí Jiří Vašíček dokonce helmu se zabudovanou kamerou. Tato technologie přinese fanouškům i odborníkům unikátní pohled na styl jeho hry.

Co je Radegast index?

Radegast index je parametr statistik, který je od sezóny 2013/14 sledován a zobrazován současně s oficiálními statistikami. Radegast index se zaměřuje na bojovnost hráčů. Skládá se z +/- bodů, blokování střel a blokování hráče (hit), což je fyzický kontakt s výjimkou faulu, který vede k zastavení nebo „dohrání“ soupeře.

Vašíček dostal za nesportovní chování trest ve hře, šel fandit do kotle
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud