15. února 2015 • 18:52

Sparta reklamovala faul marně. Kumstát: Dostal jsem ránu na bradu

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slavia - Baník 5:0. Kanonáda na úvod nadstavby, zářili Schranz a Chytil
SESTŘIH: Arsenal - Bournemouth 3:0. Povinnost splněna, rozhodl Saka z penalty
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byl to možná klíčový moment utkání. Sparťan Lukáš Pech byl ve 26. minutě faulován, akci však při signalizované výhodě zakončil gólem. Jenže přesnému zakončení předcházel další nedovolený zákrok na Kumstáta, ten už zůstal nepotrestaný. Místo přesilovky domácích se tak hrálo v plném počtu a Zlín dokázal zápas zdramatizovat a vydolovat bod. Nakonec Sparta vyhrála 7:6 v prodloužení.



MATCH OVERVIEW LEGACY
15. 2. • 15:00
HC Sparta Praha
HC Sparta Praha
7:6
ONLINE
15. února
15:00
PSG Zlín
PSG Zlín
Góly

Domácí: 13:25. Kumstát, 19:36. Sabolič, 20:47. Klimek, 25:44. Pech, 35:22. Rolinek, 48:24. Rolinek, 60:30. Forman

Hosté: 23:06. Okál, 31:31. Čajánek, 34:42. Čajánek, 36:40. Holík, 37:26. Žižka, 52:41. Kotvan

Sestavy

Domácí: Novotný (Janus) – Pilař (A), Polášek, Ďaloga, Mikuš, Piskáček, Barinka – Forman, Hlinka (A), Klimek – Sabolič, Buchtele, Vondrka – Kumstát, Pech, Rolinek (C) – Volek, Přibyl, Dvořáček – Černoch. Trenér: Josef Jandač.

Hosté: Kašík (Štůrala) – Marušák (A), Urbanec, Matějíček, Žižka, Kotvan, Řezníček, Stuchlík – Svoboda, Čajánek (C), Veselý – Holík, Vlach, Říčka – Okál, Leška (A), Kubiš – Ondráček, Fořt, Köhler. Trenér: Rostislav Vlach.

Rozhodčí

Hribik, Svoboda – Bláha, Špůr

Stadion

Tipsport arena, Praha

Návštěva

6396 diváků

Podražení Pecha sudí potrestali, vstřelenou brankou se však trest zrušil. Tvrdý zákrok na Kumstáta však neposoudili jako nedovolený. 

„Rozhodčí to zdůvodnili tak, že žádný faul na Petra Kumstáta nebyl, i když my ho reklamovali. Oni to tak posoudili a je to jejich věc. Pak se ale začaly dít věci… Ale nebyla to příčina toho, že Zlín vyrovnal, my si to zavinili naší nedisciplinovaností,“ řekl po utkání sparťanská kapitán Tomáš Rolinek.

MOMENT: Lukáš Pech před gólem na 4-1
Video se připravuje ...

Kumstát byl po zákroku od zlínského útočníka Svobody chvíli otřesený a na oslavu Pechova gólu neměl pomyšlení.

„Ani nevím, kdo to byl. Díval jsem se, kam jsem odehrál puk a najedou jsem dostal ránu na bradu, nevím, jestli to bylo čisté ramenem, nebo loktem,“ popsal Kumstát.

SESTŘIH: 47. kolo extraligy, Sparta - Zlín 7:6 po PP
Video se připravuje ...

Místo toho, aby Sparta dostala početní výhodu, ve které mohla náskok zvýšit, o slibné vedení 4:1 přišla a do třetí třetiny se šlo za stavu 5:5.

„Zápas bych rozdělil na dva rozdílné poločasy. Ten první byl z naší strany dobrý, druhý už ne. Za jasného stavu jsme si nechali dát góly v oslabení, které jsme hráli špatně,“ zhodnotil sparťanský kouč Josef Jandač.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud