Tomáš Vrábel
1. dubna 2015 • 22:09

Ďábelský tah, gól a bitka. Třinec odvolal brankáře ve druhé třetině

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sázka na jednu kartu. Vabank. All in. Třinec ve třetím semifinále hokejové extraligy prohrával do 38. minuty na Spartě 0:2, trenéři se tak rozhodli k riskantnímu kroku. Přesilovku čtyř proti třem zdvojnásobili tím, že odvolali brankáře a na led poslali pátého hráče. A tento tah jim vyšel, Jakub Klepiš snížil. Ani to však Ocelářům nestačilo, prohráli 1:4 a Sparta snížila stav série na 1:2. Semifinále pokračuje ve čtvrtek v Praze.



„Měl jsem takový pocit, že to můžeme zkusit, když jsme prohrávali a soupeř nám toho moc nedovolil. Vsadili jsme na jednu kartu, mohli jsme inkasovat a to už by bylo asi po zápase. Ale vyšlo nám to, a pak už to bylo vyrovnané utkání, nervóznější, ale vyrovnané,“ popsal kouč Václav Varaďa.

Přitom nešlo o žádnou nacvičenou akci. „Kluci to sehráli spontánně, v takové přesilovce s otevřenou kasou se toho nedá moc natrénovat. Je to velký risk, ale dostal nás do hry,“ dodal asistent hlavního trenéra Jiřího Kalouse.

A podobně mluvil i kapitán Ocelářů Rostislav Klesla. „Nemohli jsme se dostat do nějakých super šancí, zkusili jsme to a vyšlo to. Byl to kontaktní gól, a pak jsme měli další šance, bohužel nám to tam nespadlo.“

Třinec si podobnou situaci vyzkoušel už v základní části v Hradci Králové, kde na konci druhé třetiny dostal početní výhodu pěti proti třem na 116 vteřin a rovněž odvolal brankáře. Tehdy mu to ale nevyšlo, neskóroval a naopak mohl inkasovat, Tomáš Knotek ale odkrytou klec netrefil.

„Překvapený jsem nebyl, protože to v sezoně už zahráli. Myslím, že to nijak nehrálo roli, že bychom byli v šoku, a proto jsme inkasovali,“ přiznal sparťan Tomáš Rolinek, který byl při této situaci na ledě. Třinecký Jakub Klepiš propálil gólmana Filipa Novotného střelou téměř od modré čáry. „Měl jsem ji zblokovat, i brankáři jsem clonil, takže to beru na sebe,“ doplnil domácí kapitán.

Naopak Miroslav Forman nečekaný krok Třince ani nezaregistroval. „Ani jsme si toho nevšiml,“ přiznal s úsměvem.

Rolinek se navíc vzápětí pustil do bitky s Tomášem Plíhalem, za což vyfasoval dvě trestné minuty, třinecký útočník čtyři. „Nic to nebylo, klasická šarvátka. Šli jsme jeden na jednoho do rvačky a nic víc bych v tom nehledal,“ uzavřel Rolinek.

Hlinka střílí gól za třineckého brankáře Hrubce
Hlinka střílí gól za třineckého brankáře Hrubce

SESTŘIH: 3. semifinále play off, Sparta - Třinec 4:1
Video se připravuje ...

Loktem do hlavy. Orsava se těžce sbíral, Buchtele dostal desítku
Video se připravuje ...

Klepiš chyboval při rozehrávce a namazal Spartě na gól
Video se připravuje ...

MOMENT: Šance Jaroslava Hlinky na druhý gól
Video se připravuje ...

MOMENT: Tomáš Rolinek doslat pukem do zápěstí
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud