1. dubna 2015 • 21:10

SESTŘIH: Sparta splnila těžký úkol. Sérii s Třincem snížila na 1:2

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Sparty porazili ve třetím semifinále play off extraligy Třinec 4:1 a snížili stav série na 1:2 na zápasy. V dramatickém duelu před druhou nejvyšší návštěvou sezony (10.281 diváků) obstarali góly vítězů Jaroslav Hlinka a Robert Sabolič, kteří se trefili dvakrát. Za hosty snížil Jakub Klepiš. Čtvrtý duel se hraje ve čtvrtek od 18:20 opět v Praze.



SESTŘIH: 3. semifinále play off, Sparta - Třinec 4:1
Video se připravuje ...

První třetina přinesla hokej ve velkém tempu, ale s minimem výraznějších momentů. Sparta v touze zdramatizovat sérii byla aktivnější, ale nedokázala se prosadit do šancí. Od sedmé minuty si Pražané zahráli po Draveckého faulu úvodní přesilovku, během celého trestu drželi Oceláře před gólmanem Hrubcem, jenže bez efektu. V 17. minutě Doudera rozehrál na Hrňu, jenž nezpracoval dobře puk, toho se zmocnil Mikuš, předal Hlinkovi a ten s přehledem otevřel skóre.

Dramatická druhá dvacetiminutovka divákům vše bohatě vynahradila. Třinec si brzy zahrál přesilovku, v níž prověřil Novotného pozornost pouze Hrňa, jemuž nesedla ideálně střela bez přípravy. V závěru oslabení předvedl krásnou individuální akci Hlinka, střílel do protipohybu gólmana, ale těsně minul.

Ve 30. minutě přišla další chyba Ocelářů a sparťané i tentokrát trestali. Klepiš chtěl v přesilovce kousek před Hrubcem z otočky rychle rozehrát, aby co nejvíce využil střídání Pražanů, jenže puk mu sklouzl. Chopil se ho Sabolič, jenž si s Klepišem parádně poradil a bekhendem po ledě za pomoci tyče překonal i třineckého brankáře.

Ve 35. minutě pálil v přesilovce nebezpečně Vondrka, vzápětí Orsava ani nadvakrát nenašel recept na Novotného. O chvilku později měli Třinečtí k dispozici dlouhých 114 vteřin výhodu čtyř proti třem, kouč Kalous ji navíc zesílil odvoláním Hrubce z branky a tento riskantní tah se mu záhy vyplatil, když svoji předcházející chybu odčinil gólem Klepiš.

Následovala potyčka Rolinka s Plíhalem a minutu a půl hrála čtyři na tři Sparta, Slezané se však ubránili. Krátce před přestávku Buchtele tvrdě narazil na hrazení Orsavu, jenž se jen těžce zvedal z ledu.

Na začátku třetího dějství měla Sparta početní výhodu, Hrubec ale udržel hosty v kontaktu. V 50. minutě mu pomohla horní tyč při Vondrkově ráně v další přesilovce. Rolinek vzápětí při přečíslení dvou na jednoho nedokázal dostat puk na Saboliče, který v 53. minutě neuspěl z dorážky.

Nervózní závěr přinesl využitou přesilovku po nekompromisní ráně Hlinky, do prázdné branky se pak při power play hostů trefil Sabolič. Bitky ve zbývajících vteřinách už na výsledku nemohly nic změnit.

HC Sparta Praha - HC Oceláři Třinec 4:1 (1:0, 1:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 17. J. Hlinka (J. Mikuš), 30. Sabolič, 58. J. Hlinka (Pilař), 60. Sabolič (Rolinek) - 38. Klepiš (Ružička). Rozhodčí: Fraňo, Pešina - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 12:14, navíc Buchtele (Sparta) 10 min. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 10.281. Stav série: 1:2.

Sparta: F. Novotný - Ďaloga, J. Mikuš, Pilař, Polášek, Piskáček, Barinka, Eminger - Kumstát, Pech, Vondrka - Sabolič, J. Hlinka, Rolinek - Forman, D. Přibyl, Buchtele - Réway, Dragoun, Dvořáček. Trenéři: Jandač a Moták.
Třinec: Hrubec - Klesla, M. Doudera, Galvas, Linhart, Roth, Trončinský, od 60. navíc Foltýn - Hrňa, Klepiš, Ružička - Kreps, Plíhal, Orsava - Dravecký, Polanský, Adamský - Ciencala, Marek Růžička, Pechanec. Trenéři: Kalous a Varaďa.

MATCH OVERVIEW LEGACY
1. 4. • 18:20
HC Sparta Praha
HC Sparta Praha
4:1
ONLINE
1. dubna
18:20
HC Oceláři Třinec
HC Oceláři Třinec
Góly

Domácí: 16:51. Hlinka, 29:07. Sabolič, 57:24. Hlinka, 59:19. Sabolič

Hosté: 37:58. Klepiš

Sestavy

Domácí: Novotný (Janus) – Ďaloga, Mikuš, Pilař (A), Polášek, Piskáček, Barinka, Eminger – Kumstát, Pech, Vondrka – Sabolič, Hlinka (A), Rolinek – Forman, Přibyl, Buchtele – Réway, Dragoun, Dvořáček – Černoch. Trenér: Josef Jandač.

Hosté: Hrubec (Hamerlík) – Klesla (C), M. Doudera, Galvas (A), Linhart, Roth, Trončinský, Foltýn – Hrňa, Klepiš, Ružička – Kreps, Plíhal, Orsava – Dravecký, Polanský (A), Adamský – Cienciala, Růžička, Pechanec. Trenér: Jiří Kalous.

Rozhodčí

Fraňo, Pešina – Gebauer, Lederer

Stadion

Tipsport arena, Praha

Návštěva

10281 diváků

ONLINE: Sparta - Třinec (18:20)


MOMENT: Emoce na konci zápasu
Video se připravuje ...

MOMENT: Jan Buchtele dostal trest za zasáh do oblasti hlavy a krku
Video se připravuje ...

MOMENT: Gól Jaroslava Hlinky
Video se připravuje ...

MOMENT: Šance Jaroslava Hlinky na druhý gól
Video se připravuje ...

MOMENT: Tomáš Rolinek doslat pukem do zápěstí
Video se připravuje ...

MOMENT: Gól Třince na 2-1 a rvačka Rolinka s Plíhalem
Video se připravuje ...

MOMENT: Gól Sparty po chybě Jakuba Klepiše
Video se připravuje ...

Orsava bojuje s Piskáčkem
Orsava bojuje s Piskáčkem

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud