Jiří Punčochář
5. ledna 2016 • 11:41

V Brně musí přisvítit! Brankáři měli problém s šerem na ledě

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Extraligový rekord v návštěvnosti (18 514 diváků) Kometa při Open air v Brně proti Plzni pokořila a všechno už směřuje k vrcholu programu Hokejových her, páteční bitvě pod umělým osvětlením proti pražské Spartě. Aby proběhl hladce jako nedělní duel, potřebují pořadatelé vyřešit jeden problém: právě to osvětlení. Na stávající si stěžují brankáři jako na nedostatečné. 



Matěj Machovský z Plzně to zjistil během tréninku v sobotu večer, Pavel Jekel z druholigové Techniky Brno o den později při utkání. Na některých místech na ledě na stadionu za Lužánkami, kde se hraje pod otevřeným nebem, nebylo dobře vidět.

„Za brankou a v rozích je to trochu blbě osvětlené. Byla tam trochu tma, gólmanům to nezávidím,“ potvrdil i Jeklův spoluhráč útočník Michal Brzobohatý. Tohle je zatím jediná komplikace na bezproblémovém průběhu hokejového svátku. Avšak pokud by přetrvala, dost by to vadilo.

Organizátoři o nedostatku vědí. „Světla, která jsou nachystána na rozsvícení na Spartu, jsou ještě zabalená, protože jsou velice náchylná. To jsou speciální světla. Zaregistroval jsem ta vyjádření a na vrcholné zápasy jsme nachystaní,“ řekl Pavel Bartošek z organizačního výboru akce. Přidaná světla půjdou do akce poprvé dnes, kdy hrají mládežnické reprezentace Morava Čechy do 16 let.

Konstrukce stadionu a celkově hraní v otevřeném prostoru s sebou přináší okolnosti, které pořadatel neovlivní. Třeba Marek Čiliak, gólman Komety, obtížně očima hledal vysoko nahazované puky, protože mu splývaly s hledištěm. Lidé v zimním tmavém oblečení nejsou ideálním podkladem pro kontrolu kotouče… A to Kometa hrála za denního světla.

Program Hokejových her

ÚTERÝ
17:00 Morava U16- Čechy U16
STŘEDA
15:30

Kometa Brno - Technika Brno (5. a 7. třídy)

ČTVRTEK

12:00
18:00

Kometa Brno - Oceláři Třinec (st. dorost)
Masarykova univerzita - Univerzita Karlova

PÁTEK

10:00
11:15
17:00
18:20

Trénink Sparty
Trénink Komety
Koncert skupiny Kabát
Kometa Brno - Sparta Praha (extraliga)

SOBOTA

12:00
16:30

Česko - Slovensko (ženy)
Kometa Brno - Dukla Jihlava (junioři)

„Jak je tam tma, tak je viditelnost těžká. Je tam blbě vidět. Jestli ty tribuny na extraligu zaplní víc diváků a je míň světla, tak… musel by to říct třeba Marek, já nejsem extraligový gólman, ale asi by tomu trochu víc světel neuškodilo,“ usuzuje Jekel, jemuž po druholigovém derby Technika Hodonín patřilo čisté konto. „Poznají to brankáři a ostatní hráči na led. Že byste tam rozsvítil a bylo vidět jako ve dne, to nebude nikdy, ale aby brankáři viděli, to ano,“ ubezpečuje.

V otevřeném kotli. Podívejte se za Lužánky očima hráče z ledu
Video se připravuje ...

Osvětlení bude zajímat i štáb České televize, která z utkání Kometa-Sparta (hraje se v pátek od 18.20) připravuje přímý přenos.

Světla v plném provozu testovali pořadatelé ještě před začátkem Hokejových her. Den před jejich vypuknutím sehráli zápas týmy Fan klubu Komety a sponzorů, jely obrazovky, časomíra, hlasatel i osvětlení na rampách nad ledem. „Nikdo si nestěžoval, vidět bylo dobře,“ ověřil si Bartošek.

Nekončící nadšení! Takhle slavili fanoušci Komety pod širým nebem
Video se připravuje ...

Při nedělním zápase bude parádní atmosféra
Při nedělním zápase bude parádní atmosféra

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud