4. ledna 2016 • 20:27

Unikátní video: Jak vypadalo brněnské Open Air z pohledu hráče?

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ojedinělou památku na nedělní utkání za Lužánkami budou mít hráči druholigové Techniky Brno. Díky kameře na přilbě jednoho z nich, útočníka Jiřího Čtvrtníčka, mají natočené rozbruslení před zápasem proti Hodonínu (1:0) přímo z ledu! Na sestřih z pohledu na strmé tribuny, umělé osvětlení a střelby na branku se můžete podívat i vy.



Od letošní sezony se Technika snaží fanouškům zprostředkovávat dění v kabině i na ledě. Open air byl jedinečnou příležitostí video natočit. „Už jednou jsme rozbruslení natáčeli. Bohužel tam byla kamera špatně natočená a tak toho nebylo moc vidět. Tato akce (Open air) se nám zdála jako další vhodná. Na naše rozbruslení nechodí téměř žádní diváci a tak jsme chtěli alespoň trochu přiblížit přípravu před tím, než začne samotné utkání,“ popsal vznik nápadu Jiří Čtvrtníček.

„Helma byla trochu těžší než obvykle, navíc jsem si vzal helmu bez plexiskla a tak jsem měl trochu strach, aby se světlo neodráželo od ledu a tvrzených skel kolem plochy do očí. Neměl jsem totiž možnost natáčení vyzkoušet. Nakonec se ukázalo, že to byly jen domněnky,“ komentoval svůj počin, jehož výsledek je působivý.

V otevřeném kotli. Podívejte se za Lužánky očima hráče z ledu
Video se připravuje ...

Utkání si užili všichni na ledě. „Největší můj zážitek na klubové úrovni,“ řekl například jeho spoluhráč z Techniky Michal Brzobohatý, který si zahrál i na univerziádě a pravidelně nastupuje k vyprodaným bitvám mezi brněnskými vysokými školami.

Zápas druhé ligy v neděli nabídl ještě o něco ostřejší podmínky, než jaké panovaly při odpolední extraligové premiéře. Teplota klesla na sedm stupňů pod nulou. Na rozdíl od domácí elity to však není pro druholigové borce zase taková neznámá.

„Občas, když se trénovalo brzo ráno v krasohale, to bývalo ještě horší,“ připomínal brněnský brankář Pavel Jekel. „Mě hřála touha po vítězství. Mám ze zápasu neskutečný zážitek,“ líčil.

Někteří borci se museli během zápasu dokonce svlékat, aby jim nebylo horko. To byli ti, kteří se „nabalili“ do mrazu až moc. „Čtyři rybana na sobě a jedna softshellová bunda. Po každé třetině jsem jednu vrstvu odložil, končil jsem ve dvou rybanách a bez šály na krku,“ hlásil Brzobohatý. „Na střídačce mráz nevadil vůbec. Na ledě ve třetí třetině ano, tam mi byla zima na krk, když jsem jezdil,“ řekl.

Sám se za Lužánky ještě vrátí, ve čtvrtek tam bude v dresu Masarykovy univerzity proti výběru Univerzity Karlovy. „Na Karlovku tolik diváků nečekám, nemáme s ní takovou rivalitu jako s VUT, navíc je zkouškové a řada lidí v Brně není a na Slovensku je státní svátek, ale může to být zase velice pěkné,“ těší se útočník.

Na druholigový mač dorazilo 4136 diváků, o necelou tisícovku odolal rekord soutěže (5100) z utkání Havířov-Orlová.

Hokejové hry v Brně trhly rekord v návštěvnosti, přišlo 18 514 diváků
Video se připravuje ...

SESTŘIH: 33. kolo extraligy, HC Kometa Brno - HC Škoda Plzeň 5:2
Video se připravuje ...

Hokejové hry nadchly Brno. Podívejte se na jedinečnou atmosféru
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud