8. ledna 2016 • 04:58

Taháky Open Air: Ton, vyprodané Lužánky i žhavá rivalita

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
  • Je mnoho důvodů, proč večerní bitvu sledovatJe mnoho důvodů, proč večerní bitvu sledovatFOTO: Koláž iSport.cz / Petr Coufal/hc-kometa.cz

    Další díl Hokejových her je tady! Po podařené nedělní bitvě proti Plzni (5:2) se utká Kometa s rivalem ze Sparty. Favoritem by sice podle tabulkového postavení mohli být hosté, nicméně divoká atmosféra a kouzlo stadionu Za Lužánkami může hovořit pro domácí partu. Na co dál se můžete dnes těšit? Prohlédněte si pět zajímavostí a nezapomeňte, že utkání můžete sledovat ONLINE od 18:20 na iSport.cz.

  • Návrat Petra Tona

    Petr Ton nastoupí do utkání s celoobličejovým krytemFoto Petr Coufal/hc-kometa.cz

    Smůlovatou sezonu zatím zažívá útočník Petr Ton. Na svém kontě má pouze jediný zápas, naskočit měl už do nedělního utkání pod širým nebem proti Plzni, jenže při tréninku dostal od spoluhráče ránu holí do obličeje... Proti Spartě už by to mělo klapnout a Tona poznáte, bude totiž mít celoobličejový kryt.

  • Tvrdá hra - tvrdá hudba

    Kapela Kabát zahrála i na hokejovém MS 2015Foto Michal Beránek (Sport)

    Ke tvrdé hře patří i tvrdá muzika, a proto si fanoušci před utkáním budou moct naživo poslechnout tradiční český hudební nářez, populární kapelu Kabát. „Zahrajeme většinu známých písniček, nebudeme cpát nějaké neznámé. Pětačtyřicet minut na koncert není tolik," řekl minulý týden pro iSport.cz baskytarista Milan Špalek.

  • Tribuny hlásí vyprodáno

    Atmosféra v nedělním utkání byla skvělá. Dnes bude diváků ještě víceFoto Barbora Reichová (Sport)

    V neděli to byla velká sláva, bitvu Komety s Plzní sledovalo celkem 18 514 diváků a na světě byl tedy divácký rekord hokejové extraligy. Ten bude ale dnes překonán, privozorní arena by měla pojmout 21 500 diváků a i kdyby zůstalo nějaké to místečko volné, na rekord to určitě stačit bude.

  • Rivalita je velká

    Budou v zápase lítat pěsti?Foto Jaroslav Legner (Sport)

    O nedělní bitvě s Plzní se nedá říct špatné slovo. Kromě sedmi branek a výhry domácích viděli fanoušci i rvačku mezi Janem Káňou a Jakubem Lvem. Proti Spartě se ale čeká ještě hustší atmosféra. „Jak jsem v Brně stačil poznat, porazit Spartu tady lidé berou jako kdyby šlo ne o tři body, ale o šest,“ podotkl pro Sport brněnský trenér Alois Hadamczik. „Je to závazek, ať se hraje kdekoliv.“

  • Led ozáří umělé světlo

    Ke konci zápasu už bylo v neděli hůře vidětFoto Barbora Reichová (Sport)

    Proti Plzni stačilo na zápas přírodní osvětlení, hrálo se totiž od 13. hodin. V pátek tomu ale bude jinak, pozdní čas bude znamenat umělou zář, a to bude změna. „Těžko říct, jak to bude vypadat pod umělým osvětlením. Ale přes den to slunko trošku vadilo, protože se od ledu odráželo a oči si na to těžko přivykaly. Takže to může být za tmy pro nás naopak lepší,“ řekl obránce Sparty Juraj Mikuš, který už si v zámoří zápas pod širým nebem zahrál.

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud