12. srpna 2016 • 13:57

Jako v NHL! V O2 areně vznikají nová místa ještě blíže ledu

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pražská O2 arena se připravuje na novou hokejovou sezonu. Fanoušci v ní dostanou díky novému nastavení tribun možnost vidět hokej z první řady, jak je běžné například v NHL. A hned v úvodu sezony se v multifunkční aréně prostřídají tři hokejové události.



V libeňské hale získává v těchto dnech led základní bílý podklad, mrazit se začalo v úterý. Proces zahrnuje mimo jiné malování čar, kruhů pro vhazování i brankoviště podle šablon. Po nalajnování celého kluziště a pokrytí silnou vrstvou ledu následuje vkládání reklam ze speciálního papíru. Hotovo bude nejpozději příští týden.

Diváci se mohou těšit na možnost sledovat hokej nejblíže ploše, jak je to jen možné. "Možnost využití té první řady hned za mantinelem je tou nejzásadnější novinkou. Jedná se o sedačky na místa, jež patří k nejoblíbenějším v NHL. A je z nich na hru perfektní pohled," řekl na dnešním setkání s novináři manažer událostí v O2 areně Jiří Formánek.

V O2 areně vznikají nová místa na sezení po vzoru NHL
Video se připravuje ...

První šanci vyzkoušet si novinku v praxi budou mít hokejoví fanoušci v neděli 21. srpna, kdy ve svém domácím prostředí odstartuje sezonu extraligová Sparta, která nastoupí v utkání Ligy mistrů proti švédskému Färjestadu. Lahůdkou by měl být jediný domácí přípravný duel před očekávaným Světovým pohárem, v němž se v sobotu 10. září představí hvězdy NHL v utkání ČR - Rusko.

V extralize čeká Spartu první domácí zápas proti Třinci až ve čtvrtém kole 16. září. I tak budou mít v hale organizačně hodně napilno, neboť 4. září je na programu koncert skupiny Red Hot Chili Peppers, kdy se plocha pokryje termoizolačními deskami a gumou, a už od následujícího dne by na ledě měla trénovat hokejová reprezentace.

"Tam nás čekají hektické dny. Ale to k provozu multifunkční arény patří. Od půlnoci ihned po koncertě už bude probíhat kompletní přestavba arény a její uzpůsobení na hokej. Bude to natěsno, ale pokud nevzniknou nějaké nečekané komplikace, stihneme to," ujistil Formánek.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud