28. října 2017 • 08:54

Senzaci Kloučka nakopli Kabáti, pak zdeptal Boleslav: Super odreagování!

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je mu sladkých 19 let a v Pardubicích ho právem oslavují za progres dlouhodobě na spodku namočeného týmu. Fandové Dynama v brankáři Milanu Kloučkovi vidí světlo na konci dlouhého a temného tunelu. V pátek večer zlikvidoval všech 25 střel hráčů Mladé Boleslavi, které zastavil dvouletou šňůru šesti triumfů v řadě nad Pardubicemi.



K cenné, v kabině i na tribunách hodně oslavované výhře 3:0 možná pomohl i čtvrteční koncert kapely Kabát, kterého se Klouček zúčastnil. „Bylo to super odreagování. Skončilo to navíc docela brzo, takže jsem mohl být i brzo v posteli,“ pochvaloval si mládenec, na němž stojí tíha skoro celých extraligových Pardubic. A on ji naprosto v pohodě unáší.

Rychle se stal miláčkem obecenstva, také díky pozápasovým děkovačkám. Klouček hladové příznivce nenechává strádat, po každém povedeném výkonu jim skotačením poděkuje za podporu. „Byla to obrovská euforie. S fanoušky si to naprosto užívám, je to super pocit,“ zářil mladý reprezentant po skolení Boleslavi. Jako správný profík však věděl, co má dodat, aby něco nezakřikl. „Radovat se z toho můžu do půlnoci, pak už je nový den a před námi další zápas, do něhož půjdeme zase od nuly,“ připomněl hned nedělní střet s Vítkovicemi.

Kloučkovi po psychické stránce pomáhá, že jeho parťák Ondřej Kacetl, ač původní jednička brankoviště, umí s mladším konkurentem výborně vycházet. Přitom není snadné unést to, že vás přechytá takový zelenáč.

Důkazem dobrých vztahů je, že se Kacetl aktivně zúčastnil páteční oslavy s Kloučkem na ledě. „Jen mě to tak napadlo,“ popisoval Klouček společné děkování ochozům. „Chtěl jsem mu tím i poděkovat, že mě podporuje, radí mi, a že jsme kámoši. Tak jsem mu řekl, že spolu něco uděláme, ať to trochu oživíme a je to trochu něco jiného. Šli jsme do toho a doufám, že diváci byli spokojení,“ věří Klouček.

Ten svoji úspěšnost zákrok vytáhl k 94 procentům a průměrně inkasuje méně než dva góly. Což je pokaždé výborná vizitka. Nebylo divu, že si Klouček po závěrečné siréně užíval. Až člověka napadala otázky, zda příliš neriskuje při dlouhých skocích plavmo. „Trenéři to snad neviděli, byli už v kabině,“ usmíval se oblíbenec Dynama z brankoviště. „Věřím, že to není nebezpečné. Vždycky před sebe při skoku dám ruce a mám tam výstroj. Byl by to ovšem průser, kdyby se mi při takové oslavě něco stalo,“ uvědomuje si.

Možná z toho důvodu se nepouští do divokých scén, jakými všude možně po Evropě proslul slovenský gólman Július Hudáček, jenž také bavil lidi v Pardubicích. „Viděl jsem, co tady dělával. Nebo ve Švédsku v Örebro, když tam jezdil na běžkách, nebo na motorce. To je úplně neuvěřitelné,“ kroutil hlavou. „On je fakt velký showman. Já ale hlavně potřebuju nejdřív předvádět pořádné výkony, pak můžu vylaďovat oslavy,“ dává Klouček najevo, že to má v hlavě srovnané.

Pardubice - Mladá Boleslav: Domácí procpali kotouč až do sítě a vedli už 3:0
Video se připravuje ...

Pardubice - Mladá Boleslav: Sýkora se prosadil krásným příklepem k pravé tyči, 2:0
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud