14. ledna 2018 • 20:45

VIDEO: Pardubice vyhrály na Spartě 4:2! Výhry slaví Kometa, Plzeň i Hradec

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nedělní program 40. kola hokejové Tipsport extraligy zahájil přímý souboj o čtvrté místo mezi Třincem a Kometou Brno, v němž si hosté připsali vítězství 5:2. Na druhé místo se dostal Mountfield HK, jenž porazil Liberec 3:1 a odsunul Vítkovice, které padly 1:2 ve Zlíně. Zajímavý zůstává i boj o desítku. Pardubice vyhrály na Spartě a odskočily Chomutovu, který prohrál v Olomouci. Mladá Boleslav pak zdolala poslední Jihlavu, šestou porážku schytal Litvínov, na jehož ledě slavila Plzeň vítězství 5:4.



Kometa rozhodla dvěma góly v jednom oslabení

Bitva dvou týmů s nejlepší aktuální formou se naplno rozhořela po úvodní zahřívací desetiminutovce. Pak z počínajícího náporu Třince vypadla Růžičkova rána do tyčky, ale skóre otevřeli hosté, kteří v přesilovce dokonale vyšachovali třinecké kvarteto a Erat zblízka zasunul puk do prázdné branky.

Opravdovou pohromu Kometa na soupeře, který se musel vypořádat s neúčastí Adamského či Krajíčka, seslala v nástupu do druhé části. Než se Třinečtí nadáli, prohrávali vysoko 0:4. Opět Erat hned po 29 sekundách bekhendem po ledě prostřelil Hamerlíka podruhé a o 58 sekund později po zaváhání domácích v rohu vlastního pásma dorazil Dočekalovu střelu za Hamerlíka v oslabení Čermák.

Vrcholem zmaru byl Musilův kiks v pokračující přesilové hře, po němž Nečas ze sóla v čase 22:07 překonal Hamerlíka ve stejném oslabení ještě ranou nad lapačku.

Třinec - Kometa Brno: To se jen tak nevidí! Hosté přidali druhou branku v oslabení, Nečas se trefil na 0:4
Video se připravuje ...

Kouč Varaďa se Oceláře po třech slepených brankách pokoušel probudit oddechovým časem a domácí se opravdu sebrali. Polanský ve 25. minutě zblízka zakončil souhru s Růžičkou a Svačinou, ale naději domácí ucítili až po trefě Vlacha, který v přesilovce snížil na 2:4. Třinec pak soupeře v několika pasážích dostal pod velký tlak, jenže Langhamer odolal.

Třinec udával rytmus hry i v poslední části a dostával mistra do problémů. Šest minut před koncem ho na dostřel mohli v přesilovce přiblížit Marcinko a Růžička, ale puk do sítě nedokázali dopravit ani z těch nejvyloženějších situací. Trápení domácích tak ukončil v 58. minutě Krejčík, který skóroval od modré čáry.

Ohlasy trenérů:

Marek Zadina (Třinec): "První třetinu jsem se prvních deset minut rozkoukávali a Kometa měla více ze hry. Ale pak se to trošku obrátilo, dostali jsme se z tlaku, bohužel jsme dostali gól. Začátek druhé třetiny přinesl neskutečné zatmění, výpadek, který nás stál zápas. Dostali jsme tři rychlé góly, ale ani za stavu 0:4 to mužstvo nezabalilo a ukázalo charakter. Kluci začali dřít a dali jsme na 2:4. Chtěli jsme v třetí třetině dát kontaktní gól, bohužel se nám to nepovedlo. Hostující gólman zachytal výborně."

Kamil Pokorný (Brno): "Po vítězství a dlouhé cestě z Litvínova jsme kladli důraz na dobrý úvod a splnili jsme to výborně. První třetina byla z naší strany velice slušná a šli jsme do vedení. Ve druhé třetině nám vyšel úvod a vypadalo to téměř jako K.O. Ale soupeř se zvedl, a to i díky tomu, že jsme měli strašně moc vyloučených. Třinec se vrátil do zápasu, v třetí třetině jsme znovu měli dvě vyloučení, ale udrželi jsme to. Zvládli jsme to díky obětavosti a výbornému výkonu brankáře Langhamera."

Góly

Domácí: 24:09. Polanský, 32:00. R. Vlach

Hosté: 15:52. M. Erat, 20:29. M. Erat, 21:27. L. Čermák, 22:07. Nečas, 57:30. J. Krejčík

Sestavy

Domácí: Hamerlík (Hrubec) – Jank, M. Doudera, Linhart, Roth (A), L. Kovář, D. Musil – Svačina, Marcinko, Martin Růžička (C) – Dravecký (A), R. Vlach, Hrňa – Mikulík, Polanský, Cienciala – Chmielewski, M. Kovařčík, O. Kovařčík.

Hosté: Langhamer (Čiliak) – J. Krejčík, O. Němec (A), Gulaši, Štencel, Malec, Bartejs, Barinka – R. Zohorna, Hruška, M. Erat (A) – Zaťovič, V. Němec, Vincour – Mallet, Nečas, H. Zohorna – Dočekal, L. Čermák (C), Haščák.

Rozhodčí

Roman Mrkva, Daniel Pražák – Vít Lederer, Václav Hanzlík

Stadion

WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 200 diváků)


Plzeň vyhrála venku poprvé od listopadu

Litvínovští nastoupili do utkání proti lídrovi soutěže s odhodláním konečně prolomit bídnou bilanci posledních zápasů a úvod zápasu jim vyšel parádně. Již v desáté vteřině Hübl zadovkou zpoza branky našel Lukeše a ten se střelou z mezikruží nemýlil. Ve třetí minutě Válek nebezpečně vystřelil přes obránce, gólman Svoboda ale puk vyrazil. Jenže to bylo ze strany domácích v prvním dějství vše, poté převzali otěže utkání hosté.

Kratěna ve čtvrté minutě nikým nehlídaný mezi kruhy pohodlně vyrovnal. Další šanci Rubnerovi zmařil Kantor, který vytáhl dobrý zákrok lapačkou. V 13. minutě litvínovský brankář opět podržel svůj tým, když ho spoluhráči nechali napospas dvojici Mertl, Kantner a Kantor vleže zamezil jisté brance. V 17. minutě se už hosté ujali vedení: Stach při přesilové hře napřáhl na modré čáře a propálil vše, co mu stálo v cestě.

V úvodu druhé třetiny měli domácí v rychlém sledu dvě přesilové hry, ale nedokázali si v nich vypracovat žádnou větší příležitost. A tak si hosté v pohodě šli pro třetí branku. Ve 28. minutě Gulaš vypálil a Kantner měl dostatek času na dvě dorážky, než puk dotlačil do sítě. Pro plzeňského mladíka to byla vůbec první trefa v extralize. Za pouhých 13 vteřin však Litvínov snížil. Gerhát ranou z první vypálil na Svobodu, ten se ale musel červenat, když střelu podcenil a puk skončil za jeho zády.

Litvínov - Plzeň: Jones dorazil kotouč do sítě a vrátil hostům vedení, 4:5
Video se připravuje ...

Jenže hosté nenechali nic náhodě a opět zabrali. Moravčík si našlápl na pravém křídle, natlačil se před Kubáta a bekhendem přidal čtvrtý gól. Ve 36. minutě ujel Kubát v oslabení, sám proti Svobodovi ale situaci nevyřešil dobře. V závěru prostřední části se domácím opět povedlo snížit stav na rozdíl jediné branky. Baránek švihem vypálil od modré čáry a Svobodovi proklouzl kotouč mezi betony.

Litvínov dokázal ve 44. minutě dokonce vyrovnat, když Lukeš ranou z pravého křídla dokázal využít druhou početní výhodu. Vedoucí branku mohl přidal Trávníček, který se v oslabení řítil sám na hostujícího brankáře, v zakončení ale selhal, když Svobodovi vyprášil pouze betony. Na druhé straně jedovatě vypálil Rubner, Kantor zakročil.

Rozhodující trefa přišla v 52. minutě při hře ve čtyřech. Obránce Jones si sjel od modré čáry a nadvakrát překonal bezmocného Kantora, kterého spoluhráči nechali opět na holičkách. Litvínov se na další vyrovnání již nezmohl ani při hře v šesti proti čtyřem a dál se topí v hluboké krizi. Připsal si sedmou prohru na domácím ledě v řadě a z posledních šesti duelů zaznamenal pouze bod.

Ohlasy trenérů:

Jiří Šlégr (Litvínov): "Začátek jsme měli dobrý. Potřebovali jsme dát první branku, přesto jsme bohužel třetinu prohráli. Vzhledem k tomu, že jsme změnili systém hry, kluci si na to zvykají. Od druhé třetiny se ale naše hra zlepšovala. Škoda, že jsme v závěru nedokázali vyrovnat, šance jsme na to měli. Chtěl bych kluky pochválit, výkon byl bojovný a snažili se dodržovat pokyny, které jsme jim dali. Jsem přesvědčený, že pokud budeme hrát jako dnes, tak výsledky přijdou."

Ladislav Čihák (Plzeň): "Úvod zápasu nám stejně jako ve Zlíně nevyšel, dostali jsme po deseti vteřinách gól. Na můj vkus jsme dělali řadu chyb, naštěstí jsme třetinu otočili. Ve druhé a třetí třetině jsme měli řadu nepřesností, zbytečné fauly, chyby. I přesto, že jsme získali tři body, musíme hru s pukem i další věci zlepšit."

Góly

Domácí: 00:10. F. Lukeš, 27:46. Gerhát, 37:05. Baránek, 43:54. F. Lukeš

Hosté: 03:31. Kratěna, 16:09. Stach, 27:33. Kantner, 31:17. Moravčík, 51:32. Jones

Sestavy

Domácí: Kantor (Soukup) – L. Doudera, Kubát, Šesták, Hunkes, Baránek, Gula, Franc – F. Lukeš, V. Hübl, Gerhát – Trávníček, Havlíček, M. Hanzl – Matoušek, Smolka, M. Havelka – Helt, Dufek, Válek.

Hosté: M. Svoboda (Hylák) – Vráblík, J. Kindl, Jones, D. Sklenička, Moravčík, L. Kaňák – Gulaš, Mertl, Kantner – Pour, Kratěna, Schleiss – Straka, Stach, D. Kindl – Hollweg, Kracík, Rubner.

Rozhodčí

Bejček, Šír – Kajínek, Zavřel

Stadion

ZS Ivana Hlinky, Litvínov


Středočeši slaví v nájezdech, rozhodl Žejdl

Ani jeden z týmů neprožívá aktuálně vydařené období a na hře to bylo znát. Domácí chtěli začít aktivně, výraznější tlak se jim však vytvořit nepodařilo. Ve třetí minutě vyzkoušel pozornost brankáře Voldena Klepiš, otevřít skóre ale nedokázal.

Dukla byla v první třetině výrazně střelecky aktivnější a Maxwell si připsal 16 zákroků, stejně jako jeho norský protějšek však neinkasoval. Ustál i akce při dvou jihlavských přesilovkách, kde byli blízko ke skórování Dostálek a Hamill. Při Němečkově vyloučení prověřil Voldena po přečíslení Pabiška, domácí však do vedení neposunul.

V samotném závěru první třetině z brejku zahrozil obránce De La Rose, Maxwell byl ale připravený. Ve 27. minutě už však hosté vedli. Krátce po skončení přesilové hry zpoza branky vybruslil Čachotský a trefil se přesně pod horní tyč.

Mladá Boleslav - Jihlava: V samostatných nájezdech rozhodl o výhře domácích Lukáš Žejdl, 3:2
Video se připravuje ...

Až inkasovaný gól domácí probudil. Středočeši zvýšili agresivitu, začali dohrávat souboje a soupeře dostali pod tlak. A v polovině utkání se jim podařilo i vyrovnat, když Voldena překonal nejlepší střelec Mladé Boleslavi Orsava a připsal si 17. gól v sezoně. Domácí pokračovali v aktivitě a ve 39. minutě se dostali do vedení, když se v přesilové hře prosadil Valský.

Následná přestávka ale Bruslaře opět utlumila a Diviš nebo Hamill měli šance na srovnání stavu. Při vyloučení Zemana mohli domácí uklidnit Musil či Klepiš, Voldena však nepřekonali. A hosté následně vyrovnali. Po samostatné akce se prosadil Hlinka. Když se poté v 58. minutě i díky ataku protihráčů neprosadil Procházka, muselo se utkání prodlužovat.

V nastavené pětiminutovce mohl zápas rozhodnout hostující Dostálek, následně Dukla hrála přesilovou hru. Tvrdou střelu Stříteského ale Maxwell vyrazil, jeho protějšek si následně poradil s brejkem Pabišky. Vítěze tak určily samostatné nájezdy, ve kterých byli domácí úspěšnější. Voldena, jehož od třetího nájezdu nahradil Škarek, překonali Orsava ze Žejdlem, Maxwella pouze Žálčík.

Ohlasy trenérů:

Viktor Ujčík (Mladá Boleslav): "Jihlava měla daleko lepší vstup do utkání, což je pro mě velké zklamání. Připravujeme se, víme, že Jihlava hraje urputný hokej, ale bohužel náš začátek byl takový, jaký byl. Měli jsme v nohách cestování z Třince plus těžký zápas, takže bych dokázal pochopit první tři čtyři minuty, ale ne první třetinu. Pak nám to chybí. Navíc máme zoufalé proměňování šancí. Dnes jsme třikrát trefili konec hokejky gólmana, těsně před koncem tam byla spojnice. Předtím tyčka. My potřebujeme, když vedeme 2:1, dát ještě jeden gól, abychom se trošku uklidnili. Abychom pořád měli pod sebou takový polštářek. Zatím celá sezona se ale odvíjí v tomto duchu. Zaplaťpánbůh za bod navíc."

František Zeman (Jihlava): "Do utkání jsme vstoupili dobře a první i třetí třetinu jsme byli lepší. Ve druhé jsme si bohužel nechali tři hráče vyloučit, domácí hráli šest minut přesilovou hru, což si myslím, že je dostalo do zápasu. Výsledek otočili a do třetí třetiny šli s vedením. Cením si toho, že hráči nic nezabalili a srovnali. V prodloužení byly šance na obou stranách, domácí jich měli více. Penalty jsou už loterií."

Góly

Domácí: 30:17. Orsava, 38:59. Valský, . Žejdl

Hosté: 26:34. Čachotský, 52:26. M. Hlinka

Sestavy

Domácí: Maxwell (J. Růžička) – Hanzlík (C), J. Říha, Němeček, Eminger, Kotvan, Dlapa, Hrdinka – Orsava, Žejdl, Valský – Klepiš (A), P. Musil, P. Kousal – Pacovský, P. Holík, Lenc (A) – Pabiška, Urban, Martin Procházka.

Hosté: Volden (Škarek) – Suchánek, Kajínek, Bryhnisveen, Stříteský, Šidlík, de la Rose, D. Váňa – Zeman, Hamill, Čachotský (C) – Jiránek, Skořepa (A), Dostálek – Anděl, M. Hlinka, Rabbit – Diviš (A), R. Hubáček, Žálčík.

Rozhodčí

Hejduk, Sýkora – Brejcha, Jelínek

Stadion

Návštěva

3397 diváků


Východočeši slaví, výhru vystřelil Smoleňák

První třetina začala pro domácí nepříjemně - hned v první minutě dostal Liberec výhodu přesilovky, v níž měl velkou šanci Bakoš. Střelec, jemuž se skvěle daří hlavně v Lize mistrů, však ranou ze strany Pavelku nepřekonal.

Královéhradecká dvojka tentokrát dostala přednost před jedničkou Rybárem a předvedla se také při další liberecké možnosti. V 11. minutě před Pavelkou šikovně tečoval puk Redenbach, ale gólman puk zastavil. Hradec se rozjížděl pomalu, až po čtvrt hodině zahrozil tečí Köhler. Janus byl připraven a pokryl i následnou dorážku.

Mountfieldu nakonec pomohla přesilovka. Liberec je jasně nejtrestanějším mužstvem v soutěži, což se mu znovu nevyplatilo. V 18. minutě v početní výhodě dorazil ze vzduchu Graňákovu střelu Cibulskis. Platnost branky posvětil i rozhodčí u videa.

Ve druhé části byl mírně aktivnější Liberec, i když ji začal velmi dobrou ranou přes obránce domácí forvard Smoleňák. Jeho pokus chytil Janus ramenem. Bílí Tygři se snažili vyrovnat a dočkali se ve 36. minutě, kdy Ševc vystřelil od modré čáry a vyražený puk vrátil do brány Kvapil.

Mountfield HK - Liberec: Důrazný Smoleňák procpal puk za Januse, 2:1
Video se připravuje ...

Třetí třetina sice odstartovala hradeckou přesilovkou, ale domácí v ní byli bezzubí. Naopak hosté si hned v následující početní výhodě vytvořili dvě velké příležitosti. Nejprve bekhendem střílel Bakoš, po něm bez přípravy Jelínek. Pavelka však ukázal velmi dobré zákroky. Při následující obří Ordošově možnosti mu pomohlo, že střelec nezacílil mezi tyče.

Liberci se selhání v koncovce nevyplatilo ve 47. minutě. Zpětnou Koukalovu přihrávku napálil z první Smoleňák a poté vlastní střelu dorazil za Janusova záda. Byla to zlomová branka. Mountfield pak definitivně utišil liberecký odpor v 56. minutě, kdy se po brejku a perfektní Vopelkově přihrávce prosadil bojovník Berger.

Výsledek potvrdil bilanci této sezony v soubojích Hradce Králové s Libercem - zápasy pokaždé ovládl domácí tým.

Ohlasy trenérů:

Pavel Hynek (Hradec Králové): "Chtěl bych v první řadě poděkovat klukům za výkon a vydřené body. Začala poslední čtvrtina základní části a každý zápas bude jak pro nás tak pro soupeře strašně důležitý. Tomu odpovídala hra. Byla to taktická bitva, hodně úporný hokej o každý metr ledu. Nebylo to moc o hokejové kráse. Myslím, že rozhodl důraz na brankovišti. My jsme tam dotlačili první gól v přesilovce, pak byl na brankovišti důraznější soupeř, ale my jsme z toho prostoru nakonec dali rozdílový gól. Pro nás to byl těžký zápas, v němž jsme chtěli odčinit páteční porážku v derby. Jsem rád, že se to podařilo."

Filip Pešán (Liberec): "My jsme odehráli stejný zápas jako posledních snad 40 kol. Hrajeme dobře, jsme vyrovnaný tým, ale chování našich lídrů - například co předvedl Petr Jelínek - nás opakovaně posílá do proher. Jestli si tohle lídři týmu neuvědomí, tak nás nezachrání v sezoně nic. Máme doma čtyři utkání, která rozhodnou o tom, jestli bude sezona úspěšná. Pokud se dostaneme do předkola, můžeme ještě hodně promluvit do konečných výsledků. Jestli se tam nedostaneme, můžeme mít ještě velký problém."

Góly

Domácí: 17:53. Cibulskis, 46:43. Smoleňák, 55:03. Berger

Hosté: 35:57. M. Kvapil

Sestavy

Domácí: J. Pavelka (Rybár) – Pláněk, Vydarený, Zámorský, Cibulskis, Gregorc, Graňák – Köhler (A), Dragoun, Cingel – Jaroslav Bednář (C), Kukumberg, Džerinš – Smoleňák, Koukal (A), Látal – Vopelka, Berger, R. Pavlík – Šimánek.

Hosté: Janus (Will) – Pyrochta, Ševc (C), Jánošík, Šmíd (A), Maier, Derner – Bakoš, Redenbach, L. Krenželok – Ordoš, P. Jelínek (A), M. Kvapil – Lakatoš, Bližňák, Jašek – D. Špaček, Vantuch, J. Vlach.

Rozhodčí

Hribik, Úlehla – Kis, Rampír

Stadion

ČPP Aréna

Návštěva

4646 diváků


Výhru Hanáků zařídil třígólový Knotek

První šanci duelu měl už v prvním střídání chomutovský Lauko, v dobré pozici však místo zakončení objel branku a obrana Hanáků pak stihla zakročit. Olomouc měla posléze herní převahu, jenže Lukeš neměl se střelami Ostřížka nebo Strapáče problém. V 10. minutě se před Lukeše prodral Irgl, dostal se i k blafáku, ale v tísni už nedokázal zakončit.

Na druhé straně trefil v obrovské šanci tyčku Poletín. V přesilovce Pirátů tak byli blízko k otevření gólového účtu zápasu Huml, Koblasa a Růžička, Konrád ale Hanáky podržel. Naopak Kohouti přesilovku využili: Škůrkova dělovka se odrazila ke Knotkovi a ten ji s přispěním Lukeše dostal do branky.

Druhou třetinu začali Kohouti výborně, druhou branku sice dal Burian, ale skvěle ji připravil na obránce málo vídanou individuální akcí Houdek. Burian dostal puk přímo před Lukeše a s přehledem proměnil. Hned další střídání zlobil Hanáky opět mladý Lauko, Konrád musel zasahovat a akce skončila vyloučením Jakuba Galvase.

Olomouc - Chomutov: Jan Knotek zkompletoval hattrick, 5:3
Video se připravuje ...

Chomutov se prosadili v oslabení, když Vondrka tečoval nahození Dietze. Domácí mohli opět odskočit a zase u toho byl Houdek, Herman z jeho nahrávky tentokrát brankáře hostí nepřekonal. Ve 32. minutě už se na Hané opět slavilo. Hokejovou parádu tentokrát předvedl Irgl, když nádhernou střelou překonal Lukeše.

Do třetí části vletěla rovněž lépe Olomouc a první možnost měl Strapáč, jehož vychytal Lukeš. Ve 48. minutě však Piráti zdramatizovali utkání, když se puk šťastně odrazil k Poletínovi a ten jej poslal bez přípravy za záda Konráda. Pět minut před koncem hrála Olomouc přesilovku a hosté dokonce srovnali trefou Koblasy.

Hanáci ale ještě z pokračující přesilovky těžili, když si vedení vzali zpět jen tři vteřiny po jejím skončení: po teči Eberleho střely se trefil Knotek. Sám pak přidal i pátou trefu domácích a hattrickem rozhodl o tom, že tři body zůstaly na Hané.

Ohlasy trenérů:

Zdeněk Moták (Olomouc): "Po dvě třetiny to byl od nás zodpovědný, bojovný, obětavý výkon, i výborný, zaslouženě jsme vedli. Jako bychom se toho ale báli, nechali jsme soupeře srovnat. Dva góly jsme dostali ve vlastní přesilovce, což mě slušně řečeno mrzí. Morální síla mužstva se však ukázala; dali jsme ještě dvě branky, mužstvo zase začalo bojovat a dotáhli jsme zápas do vítězného konce. Je tam ale stále vykřičník, musíme se na to podívat, abychom byli ve zbývajících zápasech lepší."

Jan Šťastný (Chomutov): "My jsme na poradě před utkáním upozorňovali naše mužstvo, že pokud chceme uspět, tak se musíme domácím vyrovnat v bruslení, agresivitě a bojovnosti, což se nám dvě třetiny vůbec nedařilo. Až ve třetí části po kontaktní brance na 2:3 jsme se domácím ve zmiňovaných parametrech vyrovnali. Srovnali jsme skóre ve vlastním oslabení, ale pak jsme inkasovali v přesilovce a utkání se zlomilo na stranu domácích, kteří zaslouženě vyhráli."

Góly

Domácí: 13:37. J. Knotek, 21:23. Burian, 31:15. Irgl, 55:26. J. Knotek, 58:43. J. Knotek

Hosté: 24:33. Vondrka, 47:25. Poletín, 54:05. Koblasa

Sestavy

Domácí: Konrád (Falter) – Vyrůbalík (C), Škůrek, Ondrušek (A), Houdek, J. Galvas, Jaroměřský, Čáp – Laš, J. Knotek (A), Eberle – Burian, Strapáč, Irgl – Holec, Herman, Jergl – Ostřížek, Mráz, Podlaha.

Hosté: Š. Lukeš (Pavlát) – Dietz, Flemming, Grman, Valach, Knot, Slovák, Mrázek – Koblasa, Huml (A), Vondrka (C) – Sklenář, V. Růžička (A), Skokan – Poletín, Smejkal, Lauko – A. Dlouhý, Chlouba, J. Havel.

Rozhodčí

Hradil, Kubičík – Barvíř, Blümel

Stadion

Zimní stadion Olomouc

Návštěva

4012 diváků


Výhru trefil Poulíček, Sparta padla potřetí v řadě

Pardubice se v O2 areně, kam je přijela podporovat řada jejich fanoušků, dostaly do vedení ve čtvrté minutě. Kalinu obral o puk Marosz a bek Čáslava od modré čáry překonal přes stínící hráče gólmana Laca. Sparta hned za 65 vteřin odpověděla, když Reichenberg vysunul do brejku Kudrnu, který z mezikruží zamířil k levé tyči Kacetlovy branky.

Pardubický kapitán pak předvedl sportovní gesto, když upozornil sudí Lacinu s Petružálkem, že nebyl faulován, a ti zrušili plánované vyloučení. Východočeši si ale i při plném počtu hráčů na ledě vytvořili velké šance. Svobodovu šanci zlikvidoval Laco, Tomášek pak trefil boční tyčku a s dalšími pokusem také neuspěl. Na druhé straně zahrozil Nedomlel.

V polovině úvodního dějství se radovali hosté, když nahození Trončinského od modré čáry tečoval před Lacem Rolinek. Další velkou šanci měl Dušek, ale v úniku neuspěl. V 16. minutě už se Dynamo dočkalo dvoubrankové náskoku, když se z dorážky prosadil Poulíček.

Spartě se nedařilo odpovědět. V úvodu druhé třetiny neprošla ani Vránova přihrávka na volného Říčku. Ve 26. minutě fauloval Pavelka unikajícího Jána Sýkoru, který ale z nařízeného trestného střílení minul.

Sparta - Pardubice: Patrik Poulíček doklepl puk do sparťanské brány, 1:3
Video se připravuje ...

Domácí hráli po vyloučeních Petra Sýkory a Berana krátce v rychlém sledu dvě přesilovky, ale nedokázali se prosadit. Potom neuspěl ani Uher, na druhé straně měl možnost zvýšit náskok Ján Sýkora, jenže mu chyběla přesná muška.

Pražané se dočkali snížení po 49 sekundách třetí třetiny. Klimek si při rychlém protiútoku vyměnil puk s Pechem a z mezikruží prostřelil Kacetla. Snaha Sparty o vyrovnání byla marná, Dynamo se ubránilo i ve třetím oslabení v utkání při Svobodově trestu.

V 51. minutě vrátil hostům dvoubrankový náskok Tomášek, který projel přes celé hřiště a z pravého kruhu zamířil přesně k protější tyči. Další možnost Dynama měl Petr Sýkora. Vykřesat naději Spartě mohl Klimek, ale zblízka Kacetla nepřekonal. Skóre už se nezměnilo a Pardubice tak - stejně jako Sparta - v obou vzájemných zápasech venku v sezoně naplno bodovaly.

Ohlasy trenérů:

František Výborný (Sparta): "Nemůžeme být samozřejmě spokojení. My jsme se na to připravovali, Pardubice hrajou dobře a hrály jednoduše. My jsme je dostali na koně. Hráli jsme už minule doma o šest bodů s Chomutovem a také jsme to nedokázali zvládnout. Pardubice měly v první třetině víc šancí, od druhé třetiny jsme se trošku zvedali. Snaha tam byla, ale to, co jsme si řekli - osobní souboje vyhrávat a jít ještě víc do branky - tam nebylo. Tak jako daly Pardubice gól. Zdá se to jednoduché, ale pro brankáře je to strašně těžké. Naši obránci to tam nečistili."

Pavel Marek (Pardubice): "Jsem hrozně moc rád, že se nám podařilo navázat na výborný zápas v Hradci Králové. Nepodlehli jsme nějaké přehnané euforii a hráli jsme opravdu týmově. Rozehráli jsme zápas velmi dobře a skoro v celém jeho průběhu jsme vedli. Kluci výborně bránili předbrankový prostor. I když nás třeba Sparta zatlačila, tak bylo důležité, že jsme si drželi pozice. Opět nám pomohl výborně chytající Ondra Kacetl."

Góly

Domácí: 04:14. Kudrna, 40:49. Klimek

Hosté: 03:09. Čáslava, 09:11. Rolinek, 15:05. Poulíček, 50:37. Tomášek

Sestavy

Domácí: J. Laco (Aittokallio) – Z. Michálek, T. Pavelka, Kalina, Ďaloga, Švrček, Piskáček, Nedomlel – Říčka, P. Vrána, Jarůšek – Klimek, Forman, Pech – Reichenberg, J. Hlinka, Kudrna – Uher, Černoch, Rousek.

Hosté: Kacetl (Klouček) – Čáslava, Trončinský, Wishart, Cardwell, Mojžíš, Hrabal, Holland – Rolinek, Marosz, J. Sýkora – Treille, Tomášek, T. Svoboda – P. Sýkora, Poulíček, Perret – Beran, Dušek, M. Kaut.

Rozhodčí

Lacina, Petružálek – Frodl, Komárek

Stadion

O2 arena

Návštěva

8761 diváků


Obrat Beranů dokonal Šťastný

Zatímco předchozí zápasy obou celků byly velmi vyhrocené, tentokrát se - alespoň ze začátku - hrálo klidně. Šancí v první třetině moc nebylo, na střely Kloka s Kolouchem byla připravena lapačka Kašíka, Tybor zase po chybě Beranů v obraně nastřelil tyč. Jediný náznak větší šance pro domácí bylo přečíslení tři na jednoho, vše ale zhatila špatná nahrávka.

Bez šancí i bez vyloučení. V tomto duchu se dlouho neslo i prostřední dějství. Otevřít skóre mohl třeba Honejsek, zblízka ale atakován soupeřem puk do prázdné branky nedoklepl.

Ve 36. minutě se poprvé vylučovalo, na trestnou lavici zamířil zlínský Kubiš. Netrvalo to dlouho a fanoušci se dočkali i gólu. Roman nabídl puk na teč Tyborovi, který poslal Vítkovice do vedení a hříšníka zpět do hry už po 25 vteřinách.

Zlín - Vítkovice: David Šťastný parádní střelou nedal Bartošákovi šanci, 2:1
Video se připravuje ...

V úvodu třetí třetiny se naskytla výhoda přesilovky i Zlínu. A využita byla ještě rychleji než ta vítkovická. Baranka se na led vrátil již po deseti vteřinách, neboť Bukartsovu ránu tečoval mimo dosah Bartošáka Ferenc, pro něhož šlo o první extraligovou trefu.

Když už to vypadalo, že zápas dospěje do prodloužení, udeřil Zlín. Tři a půl minuty před koncem základní hrací doby zcela nečekaně vystřelil z kruhu Šťastný a svůj gólový pokus otřel o tyčku.

Více než dvě minuty před koncem sáhli hosté k power play, jenomže to jim vydrželo doslova jen vteřinu. Hned na buly totiž fauloval Kurovský a Berani měli ideální předpoklady k tomu, aby těsné vedení už udrželi. Nemuselo tomu tak být, jelikož v samém závěru nastřelil horní tyč Olesz. Zlín tak doma po vedoucí Plzni skolil další tým z čela tabulky Vítkovice.

Ohlasy trenérů:

Martin Hamrlík (Zlín): "Dvě třetiny jsme byli horší tým, měli jsme tam jenom jednu 'gólovku'. Nemohli jsme se dostat do šancí, tak jsme před třetí třetinou zkusili prohodit všechny lajny a všechny centry. Pomohla nám pak rychle využitá přesilovka, rozhodl šťastný gól. Bod bychom brali, máme tři."

Jakub Petr (Vítkovice): "Je to pro nás třetí zápas venku. Chtěli jsme si udržet vítěznou šňůru, ale... Byl to nemastný a neslaný hokej, utkání plynulo a oba týmy využily přesilovku. Bylo to o tom, kdo bude šťastný, a to byl Zlín. Možná opticky jsme byli více na kotouči, ale nehráli jsme svůj hokej. Štěstí, co jsme měli v Liberci, jsme neměli tady. Na konci jsme trefili břevno."

Góly

Domácí: 40:38. Ferenc, 56:37. Šťastný

Hosté: 36:04. Tybor

Sestavy

Domácí: Kašík (Štůrala) – Freibergs, Ferenc, Valenta, Nosek, Žižka, Řezníček – O. Veselý, Fořt, Kubiš – Roberts Bukarts, Honejsek, Šťastný – Šlahař, Popelka, J. Ondráček – Klhůfek, P. Sedláček, Fryšara.

Hosté: Bartošák (Dolejš) – Sloboda, Klok, Baranka, Hrbas, Urbanec, Trška – Dej, Lev, Olesz – D. Květoň, O. Roman, Tybor – Kucsera, Kolouch, P. Zdráhal – Kurovský, T. Jáchym, Szturc.

Rozhodčí

Stadion


Z V VP PP P Skóre B
1. Plzeň 52 28 7 9 8 172:123 107
2. Mountfield 52 26 7 7 12 146:101 99
3. Třinec 52 24 6 8 14 143:122 92
4. Vítkovice 52 26 4 6 16 157:119 92
5. Brno 52 23 6 9 14 148:121 90
6. Pardubice 52 20 5 6 21 128:139 76
7. Liberec 52 18 9 4 21 132:138 76
8. Olomouc 52 16 10 7 19 129:136 75
9. Zlín 52 18 8 4 22 121:140 74
10. Sparta 52 18 5 7 22 140:150 71
11. Chomutov 52 13 10 9 20 132:155 68
12. Ml. Boleslav 52 15 6 8 23 118:139 65
13. Jihlava 52 12 7 7 26 106:139 57
14. Litvínov 52 10 7 6 29 118:168 50

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud