4. března 2018 • 18:58

VIDEO: Pardubice padly, přesto jsou šesté. Plzeň slaví rekord

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

O šesté místo a přímý postup do čtvrtfinále bojovaly v 52. kole, posledním v základní části, hned čtyři týmy. Nejlepší pozici měly Pardubice. Ty sice s Hradcem Králové prohrály 1:3, přesto to stačilo. I díky zaváhání konkurence z Olomouce, Zlína i Liberce, který ve Vítkovicích prohrál 2:3 až v prodloužení.



Chomutov zůstal jedenáctý

Utkání začalo ve značném tempu, jelikož se hned od druhé minuty hrálo ve čtyřech proti čtyřem. Většího prostoru na ledě využil nejproduktivnější obránce Pirátů Flemming, který z levé strany trefil bližší horní roh branky. Ve druhé polovině úvodního dějství měl na holi gól Říčka, jenž z těsné blízkosti nedorazil kotouč, stejně dopadl na druhé straně Skokan. Po ubráněném oslabení stál v ideální pozici Uher, ani ten z těsné blízkosti Lukeše neprostřelil.

Chomutov - Sparta: Gól v oslabení, Lauko poslal puk Šťovíčkovi a ten se nemýlil, 3:2
Video se připravuje ...

Pozvolný začátek druhé třetiny nezpestřila ani přesilovka domácích, kteří si nevytvořili žádnou nadějnější šanci. Akce přišla až po polovině hrací doby, když při přesilovce napřáhl Voráček, jehož rána po dlouhém zámku zapadla do chomutovské branky. Přestože následující početní výhodu zahráli Piráti dobře, radovali se opět Pražané. Chybné Lukešovy rozehrávky využil Kropáček, jenž vstřelil při debutu premiérový gól.

Do závěrečné třetiny se přenesla část Dietzova trestu, který ještě na 51 vteřin protnulo vyloučení Fleminga. Sparta dlouhou početní výhodu nevyužila a sama se musela bránit, čehož Piráti využili. Hlavovo nahození tečoval v přesilovce Šťovíček, jenž si připsal o pár momentů později i třetí a vedoucí branku domácích, tentokrát ve vlastním oslabení. V závěru to Pražané zkoušeli v šesti proti čtyřem, čehož využil Lauko, který kosmeticky upravil skóre na 4:2.

Hlasy trenérů:

Vladimír Růžička starší (Chomutov): "Bylo cítit zklamání, že jsem se nedostali do předkola play off, protože jsem o to chtěli se Spartou bojovat. Sparta nastoupila s mladšími hráči a nechala odpočívat zkušenější. Pro nás to bylo strašně těžké utkání, raději bychom hráli proti kompletní Spartě, protože mladí kluci čekají na šanci. Podle toho se zápas také vyvíjel, Sparta hrála výborně a my jsem rádi, že nakonec bereme tři body."

Jaroslav Nedvěd (Sparta): "Celý rok jsem se chystali, že budeme hrát na trochu více mladých kluků, což se nám bohužel povedlo až v posledním zápase základní části, protože jsem v předchozích 51 kolech tahali nějaké kaštany z ohně. Jsme moc rádi, že si kluci zahráli a odehráli utkání se ctí. Nehodnotím zápas, ale jsem rád za kluky, kteří mi od mladšího dorostu prošli rukama. Alespoň v závěru sezony dostali možnost zahrát si před vlastním play off extraligu. Gratuluji Chomutovu k vítězství v závěru byl zkušenější."

Góly

Domácí: 01:46. Flemming, 45:38. Šťovíček, 51:08. Šťovíček, 59:00. Lauko

Hosté: 33:01. T. Voráček, 36:58. Kropáček

Sestavy

Domácí: Š. Lukeš (Pavlát) – Dietz, Flemming, Knot, Valach, Szathmáry, Slovák, Mrázek – Sklenář, V. Růžička, Vondrka – Koblasa, Skokan, V. Tomeček – Poletín, Huml, Vantuch – Lauko, Šťovíček, Hlava.

Hosté: J. Laco (Wolf) – T. Pavelka, T. Voráček, M. Jandus, Mikuš, Jeřábek, Švrček, Eliáš – Jarůšek, Klimek, Kudrna – Kumstát, Pšenička, Říčka – Uher, Černoch, Kropáček – O. Procházka, Komárek, Wojnar.

Rozhodčí

Pešina, Svoboda – Brejcha, Zíka

Stadion

ZS Chomutov

Návštěva

3 825 diváků


Výhru řídil dvěma góly Rabbit

Dukla po cenné páteční výhře na ledě druhého Hradce Králové začala dobře i na Horáckém zimním stadionu. V 11. minutě Rabbit prostřelil z kruhu pro vhazování Faltra. Jinak se však hrál hodně opatrný hokej.

Hanáci byli aktivnější, ale další gólovou příležitost si na konci 18. minuty vypracovali domácí. Jiránek se Strakou najížděli na obránce Olomouce, jenže Straka přihrávku, po níž byl tváří v tvář Faltrovi, zužitkovat nedokázal.

Olomouc se i v prostřední části hry tlačila za vyrovnáním, avšak narážela na bezchybného Škarka v domácím brankovišti. Navíc Hanáky přibrzdila i dvě vyloučení. V nich ale Dukla potvrdila, že v přesilovkách je nejhorším týmem celé soutěže.

Jihlava - Olomouc : První gól zápasu vstřelil Wacey Rabbit, 1:0
Video se připravuje ...

Ani v poslední části hry se obraz hry nezměnil. Olomouc byla aktivnějším týmem, ale Dukle stačily rychlé brejky. Ve 45. minutě ujel Rabbit, hosté ho zastavili v úniku jen za cenu faulu a kanadský útočník si nájezd zopakoval díky trestnému střílení, ve kterém prostřelil Faltra a vstřelil svůj druhý gól v zápase.

Na konci 47. minuty využil chyby v rozehrávce domácích Eberle, ale ani ze samostatného nájezdu nedokázal překonat Škarka. V závěru se na ledě hodně přiostřilo a 110 vteřin před koncem mohlo rozhodnout definitivně duo Straka, Skořepa, jenže ani jeden z nich nedokázal dorazit puk za Faltra.

Olomouc následně zkusila štěstí s hrou bez brankáře, ale 72 vteřin před koncem snahu Hanáků o vstřelení kontaktní branky utnulo vyloučení. Olomouc přesto dál hrála bez brankáře, až se 38 vteřin před koncem trefil Straka a pečetil výsledek.

Hlasy trenérů:

Petr Vlk (Jihlava): "První třetina z naší strany nebyla špatná. Ve druhé soupeř zvýšil aktivitu, vytvořil si příležitosti. Dobře, že jsme dnes vyhráli. Bylo to vyrovnané utkání, které rozhodly maličkosti. Nám se na rozdíl od soupeře povedlo dát branky. Jsme rádi za tři body, ale čeká nás další práce. Bylo by lepší, kdybychom měli na Boleslav ztrátu šesti bodů, ale i tak věřím týmu, že je to hratelné."

Zdeněk Moták (Olomouc): "Myslím, že to bylo zajímavé utkání. Nezachytili jsme začátek, byli jsme horší v pohybu, prohrávali jsme osobní souboje a zaslouženě jsme prohráli první třetinu. Od poloviny zápasu jsme se dostávali do šancí, ale domácí brankář Jakub Škarek to dnes zavřel. Nebyli jsme schopní vstřelit ani jednu branku a bez toho se zápasy nevyhrávají. Domácí zvítězili zaslouženě."

Góly

Domácí: 10:48. Rabbit, 44:31. Rabbit, 59:22. Straka

Hosté:

Sestavy

Domácí: Škarek (Kořenář) – Šidlík, Stříteský, D. Váňa, Suchánek, Kajínek, J. Zdráhal, Půža – Čachotský, Zeman, F. Seman – Straka, Skořepa, Jiránek – Rabbit, Hamill, Anděl – Žálčík, R. Hubáček, Diviš.

Hosté: Falter (Matoušek) – Škůrek, Vyrůbalík, Jaroměřský, Ondrušek, J. Galvas, L. Galvas, Houdek – Eberle, J. Knotek, Laš – Irgl, Strapáč, Burian – Skladaný, Ostřížek, J. Káňa – Jergl, Mráz, Holec.

Rozhodčí

Pavlovič, Petružálek – Lhotský, Klouček

Stadion

Horácký zimní stadion, Jihlava

Návštěva

3 978 diváků


Vítkovice uhájily čtvrté místo

Domácím se už do sestavy vrátila většina opor, ale v první třetině jednoznačně tahal za delší provaz soupeř. Už v čase 1:41 šel do vedení - Bulíř dostal na pravém kruhu kotouč do tandemu od Jánošíka a švihem pokořil Bartošáka. Brzy to mohlo být 0:2, ale Filippi po krásném průniku zblízka Bartošáka překonat nedokázal.

Vítkovice vyrovnaly v deváté minutě díky Oleszovi, který těsně před Willem ze vzduchu šikovně tečoval Hrbasovu střelu. Přesto se nadále hrálo podle libereckých not a hostům rychle vrátil vedení Bakoš, který se také v početní výhodě před brankou zmocnil odraženého puku a dlouhou bekhendovou kličkou zasunul za Bartošáka podruhé.

Ještě hned ze startu druhé části volala po gólu příležitost Ordoše, který ale z bezprostřední blízkosti minul síť za ležícím Bartošákem, a ihned byl Liberec ztrestán Szturcem, který ze sóla přesně zamířil nad Willovo rameno.

Vítkovice - Liberec: Zaváhání hostů potrestal v prodloužení Hrbas, 3:2
Video se připravuje ...

Vítkovice poté zlepšily pohyb a přebraly aktivitu na své hokejky. Vyrovnaný zápas se opticky mírně nachyloval na jejich stranu, ale gólovou rovnováhu nezměnil Tybor, který ve vyložené šanci před odkrytou brankou promáchl. A tak museli být Ostravané rádi, že Filippi těsně před sirénou zazvonil pouze na Bartošákovu tyč.

Celou třetí část byl zápas nejopatrnější. Nic se moc nedělo až do 58. minuty, zato v závěru to nuda nebyla. Hosté ve snaze strhnout vedení potřebné pro postup do šestky odvolali v přesilovce gólmana, ale z velkého závaru puk za Bartošáka nedostali.

Nepovedlo se jim to ani v pokračující přesilovce v prodloužení, naopak podcenily výpad Hrbase, který v 62. minutě po nenápadné akci prostřelil Willa.

Hlasy trenérů:

Jakub Petr (Vítkovice): "Jsem strašně rád, že jsme ve čtvrtfinále a že jsme v posledních třech kolech vyvrátili nejrůznější spekulace. Zápas ani moc nechci hodnotit. Získali jsme v základní části 92 bodů, čtvrté místo po základní části. Lehce jsme doufali a je to tam. Liberec jsme poslali do předkola a budeme mu přát postup proti Spartě."

Filip Pešán (Liberec): "Odehráli jsme vyrovnaný zápas. Bohužel od druhé třetiny se spustila smršť vyloučených a zápas ztratil tempo. Pak to byla přetahovaná, bohužel se špatným koncem pro nás. Bohužel jsme pak v závěru ani v prodloužení nevyužili přesilovku. Pokud jde o Spartu, při současné formě týmů kolem nás si nemůžeme vybírat. Všechny týmy hrají ve výborné formě."

Góly

Domácí: 09:12. Olesz, 21:53. Szturc, 61:03. Hrbas

Hosté: 01:41. Bulíř, 11:33. Bakoš

Sestavy

Domácí: Bartošák (Dolejš) – Klok, Sloboda (A), Hrbas, Baranka, Výtisk (A), Trška – Olesz (C), Lev, Dej – D. Květoň, O. Roman, Tybor – Bartovič, Mahbod, Szturc – Kurovský, Š. Stránský, P. Zdráhal – T. Jáchym.

Hosté: Will (Janus) – Pyrochta, Ševc (C), Šmíd (A), Maier, Jánošík, Derner – Lakatoš, P. Jelínek (A), L. Krenželok – Bulíř, Filippi, M. Kvapil – Bakoš, Redenbach, Ordoš – Jašek, Bližňák, J. Vlach.

Rozhodčí

Hradil, Kubičík – Ganger, Hanzlík

Stadion

Ostravar aréna

Návštěva

7 083 diváků


Plzeň vyhrála základní část s rekordem

Hokejisté Plzně vyhráli základní část se ziskem 107 bodů, a to je nový klubový rekord. Úvod zápasu byl z obou stran hodně opatrný a brankáři Svoboda i Kašík nemuseli dlouho řešit žádnou složitou situaci. Domácí Svoboda si zavinil první vážnější zákrok sám chybnou rozehrávkou, kterou zachytil Okál, plzeňská jednička se však stihla vrátit do branky a puk vyrazit.

Až poté zahrozili i domácí, Kodýtek však při signalizované přesilové hře nemířil přesně. Při Freibergsově vyloučení měli hosté hned dvě šance, Ondráček ani Fořt však skóre neotevřeli.

Zlín se ale nakonec přece jen do vedení dostal, při Moravčíkově vyloučení překonal Svobodu Okál. Západočeši však bleskově odpověděli. Již o 20 sekund později vyrovnal Tomáš Kubalík, jehož střílenou přihrávku před branku srazil jeden z hostujících hráčů za Kašíka.

Plzeň - Zlín: Tomáš Vracovský zakončil akci dva na jednoho při vlastním oslabení, 3:2
Video se připravuje ...

Hned na začátku druhé třetiny mohl vrátit hostům vedení Fořt, svůj brejk ale gólově nezakončil. Zlín následně nevyužil dvě přesilové hry a ve 32. minutě prohrával. Po Kadlecově přihrávce se trefil přesně Stach. Z vedení se však Plzeň radovala 55 sekund, poté Okál vyrovnal.

Při dalším vyloučení Moravčíka se do slibné šance dostal Šťastný, Svobodu však nepřekonal. Sekundu před návratem plzeňského beka na led udeřili Indiáni v oslabení, rychlý protiútok zakončil po Kratěnově přihrávce ideálně Vracovský.

Zlín se tlačil za vyrovnáním, blíže ke gólu však měli domácí. Mertl ve 45. minutě ale Kašíka nepřekonal, při Matějíčkově trestu se neprosadili Indrák ani Kratěna s Mertlem. V 53. minutě měli hosté 32 sekund výhodu přesilové hry pět na tři, srovnat skóre se jim ale nepodařilo. Neuspěli ani při závěrečné power play.

Hlasy trenérů:

Jiří Hanzlík (Plzeň): "Kromě první třetiny jsme nebyli v zápase lepším týmem. Není to poprvé v ročníku, kdy jsme měli takové množství vyloučení. Toho se musíme vyvarovat. Z celkového hlediska je znát zranění klíčových hráčů, není za ně záskok. Náš hokej není takový jako v první půlce sezony. Nicméně jsme zápas vyhráli a jsme rádi za vítězství po základní části. Hlavně první polovina sezony nám vyšla parádně. Budeme v pauze čekat na doléčení zraněných hráčů a chystat se na čtvrtfinále play off."

Robert Svoboda (Zlín): "Před zápasme jsme věděli, že zápas rozhodne o tom, na koho půjdeme. Chtěli jsme samozřejmě vyhrát a mít šanci na šestku, bohužel se to nepodařilo. V první třetině jsme byli pomalejší, nejezdilo nám to a domácí nás přečíslovali a přehrávali. Ve druhé jsme se zlepšili, ale mohli jsme zvládnout lépe velké množství přesilovek. To jsme nedokázali a nakonec jsme prohráli. Jsme rádi, že jsme v předkole a chystáme se už na něj. Když si vybavím, jaké byly prognózy před sezonou, kam nás všichni zařadili. Jsme proto rádi, že jsme dokázali, že nehrají jen jména. Náš tým má charakter a na ledě to ukázal."

Góly

Domácí: 18:55. T. Kubalík, 31:02. Stach, 38:13. Vracovský

Hosté: 18:35. Okál, 31:57. Okál

Sestavy

Domácí: M. Svoboda (Hylák) – Moravčík, P. Kadlec (C), Kvasnička, D. Sklenička, J. Kindl, Jones – Stach, Kratěna, Indrák (A) – Kantner, Mertl (A), T. Kubalík – Schleiss, Kracík, D. Kindl – Vracovský, Kodýtek, Hollweg – Pour.

Hosté: Kašík (Štůrala) – Freibergs, Ferenc, Řezníček, Matějíček, Valenta, Žižka (A), Gazda – Roberts Bukarts, Šťastný, Okál – Honejsek, Fořt, J. Ondráček – O. Veselý (C), Fryšara, Kubiš (A) – P. Sedláček, Popelka, Klhůfek.

Rozhodčí

Bejček, Pražák – Flegl, Polonyi

Stadion

Home Monitoring Aréna

Návštěva

7 307 diváků


Pardubice prohra nemusela bolet

Pardubice si mohly případnou výhrou v základní hrací době zajistit místo přímo ve čtvrtfinále play off. Jakýkoliv jiný výsledek dával šanci soupeřům a Dynamo by se muselo začít ohlížet na ostatní zápasy.

Hned první střídání očekávaného derby dvou velkých rivalů před vyprodaným hledištěm nabídlo šance na obou stranách. Sýkora zblízka neprostřelil Pavelku a Kacetla tvrdou ranou do masky přivítal unikající Koukal. Královéhradečtí následně nevyužili přesilovku a do vedení šlo Dynamo, když Trončinského nahození tečoval Rolinek.

Vyrovnání měl na hokejce krátce nato Kukumberg, ale chybnou rozehrávku soupeře nepotrestal. Gólem skončila až v 15. minutě Smoleňákova dorážka, kterému pomohl i odraz od Čáslavovy brusle. Pardubický bek mohl smolný okamžik napravit, ale jeho šanci v přesilovce zhatil Pavelka. V závěru první části zblízka neuspěl Koukal.

Pardubice - Mountfiled HK: Gól po vhazování, prosadil se Vopelka, 1:2
Video se připravuje ...

Po pauze byl blízko ke gólu pardubický Wishart a poté pohrdl jasnou šancí Červený. Důležitá pasáž přišla kolem poloviny zápasu. Ve 29. minutě se před branku natlačil Vopelka, položil si Kacetla a mezi betony zasunul kotouč do sítě. Podobnou příležitost poté nevyužil Poulíček, a tak ve 31. minutě tečující Zigo zvýšil na 3:1 pro Hradec. Mountfield byl na koni, další šanci navíc neproměnil unikající Koukal.

Krátce po začátku třetí třetiny mohlo být rozhodnuto, ale Smoleňáka při přečíslení vychytal Kacetl a dorážející Červený trefil tyč. Dynamo tak stále cítilo naději a náskok hostujícího týmu musel hájit Pavelka, který vychytal Mojžíše a přestál i následnou přesilovku Pardubic.

Možná poslední šanci na zvrat zahodil dvě minuty před koncem Treille. V samotném závěru se hráči Mountfieldu zaměřili na defenzívu a soupeře k vážnějším šancím ani nepustili.

Hlasy trenérů:

Miloš Holaň (Pardubice): "Zápas provázela vynikající atmosféra a bylo to derby se vším všudy. Předpokládali jsme - jelikož jde o derby i vzhledem k posledním výsledkům - že Hradec zápas neodevzdá. Velice aktivně jsme začali, dali jsme první gól, ale zbrzdila nás dvě vyloučení, kvůli kterým se do hry nedostali všichni hráči. Naše tempo se tím zpomalilo. Ve druhé třetině nám Hradec odskočil. Nebyli jsme dostatečně hladoví a pak už jsme se v křeči a přemíře snahy snažili zápas otočit. Chybělo nám trochu štěstí, neblokovali jsme střely, prohrávali jsme buly, což jsou detaily, co mohou tým nakopnout."

Václav Sýkora (Hradec Králové): "Měli jsme druhé místo jisté, ale to neznamenalo, že zápas není důležitý. Po reprezentační pauze jsme nezačali dobře, dvakrát jsme neuspěli, takže z tohoto pohledu pro nás mělo utkání svůj význam. Navíc jsme chtěli dorovnat vzájemnou bilanci v sezoně. Domácím vyšel lépe start, což vyústilo v jejich vedení, nám se podařilo srovnat a ve druhé třetině odskočit do vedení. Tam už se náš výkon začal zvedat a s dvougólovým náskokem jsme hráli mnohem klidněji. Měli jsme další tutové šance, zejména na začátku třetí třetiny, kdy jsme neproměnili nájezd dva na jednoho. Zápas jsme se poté snažili takticky v klidu dohrát. Výhra v posledním zápase před play off je pro nás důležitá."

Góly

Domácí: 07:08. Rolinek

Hosté: 14:23. Smoleňák, 28:16. Vopelka, 30:57. Zigo

Sestavy

Domácí: Kacetl (Klouček) – Trončinský, Čáslava, Ščotka, Wishart, Hrabal, Mojžíš, Holland – P. Sýkora, Marosz, Rolinek – T. Svoboda, Tomášek, Treille – M. Kaut, Poulíček, Perret – Machala, Dušek, Beran.

Hosté: J. Pavelka (Rybár) – Cibulskis, Gregorc, F. Pavlík, Graňák, Pláněk, Vydarený, Zámorský – Smoleňák, Koukal, Červený – Látal, Kukumberg, Cingel – Köhler, Berger, Šimánek – Vopelka, Zigo, R. Pavlík.

Rozhodčí

Šír, Kika – Hlavatý, Tošenovjan

Stadion

Tipsport arena

Návštěva

10194 diváků


Kometa sfoukla poslední Litvínov

Brňané si po olympijské přestávce připsali první vítězství, dvěma góly k němu přispěl obránce Jakub Krejčík. Brankář Marek Čiliak udržel pošesté v sezoně čisté konto. Severočeši uzavřeli základní část extraligy nelichotivou bilancí, když v osmnácti zápasech nedosáhli ani jednou na plný bodový zisk. Od ještě vyšší porážky je zachránil brankář Michael Petrásek.

V sestavě Komety dostali volno oba olympionici Erat s Haščákem a také Hruška. Litvínov sice v úvodních minutách několikrát naznačil snahu o otevřenou partii. Ta mu vydržela necelých deset minut a skončila hned po první přesilovce Brňanů, kteří rozehráli ve třetině soupeře kombinační kolotoč. Nápor zakončil úvodní brankou Radim Zohorna. Severočeši se pokoušeli vymanit z tlaku, jejich náznaky o rychlé protiútoky ale do úspěšné koncovky nevedly. Naopak Kometa vyjádřila pět sekund před první přestávkou druhým gólem Krejčík.

Kometa Brno - Litvínov: Radim Zohorna v přesilové hře doklepl puk do sítě, 1:0
Video se připravuje ...

Litvínov ve druhé třetině zvýšil důraz v osobních soubojích a částečně srovnal se soupeřem krok. Jihomoravané ale svého protivníka předčili střeleckou aktivitou, vypracovali si několik vyložených příležitostí.

Dvě vyložené šance měl Hynek Zohorna, který si ale nedokázal poradit s výborně chytajícím brankářem Petráskem. Gestem fair play se blýskl domácí obránce Němec, který po souboji s Růžičkou upadl a rozhodčí signalizoval vyloučení litvínovského útočníka za podražení. Brněnský zadák ale opravil výrok s tím, že se o faul nejednalo.

V úvodu závěrečné třetiny Brňané převzali režii zápasu zcela do svých rukou. Ve 41. minutě skóroval nejlepší střelec Komety Mallet, který si připsal svůj patnáctý gól v této sezoně. Vzápětí Petráska překonal tvrdou střelou pod horní tyčku Krejčík. Verva se už na vážnější odpor nezmohla.

Hlasy trenérů:

Kamil Pokorný (Brno): "Hráli jsme s velkou chutí, dařila se nám kombinace, měli jsme výborný pohyb. Na hráčích bylo vidět, že chtějí odčinit nepovedené utkání v Olomouci a také se chtějí rozloučit s vynikajícími diváky po základní části vítězstvím. Jediné, co chybělo zápasu z našeho pohledu, bylo více vstřelených branek. Měli jsme spoustu šancí. Brankář Litvínova Petrásek chytal výborně. Jsem rád, že náš brankář Čiliak udržel nulu a zvedla se mu před play off sebedůvěra. Odvedli jsme dobrý výkon a zaslouženě vyhráli."

Radim Skuhrovec (Litvínov): "Kometa nás ve všech parametrech předčila. Od pohybu přes nasazení, bojovnost, rychlost rozhodování i přesnost přihrávky. Proto zaslouženě vyhrála. Vývoj utkání byl zpočátku vyrovnaný. Brňané ale potrestali hned první přesilovou hru. V závěru třetiny po naší chybě, kdy jsme nebyli schopni dostat kotouč do středního pásma, jsme dostali branku do šatny. Ve druhé a třetí třetině už Kometa kontrolovala hru a zaslouženě nás porazila."

Góly

Domácí: 13:01. R. Zohorna, 19:56. J. Krejčík, 40:41. Mallet, 44:24. J. Krejčík

Hosté:

Sestavy

Domácí: Čiliak (Langhamer) – Štencel, O. Němec (A), Gulaši, J. Krejčík, Malec, Bartejs, Barinka – Zaťovič (A), P. Holík, Vincour – Mallet, Nečas, H. Zohorna – Dočekal, L. Čermák (C), Vondráček – L. Horký, R. Zohorna, P. Kratochvíl.

Hosté: Petrásek (Kantor) – Iberer, Sörvik, Šesták, Čutta, Baránek, Gula (A), L. Doudera – J. Černý, J. Mikúš, Marek Růžička – Trávníček (C), Gerhát, M. Hanzl – F. Lukeš, V. Hübl (A), Jánský – Jurčík, Válek, Matoušek.

Rozhodčí

Hejduk, Mrkva – Gebauer, Lederer

Stadion

DRFG Arena, Brno

Návštěva

7503 diváků


Boleslav vyhrála před nejnižší návštěvou

Hrálo se v komorní atmosféře. Domácí "kotel" za jednou z branek navíc vyhlásil z důvodu špatných výkonů, které poslali Bruslaře jenom do boje ve skupině play out, celozápasový bojkot, a tak ve Ško-Energo Aréně fandila pouze desítka příznivců Třince. Celkem přišlo 1226 fanoušků.

Svou cestu za atakem prvního místa v tabulce střelců mohl zkraje zápasu zahájit hostující Martin Růžička, ale puk po jeho úniku našel v lapačce jeho jmenovec v boleslavské brance Jan. Na druhé straně pálil v touze po svém prvním gólu sezony dvakrát nebezpečně domácí kapitán Jan Hanzlík. Po skončení úvodní přesilovky hostů pak dokonce rozezvučel tyčku za Růžičkou střelou zblízka Dravecký.

První branka padla hned po startu druhé třetiny, kdy si na nabídku Valského sjel před Hrubce nejlepší mladoboleslavský střelec Orsava a překonal třineckého brankáře. Vyrovnání přišlo před polovinou zápasu, kdy si s celou boleslavskou obranou i brankářem poradila zkušená dvojice Polanský, Adamský a Polanský uklízel puk do téměř prázdné branky.

Mladá Boleslav - Třinec: Úspěšný nájezd Radana Lence, 3:2 po nájezdech
Video se připravuje ...

V první velké šanci třetí části se ocitl Pacovský, ale po Orsavově pasu trefil pouze přesouvajícího se Hrubce. Bruslaři poté nevyužili dlouhou dvojnásobnou přesilovku, naopak na jejím konci šli sami na trestnou lavici. Po dalším vyloučení, kdy se provinil Klepiš, následovala přesilovka čtyř Ocelářů proti třem Bruslařům. Ani hosté s ní však nedokázali naložit gólově, i kvůli tomu, že kanonýr Martin Růžička zlomil při svém pokusu hůl.

V pokračující početní výhodě pěti proti čtyřem už byl ale třinecký střelec na svém místě a poslal hosty tři minuty před koncem třetí třetiny do vedení. Domácí ještě reklamovali ofsajd, ale neúspěšně. Následovalo třinecké vyloučení, odvolání gólmana a vyrovnávací branka Pacovského.

V následném prodloužení ani přes řadu dobrých příležitostí branka nepadla a šlo se do nájezdů. V nich domácí Jan Růžička neinkasoval ani jednou, zatímco na druhé straně hřiště se prosadili Lenc a Žejdl.

Hlasy trenérů:

Viktor Ujčík (Mladá Boleslav): "Věděli jsme, že Třinec bude chtít po Pardubicích a před play off odehrát kvalitní utkání. Ukázal sílu, že jeho hráči umí hrát hokej. Ale já musím pochválit i naše kluky, kteří hráli na hranici svých možností. V koncovce se ale ukázala trochu křeč a krize, třeba v přesilovce proti třem jsme měli několik dobrých šancí, ale všechno nám pochytal gólman Hrubec. A pak jsme inkasovali na druhé straně. Ale kluci ukázali, že mají srdce. Dokázali jsme ještě vyrovnat. To je dobrá zpráva před play out. Začínáme hned v úterý doma s Jihlavou, tak budeme chtít navázat na dnešní zápas a ukázat, že se budeme rvát o každý bod, o každý puk."

Václav Varaďa (Třinec): "Myslím, že dnešní zápas byl úplně odlišný od domácího s Pardubicemi. Kluci se dneska vydali, přesně tak, jak si představujeme s ohledem k blížícímu se play off. Jeli jsme sem vyhrát, o to víc nás mrzí vyrovnávací gól Boleslavi v závěru zápasu, navíc po ubráněných oslabeních, která nám ale vzala hodně sil. Jsme rádi, za výkony řady hráčů, jmenovat budu pouze fantastického brankáře Hrubce. Musím hráčům poděkovat za parádní základní část a teď už vyhlížíme Pardubice."

Góly

Domácí: 20:29. Orsava, 58:04. Pacovský, . Lenc

Hosté: 28:57. Polanský, 56:45. Martin Růžička

Sestavy

Domácí: J. Růžička (Maxwell) – Hanzlík (C), J. Říha, Němeček, Eminger, Dlapa, Kotvan, Nedomlel – Orsava, Žejdl, Valský – Pacovský, Nahodil, Klepiš (A) – Pabiška, V. Němec, Lenc (A) – Flynn, Urban, P. Kousal.

Hosté: Hrubec (Hamerlík) – D. Musil, M. Doudera, Linhart, Roth, Jank, L. Kovář – Petružálek, R. Vlach, Martin Růžička (A) – Dravecký (A), Marcinko, Hrňa – Adamský (C), Polanský, Svačina – Rákos, Cienciala, O. Kovařčík.

Rozhodčí

Hribik, Úlehla – Kis, Rampír

Stadion

ŠKOENERGO Aréna

Návštěva

1 226 diváků

Z V VP PP P Skóre B
1. Plzeň 52 28 7 9 8 172:123 107
2. Mountfield 52 26 7 7 12 146:101 99
3. Třinec 52 24 6 8 14 143:122 92
4. Vítkovice 52 26 4 6 16 157:119 92
5. Brno 52 23 6 9 14 148:121 90
6. Pardubice 52 20 5 6 21 128:139 76
7. Liberec 52 18 9 4 21 132:138 76
8. Olomouc 52 16 10 7 19 129:136 75
9. Zlín 52 18 8 4 22 121:140 74
10. Sparta 52 18 5 7 22 140:150 71
11. Chomutov 52 13 10 9 20 132:155 68
12. Ml. Boleslav 52 15 6 8 23 118:139 65
13. Jihlava 52 12 7 7 26 106:139 57
14. Litvínov 52 10 7 6 29 118:168 50

Hradečtí hokejisté se radují z branky Radka Smoleňáka (vlevo)
Hradečtí hokejisté se radují z branky Radka Smoleňáka (vlevo)

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud