4. března 2018 • 20:09

Salfický si užíval postup do čtvrtfinále: Jsem na všechny v organizaci pyšný

Autor: ryp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pardubice prohrály derby s Mountfieldem 1:3. Ale zamračené tváře jim dlouho nevydržely. Díky tomu, že Vítkovice porazily Liberec, mají jisté čtvrtfinále, do kterého jdou ze šestého místa. „Kvůli lidem jsem chtěl vyhrát derby, když tady zase byl plný barák. Ale jinak jsem byl klidný, kluci se už někam dostali. Teď jsem moc rád, že je z toho nakonec přímý postup, oni si odfouknou a budeme se připravovat na Třinec,“ říká generální manažer Dušan Salfický.



To obrovské emoční vypětí na něm bylo vidět. Salfický si užil vlnu euforie, že nastavil po loňské baráži v klubu taková pravidla, že po základní části skončil jeho klub šestý.

„Před sezonou jsem říkal, že chceme hrát o desítku a hrát takový hokej, že přilákáme lidi do hlediště. Jsem rád, že ten plán se nám daří plnit. Teď je to už jenom o klucích, kam budou chtít dojít. Tenhle tým do teď ukázal, že umí dojít, kam bude chtít,“ chválil Pardubice bezprostředně po konci základní části.

Přitom nezapomněl, jak ztuha se tenhle výsledek rodil. „Na začátku se nám tady protočili kluci, kteří hrají teď první ligu a moc nám pomohli. Pak si všechno nějak sedlo, poskládalo se. Ještě nechci úplně bilancovat, ale jsem na kluky pyšný, i na všechny lidi v organizaci,“ vypočítával Salfický.

Během sezony musel lepit finanční díry, které se za klubem táhnou ještě z dob minulého vedení. „Všichni asi ví, co se kolem pardubického hokeje děje, nikdo na nás nenechá niť suchou, hledají se hlavně špatné věci. Jsem rád, že i v takových podmínkách jsme tady. Teď jsme šťastní, ale ještě nic nekončí,“ dodal pardubický generální manažer.

Góly

Domácí: 07:08. Rolinek

Hosté: 14:23. Smoleňák, 28:16. Vopelka, 30:57. Zigo

Sestavy

Domácí: Kacetl (Klouček) – Trončinský, Čáslava, Ščotka, Wishart, Hrabal, Mojžíš, Holland – P. Sýkora, Marosz, Rolinek – T. Svoboda, Tomášek, Treille – M. Kaut, Poulíček, Perret – Machala, Dušek, Beran.

Hosté: J. Pavelka (Rybár) – Cibulskis, Gregorc, F. Pavlík, Graňák, Pláněk, Vydarený, Zámorský – Smoleňák, Koukal, Červený – Látal, Kukumberg, Cingel – Köhler, Berger, Šimánek – Vopelka, Zigo, R. Pavlík.

Rozhodčí

Šír, Kika – Hlavatý, Tošenovjan

Stadion

Tipsport arena

Návštěva

10194 diváků

Pardubice - Mountfield HK: Dynamo jde v derby do vedení! Skóre otevřel Rolinek, 1:0
Video se připravuje ...

Pardubice - Mountfield HK: Je vyrovnáno, puk za Kacetla dostal Smoleňák, 1:1
Video se připravuje ...

Pardubice - Mountfield HK: Hradečtí v derby odskakují, další gól hostů přidal Zigo, 1:3
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud