19. října 2018 • 22:25

SESTŘIHY: Hradec dál vede extraligu. Liberec bez Bulíře přehrál Kometu 5:2

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Návrat zkušeného střelce k výhře nestačil. V dresu třineckých hokejistů se poprvé v této sezoně objevil na ledě útočník Martin Růžička. Pověstný kanonýr však při svém prvním startu proti Plzni k vítězství nepomohl. Oceláři padli s Indiány 2:3. Chomutov nevyužil šance na odražení se z posledního místa. Na ledě Karlových Varů prohrál 3:6 po dvou výhrách v řadě. Mladá Boleslav pod trenérem Miloslavem Hořavou padla podruhé v řadě, tentokrát se Zlínem poměrem 3:5. Olomouc přetlačila na svém hřišti pardubické Dynamo a vyhrála 4:2. Hradecký Mountfield udržel první místo v tabulce po výhře 4:1 nad Olomoucí. Liberec si i po odchodu nejlepšího střelce týmu Michala Bulíře do Magnitogorsku poradil s mistrovskou Kometou a zvítězil 5:2. 



Kratěnova dělovka zhatila Růžičkův comeback

"Odehráli jsme zápas od začátku do konce tak, jak si představujeme. Náš výkon byl perfektní, asi nejlepší zápas venku v sezóně. Plnili jsme, co jsme si řekli, výborně jsem sehráli oslabení, i když to asi ještě budeme řešit," uvedl hostující kapitán Milan Gulaš, kterému se nelíbil poměr vyloučených i to, že rozhodčí dvakrát neodpískal faul při sólovém úniku jejich hráče.

Za Třinec nastoupil poprvé v sezoně Martin Růžička, který se zařadil na pravé křídlo druhého útoku. Vyhlášený kanonýr dostával ihned hodně prostoru i v přesilových hrách, které ale Ocelářům v zápase vůbec nešly. Promarnili jich osm. Naopak Plzeň z první početní výhody udeřila, když obránce Čerešňák propálil od modré čáry vše, co mu stalo v cestě.

Jágra zabrala obří kostka nad ledem v polovině první třetiny. "To nešlo přehlídnout. Ale v zápase to nevnímáte. Osobně jsem to bral jako normální zápas. Jsme rádi, že přijel, kouknul se. Ale myslím si, že se mu zápas moc nelíbil," řekl Růžička. Gulaš si ale podle svých slov Jágra nevšiml. "Všichni hráči mají rádi, když chodí plno diváků. A jestli je v hledišti Jágr nebo Obama, to je jedno. Pro Třinecké to bylo asi velké zpestření, ale já osobně beru každého fanouška stejně, ať je to kdokoliv," dodal.

Oceláři v úvodní části zahrozili dvakrát po akcích agilního Gernáta, ale v prvním případě mu chtěl Marcinko vrátit v přečíslení dva na jednoho puk a prováhal správný okamžik. Při druhé gólové příležitosti se ocitl třinecký bek sám před Milčakovem, ale nenašel mezírku betony plzeňského gólmana.

"Přehrávali jsme na začátku akce a potom se to odrazilo v přesilových hrách. Plzeň také bránila velmi dobře. Atakovala nás, presovala a měli jsme proto problémy i s rozehrávkou. Museli jsme puky rychle odhazovat a tím jsme dostávali útočníky do těžkých pozicí," uvedl Gernát.

Prostřední třetinu odstartovali domácí hráči náporem, vytvořili si několik šancí, ale srážela je koncovka i neefektivní přesilové hry. Hosté byli dokonce v jednu chvíli v oslabení nebezpečnější - Kratěna v přečíslení neobstřelil Hrňu, Nedorost nedotáhl sólový únik a následnou dorážku Kodýtka skvěle chytil Hrubec. Plzeň přeci jen druhý gól vstřelila, když se dvanáct sekund před druhou sirénou prosadil Jakub Kindl střelou od modré čáry po vyhraném vhazování.

Stejným způsobem Třinec snížil v úvodu třetího dějství trefou Krajíčka. V honbě za vyrovnáním, ale rostly šance na straně hostů. Gulaš nezakončil pod tlakem Adámka ideálně nájezd, po průniku Kracíka neuspěl Vráblík a Hrubec poté vychytal i Němce. Třetí gól přesto Plzeň přidala. Sice nevyužila 69 sekund dlouhou výhodu pět na tři, i když soupeře svírala, ale v dohrávané klasické přesilovce se trefil z mezikruží Kratěna.

"Přesilovky nás stály zápas. Sehráli jsme je... Nebylo tam skoro nic. Měli jsme problém zavést puk do pásma, uklidnit se a dát si kloudnou přihrávku. Házeli jsme to po sobě jak brambory. I led nebyl ideální, ale oni přesilovky měli a góly dali. Také oslabení hráli dobře," vysvětlil Růžička.

Oceláři se nevzdávali. Trenér Varaďa, který míchal se složením útočných řad, sáhl ke hře bez brankáře sto sekund před koncem, a vyplatilo se. Adamského střelu úspěšně tečoval Svačina. Ve zbytku čase se domácí ještě znovu usadili v útočném pásmu, ale Plzeň odolala.

Ohlasy trenérů

Marek Zadina (Třinec): "Z naší strany nebylo utkání povedené. Rozhodly přesilovky. Měli jsme jich hodně, nevyužili jsme žádnou a paradoxně jsme je odehráli úplně hrozně. Hráči je řešili tak, jak je v životě neřešili. Tím pádem jsme se dostávali pod tlak, a svazovalo nás to."

Ladislav Čihák (Plzeň): "Atraktivní utkání, hrálo se nahoru dolů. Podali jsme srdnatý, soustředěný výkon po celých šedesát minut. Hráči byli v hlavách správně nastavení a ukázali jsme, že jsme sem jeli vyhrát a ne to jen zkusit. Je to krásný pocit, když se v zápase povede zúročit celou přípravu, kterou jsme na Třinec měli, a získáte za to tři cenné body. Hráčů patří velký dík."

SESTŘIH: Třinec - Plzeň 2:3. Oceláře Růžičku připravila o vítězný návrat Kratěnova dělovka
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 41:47. Krajíček, 59:15. Svačina

Hosté: 16:01. Čerešňák, 39:49. J. Kindl, 49:33. Kracík

Sestavy

Domácí: Hrubec (Hamerlík) – Gernát, Krajíček (C), Galvinš, D. Musil, M. Doudera, Adámek – Roberts Bukarts, Marcinko, Martynek – Chmielewski, Werek, Martin Růžička (A) – Adamský (A), Polanský, Svačina – Cienciala, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Hrňa.

Hosté: Milčakov (Frodl) – J. Kindl (A), Jones, Kvasnička, Čerešňák, Vráblík, L. Kaňák, Pulpán – Stach, Nedorost, Gulaš (C) – Kantner, Preisinger, Kratěna – D. Kindl, Kracík (A), V. Němec – Straka, Kodýtek, Eberle.

Rozhodčí

Hejduk, Mrkva – Hlavatý, Tošenovjan

Stadion

WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 400)


Souboj posledních vyhrála Energie

"Každá výhra je super a vždycky nás povzbudí. Nehráli jsme špatně už zápasy předtím, ale chybělo nám štěstí. Takové ty kousky, které nám vždycky utíkaly. Teď se to obrátilo k nám a vyhráváme," pochvaloval si domácí Ondřej Beránek. Západočeši totiž poprvé v sezoně dokázali vyhrát dvakrát za sebou.

Podkrušnohorské derby začali aktivněji domácí. Již v 10. vteřině si velkou příležitost vytvořil Gríger, který nahradil v první formaci Balána. Další šanci nevyužil Flek. V 6. minutě vyslal gólman Novotný nezištnou přihrávkou do dalšího samostatného nájezdu Vlacha, který po povedené bekhendové kličce otevřel skóre zápasu.

Obdržená branka probudila hosty ze severu Čech, kteří si ještě v úvodní třetině vytvořili sérii vynikajících příležitostí. Novotný byl ale pozorný a poradil si i s šancí Tomici, Marjamäki poté ve 13. minutě nastřelil tyč.

Ve druhé části led karlovarské arény ovládli domácí hráči. Ve 22. minutě střelou z mezikruží využil přesilovou hru Beránek. Další vyloučení hostů využil o čtyři minuty později střelou od modré čáry Plutnar.

Piráti se dostali poprvé ke slovu v minutě 30. minutě, kdy při vyloučení Šafáře "procedil" střelu Růžičky za Novotného záda Duda. Inkasovaný gól ale Energii nepoznamenal a díky Mikušovi a jeho střele z ostrého úhlu vedli domácí o minutu později opět o tři branky.

Po čtvrté brance vystřídal Lukeše v brance Chomutova Stezka. Ani on ale dlouho čisté konto neudržel. V další početní výhodě se prosadil kapitán Skuhravý. Před koncem druhé třetiny se ale opět blýskl svojí kulišárnou bývalý karlovarský kapitán Duda, který zpoza branky nastřelil Novotného záda a snížil na 2:5 z pohledu Chomutova.

Piráty vrátil do zápasu při vyloučení Grígera ve 42. minutě Svoboda. Kontaktní branka vlila hostům do žil novou krev a dlouhé minuty zatlačili domácí do jejich obranného pásma, kde několikrát chybělo jenom několik centimetrů ke vstřelení kontaktní branky.

"Za stavu 5:2 jsme si řekli, že jsme schopni se ještě dotáhnout a se zápasem něco udělat. Ve třetí třetině to bylo z naší strany vidět, měli jsme parádní pohyb, spoustu šancí, dali jsme hned branku na 5:3. Bohužel pro nás to domácí srdnatě odbránili a zaslouženě berou tři body," uvedl trenér hostů Jan Šťastný.

Napínavá podívaná v závěru gradovala. Již v 55. minutě se trenér Růžička při vyloučení Vlacha odhodlal k první power play, kterou však zhatil svým faulem agilní Duda. Podruhé byl Stezka odvolán 86 vteřin před koncem základní hrací doby, ani tentokráte se však Pirátům hra bez brankáře nevyvedla. Naopak konečnou podobu výsledku dal v 60. minutě Skuhravý.

"Na šest inkasovaných gólů se venku těžko vyhrává. Utekla nám druhá třetina, ve které jsme dlouho hráli v oslabení, což rozhodlo. Prohráli jsme si tím zápas," uvedl útočník Pirátů Tomáš Svoboda.

Ohlasy trenérů

Tomáš Mariška (Karlovy Vary): "Na začátku zápasu bylo vidět, jak si hráči uvědomují, o jak důležité utkání jde. Nikdo nechtěl udělat chybu, proto byl začátek opatrnější. Věděli jsme, že Chomutov povzbuzený dvěma vítězstvími za sebou, bude velmi nepříjemný soupeř, což se projevilo od prvního do posledního střídání. Já můžu jenom smeknout před našimi hráči, jak to dnes zvládli. I vypjaté situace ve druhé části utkání. Bojovali jsme velmi srdnatě. I když jsme dostali tři góly v oslabení, tak si myslím, že jsme ho nehráli špatně. Dostali jsme také trošku nešťastné branky, ale myslím si, že na šest vstřelených gólů doma bychom bodovat měli."

Jan Šťastný (Chomutov): "Do utkání jsme vstoupili vlažně. Byla škoda, že jsme hned z ojedinělé akce domácích v první třetině inkasovali. Měli jsme spoustu šancí, ale trefili jsme jen tyčku a první třetinu jsme prohráli 1:0. Ve druhé třetině jsme cítili z kluků odhodlání, bohužel jsme udělali jako v předchozích zápasech trošku hloupé a naivní fauly v útočném pásmu. I když se nám v posledních dvou zápasech oslabení docela dařila, tak jsme v nich inkasovali tři branky. Je to škoda, protože některé branky byly laciné. Zkusili jsme nějakou změnu, vyměnili jsme brankáře, a začali jsme také využívat přesilovky, ze kterých jsme dali také tři branky. Za stavu 5:2 jsme si řekli, že jsme schopni se ještě dotáhnout a se zápasem něco udělat. Ve třetí třetině to bylo z naší strany vidět, měli jsme parádní pohyb, spoustu šancí, dali jsme hned branku na 5:3. Bohužel pro nás to domácí srdnatě odbránili a zaslouženě berou tři body."

SESTŘIH: Karlovy Vary - Chomutov 6:3. Souboj dvou posledních celků ovládla Energie
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 05:36. R. Vlach, 21:49. O. Beránek, 25:44. Plutnar, 30:36. T. Mikúš, 35:39. Skuhravý, 59:15. Skuhravý

Hosté: 29:31. Duda, 37:13. Duda, 41:50. T. Svoboda

Sestavy

Domácí: F. Novotný (Závorka) – Plutnar, Šenkeřík (A), Kovačevič, Podlipnik, Sičák, M. Rohan, Šafář – T. Rachůnek, Gríger, Flek – T. Mikúš, R. Vlach, O. Beránek – Stloukal, Skuhravý (C), Gorčík – Lapšanský, Balán (A), Kohout.

Hosté: Š. Lukeš (31. Stezka) – Jank, Mrázek, Štich, Knot, Dietz, Flemming, Buchtela – Tomica (C), V. Růžička (A), Duda – Sklenář, Huml (A), T. Svoboda – Marjamäki, Vantuch, J. Stránský – Koblasa, Klhůfek, A. Dlouhý.

Rozhodčí

Pražák, Sýkora – Malý, Pešek

Stadion

KV Arena, Karlovy Vary

Návštěva

4204 diváků


Dva slepené góly Bruslařům nestačily

Mladoboleslavští cestu z krize ven nezapočali ve Zlíně dobře. Již ve 4. minutě nabídli soupeři přesilovku po faulu kapitána Vondrky, kterou domácí využili. Beranům sice scházel kapitán Žižka, jeho místo na přesilovkách však zaujal Řezníček, který otevřel svou střelou skóre.

Vyrovnat mohl Klepiš, na Sedláčka ale v úniku nevyzrál. Bruslaři následně ubránili oslabení a sami při své přesilovce v 17. minutě srovnali. Mezi kruhy dostal puk ex-zlínský Kotvan, který se střelou pod horní tyč nemýlil.

Za minutu ale už zase vedl Zlín. V nepřehledné situaci před brankou Honejsek posunul puk na Šlahaře, jenž zblízka překonal Kantora.

Mladou Boleslav trápila zbytečná vyloučení. Krom vyhození puku mimo mantinely v závěru první třetiny museli hosté dvakrát na trestnou lavici i za špatné střídání. "Byly to věci, které nás srazily domů. Přičítám to přemotivovanosti hráčů," řekl Hořava.

A napodruhé toho Zlínští využili, i když až zkraje třetí části. Berani po úvodním buly zavezli puk do útočného pásma, kde se do něj opřel sváteční střelec Řezníček a svým druhým přesilovkovým gólem v zápase již po sedmnácti sekundách zvýšil na rozdíl dvou branek.

"Věděli jsme, že si musíme rychle nahrávat, protože Boleslav má dobrý přístup k hráčům. Dvakrát vyšla střela na mě a padlo to tam. Kluci suprově stínili před bránou," radoval se Libor Řezníček, který podruhé v kariéře vstřelil v zápase dvě branky.

Za další trest pykali hosté ve 49. minutě. Na trestnou lavici nejdříve putoval Knotek, načež hned po buly odpálil puk mezi diváky gólman Kantor. Pro hosty to byl v utkání již čtvrtý technický prohřešek a domácí jej potrestali. Hru pěti proti třem využil Freibergs, čtvrtý z pěti gólů tak vstřelil obránce.

Hosté se do hry dostali až v samotném závěru. V 57. minutě snížil přesnou střelou do horního rohu Klepiš, načež v čase 57:51 zadělal na drama gólem na 3:4 Skalický, kterého obrana Zlína pustila samotného na Sedláčka. Dvouminutové power play už ale Bruslařům k bodovému zisku nepomohla, ke konci navíc trefil odkrytou branku Ondráček.

"Byly to zbytečné nervy. Tentokrát to vyšlo, ale příště nemusí. Musíme se z toho poučit. Oni celý zápas dobře bruslili a na konci jim to tam dvakrát spadlo. Každopádně příště to musíme dohrát poctivěji," dodal Řezníček.

Ohlasy trenérů 

Martin Hamrlík (Zlín): "První třetinu jsme nehráli dobře, byli jsme moc roztažení, každopádně pak jsme se stáhli a soupeře k ničemu extra nepustili. Využili jsme tři přesilovky, to je skvělé. Jen ten závěr byl hrůzostrašný. Málem jsme zápas ztratili..."

Miloslav Hořava (Mladá Boleslav): "Domácí vyhráli zaslouženě, byli více koncentrovaní a dali tři branky v přesilovkách. To byla věc, která nás srazila dolů. Dvakrát jsme vyhodili puk a dvakrát hráli v šesti. Přičítám to namotivovanosti hráčů."

SESTŘIH: Zlín - Mladá Boleslav 5:3. Drama v závěru, tři body zůstávají na Moravě
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 04:28. Řezníček, 17:58. Šlahař, 40:17. Řezníček, 48:26. Freibergs, 59:23. J. Ondráček

Hosté: 16:48. Kotvan, 56:01. Klepiš, 57:51. Skalický

Sestavy

Domácí: J. Sedláček (Štůrala) – Freibergs, Ferenc, Gazda (C), Řezníček, Valenta (A), Nosek, Matějíček – Kubiš, Fořt, J. Ondráček (A) – Herman, Honejsek, Šlahař – E. Kulda, Fryšara, Čachotský – Poletín, P. Sedláček, Popelka.

Hosté: Kantor (Krošelj) – Hanzlík (A), Kurka, Kotvan, Bernad, T. Voráček, Pláněk, Dlapa – Orsava, Žejdl, Klepiš (A) – Pacovský, T. Knotek, Vondrka (C) – Pabiška, P. Musil, Látal – Šťastný, Skalický, Martin Procházka.

Rozhodčí

Adam Kika, René Hradil – Miroslav Lhotstký, Radek Špringl

Stadion

ZS Luďka Čajky


Liberec válí i bez Bulíře

V sestavě Liberce už chyběl nejlepší střelec extraligy Michal Bulíř, který dnes zamířil do ruského Magnitogorsku. Jeho absence nebyla na výkonu Bílých Tygrů, který vstřelili v úvodní třetině tři góly, příliš citelná.

"Odchod Bulíře byl bolestivý, ale ukázalo se, že jsme silný tým a dnes kluci odehráli výborný zápas. Nechci Bulíře srážet, ale na jeho pozici se nyní dostal v přesilovkách Radan Lenc, který dal dva góly. Jsem rád, že tým zatím funguje tak, že když vypadne jedno kolečko, tak se nezboří," řekl po utkání trenér Liberce Filip Pešán.

Skóre otevřel po chybě domácího obránce Bartejse už v 5. minutě Redenbach. Kometě se v rychlém a oboustranně bojovném duelu podařilo o dvě minuty při přesilovce vyrovnat, když kotouč protlačil na druhý pokus do branky Hruška.

Z vyrovnání se ale Brňané radovali pouze patnáct sekund, neboť po dalším nedorozumění domácích zadáků skóroval Krenželok a o dvě minuty později přidal Lenc třetí gól. Kometu vrátil do zápasu při další využité přesilovce gól Zaťoviče.

"Vývoj utkání pro nás nebyl příznivý. Bylo jasné, že pokud se dostane Liberec do vedení, tak jsou trumfy na jeho straně. I když jsme se po přestřelce v první třetině dotáhli na rozdíl jediného gólu. V závěru jsme měli přesilovku, v níž jsme soupeře nepustili ze třetiny. Skóre se nám nepodařilo srovnat," uvedl trenér Komety Kamil Pokorný..

Tygři ve druhé třetině zvýšili agresivitu, důrazným napadáním soupeře v útočném pásmu komplikovali soupeři rozehrávku a byli nebezpečnější v koncovce. Ve 28. minutě střela obránce Ševce od modré čáry proklouzla po teči počtvrté do domácí sítě a brankáře Langhamera vystřídal Vejmelka. Ale ani on liberecké střelce nezastavil. Ve 35. minutě unikl Kvapil po levé straně a po jeho přihrávce už jen Lenc zakončil akci střelou pod horní tyčku.

Navzdory snaze a bojovnosti se už v závěrečné třetině Brňané neprobrali ze střeleckého útlumu. "Netahali jsme za kratší konec. Šance jsme měli, ale nepotrestali jsme jejich chyby. Naopak vlastními chybami jsme dali soupeři možnost dát pět gólů," posteskl si obránce Komety Ondřej Němec.

Tygři taktickou hrou podloženou dobrým výkonem brankáře Willa, který si připsal 32 zákroků, nedovolili soupeři zvrat. Bodovali v devíti z posledních deseti duelů a z toho osmkrát vyhráli.

Liberec naposledy v Brně získal tři body 31. ledna 2012. "Od kluků jsem slyšel, že tady hodně dlouho nevyhráli. Určitě je tento výsledek pro nás hodně cenný. Nebylo to suverénní vítězství. Kometa byla velice nepříjemným týmem," poznamenal Lenc.

Ohlasy trenérů

Kamil Pokorný (Kometa): "Vývoj utkání pro nás nebyl příznivý. Bylo jasné, že pokud se dostane Liberec do vedení, tak jsou trumfy na jeho straně. I když jsme se po přestřelce v první třetině dotáhli na rozdíl jediného gólu. V závěru jsme měli přesilovku, v níž jsme soupeře nepustili ze třetiny. Skóre se nám nepodařilo srovnat. Ve druhé třetině nás hodně srazil čtvrtý gól od modré čáry. Potom už to bylo pro nás hodně složité. I když jsme v závěru chtěli dát branku, tak bylo vidět, že se zápas vyvíjí na vítězné vlně Liberce. Musíme zlepšit koncovku a vyvarovat se hrubých chyb, které dnes soupeř potrestal."

Filip Pešán (Liberec): "Odehráli jsme velmi organizovaný a bojovný zápas, který jsme zaslouženě dovedli do vítězného konce. Zlobily nás přesilovky Komety, ale zvládli jsme je. V závěru jsme si už takticky pohlídali výsledek. Odchod Bulíře byl bolestivý, ale ukázalo se, že jsme silný tým a dnes kluci odehráli výborný zápas. Nechci Bulíře srážet, ale na jeho pozici se nyní dostal v přesilovkách Radan Lenc, který dal dva góly. Jsem rád, že tým zatím funguje tak, že když vypadne jedno kolečko, tak se nezboří.

SESTŘIH: Kometa Brno - Liberec 2:5. Mistra skolil dvěma góly Radan Lenc
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 06:44. Hruška, 12:45. Zaťovič

Hosté: 04:03. Redenbach, 06:59. L. Krenželok, 08:44. Lenc, 27:52. Ševc, 34:49. Lenc

Sestavy

Domácí: Langhamer (28. Vejmelka) – Barinka, O. Němec (A), Gulaši, Mikuš, Malec, Bartejs – Zaťovič (A), P. Holík, Mueller – Kašpar, L. Čermák (C), Köhler – Plášek ml., Hruška, Mallet – Dočekal, R. Zohorna, L. Horký – Süss.

Hosté: Will (Schwarz) – Šmíd (A), Doherty, Derner, Kolmann, Ševc, Havlín – Lakatoš, Redenbach, Valský – M. Kvapil, L. Hudáček, Lenc – L. Krenželok, P. Jelínek (C), Ordoš – M. Zachar, Najman, D. Špaček – Chrtek.

Rozhodčí

Jeřábek, Pešina – Svoboda, Klouček.

Stadion

DRFG arena

Návštěva

7700 (vyprodáno) diváků


Tyborův gól ke skolení lídra nestačil

Hradec sice doma zatím ztratil pouhý bod, ale do zápasu šel se nepříliš pozitivní sérií. V součtu duelů v extralize a Lize mistrů nevyhrál už pětkrát v řadě za plný počet tří bodů.

V první třetině byl Mountfield sice opticky aktivnější, ale větší šance měli hosté. Do největší se dostal ve 14. minutě dorážející Kucsera, jenž ale zblízka minul. Druhou jasnou možnost měl v poslední minutě úvodní části zkušený Tybor. Útočník se objevil před prázdnou hradeckou brankou, jenže puk mu přeskočil hokejku.

Hradečtí se sice tlačili do útoku, pokračovali v agresivní hře jako v minulých duelech, do větších možností se však nedostávali. Skórovat mohl v 17. minutě Radovan Pavlík, ocitl se sám před Bartošákem, ale promarnil správný moment ke střelbě.

Druhá část začala vítkovickou přesilovkou, a tudíž tlakem hostů. Mountifled nakonec nápor přežil, i když jednu chvíli hrál vlastně ve třech, protože bránící Chalupa ztratil hokejku.

Poté přišly nadějné situace pro hradecký tým. Otevřít skóre mohl Bičevskis, jenže zastavil ho výborný gólman Batošák. Další velkou šanci měl nejlepší střelec týmu Vincour, ale také on trefil ve 28. minutě Bartošáka. Jeho zákrok se ukázal jako zásadní, šestnáct vteřin po něm se totiž dostali hosté do vedení. Tybor se prosadil bekhendem, puk mířil do horní části branky.

Pro domácí asi byla inkasovaná branka pobídkou, aby zabrali. Povedlo se jim to, ještě do konce druhé části dokázali otočit výsledek. Ve 34. minutě se poprvé v sezoně trefil Vopelka, který skóroval tvrdou ranou při hře čtyři na čtyři. "Čekání na gól bylo dlouhé. Měl jsem to v hlavě. Jsem rád, že přišel takový zápas," oddechl si Lukáš Vopelka.

Do vedení poslal Východočechy sedmadvacet vteřin před koncem třetiny Paulovič. Obránce Zámorský objel branku, poté mu puk sklouzl z hokejky, ale dostal se k Paulovičovi, jenž nezaváhal. "Oba góly nás nakoply," pochvaloval si trenér domácích Petr Svoboda.

Třetí část začali lépe Vítkovičtí. Kucsera nejprve trefil tyčku, poté sám hradecký gólman pomohl hostům k přesilovce pět na tři. Při oslabení se snažil vyhodit puk z pásma, ale poslal ho až do ochranné sítě. Ani devětačtyřicet vteřin dvojnásobné výhody však hostům k vyrovnáním nepomohlo. "Hráči, kteří na oslabení chodí, si zaslouží velkou pochvalu. Zápas ale odmakali všichni," těšilo Svobodu.

Naopak v 50. minutě Mountfield Vítkovicím odskočil. Velmi dobrou formu potvrdil účastník posledního mistrovství světa do dvaceti let Radovan Pavlík, který pokořil Bartošáka ranou z voleje. Poté domácí drželi vedení, pomohl jim i oddechový čas, který si vzali už pět minut před koncem. Vítkovicím nezabrala ani hra bez gólmana, naopak domácí výhru potvrdil zadák Zámorský.

"Bylo to hodně náročné utkání. oba týmy utočily, hrály agresivní hokej. Jsme rádi za tři body. Chtěli jsme si udržet první místo a jsme rádi, že jsme to zvládli," dodal Vopelka.

Ohlasy trenérů

Petr Svoboda (Mountfield HK): "Konečně jsme měli slušný vstup do utkání. Nezačali jsme s přehnaným respektem jako v minulých zápasech. Bohužel, ve druhé třetině jsme neproměnili obrovskou šanci, po níž jsme mohli jít do vedení, a z protiútoku jsme dostali branku. Nakopnul nás gól při hře čtyři na čtyři a hlavně další trefa do šatny. Důležité bylo, že jsme ubránili oslabení. Velká pochvala pro speciální tým, který zvládl i vítkovickou přesilovku pět na tři. Ale pochvala míří do celé kabiny. Hráči zápas odmakali, za práci si vítězství zasloužili. Vítkovice mají totiž velmi kvalitní tým."

Pavel Trnka (Vítkovice): "Budu krátký jako vždycky. Paradoxně se nám podařilo dostat Hradec, kam jsme potřebovali, ale nemáme hráče, ne neřekl bych hráče, ale neznáme způsob jak dopravit kotouč do branky. To nás zase limitovalo, obdobně jako v minulém zápase s Kometou. Odehrajeme solidní zápas, ale nejsme schopni dát více než dva góly."

SESTŘIH: Mountfield HK - Vítkovice 4:1. Hradec se stále drží na prvním místě tabulky
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 07:18. Burian, 34:31. Ondrušek, 51:26. Škůrek, 58:17. Irgl

Hosté: 02:12. Perret, 16:50. Perret

Sestavy

Domácí: Konrád (Lukáš) – Škůrek, Švrček, J. Galvas, Ondrušek (C), Dujsík, Jaroměřský, Staněk – V. Tomeček, J. Knotek (A), Laš – Irgl, Kolouch, Burian – J. Káňa, Nahodil, Strapáč – Skladaný, Ostřížek, Holec.

Hosté: Klouček (Kacetl) – Wishart, Cardwell, Hrabal, Holland, Čáslava, Miromanov – Rolinek (C), Bubela, Vondráček – Kusý, Marosz, Treille (A) – Perret, Poulíček, P. Sýkora (A) – Voženílek, Dušek, M. Kratochvíl.

Rozhodčí

Lacina, Šír – Bryška, Komárek

Stadion

Zimní stadion Olomouc (kapacita: 5500 míst)


Technický gól pro střelce Irgla

Dynamo se už ve třetí minutě ujalo vedení, když Čáslavovu střelu od modré čáry tečoval za Konráda Perret. Vzápětí Klouček zlikvidoval Irglovu šanci i Kolouchovu dorážku. V osmé minutě už se Hanáci dočkali vyrovnání. Při hře čtyř proti čtyřem se dostal k odraženému puku Burian a z levého kruhu z otočky prostřelil pardubického gólmana.

Při Bubelově trestu se snažili otočit stav Laš s Irglem a už při plném počtu hráčů na ledě měl další možnost domácích Kolouch. Na druhé straně zahrozil Poulíček.

Olomouc sice získávala převahu, ale v 17. minutě znovu inkasovala. Prosadil se opět Perret, který usměrnil do olomoucké branky narození Miromanova. Před pauzou mohli smazat ztrátu při Hrabalově pobytu na trestné lavici Irgl a Kolouch.

V úvodu druhého dějství si Klouček poradil s Burianovou možností a potom netrefil puk z dorážky Ostřížek. Při Čáslavově vyloučení ztroskotal na pardubickém brankáři Ondrušek a Irgl minul. V polovině utkání neuspěli ani Burian a opět Irgl.

V 35. minutě už se domácí radovali. Po spolupráci Irgla s Lašem se trefil z pravého kruhu Ondrušek, který při Vyrůbalíkově absenci dočasně převzal kapitánské 'céčko'. Potom neuspěli v přečíslení Skladaný s Holcem a Dynamo se ubránilo i při Poulíčkově trestu.

V úvodu závěrečné třetiny nesedla dorážka Kolouchovi. Domácí se ubránili při Káňově trestu a v oslabení ještě zahrozil Irgl. Skóre se nezměnilo ani při vyloučení pardubického Vondráčka. Potom neuspěli Jaroměřský, Škůrek ani Laš.

V 52. minutě se ale už trefil z pozice mezi kruhy Škůrek. Asistoval mu Knotek, který hrál jubilejní 200. zápas v extralize. Při následném Irglově pobytu na trestné lavici domácí náskok udrželi a při power play hosté posunuli při akci Olomouce branku a sudí Lacina s Šírem uznali technický gól. Byl připsán Irglovi, který se jako poslední dotkl puku při nahození zpoza branky.

Ohlasy trenérů

Zdeněk Moták (Olomouc): "V první třetině jsme nehráli dobře, chybělo nám nasazení. Od druhé třetiny jsme spustili celkem dobrou hru, byly tam pohledné akce, ale projevovalo se to bohužel jen na střelách a ne na skóre. Neproměňovali jsme šance, ale jinak si myslím, že to bylo zasloužené vítězství. Jsme rádi, že jsme se ve dvou třetinách prezentovali výborně a vedlo to ke třem bodům. Navíc jsme zápas zvládli i bez zraněného kapitána Martina Vyrůbalíka, který nám bude hodně chybět. Prognóza lékařů je až čtrnáct dní. S jeho absencí se někteří obránci chvíli těžko srovnávali, ale pak to zvládli."

Miloš Holaň (Pardubice): "Zaměřili jsme se hlavně na obrannou fázi, protože jsme v posledních dvou zápasech především ve hře pět na pět dostávali hodně branek. Plán se plnil dobře, zahustili jsme střední pásmo a čekali na brejky. Dokonce jsme se dostali dvakrát do vedení, bohužel jsme po individuální chybě dostali vyrovnávací gól. Ubránili jsme hodně oslabení, za což chci hráčům poděkovat. Přístup byl výborný, bohužel naše práce nevede k bodům. Co se týče čtvrtého gólu, tedy toho technického, musím se nejdříve podívat na video, jestli Rosťa Marosz bránu opravdu posunul úmyslně."

SESTŘIH: Olomouc - Pardubice 4:2. Hosté se trápí dál, prohráli potřetí v řadě
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 33:50. Vopelka, 39:33. Paulovič, 49:14. R. Pavlík, 59:32. Zámorský

Hosté: 28:00. Tybor

Sestavy

Domácí: Maxwell (J. Pavelka) – Zámorský, Linhart, Cibulskis, Graňák (A), F. Pavlík, Rosandić, Nedomlel – Paulovič, Koukal (C), Rákos (A) – Vincour, Cingel, R. Pavlík – M. Chalupa, Bičevskis, Dragoun – Vopelka, Kukumberg, Bezúch.

Hosté: Bartošák (Dolejš) – D. Krenželok, Výtisk (C), Baranka, Hrbas, de la Rose, Šidlík, Černý – Schleiss, Lev (A), Szturc (A) – Tybor, O. Roman, D. Květoň – P. Zdráhal, Š. Stránský, Kucsera – Toman, Pytlík, Dej.

Rozhodčí

Hribik, Veselý – Brejcha, Jelínek

Stadion

ČPP Aréna

Návštěva

4807 diváků

SE SIMONOU... a Radkem Dudou: Jágr nastoupí za Zlín. Růža mě chlebem a solí nevítal. A kde jsou nejhezčí fanynky?
Video se připravuje ...

Z V VP PP P Skóre B
1. Liberec 52 30 3 5 14 170:125 101
2. Třinec 52 30 3 3 16 153:117 99
3. Plzeň 52 26 7 6 13 178:116 98
4. Mountfield 52 25 6 6 15 147:125 93
5. Brno 52 23 7 5 17 149:133 88
6. Olomouc 52 24 3 7 18 127:136 85
7. Vítkovice 52 24 4 3 21 142:131 83
8. M. Boleslav 52 25 3 1 23 128:118 82
9. Zlín 52 22 3 5 22 143:144 77
10. Sparta 52 20 7 2 23 140:140 76
11. Litvínov 52 20 5 1 26 128:147 71
12. K. Vary 52 13 4 6 29 125:155 53
13. Chomutov 52 13 3 5 31 116:174 50
14. Pardubice 52 9 2 5 36 102:187 36

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud