Miroslav Horák
19. října 2018 • 21:29

Bulíř? Pustit drahokam a pomoci Jandačovi, to chce kuráž. Pešán ji má

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývalý kouč národního mužstva Josef Jandač prožívá na Urale složité časy, jeho Magnitogorsk si vede hůř, než se čekalo, stabilita výkonu ne a ne přijít, výsledky jsou kolísavé. Byť stávající sezona má být v Metallurgu perestrojková a údajně s menším požadavkem na výsledek než obvykle, vše v pohodě rozhodně není, to by jinak klub nenabíral jednoho nového hráče za druhým.



Poslední personální pomoc přišla z Česka, z Liberce se na první zahraniční štaci vypravil 27letý Michal Bulíř, s 13 góly v 11 utkáních momentálně daleko nejlepší kanonýr v tuzemsku. Bulíř má fazonu na to, aby rozkolísanou Jandačovu družinu výrazně povzbudil. Přitom transfer mohl skončit u ledu, kdyby si sportovní šéf a kouč Tygrů Filip Pešán postavil hlavu. Bulířova klauzule o možném odchodu do světa by přišla v platnost až po sezoně.

Zvítězil však pragmatismus a liberecká filozofie. Z KHL přijde solidní odstupného pro klub, jenž umí zdatně, ba výborně nahradit odcházející esa. Bulíř tedy dostal zelenou, ač nemusel. V Liberci to však chodí tak, že svým hráčům ve štěstí nebrání. Je to správný postup. Nesvazují tu mládežníky nevýhodnou smlouvou jako v mnoha jiných klubech, s dospělými rovněž budují výborné vztahy. To je do budoucna klíčové.

Bulíř se díky tomuto vstřícnému kroku jednou jistě vrátí zpět. To aby poděkoval za nynější uvolnění, za cestu do světa a za parádním výdělkem. Ovšem kouč Jandač by měl Pešánovi děkovat jakbysmet, pikantní je, že zrovna kolegovi z branže, kterého by mezi své oblíbence určitě nezařadil.

Liberecký střelec Michal Bulíř má až ďábelskou formu
Liberecký střelec Michal Bulíř má až ďábelskou formu

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud