2. prosince 2018 • 20:20

SESTŘIHY: Oceláři přidali v Plzni 10. výhru v řadě. Liberec skolil Kometu 5:2

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUHRN| Pevnost pod Ještědem uhájila druhé místo. Liberečtí hokejisté porazili v domácím utkání mistrovskou Kometu 5:2 a udrželi si tak druhou příčku v tabulce Tipsport extraligy. Pardubické Dynamo padlo na svém ledě 1:4 s Olomoucí a připsalo si osmou porážku v řadě. K výhře nepomohl ani brankář Peter Hamerlík, který přišel hostovat z Třince. Poslední Karlovy Vary porazily venku Chomutov 3:1. Mladá Boleslav nestačila na vlastním hřišti na zlínské Berany a prohrála 1:3. Hradec Králové vyloupil Vítkovice 5:4 po nájezdech. Ve večerním utkání potvrdili třinečtí Oceláři pozici lídra a po výhře 4:1 nad Plzní nyní mají již 10. triumf za sebou. 



Bílí Tygři vyhráli pošesté v řadě doma

Do utkání lépe vstoupila Kometa, která si svou aktivitou vysloužila hned ve druhé minutě přesilovou hru. V té mohl otevřít skóre Mueller, jeho tvrdou ránu bez přípravy ale zastavila horní tyč. Početní výhodu si zahrál také Liberec, sehrál ji však špatně.

Domácí to ale příliš dlouho nemrzelo, jelikož hned vzápětí propasíroval zpoza branky puk až za Vejmelkova záda Valský a Bílí Tygři šli do vedení. To ještě zvýšil v polovině první třetiny svou premiérovou trefou v české extralize kanadský zadák ve službách Liberce Doherty. Třetí branku domácích mohl přidat v závěru první třetiny v přesilovce Filippi, Vejmelkovi ale pomohla tyč.

O přestávce se hostující trenéři rozhodli pro změnu v brankovišti a od druhé části nahradil Vejmelku v sestavě Kašík. Ani ten však nezastavil nápor domácích a po přesilovkové souhře s Birnerem přidal třetí branku Bílých Tygrů Lenc.

Brno odpovědělo rovněž v početní výhodě, když od modré čáry propálil Willa Bartejs. Liberec si ale tříbrankové vedení vzal rychle zpět; v další přesilové hře mířil přesně Stříteský a bylo to 4:1. Snížení měl poté na hokejce Mueller, Will však jeho dělovku skvěle chytil.

Po půlminutě třetího dějství se už však Kometa mohla radovat, zpátky do hry jí dostal Zaťovič. Úřadující mistr byl i nadále aktivnější a Will měl plné ruce práce se střelami Holíka a Malleta. Na opačné straně měl po rychlém protiútoku obrovskou šanci Valský, Kašík mu však sebral téměř jistý gól famózním zákrokem lapačkou.

V 54. minutě už však nestačil na přesnou ránu Filippiho a Liberec znovu vedl o tři branky. Moravané se ještě v závěru pokusili se zápasem něco udělat, Liberečtí si ale vítězství a plný tříbodový zisk pohlídali.

Filip Pešán (Liberec): "Byl to vyrovnaný zápas. My jsme si po debaklu v Litvínově (2:6) spoustu věcí vyříkali. Zvolili jsme také jiný program, který měl efekt. Hráči odehráli bojovné a poctivé utkání. Kromě začátku třetí třetiny, kdy Brno začalo dominovat a pomalu už jsem sahal k oddechovému času, si myslím, že jsme byli o trochu lepším týmem a zaslouženě jsme tak vyhráli."

Kamil Pokorný (Kometa): "V první třetině nás Liberec předčil v osobních soubojích a agresivitě. Tedy tím, co nás zdobilo v posledním domácím utkání s Vítkovicemi. Dostali jsme dvě laciné branky, které domácí uklidnily. Naopak my jsme byli v problémech. Ve druhé třetině jsme srovnali hru, rozhodly však speciální formace. Liberec dal dva góly, my pouze jeden a tím nám domácí odskočili. Ve třetí třetině jsme dali rychlou branku a pak přišla asi naše nejlepší pasáž v utkání. Měli jsme tlak, vytvářeli jsme si šance a chtěli dát kontaktní gól. To se nám ale bohužel nepodařilo a pátý liberecký gól rozhodl. Gratuluji domácím k vítězství."

SESTŘIH: Liberec - Kometa Brno 5:2. Bílí Tygři dominovali nad Kometou a upevnili si druhé místo
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 07:21. Valský, 10:56. Doherty, 22:28. Lenc, 28:58. Stříteský, 53:25. Filippi

Hosté: 26:32. Bartejs, 40:34. Zaťovič

Sestavy

Domácí: Will (Schwarz) – Stříteský, Derner, T. Hanousek, Šmíd (A), Doherty, Ševc, Havlín – L. Hudáček, Redenbach, Birner – Lenc, Filippi, M. Kvapil – Valský, P. Jelínek (C), L. Krenželok – Ordoš, J. Vlach, M. Zachar.

Hosté: Vejmelka (21. Kašík) – O. Němec (A), Štencel, Schaus, Gulaši, Bartejs, Malec, Barinka – Mueller, P. Holík, Zaťovič (A) – Mallet, Hruška, R. Zohorna – Plášek ml., L. Čermák (C), Dočekal – Köhler, Střondala, L. Horký.

Rozhodčí

Pešina, Pražák – Gerát, Hynek.

Stadion

Home Credit Arena, Liberec

Návštěva

6 935 diváků


Nový gólman 8. prohře nezabránil

Rozjetá Olomouc potvrzovala od začátku dobrou formu a v první třetině svého soupeře přehrávala. Do vedení jí pomohla čtyřminutová přesilovka, kterou zužitkoval ranou z mezikruží Ostřížek. Dynamo se trápilo při přechodu středního pásma a Lukáše v brance hostujícího týmu pořádně neohrozilo ani při přesilovce. Naopak chvíli před pauzou zvýšil na dvoubrankový rozdíl bývalý pardubický útočník Nahodil.

Ve druhé části už to bylo o něčem jiném. Dynamo přidalo a při zmatku před Lukášovou brankou bylo blízko ke snížení. Na druhé straně si Hamerlík poradil jak s šancí Irgla, tak s nebezpečnou dorážkou Ostřížka. Zápas celkově nabral na tempu a šance přicházely v krátkém sledu po sobě. Po rychlém protiútoku se neprosadil Miromanov.

Góly padaly až v závěru druhé dvacetiminutovky. Olomouc si znovu pomohla využitou přesilovkou. Skvělou práci odvedl clonící Knotek a Jergl ranou do horního růžku zvýšil náskok hostí. Tentokrát už Dynamo dokázalo reagovat. Za 32 vteřin se zblízka trefil Bubela a snížil. Situace mohla být pro Pardubice ještě příznivější, jenže Poulíček v závěru po úniku ze strany pálil jen do Lukáše.

Vedení Olomouce mohl pojistit Irgl, ale ve velké šanci Hamerlíka neprostřelil. Dynamo mělo velkou šanci zdramatizovat ještě utkání ve dvou po sobě jdoucích přesilovkách, ale víc než slabou střelu Procházky domácí nevyprodukovali. Olomoučtí bránili náskok bez větších potíží a soupeře nepouštěli k soustavnému tlaku. Nic na tom nezměnila ani Bubelova rána z dobré pozice. Skóre definitivně upravil ranou do prázdné branky Irgl.

Ohlasy trenérů

Břetislav Kopřiva (Pardubice): "Prohráli jsme první třetinu 0:2. I když některé góly byly se štěstím, jinak je to pořád stejné - nedáváme branky. Ve druhé části se mužstvo zvedlo, měli jsme šance, ale zastavila nás přestávka. Ve třetí třetině si to Olomouc pohlídala, celkově hrála velmi organizovaně, její výsledky nejsou náhodné, těžko jsme se přes její obranu dostávali. Na mužstvu leží deka. Střídáme hráče, vyměňujeme je, děláme maximum, ale efekt to nepřináší. Budeme se muset zamyslet, co s tím."

Jan Tomajko (Olomouc): "Byl to pro nás hodně těžký zápas, protože jsme hráli spoustu utkání s přestávkou jednoho dvou dnů. Už minule v Boleslavi bylo vidět, že nám síly ubývají, takže jsme z toho měli obavy, ale dobře jsme začali a dostali se do vedení 2:0. Ve druhé části nás Pardubice zatlačily a měly šance. Třetí třetinu už jsme kontrolovali a Dynamo jsme do tolika šancí nepustili. Pro nás je to výborný výsledek."

SESTŘIH: Pardubice - Olomouc 1:4. Zmar Dynama nebere konce, prohrálo osmé utkání v řadě
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 37:50. Bubela

Hosté: 11:33. Ostřížek, 18:24. Nahodil, 37:18. Jergl, 58:20. Irgl

Sestavy

Domácí: Hamerlík (Kacetl) – Děrvuk, Holland, Wishart, Miromanov, Mikuš, Štindl, Budík – Rolinek (C), Marosz (A), P. Sýkora (A) – Machala, Bubela, Skokan – Martin Procházka, Dušek, Vondráček – Poulíček, Welsh, Mandát.

Hosté: Lukáš (Konrád) – Ondrušek (A), J. Galvas, Švrček, Staněk, Jaroměřský, Dujsík – Burian, Strapáč, Irgl – Ostřížek, J. Knotek (A), Kotala – Holec, Nahodil, Jergl – Laš, Skladaný (C), Mráz.

Rozhodčí

Hribik, Sýkora – Polák, Rampír

Stadion

ČSOB Pojišťovna ARENA


Piráty zlomil kiks Peterse

Do utkání vstoupili aktivněji hosté, kteří ale z rychlých protiútoků neudeřili. Nejprve Balán v situaci dva na jednoho selhal, krátce poté netrefil odkrytou část branky Flek, takže mohli zahrozit domácí. Tomica ani Růžička ale sami před bránou neuspěli. Piráti se navíc museli sami brzy bránit: Karlovarští využili první nabídnutou přesilovku zásluhou Sičáka a šli v 15. minutě do vedení.

Do druhého dějství se přenesla ještě část přesilovky, kterou využil individuální akcí jen pár vteřin před jejím vypršením Růžička a vyrovnal. Jelikož byl chomutovský střelec faulován, začala další výhoda pro domácí, které držel dobrými zákroky Peters. Další průběh byl protkán vyloučeními, což další gól nepřineslo. Až 100 vteřin před druhou přestávkou si Mikúšovu ránu srazila do sítě brankářská jednička Pirátů - 1:2.

V úvodu závěrečné třetiny měl Gríger před sebou úplně prázdnou bránu, ale trefil jen tyč. Srovnat mohli poté i Knot a v rychlém úniku Havel, ani jeden ale Novotného v brance hostů nedokázal propálit. Šest minut před koncem základní hrací doby přišlo vyloučení, které Energie nevyužila. V závěru tak musela dál bránit těsné vedení. Tříbodový zisk potvrdil při power play v podání Pirátů Flek.

Ohlasy trenérů

Jan Šťastný (Chomutov): "Věděli jsme, o co hrajeme. Chtěli jsme se přiblížit soupeřům, kteří jsou nad námi. Bohužel se nám nepovedl začátek. Apelovali jsme na hráče, že hosté hodně hrozí z brejků, v první třetině měli tři čtyři tutové šance, které chytil Justin Peters. I přesto jsme inkasovali. Pak jsme se nadechli a odehráli nejlepší pasáž v utkání, jenomže jsme vyrovnali jen na 1:1. Pak přišel nešťastný okamžik, když jsme si dali polovlastní branku. Chtěli jsme se dostat zpět do zápasu ve třetí třetině, bohužel jsme si vytvořili jen jednu šanci v power play, kterou soupeř záhy potrestal."

Tomáš Mariška (Karlovy Vary): "Oba týmy už před zápasem věděly, jak důležité utkání je to vůči postavení v tabulce, a tak se zápas také rozehrál. Ani jeden tým nechtěl udělat chybu. Nám se podařilo využít první přesilovou hru, což nám velmi pomohlo zvládnout začátek utkání. Jelikož jsme včera odehráli těžký duel se Spartou, chtěli jsme hrát ze zabezpečené obrany a využít rychlé protiútoky. To se nám dařilo až do vyrovnávacího gólu domácích, kdy jsme zbytečně propadli v našem oslabení a dostali jsme hloupý gól. Musím smeknout před naším mužstvem, které se druhý víkend za sebou dokázalo takhle vydat."

SESTŘIH: Chomutov - Karlovy Vary 1:3. Piráti nevyužili šance odlepit se ode dna a prohráli potřetí v řadě
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 21:14. V. Růžička

Hosté: 14:21. Sičák, 38:20. T. Mikúš, 59:45. Flek

Sestavy

Domácí: Peters (Š. Lukeš) – Flemming, Jank, Knot, Dietz, Valach, Trefný, Seemann – T. Svoboda, V. Růžička, Sklenář – Duda, Klhůfek, Tomica – J. Stránský, Vantuch, Marjamäki – J. Havel, Hanták, Koblasa.

Hosté: F. Novotný (Kuchař) – Šenkeřík, Plutnar, M. Rohan, Kovačevič, Kozák, Sičák, Šafář – Flek, Gríger, T. Rachůnek – O. Beránek, R. Vlach, T. Mikúš – Gorčík, Skuhravý, Stloukal – Kohout, Balán, Lapšanský.

Rozhodčí

Jeřábek, Kika – Bryška, Klouček

Stadion

ROCKNET ARÉNA

Návštěva

3647 diváků


Proti Bruslařům zářil Beran Gazda

První třetina patřila domácím, kteří byli výrazně aktivnější, brankáře Sedláčka však překonat nedokázali. Nejblíže k otevření skóre byli Šťastný a Klepiš, ani oni však klíčového zlínského hráče nepřekonali.

Za úvodních 20 minut si Sedláček připsal 16 zákroků, jeho protějšek Krošelj jen tři. I slovinský gólman držel nulu, i když v osmé minutě skončil puk za jeho zády. Rozhodčí však po konzultaci s kolegou u videa branku Kubiše neuznali kvůli kopnutí bruslí.

V samotném závěru úvodní dvacetiminutovky se na ledě začalo jiskřit. Klepišův tvrdý atak na Fořta rozhodčí jako nepovolený neoznačili, se sirénou však Látal píchl hokejkou jednoho z hráčů soupeře a utkání pro něj předčasně skončilo.

Zlín dlouhou přesilovku nesehrál ideálně, přesto se mu podařilo jednou skórovat. Gazdovu přihrávku využil Kulda a ve 23. minuty poslal hosty do vedení. Hned dvě velké šance měl následně Okál, nejprve jej ale vychytal Krošelj a poté přestřelil odkrytou mladoboleslavskou branku. Hosté se však druhého gólu dočkali. Ve 29. minutě vyrazil Krošelj Gazdovu střelu před sebe a od Pláňka se puk odrazil zpět za jeho záda.

Až poté se prosadili i Středočeši. Chybu v rozehrávce využil po rychlé spolupráci první formace Vondrka a připsal si desátý gól v sezoně. Další šance však zlikvidoval Sedláček a místo vyrovnání přišel další zlínský gól. A opět se o něj postaral Gazda, který se prosadil střelou od modré čáry. Jedenadvacetiletý obránce přitom do dnešního dne čekal na premiérovou trefu v nejvyšší soutěži.

V závěru druhé třetiny mohl hosty přiblížit zisku tří bodů Popelka, jenže trefil jen tyč. I díky tomu mohli domácí utkání ještě více zdramatizovat. Při Gazdově vyloučení ještě Skalický nedokázal trefit prázdnou branku, při pobytu Okála na trestné lavici ale v 52. minutě snížil na 2:3 Vondrka. Vyrovnat se domácím již nepodařilo, i proto, že Orsava při power play z dobré pozice přestřelil.

Ohlasy trenérů

Pavel Patera (Mladá Boleslav): "První třetina byla od nás slušná, měli jsme tlak a plno střel. Bohužel nás na začátku druhé třetiny přibrzdilo vyloučení. Dostali jsme sice jen jeden gól, ale i následný druhý padl vinou oslabení. Ještě jsme nebyli srovnaní a Zlín měl dál nápor. My jsme trošku zmatkovali. Pak jme se dostali do zápasu a bojovali jsme až do posledních vteřin. Potřebovali bychom, aby zabrala druhá, třetí a čtvrtá lajna, teď nás táhne jen první útok."

Robert Svoboda (Zlín): "Byl to těžký zápas, pro nás s dobrým koncem. Myslím si, že to nebylo nudné utkání. Vysoké nasazení z obou stran. Náš tým musím pochválit za bojovnost. Dostali jsme se do hry přesilovkou na začátku druhé třetiny, i když jsme ji nesehráli moc dobře. Byly tam momenty, kdy měli domácí drtivý tlak. S troškou štěstíčka si odvážíme tři body, které jsme si zasloužili."

SESTŘIH: Mladá Boleslav - Zlín 2:3. Ševci vyhráli potřetí za sebou a posunuli se na 7. místo
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 31:28. Vondrka, 51:18. Vondrka

Hosté: 22:01. E. Kulda, 28:01. Gazda, 34:37. Gazda

Sestavy

Domácí: Krošelj (Groh) – Kotvan, Pláněk, Hanzlík (A), Dlapa, Bernad, Němeček, Eminger – Vondrka (C), Klepiš (A), Skalický – Orsava, Žejdl, Šťastný – P. Musil, T. Knotek, Látal – Pabiška, Najman, P. Kousal.

Hosté: J. Sedláček (Štůrala) – Freibergs, Nosek (A), Valenta, Gazda, Žižka (C), Řezníček, Ferenc – Kubiš (A), Fořt, J. Ondráček – Lakatoš, Fryšara, Honejsek – Okál, P. Sedláček, E. Kulda – Poletín, Popelka, Šlahař.

Rozhodčí

Hejduk, Bejček – Ganger, Malý

Stadion

ŠKOENERGO Aréna

Návštěva

2354 diváků


Hradecký lup zachránil Paulovič

Východočeši začali na ostravském ledě skvěle. Neuběhlo ani pět minut a Zámorský předal puk do jízdy Rákosovi, který se prohnal kolem ostravských beků a zamířil přesně mezi betony Bartošáka. Na opačné straně vzápětí ujížděl Tybor, jenže Maxwella prostřelit nedokázal.

Naopak Hradec Králové krátce nato předvedl další povedený brejk, když Dragoun udržel puk a zpoza branky našel číhajícího Vopelku, který střelou bez přípravy přidal druhý gól Mountfieldu. Bartošák vzápětí přenechal své místo ve vítkovické brance Dolejšovi. Domácí se dostali do hry díky Výtiskovi, který v končící 13. minutě napřáhl od modré čáry a Maxwell, jenž měl zakrytý výhled, nedokázal na puk zareagovat - 1:2.

Vítkovičtí byli na dostřel a na přelomu druhé části si pomohli přesilovou hrou. Krátce před jejím koncem si Roman všiml volného Tybora, jemuž poslal zpoza branky ideální nahrávku a slovenský útočník ve službách Vítkovic vyrovnal. Vzápětí navíc mohl strhnout vedení na stranu domácích Stránský, jenže jeho rána jen těsně minula levou tyčku branky hostů.

Ostravanům skvěle vyšel nástup do třetí třetiny. Nejprve v početní výhodě podruhé skóroval Tybor a 35 sekund poté se parádní bombou bez přípravy trefil Zdráhal - 4:2. Hostující výběr reagoval kontaktní trefou Koukala a vyrovnat se mu povedlo osm sekund před koncem třetí třetiny, když Paulovič zůstal úplně volný mezi kruhy a prudkou střelou zavěsil.

Prodloužení vítěze neurčilo a nájezdy zvládl lépe Hradec Králové, jemuž vystřelil výhru hrdina večera Paulovič. Vítkovice doma prohrály po pěti vítězných zápasech za sebou.

Ohlasy trenérů

Pavel Trnka (Vítkovice): "Na začátku utkání jsme dostali dva laciné góly, přesto jsme odehráli solidní třetinu. Náš výkon byl čtyřicet až padesát minut dobrý. Na konci zápasu jsme se ale začali bát o výsledek. A tím pádem jsme ztratili utkání, které jsme měli vyhrát."

Tomáš Martinec (Mountfield HK): "Do Vítkovic jsme jeli s cílem prolomit naši nepříznivou situaci. Vedli jsme 2:0 a bylo jen škoda standardní situace, ze které domácí snížili. Pak byly Vítkovice lepším týmem, zaslouženě vyrovnaly a po našem hororovém vstupu do třetí třetiny skóre otočily. Za stavu 2:4 jsme se ale nevzdali a ukázali jsme vůli zvrátit nepříznivý výsledek. Podařilo se nám vyrovnat, byť se štěstím. Jsme rádi, že si odvážíme dva body."

SESTŘIH: Vítkovice - Mountfield HK 4:5sn. Hrdina Paulovič v čase 59:52 srovnal, poté rozhodl i nájezdy
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 12:53. Výtisk, 29:31. Tybor, 40:19. Tybor, 40:54. P. Zdráhal

Hosté: 04:21. Rákos, 08:59. Vopelka, 51:43. Koukal, 59:52. Paulovič, . Paulovič

Sestavy

Domácí: Bartošák (9. Dolejš) – Výtisk (C), D. Krenželok, Baranka, Šidlík, Mrázek, Černý – Szturc (A), Lev (A), Dej – Schleiss, O. Roman, Tybor – Kucsera, Š. Stránský, P. Zdráhal – D. Květoň, Pytlík, Baláž – Toman.

Hosté: Maxwell (J. Pavelka) – Linhart (A), Zámorský, Graňák (C), Cibulskis, Rosandić, F. Pavlík, Piché – M. Chalupa, Koukal, Smoleňák – Rákos (A), Bičevskis, Paulovič – R. Pavlík, Dragoun, Vopelka – Bezúch, Kukumberg, J. Dvořák.

Rozhodčí

Mrkva, Šír – Tošenovjan, Hlavatý

Stadion

Ostravar aréna

Návštěva

4 139 diváků


Třinecká nadvláda pokračuje

"Možná je to tím, že venku hrajeme víc jednoduše a doma musíme víc tvořit. Nedokážu si to vysvětlit. Nikdy jsem nic takového nezažil. Je to v nás a my musíme začít hrát líp," komentoval sérii domácích nezdarů jediný plzeňský střelec David Stach.

"Nedáváme góly. Podle mě jsme doma dlouho nedali víc než dva góly a na to se doma nedá vyhrávat," přece jen našel Stach příčinu plzeňské krize.

Domácí vstoupili do utkání aktivně a častou střelbou dostali soupeře pod tlak. Oceláři se ovšem postupně zvedli a vyrovnali hru. Marcinko ještě v páté minutě Frodla z mezikruží neprostřelil, ale o chvíli později útočný výlet Rotha zakončil pro plzeňského gólmana nechytatelným bekhendem Martin Růžička. Vzápětí mohl zvýšit Adamský, zaváhání defenzivy Indiánů ale z dobré pozice nepotrestal. Poté se na ledě přiostřilo a tempo mírně opadlo.

"Bohužel jsme dostali první gól, pak jsme se zvedli. Měli jsme hodně šancí a nedali je. Pak nám tam ve třetí třetině spadly dva góly a bylo víceméně po zápase. Oni teď hrají hezký hokej. Lítá jim to z hokejky na hokejku. Hrají opravdu dobře, ale dnes jsme měli na to, abychom je porazili," domníval se Stach.

Plzeňští hráči se probrali paradoxně ve vlastním oslabení, když v 17. minutě Straka napálil horní tyč. Podobně se vedlo po pauze i Stachovi, jenž krátce po skončení přesilovky zakončil krásnou individuální akci ranou do levé tyče. Táhlou střelu Kantnera zase vyrazil pozorný Hrubec.

Hosté si připravili velkou šanci v polovině zápasu, kdy po Polanského přihrávce zpoza branky nekrytý Bukarts neprostřelil Frodla. Vyznamenal se i jeho protějšek Hrubec, který zlikvidoval bombu Jakuba Kindla z levého křídla. V závěru prostřední části promarnili domácí 90 vteřin trvající přesilovku pět na tři. Gólové šance nevyužili Stach s Gulašem.

"Rozhodující byla naše přesilovka pět na tři. Měli jsme tam šance včetně té mé. Bohužel jsme ten gól nedali. Dali jsme předtím i dvě tyčky, ale nepřeje nám trochu i štěstí. Není to ale jen tím. Musíme to zlomit," řekl centr prvního útoku Škody Stach.

Na začátku závěrečné třetiny naopak při třinecké početní výhodě Svačina místo odkryté branky trefil z voleje jen boční síť. Směrem dopředu se za vyrovnáním tlačili Indiáni, ale hosté ujížděli do brejků. Z přečíslení dvou na jednoho ještě neskóroval Hrňa, ale ve 48. minutě svůj průjezd útočným pásmem zakončil přesnou střelou z levého kruhu Werek.

"Ve druhé třetině se nám povedlo ubránit přesilovky domácího týmu. Kluci blokovali střely a ukázali obětavý výkon. V důležitých chvílích nás podržel Hrubec. Zápas zlomila definitivně druhá branka Wereka. Poté už jsme kontrolovali hru," těšilo třineckého trenéra Václava Varaďu.

O tři minuty později navíc po dalším rychlém protiútoku zvýšil Kovařčík i s trochou štěstí na 3:0. Zlomení Indiáni se již na větší odpor nezmohli. Od ještě vyšší porážky je uchránil Frodl. Čestný plzeňský gól zaznamenal z dorážky v 59. minutě Stach, ale do konečné podoby upravil stav bekhendovou trefou přes celé hřiště do opuštěné branky Svačina.

SESTŘIH: Plzeň - Třinec 1:4. Oceláři zaokrouhlili počet výher během skvělé vítězné série na deset
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 58:16. Stach

Hosté: 04:22. Martin Růžička, 47:05. Werek, 50:05. O. Kovařčík, 58:48. Svačina

Sestavy

Domácí: Frodl (Miltchakov) – J. Kindl (A), Jones, Pulpán, Čerešňák, Allen, Vráblík, L. Kaňák – Indrák (A), Stach, Gulaš (C) – D. Kindl, Kracík, V. Němec – Straka, Kodýtek, Eberle – Kantner, Preisinger, Pour.

Hosté: Hrubec (Kváča) – Gernát, Adámek, Galvinš, D. Musil, M. Doudera, Roth, Matyáš – Hrňa, Marcinko (A), Martin Růžička (A) – Adamský (C), Polanský, Svačina – Roberts Bukarts, Werek, Dravecký – Chmielewski, Cienciala, O. Kovařčík.

Rozhodčí

Hradil, Pavlovič – Pešek, Špringl

Stadion

Home Monitoring Aréna

Návštěva

3553 diváků

Z V VP PP P Skóre B
1. Liberec 52 30 3 5 14 170:125 101
2. Třinec 52 30 3 3 16 153:117 99
3. Plzeň 52 26 7 6 13 178:116 98
4. Mountfield 52 25 6 6 15 147:125 93
5. Brno 52 23 7 5 17 149:133 88
6. Olomouc 52 24 3 7 18 127:136 85
7. Vítkovice 52 24 4 3 21 142:131 83
8. M. Boleslav 52 25 3 1 23 128:118 82
9. Zlín 52 22 3 5 22 143:144 77
10. Sparta 52 20 7 2 23 140:140 76
11. Litvínov 52 20 5 1 26 128:147 71
12. K. Vary 52 13 4 6 29 125:155 53
13. Chomutov 52 13 3 5 31 116:174 50
14. Pardubice 52 9 2 5 36 102:187 36

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud