22. ledna 2019 • 04:40

SE SIMONOU: Hašek o TOP gólmanech extraligy. Chválí talent z Komety!

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Roboti místo trávníkářů? V bundeslize už tréninková hřiště sečou i automaticky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Legendární Dominik Hašek je vzor snad pro každého mladého brankáře. Jinak tomu není u Lukáše Dostála, který zazářil na juniorském mistrovství světa. V dalším díle pořadu Se Simonou Hašek o nadějném gólmanovi z Komety promluvil. A vyjmenoval také pět nejlepších brankářů v české extralize.



Lukáš Dostál se výborně předvedl na hokejovém šampionátu dvacítek, kde národní tým i přes skvělé výkony svého gólmana skončil už ve čtvrtfinále na hokejkách amerického výběru.

"Samozřejmě jsem mistrovství světa dvacítek sledoval. Jeho (Dostálovy) výkony byly ozdobou celého šampionátu, nejen našeho mužstva," chválí Hašek mladého gólmana z Komety Brno. "Věřil si od prvního zápasu, celou dobu podával dobré výkony, to je důležité. Mužstvo vědělo, že se má o koho opřít, neviděl jsem ho udělat žádnou větší chybu. Tým podržel."

Přes výtečné výkony na mezinárodním poli si zatím Dostál musí počkat na pořádnou šanci v extralize, za Kometu dosud odchytal pouhé dva extraligové zápasy. "Stoprocentně je to gólman pro extraligu, osmnáct není tak nízký věk, já měl možnost začínat ještě dřív," připomíná Hašek. "U mladého gólmana je složitější se mezi dospělé prosadit. Je důležité, aby chytal v juniorce, příští rok ale bude potřeba, aby začal hrát v extralize. Pak půjde ještě nahoru," říká.

Slavný "Dominátor" vyjmenoval také pět brankářů. které v extralize řadí momentálně mezi nejlepší. Kdo se hrdinovi z Nagana nejvíc líbí? Podívejte se ve VIDEU.


Celý pořad jste mohli sledovat i v novém magazínu O2 TV Sport „Ice Time“, který se od nové sezony vysílá každé pondělí večer.

SE SIMONOU... a Dominikem Haškem. Vybral TOP 5 brankářů extraligy
Video se připravuje ...

Dostál zazářil na MS juniorů. Vzorem je mi Price, říká
Video se připravuje ...

SE SIMONOU: Byl jsem jako Hašek, vzpomíná Krošelj. Jak prošel kvízem?
Video se připravuje ...

TOP MOMENTY: Plekanec hledal zub, neuvěřitelná výhra Pardubic a kuriózní vlastňák Varů
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud