2. dubna 2019 • 20:47

SESTŘIHY: Rytíři mají první gól i body, Chomutov - Pardubice 1:5

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

V zápasech 3. kola baráže o hokejovou extraligu na sebe narazily celky, které se potkávaly v jedné soutěži po celou předchozí sezonu. Stále stoprocentní Pardubice přejely Chomutov na jeho ledě vysoko 5:1, Kladno prolomilo střeleckou smůlu a slavilo své úvodní barážové body, když porazilo České Budějovice 2:0.



Pardubice dominovaly a zůstávají stoprocentní

Hokejisté Pardubic vyhráli ve 3. kole baráže o extraligu v Chomutově 3:1 a vládnou tabulce bez ztráty bodu. Shodně dvěma body za gól a asistenci pomohli k dalšímu úspěchu nejhoršího týmu nejvyšší soutěže Francouz Jordann Perret a Luboš Horký. Piráti podruhé za sebou prohráli a mají na druhém místě na kontě stále čtyři body.

V utkání dvou týmů bojujících o záchranu v extralize se radovali jako první už ve třetí minutě Pardubičtí po Perretově dorážce. Odpovědět mohl rychle Huml, ale v úniku během přesilovky neprostřelil Kacetla.

V sedmé minutě při hře čtyř proti čtyřem využil většího prostoru na ledě Flemming a vyrovnal. Autor branky pak na druhé straně sebral povedeným blokem před odkrytou klecí gól Ihnacakovi. Ve 12. minutě ale přetavil Mandátovu přihrávku zpoza brány v opětovné vedení Dynama Horký.

Bleskurychlý vstup do prostřední třetiny předvedl Sýkora, jenž po 22 sekundách prostřelil Peterse na vzdálenější tyčku. Poté co Piráti bez problémů ubránili oslabení, Dietz obkroužil branku a z mezikruží trefil jenom blokujícího Porselanda. Ve 35. minutě Kloz využil početní výhodu, když prostřelil přesouvajícího se brankáře domácích a upravil na 4:1.

Piráti v závěrečném dějství marně bušili do pardubické obrany, která vyhazováním puku šetřila čas. Od 47. minuty měli domácí více než minutu výhodu ve čtyřech proti třem, ale nevyužili ji. Potom udeřilo opět Dynamo, Poulíčkovo nahození tečoval do horního rohu branky pardubický kapitán Rolinek a definitivně zlomil odpor Pirátů.

Ohlasy trenérů:

Jan Šťastný (Chomutov): "Od začátku jsme tahali za kratší konec. Musíme sportovně přiznat, že Pardubice hrály výborný, organizovaný a účelný hokej. Trestaly jenom naše chyby. Chtěli jsme hrát zodpovědně zezadu, ale hned na začátku jsme, bohužel, inkasovali. I když jsme vzápětí srovnali, hned zase jsme gól dostali. Působili jsme ospalým dojmem. Přišlo nám, že nemáme energii a drajv. Je otázkou, jestli na to má vliv ta věc (střevní onemocnění řady hráčů), která se udála týden zpátky a teď na hráče dolehla. Nechci nás omlouvat, utkání jsme nezvládli. Musíme se dát do pořádku a pokusit se vyhrát v Pardubicích."

Richard Král (Pardubice): "Podali jsme od první minuty koncentrovaný výkon, měli jsme lepší pohyb a plnili jsme stejně dobře jako v předchozích zápasech taktické věci. Zaslouženě jsme vyhráli."

Góly

Domácí: 06:58. Flemming

Hosté: 02:16. Perret, 11:56. L. Horký, 20:22. P. Sýkora, 34:04. J. Kloz, 48:21. Rolinek

Sestavy

Domácí: Peters (Stezka) – Flemming, Jank, Knot, Dietz, L. Kovář, Štich, Trefný – Koblasa, V. Růžička, Duda – Sklenář, Huml, Klhůfek – Tomica, Vantuch, J. Stránský – Ma. Svoboda, Raška I, T. Svoboda.

Hosté: Kacetl (Klouček) – Eklund, Holland, Mikuš, Schaus, Porseland, J. Zdráhal, Nedbal – M. Kratochvil, Ihnačák, P. Sýkora – Rolinek, Bubela, Hovorka – Mandát, Poulíček, L. Horký – Perret, Marosz, J. Kloz.

Rozhodčí

Jeřábek, Obadal, Pešek, Hynek

Stadion

ROCKNET ARÉNA

Návštěva

2 882 diváků

Piráti se radují ze vstřelené branky v zápase proti pardubickému Dynamu
Piráti se radují ze vstřelené branky v zápase proti pardubickému Dynamu

První kladenský gól baráže obstaral Melka

Hokejisté Kladna zdolali ve 3. kole baráže o extraligu České Budějovice 2:0 a dočkali se prvních bodů. Premiérový gól Rytířů v bojích o nejvyšší soutěž vstřelil ve 12. minutě v přesilové hře Antonín Melka a ve druhém dějství pojistil vedení kanadský obránce Brendon Nash. Hráči Motoru gólmana Lukáše Cikánka nepřekonali a klesli na poslední místo tabulky o bod za své přemožitele.

Rytíři se museli hned v úvodu při vyloučeních Plekance a Kauta bránit v dlouhém oslabení včetně 40 sekund ve třech proti pěti, ale tlaku Motoru odolali. Největší šanci měl už při klasické výhodě Gilbert, ale Cikánek zasáhl. Za Kladno zahrozil poprvé až v deváté minutě Plekanec a vzápětí pálil nebezpečně Nash.

V polovině úvodní části pykali hosté za Kváčovo posunutí branky a Středočeši první přesilovku využili. Z pravého kruhu překonal českobudějovického gólmana přesnou střelou na bližší tyč Melka a ukončil po 131 minutách a čtyřech sekundách půst Rytířů v letošní baráži.

SESTŘIH: Kladno - Č. Budějovice 2:0. Rytíři získali po zasloužené výhře první body v baráži
Video se připravuje ...

Další možnost měl Plekanec, který bekhendem na Kváču nevyzrál. Neuspěl ani Machač. Za Motor zahrozil Gilbert, ale kladenský gólman situaci vyřešil.

V úvodu druhého dějství si při Pavlinově trestu poradil Kváča s Říhovou ranou od modré čáry a Motor se ubránil i při následném vyloučení Martina Janduse. Ve 31. minutě vyřešil Plekanec přečíslení dvou na jedno s Jágrem, ale Kváča jeho pokus vytěsnil.

Motor se neprosadil při Machačově trestu, při kterém měl možnost zvýšit kapitán Rytířů Strnad, ale v úniku ztroskotal na Kváčově pravém betonu. V 35. minutě Plekanec při přečíslení hledal Jágra, ale ten nebyl v ideální pozici. O chvíli později se už domácí radovali, když se přes stínícího Jágra trefil od modré čáry po ledě Nash.

Další šanci Kladna měl Melka, pojistku náskoku ale Kladno nepřidalo ani na začátku závěrečného dějství při Gilbertově trestu. Jihočeši dostali možnost početních výhod po Keharově faulu a následně po špatném střídání domácích, ale Cikánek byl nadále neprůstřelný.

Ve 49. minutě mohl z brejku zvýšit Jágr, ale jeho pokus se otřel o pravou tyč. Kladno se neprosadilo při vyloučeních Karabáčka ani Pavlina, Kváča si v závěru poradil i s šancí Strnada, ale Rytíři náskok uhájili i při závěrečné power play.

 

Ohlasy trenérů:

David Čermák (Kladno): "Šli jsme do zápasu s tím, že už musíme bodovat a pokud možno získat tři body. Ze začátku nám to trošku zkomplikovalo oslabení ve třech, ale odehráli jsme ho velmi dobře. Jak už to tak bývá, když se ubrání takové oslabení, tak se většinou vyhrává. Měli jsme i hodně šancí, dali jsme jen dva góly, ale tři body bereme a to bylo dneska nejdůležitější."

Václav Prospal (České Budějovice): "My jsme si nezasloužili vyhrát. Nehráli jsme dobře, Kladno bylo ve všem lepší a zaslouženě vyhrálo. Rád bych znal tu příčinu už teď. Věděli jsme, že Kladno má svým způsobem nůž na krku a potřebuje bodovat. Jeho výsledky z prvních dvou zápasů neodpovídaly jejich průběhu. Měli jsme možnost pět na tři, prvních deset minut nebylo vůbec špatných, ale jako když mávneš kouzelným proutkem a nehráli jsme dobře. My se musíme sakra zlepšit, jestli se chceme někam posunout."

Góly

Domácí: 11:04. Melka, 35:14. Nash

Hosté:

Sestavy

Domácí: Cikánek (Brízgala) – Kehar, J. Říha, Zajíc, Nash, P. Hořava, Lakos – Zikmund, Plekanec, Jágr – J. Strnad, Vampola, Redlich – Svedlund, Machač, Melka – Š. Bláha, T. Kaut, Hajný – Jelínek.

Hosté: Kváča (Strmeň) – Pavlin, Pýcha, Plášil, Kutlák, M. Jandus, Vydarený, Kachyňa – Z. Doležal, R. Přikryl, Karabáček – Endál, Gilbert, M. Novák – Doktor, Heřman, Čermák – Babka, Dančišin, Beránek.

Rozhodčí

Úlehla, Kika – Bryška, Lederer

Stadion

ČEZ stadion, Kladno

Návštěva

4720 diváků

Z V VP PP P Skóre B
1. Pardubice 12 9 0 0 3 46:26 27
2. Kladno 12 7 0 1 4 30:30 22
3. Chomutov 12 5 1 1 5 31:37 18
4. Č. Budějovice 12 1 1 0 10 26:40 5

Kladno - Č. Budějovice: Jágr už byl blízko, v samostatném úniku trefil tyč!
Video se připravuje ...

Kladno - Č. Budějovice: Čekání na gól je u konce, Melka střelou přes obránce otevřel skóre, 1:0
Video se připravuje ...

Chomutov - Pardubice: Hosté odskočili o tři góly, přesilovku využil Kloz, 1:4
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud