4. dubna 2019 • 14:56

Ztráta pro Chomutov. Stránský zkrvavil Schause, přijde o tři zápasy baráže

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový útočník Jan Stránský z Chomutova nesmí za faul na pardubického Nicholase Schause hrát tři příští zápasy baráže o extraligu. Navrch přijde o deset procent ze základního měsíčního platu. Trest mu dnes na základně podnětu zástupců Dynama vyměřil předseda disciplinární komise extraligy Viktor Ujčík.



Osmadvacetiletý Stránský tvrdě dohrál amerického obránce před polovinou utkání, které Východočeši vyhráli na ledě Pirátů 5:1. Schaus opouštěl led se zkrvavenou tváří, hlavní rozhodčí Antonín Jeřábek s Pavlem Obadalem ale nevylučovali.

Ujčík však ze záznamu odhalil, že zákrok byl veden se značnou prodlevou po odehrání puku, pravděpodobně v odvetě za předchozí souboj. "Hráč ho vedl na protihráče, který nebyl v držení kotouče, zcela mimo jeho zorný úhel a s jediným cílem ho zasáhnout. Neučinil nic, aby následky střetu minimalizoval," uvedl v odůvodnění výše trestu Ujčík.

Při střetu byl Schaus zasažen do oblasti hlavy nebo krku a Ujčík označil přestupek jako pozdní dohrání. Přihlédl k bezohlednosti ataku, k tomu, že bek Pardubic utkání nedokončil, ale i ke skutečnosti, že Stránský byl v posledních dvou letech disciplinárně trestán.

Stránský ve třech dosud odehraných zápasech baráže jednou skóroval, v základní části nastřádal za 44 zápasů 22 bodů (9+13).

SESTŘIH: Chomutov - Pardubice 1:5. Zase jednoznačně, Dynamo si tentokrát poradilo s Piráty
Video se připravuje ...

Pardubičtí hráči se radují ze vstřelené branky proti Chomutovu
Pardubičtí hráči se radují ze vstřelené branky proti Chomutovu

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud