Zdeněk Janda
10. září 2019 • 10:27

Otázky kolem Jágra: Kdy se vrátí? Jaká je šance, že se rozehraje v Ústí?

Vstoupit do diskuse
0
  • Kdy se Jaromír Jágr vrátí do hry?Kdy se Jaromír Jágr vrátí do hry?FOTO: Michal Beránek / Sport

    Není to jisté. Ale je to velmi pravděpodobné. Jaromír Jágr kvůli zranění nestihne extraligový start nové sezony, v pátek se Rytíři postaví mistrovskému Třinci nejspíš bez své největší hvězdy. „Nedokážu odhadnout, jak dlouho to zabere a kdy budu moct hrát,“ uvedl legendární útočník. Deník Sport popisuje aktuální dění kolem něj.

  • Co se Jágrovi stalo?

    Foto Michal Beránek / Sport

    Jaromír Jágr se zranil během minulého týdne při klasickém týmovém tréninku. Pošramotil si sval v oblasti kyčle. „Ani nevím, jak se mi to mohlo přihodit, neměl jsem žádné indicie. Ale musím to brát tak, jak to je. Všechno se stává z nějakého důvodu, uvidíme, proč se stalo tohle,“ reagoval 47letý útočník, který s tímto typem poranění nemá zkušenosti. V pátek byl navštívit světově uznávaného fyzioterapeuta Pavla Koláře, jenž má Jágrovo tělo dokonale načtené. I teď, jako už kolikrát v minulosti, útočník doufá v jeho zázračné ruce…

  • Kdy se vrátí do akce?

    Foto Michal Beránek / Sport

    To Jágr netuší. „Kdyby to byla třísla, vím, že je to na čtrnáct dní a bude to v pohodě. Takhle nevím, jestli to bude týden, tři neděle nebo měsíc,“ řekl útočník, jenž s největší pravděpodobností přijde o páteční extraligový start v Třinci. „Mrzí mě to, cítil jsem se výborně,“ přiznal. Poslední dobou trénoval dvakrát i třikrát denně, zhubnul deset kilogramů. Všechno směřoval k tomu, že v pátek půjde do akce. Proto je z toho rozmrzelý. Zvlášť, když je mu jasné, že Rytíři potřebují elitní ligu rozehrát v ideálním složení. Aby hned v úvodu nezačali nabírat ztrátu.

  • Rozehraje se v Ústí?

    Jágr se před startem extraligy zranil. Jak hodnotí posily a přesvědčí Saláka?
    Video se připravuje ...

    Není to vyloučené. Kladno, které po pěti letech postoupilo mezi elitu, má s prvoligovým Ústím nad Labem spolupráci. A není utopie, že se v dresu Slovanu předvede i kladenský majitel. „Já můžu být taková první zkouška,“ pousmál se Jágr při sobotní tiskové konferenci, na níž se kooperace obou klubů probírala. V první lize by mohli dostat prostor hráči, kteří si u Rytířů místo nevybojují. „O návrat si mohou říct, když budou za Ústí předvádět dobré výkony,“ uvedl klubový šéf. Ale je to i motivace pro hráče Slovanu. Pokud zazáří, také oni mohou nakouknout do horního patra.

  • Zvládne pak extraligu?

    Foto Michal Beránek / Sport

    Poslední baráž ukázala, že Jágr na top hokej pořád má. V 11 utkáních se trefil desetkrát a právě díky jeho umu oslavilo Kladno postup do extraligy. Jágrovi se dařilo i přesto, že předtím v základní části odehrál první partii až v polovině února. Takže i kdyby se teď jeho pauza protáhla třeba na měsíc, pořád bude zbývat odehrát hodně utkání. Rytíři navíc v úvodu extraligy hrají systémem pátek – neděle, což rovněž jeho rekonvalescenci hraje do karet. A co víc. Kariéru rozhodně ještě nemíní zabalit. „Jestli nastoupím ještě v padesáti, dost si mě užijí. Nebojte se,“ řekl o fanoušcích.

  • Co je nového s týmem?

    Foto Barbora Reichová (Sport)

    V sobotu při vítězné generálce na extraligu (3:0 v Ústí) už si zahrál 35letý obránce Michal Barinka, mistr světa i extraligy. A je téměř jisté, že se s klubem ještě před pátečním startem domluví na spolupráci. „Rád bych tady normálně odehrál celou sezonu,“ svěřil se. V úvahu připadá i to, že by Rytíře mohl posílit elitní brankář Alexander Salák, jenž zatím s týmem trénuje a ještě větří zahraniční angažmá. Pokud to neklapne, mohl by za Kladno nastoupit. „Určitě na něco čeká. Ale když mu to nevyjde, moc rádi bychom se s ním domluvili,“ připustil Jágr.

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud