20. října 2019 • 20:15

SESTŘIHY: Hradec prohrál, Martinec nesplnil ultimátum, Sparta a Vary válí

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

ONLINE | V nedělním 12. kole Tipsport extraligy bylo o atraktivitu zápasů postaráno. Na úvod hokejového programu Karlovy Vary doma přehrály Vítkovice 4:1 a vítězí počtvrté v řadě. Mladá Boleslav zvládla přestřelku s Kladnem a vyhrála 6:3, gól a asistenci opět zaznamenal Jaromír Jágr. Sparta před svými fanoušky vydřela výhru 2:1 v prodloužení proti Pardubicím a raduje se pošesté za sebou. Hradec Králové nezvládl domácí zápas se Zlínem a prohrál 5:6. Na lavičce Mountfieldu tak zřejmě skončí dosavadní trenér Tomáš Martinec, kterého by měl nahradit Vladimír Růžička. Třinec s klidem porazil Liberec 5:2 a ovládl první reprízu finále. Olomouc vyloupila Litvínov rozdílem 4:3 a oslavila vítězství po pěti prohrách v řadě.



Při čtvrté karlovarské výhře v řadě zářil Polák

Domácí byli od počátku aktivnějším týmem. Po dvou nevyužitých příležitostech Fleka otevřel skóre v čase 0:53 Beránek, kterému nezištně přihrál Polák.

Srovnat účet zápasu mohl Zdráhal, který ve vlastním ujel karlovarské obraně, ale Novotný jeho střelu zneškodnil. Ještě v téže přesilovce vystřelil v 8. minutě od mantinelu Rachůnek a po teči Grígera skončil podruhé puk za Svobodovými zády.

Další velká možnost na vstřelení gólu se Energii naskytla ve 13. minutě po rychle po sobě jdoucích vyloučeních Gregorce a Výtiska, avšak 69 vteřin trvající přesilovku pět na tři domácí nesehráli vůbec dobře. I díky tomu mohli hosté snížit na 1:2. Ve 20. minutě se o to postaral Zdráhal.

Ve druhé třetině pokračoval útočný hokej z obou stran. Hosté ze Slezska přitvrdili hru a přitlačili hráče z lázeňského města často do jejich obranného pásma, větší příležitost si však nevytvořili. Navíc Novotný chytal spolehlivě.

Důsledkem tvrdé hry ze strany hostí byla ale také častá vyloučení. Ve 40. minutě putoval na trestnou lavici Krenželok a následně po něm za zcela zbytečné napadení Mallet. A další nabídnutou přesilovku o dva muže v poli už domácí využili. První gól po návratu z KHL si připsal Polák.

V závěrečné části byly opět aktivnější Karlovy Vary a soupeře nepouštěly do gólových příležitostí. V 52. minutě upravil na konečných 4:1 Rachůnek.

Ohlasy trenérů

Tomáš Mariška (Karlovy Vary): "Měli jsme dobrý vstup do utkání, hráli jsme to, co jsme chtěli, ale za stavu 2:0, kdy jsme zápas měli rozhodnout a odskočit ještě o jeden gól, tak jsme začali hrát hrozně lehkovážně. Vítkovice nás zaslouženě potrestaly a byť jsme věděli, jak jsou extrémně nebezpečné z protiútoků a z rychlých brejků, tak jsme si to nepohlídali a nechali jsme je vrátit do zápasu. Ve druhé třetině jsme na začátku vůbec neměli dobrou pasáž a až přesilová hra nám pomohla odskočit a dát nám trochu klid na hokejky. Ve třetí třetině jsme si jakž takž dokázali již zápas pohlídat. Jsme rádi, že se nám podařilo získat důležité tři body."

Pavel Trnka (Vítkovice): "Nemyslím si, že jsme byli horším týmem, ale hokej takový někdy je. Jako není fér život, tak není fér i hokej. Je to boj, který musíme zvládnout. V téhle sezoně do toho jdeme, že budeme bojovat s větrnými mlýny. Jsem si vědom, že za má slova bude Trnka brán za uplakánka, ale my jsme si na to již zvykli. Jsme mladý tým, nejsme bohatý tým a spousta lidí to nechce moc vidět, že bychom byli trošku úspěšnější. Prostě to tak funguje."

SESTŘIH: Karlovy Vary - Vítkovice 4:1. Energetici ani počtvrté za sebou nepoznali hořkost porážky
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 00:53. O. Beránek, 07:40. Gríger, 39:47. V. Polák, 51:39. T. Rachůnek

Hosté: 19:14. P. Zdráhal

Sestavy

Domácí: F. Novotný (Bednář) – Šenkeřík, Stříteský, Graňák (A), Plutnar, M. Rohan, Eminger, Kubka – T. Rachůnek (A), Gríger, Flek – V. Polák, T. Mikúš, O. Beránek – Hlava, T. Knotek, Kohout – Koblasa, Skuhravý (C), Vondráček.

Hosté: Mi. Svoboda (Dolejš) – Gregorc, D. Krenželok, Šidlík, Kvasnička, Výtisk (C), Trška – Schleiss, O. Roman, P. Zdráhal – Baláž, E. Němec, Mallet – Lakatoš, Š. Stránský (A), Kurovský – Werbik, Guman.

Rozhodčí

Hodek, Bejček – Malý, Pešek

Stadion

KV Arena, Karlovy Vary

Návštěva

3487 diváků

Bruslaři ustáli přestřelku s Jágrovými Rytíři

Kladno odehrálo první zápas od pátku 11. října, kdy doma zdolalo Plzeň 7:5. Hrající majitel Rytířů Jágr při této pauze zamířil kvůli zelené kartě do Spojených států amerických a trávil čas v Las Vegas.

Do první šance zápasu se dostal Vondrka, který minul branku. Na druhé v přečíslení s Jágrem vyřešil Zikmund přečíslené dvou na jednoho individuálně a také neuspěl. V sedmé minutě se ocitli domácí sami před Godlou, po Vondrkově asistenci zakončoval Pláněk, ale kladenský gólman zasáhl pravým betonem.

Domácí přečkali první vyloučení při Kurkově trestu, ale Ševcovo vyloučení už Rytíři zužitkovali. Po Jágrově přihrávce ještě neuspěl Stach, ale potom našel sedmačtyřicetiletý lídr hostů Valského, který zamířil do odkryté branky.

Na přelomu úvodního a druhého dějství přečkali hosté první oslabení a ve 24. minutě mohli zvýšit. Dlapa fauloval unikajícího Machače a nařízené trestné střílení neproměnil Stach, jemuž utekl puk a ani pořádně nezakončil. Stav se nezměnil při pobytu domácího Ševce ani hostujícího Redlicha na trestné lavici.

Ve 32. minutě se dočkali domácí vyrovnání. Dlapa v přečíslení nahrál na pravý kruh Flynnovi, který prostřelil Godlu. Vrátit Kladnu vedení mohl Melka, na druhé straně minul Vondrka. V 38. minutě se radovali opět domácí a premiéru v extralize ozdobil brankou sedmnáctiletý obránce Klikorka, který se dostal do hry až před polovinou utkání při Ševcově desetiminutovém vyloučení.

Hned na začátku třetí části mohl zvýšit Vondrka, ale minul těsně pravou tyč. Ve 43. minutě při Kautově trestu už upravil tečovanou ranou na 3:1 Ševc. Hned za 11 sekund se ale prosadil individuálně Jágr a ve 47. minutě dorážkou po Zikmundově střele vyrovnal Austin.

Za 119 sekund opět vedli domácí, když při Zelingrově pobytu na trestné lavici překonal přes clonu Godlu od modré čáry Hrbas. Odpovědět mohl bleskově Zikmund, ale Krošelj jeho šanci kryl. Domácí ustáli i Dlapovo vyloučení. V 54. minutě hostující Valský minul odkrytou branku. V čase 54:30 překvapil Godlu nahozením od červené čáry Dlapa a bylo rozhodnuto. Navíc při Jágrově trestu ještě dovršil výsledek Klepiš.

Ohlasy trenérů

Pavel Patera (Mladá Boleslav): "Do zápasu jsme vstoupili špatně a díky gólmanovi (Gašperovi Krošeljovi) to bylo jen 0:1. Kladno má obrovskou útočnou sílu a měli jsme štěstí, gólman to pochytal včetně trestného střílení. Od půlky zápasu jsme to otočili, za stavu 3:1 nevím, jestli jsme si mysleli, že už je to hotové, ale Kladno to nikdy nevzdá a bylo to tak. Srovnalo po právu na 3:3. My jsme dělali kraviny jak ve středním, tak v obranném pásmu. Pak se nám povedla přesilovka a šťastný gól, to asi rozhodlo. Karel Klikorka je talentovaný hráč, pár minut vždycky dostane a měla by to být budoucnost boleslavského hokeje."

David Čermák (Kladno): "Dostali jsme se na začátku šťastně do vedení 1:0. Na začátku druhé třetiny jsme měli více ze hry, ale pak jsme našimi hloupými chybami, kdy ztratili několikrát puk na modré čáře, jsme pustili Boleslav do hry. Dostala se do vedení 3:1. I když se nám pak podařilo srovnat, tak nám dneska nešla oslabení. Boleslav znovu odskočila a bylo rozhodnuto."

SESTŘIH: Mladá Boleslav - Kladno 6:3. Bruslaři se nenechali zaskočit a zápas si pohlídali
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 31:21. Flynn, 37:18. Klikorka, 42:31. Ševc, 48:03. Hrbas, 54:30. Dlapa, 55:58. Klepiš

Hosté: 18:11. Valský, 42:42. Jágr, 46:04. Austin

Sestavy

Domácí: Krošelj (Haas) – Ševc, Kurka, Hrbas, Fillman, Dlapa, Pláněk (A), Klikorka – Skalický, Zbořil, Vondrka (C) – Pabiška, Žejdl, Klepiš (A) – R. Zohorna, P. Musil, J. Stránský – Flynn, Najman, P. Kousal.

Hosté: Godla (Cikánek) – Austin, Nash, Lakos, Zelingr, Smetana, Barinka, Romančík – Zikmund, Stach, Jágr – J. Strnad, Machač, Redlich – O'Donnell, T. Kaut, Valský – Š. Bláha, Melka, Hajný.

Rozhodčí

Jeřábek, Úlehla – Frodl, Komárek

Stadion

ŠKOENERGO Aréna, Mladá Boleslav

Návštěva

4200 diváků

Tomášek první trefou od návratu skolil "své" Dynamo

V sestavě domácích už byl zkušený slovenský obránce Jurčina, který se v týdnu dohodl s vedením Sparty na zkoušce do listopadové reprezentační pauzy. Hokejista s bohatými zkušenostmi z NHL nastoupil v obranné dvojici s krajanem Ďalogou.

Už po 42 sekundách mohli na střídačce oba slavit gól, neboť Blain našel od hrazení Rouska a ten otevřel skóre. Velkou možnost pak měl Tomášek, pěknou individuální akci dotáhl až do koncovky Pech, jenže hostující gólman Kacetl v obou případech zasáhl na výbornou.

Postupně se ale více osmělovali i hosté. Dva pokusy Látala zlikvidoval Machovský a bezchybně si vedl strážce domácí branky i poté, co zakončoval nebezpečně Harju.

Druhá třetina nabídla poměrně dietní menu, co se hokejové krásy týká. Na ledě se odehrával spíše urputný boj. Ve 26. minutě se dostali do přečíslení dvou na jednoho Mandát s Tyborem, koncovku na sebe vzal Mandát, Machovský ale jeho dobře mířenou střelu vytěsnil vyrážečkou.

Ve 37. minutě Machovský chvíli nemohl vůbec najít kotouč a nechal značně odkrytou branku. K puku se dostal Hovorka a snažil se okamžitě zakončit, Jurčina ale situaci duchapřítomně zachránil. Dobře možnosti ke zvýšení skóre nevyužil Forman. Kusý hned po buly rozezvučel tyčku.

Na začátku třetí části dohrávali Pardubičtí většinu přesilovky a Hovorka parádní ranou bez přípravy z kruhu pořádně protáhl Machovského. Ve 46. minutě musel za zdržování hry na trestnou lavici Forman. Tybor v početní výhodě krásnou přihrávkou našel na brankovišti Kousala, ale Machovský fantastickým zákrokem uhájil těsný náskok.

To už se mu ale nepovedlo před polovinou třetiny, kdy dostal puk za jeho záda Mandát. Odpovědět mohl vzápětí Smejkal, jenže neuspěl. V 52. minutě namířil Řepík své bekhendové zakončení z první do tyčky. Sparta pak nevyužila přesilovku, Látala na druhé straně vychytal Machovský, ve velké šanci na něm ztroskotal také Blümel.

A protože domácí přečkali bez úhony Jurčinův trest na konci základní doby, dospěl duel do prodloužení. V něm nejprve Zdráhala vychytal Machovský, pak už přišla Tomáškova chvilka.

Ohlasy trenérů

Jaroslav Nedvěd (Sparta): "Zápas měl podobný průběh jako minulý. Dali jsme rychlý gól a i když jsme se po minulém utkání, kdy se nám to málem vymstilo, bavili, tak jsme se trošku uspokojili a přenechali iniciativu soupeři, který byl prostě lepší. Pardubičtí lépe bruslili, byli hladovější a my jsme profesorsky čekali, že nám něco nabídnou a dáme druhý třetí gól, ale soupeř nám to svým pohybem a aktivitou nenabízel. Do třetí třetiny jsme vlétli lépe, ale přišlo prohrané vhazování a soupeř vyrovnal, asi zaslouženě. Jsme rádi, že jsme pak protáhli vítěznou sérii."

Radek Bělohlav (Pardubice): "Snažili jsme se dlouho o to, abychom dobyli branku Sparty. A můžeme být asi i rádi, že jsme získali alespoň nějaký bod. Na jeden gól se moc často nevyhrává. Kluci to rvali, bojovali, nemohu říct ani slovo proti tomu, co na ledě předváděli, ale naše produktivita se musí zlepšit. Když jsem viděl průběh zápasu, měli jsme získat více bodů."

SESTŘIH: Sparta Praha - Pardubice 2:1p. O vítězství Sparty rozhodl bývalý hráč Dynama
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 00:42. Rousek, 61:50. Tomášek

Hosté: 49:13. Mandát

Sestavy

Domácí: Machovský (J. Sedláček) – Košťálek, Polášek, Kalina, Blain, Ďaloga, Jurcina, Tomáš Dvořák – Forman, Pech, Řepík – Kudrna, V. Růžička, Říčka – Černoch, Sukeľ, Buchtele – Rousek, Tomášek, Smejkal.

Hosté: Kacetl (Štěpánek) – Eklund, Holland, J. Kolář, Ivan, Mikuš, J. Zdráhal, Hrádek – Mandát, R. Kousal, Tybor – Látal, Harju, Hovorka – Kusý, J. Kloz, Blümel – Machač, Pochobradský, Matýs.

Rozhodčí

Pešina, Horák – Ondráček, Špůr

Stadion

O2 arena (Praha - Vysočany)

Návštěva

10 443 diváků

Beranům prospěl návrat kouče Svobody

Úvod jednoznačně patřil Hradci. Hned v první minutě měli domácí dvě šance, jenže Chalupa pálil z dobré pozice nad branku a Koukalovu střelu zblízka zastavil Čiliak. Domácí to nezabrzdilo, dál se valili do útoku. Jenže Čiliak a jejich nepřesnost, to byly důvody, proč se nedostali do vedení. Přitom Zámorský byl před gólmanem úplně sám, Paulovič zase neprotlačil přes Čiliakovy betony přihrávku zpoza branky. Brejk dobře nezakončil ani Linhart.

Hosté se prvních deset minut jen bránili, do hry je dostala až první přesilovka, kterou sehráli velmi dobře. Mazanec ale svůj tým podržel. Zlínští se gólu dočkali v následné hře čtyř proti čtyřem: Nosek nahodil puk na branku, ten propadl díky teči až do sítě. Gól otupil hradecký nápor, přesto domácí na konci první třetiny vyrovnali. Zasloužil se o to Klíma.

Druhá část začala lépe pro hosty a znovu jim pomohla početní výhoda. Ve 22. minutě našel Honejsek skvěle křížnou přihrávkou Šlahaře, který překonal Mazance. Vyrovnat mohli Cingel i Červený, ale oba ve stoprocentních šancích vychytal Čiliak.

Pro Hradec to byly těžké rány, protože Zlín byl dál skvělý v přesilovkách. Třetí využil v 25. minutě ranou do horního rohu aktivní Honejsek. Jeho branka byla součástí pokračující přestřelku v prostřední části. Hradečtí totiž hned za dvě minuty snížili: Smoleňák tečoval Jerglovu ránu mimo Čiliakův dosah. Mountfield navíc poté mohl vyrovnat, jenže zlínský gólman skvěle zasáhl proti Vincourovi.

A tak udeřili hosté. Brejk ve 28. minutě zakončil Gazda. Mazanec sice nejprve skvěle zasáhl, ale na jeho dorážku nemohl stačit. Tím to ale neskončilo. Ve 37. minutě využil zlínskou chybu na modré čáře Chalupa, dostal se do úniku a přelstil Čiliaka. Poté se však opakoval ohraný příběh: Zlín dostal možnost přesilovky pět na tři a využil ji, prosadil se Freibergs střelou od modré.

Ve třetí části se Hradec tlačil do útoku, hosté se soustředili na bránění. Velkou šanci měl domácí Perret, Čiliak byl však připraven. Na rozdíl jediné branky snížil až sedm minut před koncem Radovan Pavlík. V úniku zvolil střelu pod vyrážečku, bylo to dobré rozhodnutí.

Jenže Zlín znovu zareagoval. Střídajícího brankáře Lukeše překonal skvělou střelou pod horní tyč Herman. Tím však přestřelka neskončila. Za Hradec skóroval zblízka Červený a domácí už dvě a půl minuty před koncem odvolali brankáře. K vyrovnání to však nevedlo.

Ohlasy trenérů

Tomáš Martinec (Mountfield HK): "Na Zlín jsme se připravovali velmi pečlivě. Věděli jsme, že se mu výsledkově nedaří, ale že jinak hraje dobře. První dvě třetiny jsme hráli velmi špatně, to nebyl hokej, který chceme předvádět. Myslím, že se projevila atmosféra kolem utkání, hráči byli přemotivovaní, což se změnilo až v křeč. Ve třetí třetině jsme se maličko uvolnili, dostali se ke svojí hře, ale bohužel přes velký tlak se nám nepodařilo ztrátu stáhnout."

Robert Svoboda (Zlín): "Zápas se mi hodnotí samozřejmě velice dobře, protože se nám podařilo to, co jsme chtěli. Získali jsme tři body. Jeli jsme sem s respektem k týmu, který je velmi silný, ale všechny kluky musím pochválit. Byla tam soudržnost, maximální bojovnost a snaha. Pozitivní bylo, že jsme celý zápas byli ve vedení. Nedošlo k tomu, že bychom byli malověrní, že by to nešlo zvládnout. Bylo to drama až do konce, ale pro nás je to důležitý krok do dalších bojů."

SESTŘIH: Mountfield HK - Zlín 5:6. Kouč Hradce nesplnil ultimátum, Beranům prospěl návrat trenéra Svobody
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 19:11. Klíma, 26:47. Smoleňák, 36:04. M. Chalupa, 53:00. R. Pavlík, 56:44. Červený

Hosté: 09:36. Nosek, 21:01. Šlahař, 24:12. Honejsek, 27:43. Gazda, 38:36. Freibergs, 55:59. Herman

Sestavy

Domácí: Mazanec (41. Š. Lukeš) – Zámorský, Linhart, Nedomlel, Allen, F. Pavlík, Rosandić, Šalda – Smoleňák (C), Koukal, M. Chalupa – Vincour, Cingel, R. Pavlík (A) – Jergl, Rákos, Červený (A) – Paulovič, Klíma, Perret.

Hosté: Čiliak (Huf) – Ferenc, Freibergs, Nosek (A), Žižka (C), Gazda, Řezníček, Hamrlík – J. Ondráček, P. Sedláček, Kubiš (A) – Šlahař, Claireaux, Dufek – Honejsek, Fryšara, Herman – Š. Kratochvil, Popelka, Dobiáš.

Rozhodčí

Hejduk, Sýkora – Kajínek, Rampír

Stadion

ČPP Aréna, Hradec Králové

Návštěva

4132 diváků

První repríza finále jasně pro mistry

První třetina nabídla vyrovnaný hokej, gólové šance ale přišly až v jejím závěru. Třineckého útočníka Chmielewského nejdříve vychytal z blízka Peters a následnou dorážku do odkryté branky zblokoval Ondřeji Kovařčíkovi Kolmann. Oceláři se přesto ujali vedení, Dravecký v přečíslení dva na jednoho nic nevymýšlel a našel mezírku v postoji brankáře Peterse.

Liberec vyrovnal ze stejné herní situace, i když s odlišným zakončením. Ordoš vzal v brejku zodpovědnost na sebe, dostal se před Bartošáka, který jeho šanci chytil, ale dotlačil ho do branky i s pukem bránící Galvinš. Rozhodčí zkoumali gól i u videa a uznali ho.

Vzápětí mohl otočit skóre Adam Musil, ale netrefil puk před prázdnou brankou. Ve stejném střídání se zjevil na druhé straně v šanci i jeho bratr David. Oba sourozenci nastoupili proti sobě poprvé. Na ledě se v této pasáži začalo i více jiskřit, což způsobil i krosček Šmída do beder Vrány, který zamířil na ošetřovnu. První centr Ocelářů se později vrátil do hry.

Třinec znovu vedl po rychlé akci, při níž se Kovařčík ocitl sám před Petersem, neukvapil se, potáhl si puk do strany a pohodlně skóroval. Za půl minuty zvýšil Adamský, který dorazil střelu Kofroně.

Následovala pasáž šancí hostů. Filippiho střelu v brejku dva na jednoho kryl Bartošák, Bulíř promáchl v situaci, kdy měl před sebou odkrytou branku, a Vlach trefil v oslabení břevno. A tak přišel trest. Kovařčík chvíli po přesilové hře obkroužil branku a zvýšil. S Libercem mohlo být ještě hůře. Hrňa se v krásné individuální akci obtočil kolem Hanouska, ale bekhendový blafák nedotáhl.

Třetí třetina patřila Liberci. Osamocený Birner si na Bartošáka nepřišel, ale Bulíř už uspěl, když odvážně vtrhl mezi čtveřici hráčů, dostal se za ně a bekhendovým blafákem snížil. Hosté pokračovali v tlaku, Havlínovu střelu zastavila tyč. Bulířovu střelu z mezikruží chytil Bartošák ramenem. Další drama odmítl v 52. minutě Hrehorčák, který v pádu doklepl volný puk v brankovišti do prázdné branky. Hosté zůstávali aktivní, ale skóre se už nezměnilo. Liberec tak potřetí za sebou prohrál, nepomohl mu ani návrat trenéra Augusty na střídačku.

Ohlasy trenérů

Marek Zadina (Třinec): "Viděli jsme oboustranně výborné utkání, přijel útočně naladěný soupeř. V útočném pásmu jsme si vytvořili spoustu šancí, byli jsme často na kotouči. Chválím náš tým za to, že i v náročném programu se s tím popral výborně. Jsme spokojení s herním projevem, posílám do kabiny velké díky."

Patrik Augusta (Liberec): "Moje hodnocení bude jednoduché. Proti takovému soupeři, jakým je Třinec, nestačí hrát pouze jednu třetinu. Začali jsme hrát teprve ve třetí části, tu druhou jsme působili velmi špatně, prohrávali jsme osobní souboje. Hrát dobře jen dvacet minut, to je málo proti každému soupeři a už vůbec to nemůže stačit na Třinec."

SESTŘIH: Třinec - Liberec 5:2. Reprízu finále ovládli jednoznačně Oceláři
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 18:33. Dravecký, 25:57. M. Kovařčík, 26:27. Adamský, 33:02. M. Kovařčík, 51:09. Hrehorčák

Hosté: 22:06. Ordoš, 45:10. Bulíř

Sestavy

Domácí: Bartošák (Kváča) – Gernát, Kundrátek, M. Doudera, Krajíček (C), Galvinš, D. Musil, Zahradníček – M. Stránský, P. Vrána, Chmielewski – Dravecký, Marcinko (A), Hrňa – Hrehorčák, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Adamský (A), Polanský, Kofroň.

Hosté: Peters (Schwarz) – T. Hanousek, Šmíd (A), Havlín, Derner, Graborenko, Kolmann, Knot – L. Hudáček, Bulíř, Birner (A) – Lenc, Filippi, Marosz – Ordoš, P. Jelínek (C), L. Krenželok – M. Zachar, A. Musil, J. Vlach.

Rozhodčí

Hradil, Kika – Hlavatý, Tošenovjan

Stadion

WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 400)

Irgl ukončil bídnou sérii Hanáků

První střeleckou příležitost zápasu měl ve druhé minutě Petružálek, který prověřil Konráda střelou z pravého křídla, olomoucký brankář vyrazil puk ramenem. Poté měli domácí přes půl minuty dvojnásobnou početní výhodu, branku ale vstřelit nedokázali.

Další šanci si vypracovala druhá litvínovská formace, Hanzl našel Jarůška, ten vystřelil dobře mezi betony, Konrád výtečně zakročil. Černožlutí byli i nadále aktivnější, ale všechny pokusy lapil výborně chytající hostující brankář.

První polovina druhé třetiny byla z obou stran bez šancí a bez patřičného náboje. Trochu vzruchu přinesla 33. minuta, ve které Kolouch vyslal na Januse bombu z levého křídla, domácí brankář byl pozorný. I díky tomu se mohli Severočeši dostal do vedení, bezbrankový stav změnil junior Myšák.

Vyrovnáno bylo za pouhých 77 vteřin, litvínovští hráči po buly v obranném pásmu vystartovali do útoku a zapomněli na volného Olesze, který uspěl tváří v tvář Janusovi. Poté oba týmy opět přepnuly do módu úsporný hokej, který divákům příliš nelahodil.

Úvod závěrečné části vyšel lépe hostům. V 44. minutě využil Nahodil přesilovou hru. Následně měli domácí šanci v početní výhodě vyrovnat, místo toho ale po brejku Klimka sami inkasovali. O čtyřmi minuty později přidal čtvrtý gól Irgl a přiblížil hosty výhře.

Domácí ale nerezignovali a v 53. minutě Kubát tvrdou střelou od modré čáry snížil. Na druhé straně ujel Burian, Janus svůj tým ale dokázal podržet. V závěru ještě snížil na 3:4 Hanzl, vyrovnat se ale již Litvínovu nepodařilo.

Ohlasy trenérů

Jiří Šlégr (Litvínov): "Vstoupili jsme do utkání dobře, měli jsme šance, ale bohužel jsme nedokázali dát branku. Poté jsme šli do vedení, ale ihned po buly jsme branku dostali. Ve třetí třetině jsme se sesypali. Inkasovali jsme branku v přesilové hře, to je známka toho, že nám to nejde celou sezonu, i když na nich pracujeme. Je složité dohánět stav 1:4 ve třetí třetině."

Zdeněk Moták (Olomouc): "Bylo to důležité utkání pro oba celky, které moc krásy nepobralo. Byl to ubojovaný zápas pro nás. Musím chlapcům poděkovat. Vstřelili jsme čtyři branky, to je pro nás skvělá zpráva. Ve třetí třetině jsme měli malý zkrat, kdy jsme dovolili domácím snížit, takže zápas měl v závěru dramatický náboj, ale zvládli jsme to. Doufám, že se nám podaří v dalších zápasech na to navázat."

SESTŘIH: Litvínov - Olomouc 3:4. Hosté si závěr pohlídali a ukončili sérii proher
Video se připravuje ...

Z V R P Skóre B

Z V VP PP P Skóre B
1. Liberec 52 30 5 2 15 179:131 102
2. Třinec 52 27 4 4 17 163:125 93
3. Sparta 52 21 14 1 16 174:145 92
4. M. Boleslav 52 22 10 6 14 155:124 92
5. Plzeň 52 27 2 7 16 162:142 92
6. Brno 52 21 5 6 20 143:156 79
7. Olomouc 52 20 5 7 20 123:129 77
8. Mountfield 52 19 5 7 21 130:136 74
9. K. Vary 52 16 9 5 22 174:168 71
10. Zlín 52 19 4 5 24 151:151 70
11. Pardubice 52 16 3 10 23 121:160 64
12. Vítkovice 52 14 8 5 25 134:175 63
13. Litvínov 52 16 3 9 24 153:173 63
14. Kladno 52 16 3 6 27 130:177 60
  • Generali Play-off
  • Předkolo Generali Play-off
  • Baráž

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud