15. listopadu 2019 • 16:07

Bartošák přerušil kariéru! Přiznal problémy i alkohol a bude se léčit

Autor: vmn
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přicházel jako velká posila do brankoviště. Jenže reprezentační brankář Patrik Bartošák odchytal za Třinec jen 11 zápasů a mezi Oceláři končí. Může za to porušení životosprávy, které se v posledních dnech řeší. Brankář vydal prohlášení, že kvůli problémům, které řešil alkoholem, přerušuje kariéru a po dohodě s odborníky nastupuje léčení.



„Dostal jsem se do osobních problémů, které mě přiměly přerušit sportovní kariéru. V poslední době bojuji s psychickým onemocněním, které jsem bohužel řešil v kombinaci s alkoholem. Svoji situaci si uvědomuji, vyhledal jsem odborníky a podstoupím léčení,“ oznámil Patrik Bartošák na webu třineckých Ocelářů.

„Z tohoto důvodu zatím nemohu pokračovat ve sportovní kariéře. Po vzájemné dohodě jsme se s vedením Ocelářů dohodli na ukončení spolupráce a já se mohu věnovat léčbě. Prožívám velmi složité období, rád bych se všem omluvil. Pevně věřím, že všechno překonám a brzy se zase vrátím k hokeji,“ dodal.

Vedení Ocelářů s účastníkem posledního mistrovství světa v Bratislavě a olympijských her v Pchjongčchangu ukončilo spolupráci. „Patrik se nám za svou chybu omluvil. Nicméně my jsme profesionálním sportovním klubem a takové chování vyžadujeme také od všech našich hráčů,“ vysvětlil sportovní ředitel klubu Jan Peterek.

Třinecký brankář Patrik Bartošák si v Plzni nevybral dobrý den, po dvou laciných brankách zamířil na střídačku
Třinecký brankář Patrik Bartošák si v Plzni nevybral dobrý den, po dvou laciných brankách zamířil na střídačku

Bartošákovy problémy údajně vyvrcholily minulý týden, kdy extraliga stála. „Sám zavolal na linku 158, že uvažuje o sebevraždě. Policejní hlídka ho našla, jak sedí v Ostravě v autě na benzince. Byl pod vlivem alkoholu a drog. Proto ho převezli na služebnu, kde strávil noc,“ říká zdroj Blesku, který je dobře obeznámený s děním na Ostravsku.

„Máme radost, že Patrik na sobě chce pracovat, aby se mohl stát plnohodnotným profesionálním sportovcem se vším, co k tomu patří. Pakliže se mu to povede a bude mít výkonnost, která bude pro Oceláře zajímavá, nemá dveře zavřené,“ okomentoval brankářovo prohlášení mluvčí klubu Radim Sajbot.

Vedení Ocelářů bude situaci s gólmany dál řešit, sportovní ředitel ale zatím neřekl, jestli do Slezska někdo přijde. Do utkání proti Mladé Boleslavi nastoupí v brance Petr Kváča. Krýt záda mu bude junior Nick Malík.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud