12. března 2020 • 16:25

Konec extraligy! Svaz definitivně zrušil play off, mistr korunován nebude

Autor: ros, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Konec! Teď už definitivní. Český svaz ledního hokeje ukončil po čtvrtečních nových bezpečnostních opatřeních vlády extraligovou sezonu 2019/20. Kladno i tak sestupuje, protože základní část byla dohrána. Mistr naopak korunován nebude.



„Platí, že sestoupilo Kladno. Na tom se samozřejmě nic nemění," potvrdil ředitel soutěže Josef Řezníček pro sport.cz. Jelikož původní podržení pokračování předkola pozbylo aktuálním mimořádným opatřením vlády smysl, korunován nebude mistr. Ročník 2019/20 tak nebude mít vítěze Masarykova poháru 2020. Prezidentský pohár vyhráli Bílí Tygři Liberec.

„Vláda vyhlásila nouzový stav, který bude platit měsíc. Proto bylo rozhodnuto o ukončení letošní sezony extraligy," řekl tiskový mluvčí svazu Zdeněk Zikmund webu hokej.cz. Účastníci nejvyšší soutěže budou oficiálně informováni ještě ve čtvrtek.

Extraliga nevyhlásí vítěze, takže český hokej bude bez mistra poprvé od roku 1945. Nejvyšší soutěž opustí poslední Kladno, Rytíře v ní nahradí České Budějovice, které vyhrály základní část první ligy. Play off druhé nejvyšší soutěže bylo také zrušeno.

Koronavirus a sport ONLINE: vše o odložených zápasech, zrušených sezonách a nakažených sportovcích ZDE>>>

Zástupci klubů se na přerušení extraligy domluvili v úterý, ve středu návrh oficiálně potvrdil výkonný výbor ČSLH. Od začátku ale bylo jasné, že se opět začne hrát jen v případě, že bezpečnostní rada upraví pravidlo, na základě kterého mohlo na sportovištích při zápasech být jen sto osob. Dnes vyhlášený stav nouze, který bude platit minimálně 30 dnů, ale podmínky ještě zpřísňuje.

Bílí Tygři oslavují zisk Prezidentského poháru pro vítěze základní části
Bílí Tygři oslavují zisk Prezidentského poháru pro vítěze základní části

„Vláda ve čtvrtek přijala nouzový stav, který bude platit měsíc. Během té doby není možné pořádat hokejové akce, přičemž totéž platí i po 29. březnu, bylo tedy rozhodnuto o ukončení aktuálního ročníku extraligy," uvedl Zikmund.

Na základě vládního rozhodnutí by navíc měli mít sportovci zakázaný i vstup na stadiony a do multifunkčních arén. „Kluby už mi samy volají, že ruší nouzové režimy nebo soustředění a místo toho posílají své hráče domů," řekl ředitel soutěže Josef Řezníček webu sport.cz.

Česká extraliga následovala Švýcarsko, které také dnes zrušilo play off i celou sezonu. Ke stejnému kroku se rozhodli i v Německu, Rakousku, na Slovensku, v Norsku, ve Slovinsku a v Polsku.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud