6. dubna 2020 • 13:47

Odměna za Prezidenta. Augusta povede Liberec i v příštích dvou sezonách

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hlavním trenérem hokejistů Liberce bude i nadále Patrik Augusta, s kterým se vedení Bílých Tygrů domluvilo na novém dvouletém kontraktu. Padesátiletý kouč před uplynulou sezonou povýšil z pozice asistenta Filipa Pešána.



"Patrik je nejen skvělý trenér, ale také skvělý člověk a naprosto tak zapadá do strategie a atmosféry naší organizace," uvedl v tiskové zprávě sportovní manažer Liberec Pešán, který loni skončil v roli hlavního kouče, protože se stal šéftrenérem Českého hokeje a generálním manažerem reprezentační dvacítky.

Augusta má před sebou třetí sezonu v Liberci, který v uplynulé sezoně se ziskem 102 bodů z 52 zápasů dovedl k obhajobě Prezidentského poháru pro vítěze základní části extraligy. Bílí Tygři měli náskok devíti bodů před druhým Třincem. Play off bylo zrušeno kvůli pandemii koronaviru.

Augustovy pravomoci se zvýší. "V následujících letech bude mít silnější slovo v součinnosti se mnou i při tvorbě kádru. Jeho prvním úkolem v následující sezoně je sestavit realizační tým na období dalších dvou let a podílet se na stavbě kádrů pro nadcházející sezony," prohlásil generální manažer Bílých Tygrů Ctibor Jech.

Augustovým asistentem v uplynulé sezoně byl Jiří Kudrna. V extralize vedl syn bývalého reprezentačního kouče Josefa Augusty před Libercem jako hlavní trenér jen Mladou Boleslav, kterou převzal před sezonou 2017/18 a v polovině listopadu 2017 byl odvolán.

V letech 2009 až 2013 byl asistentem v prvoligovém týmu Jihlavy a pak vedl v Dukle postupně dorost a juniory. Jako hráč získal bronzové medaile z olympijských her z Albertville z roku 1992 a z mistrovství světa ve stejném roce v Praze.

Na kontě má i čtyři zápasy v NHL za Toronto a Washington. Bývalý útočník, který hrál vedle mateřské Jihlavy a zámořských soutěžích také za Schwenningen, Krefeld a Hannover, působil v letech 2006 až 2008 jako amatérský skaut Phoenixu v NHL. Jeho otec Josef dovedl českou reprezentaci k titulům na mistrovství světa v letech 2000 a 2001, předtím byl v roce 1999 při triumfu na světovém šampionátu asistentem Ivana Hlinky .

Bílí Tygři Liberec Vše o klubu ZDE

Nejpodceňovanější hráči extraligy? Flek, Lenc, ale i Jelínek nebo Krošelj
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud