20. července 2020 • 10:36

Broš se vrací do Boleslavi. Bude cepovat áčko i mládež v dovednostech

Autor: ČTK, kal
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývalý vynikající útočník Michal Broš se po pěti letech vrací do extraligové Mladé Boleslavi. Mistr světa z roku 2000 bude v Bruslařském klubu působit jako trenér rozvoje a dovedností, na starosti bude mít hráče A-týmu i mládežnických a juniorských výběrů.



"Vytvořili jsme novou funkci, která má v našich očích obrovský význam a důležitost, zvlášť v této době. Výchova vlastních hráčů musí být prioritou, a proto jsme rádi, že v tomto směru rozšiřujeme naše řady a k trenérovi bruslení a kondičním trenérům přidáváme další jméno," uvedl sportovní ředitel Václav Nedorost na klubovém webu.

Čtyřiačtyřicetiletý Broš v Mladé Boleslavi v roce 2015 ukončil aktivní kariéru. Poté se věnoval trénování mládeže, pořádal vlastní kempy, dvě sezony působil jako sportovní manažer ve Spartě a byl i trenérem týmu Univerzity Karlovy.

"Michal má bohaté úspěchy coby hráč a mnoho zkušeností. Rozvoji a dovednostem se věnuje už několik let na svazové úrovni, takže věříme, že společně s ostatními trenéry v klubu pomůže hráčům posunout se zase na něco vyšší úroveň," řekl Nedorost na adresu čtyřnásobného extraligového šampiona, jenž získal dva tituly i ve finské nejvyšší soutěži.

Broš počítá s tím, že se v Mladé Boleslavi bude věnovat zejména juniorům a dorostencům. "Plánuji se zapojit i do tréninků mladších kategorií. Minulá sezona skončila nezvyklým způsobem a všichni jsme měli před sebou spoustu nevyužitého času. V přípravě na nadcházející ročník je důležité nezaspat a podchytit některé záležitosti s předstihem. Proto jsem rád, že jsem se už mohl zúčastnit několika trenérských porad," uvedl Broš.

Důležité pro něj je, že má společný pohled na hokej jako Nedorost a Radim Vrbata, který Mladou Boleslav řídil v minulé sezoně. "Radim je schopen své názory a vize převést do praxe, což celá řada lidí nedokáže nebo se o to ani nechce pokusit. Minulou sezonu jsem sice měl rozjeté nějaké vlastní záležitosti, které mě ohromně bavily a naplňovaly, ale když přišla nabídka z Boleslavi, neváhal jsem," řekl Broš.

Jeho zapojení do přípravy hlavního týmu bude záležet na rozhodnutí hlavních trenérů Radima Rulíka a Pavla Patery. "V téhle zemi tak nějak panuje názor a přesvědčení, že jakmile kluk vyleze z juniorky, ví o hokeji všechno. Což samozřejmě není pravda. Člověk, ať už dělá cokoliv, tedy i hokej, by na sobě měl pořád pracovat. Pořád může zlepšovat techniku bruslení, střelbu, orientaci na ledě, buly... Prostě všechno. Takže i A týmu budu na nějakých dovednostních trénincích k dispozici," dodal Broš.

BK Mladá Boleslav Vše o klubu ZDE

Vrbata opouští pozici sportovního ředitele Mladé Boleslavi, vystřídá ho Nedorost. A co řekl o uzavření extraligy?
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud