7. března 2021 • 19:44

SESTŘIHY: Plzeň smetla Olomouc 9:1! Přímo do play off však míří Liberec

Autor: iSport.cz, kal
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Základní část hokejové Tipsport extraligy je oficiálně u konce. V posledním 52. kole zazářila především Plzeň, která zničila Olomouc 9:1. Předkolu play off se však nevyhne, jelikož Liberec vyhrál 4:1 ve Vítkovicích a zajistili si tak přímý postup do čtvrtfinále. Sparta jako vítěz dlouhodobé části sezony na závěr padla 2:3 s Mladou Boleslaví. Hradec Králové si před vyřazovací částí zlepšil chuť výhrou 6:1 v Karlových Varech. Pardubice vyloupily Kometu na jejím ledě rozdílem 5:2. Poslední České Budějovice se rozloučily s ročníkem porážkou 0:4 od Třince. Litvínov po šesti výhrách v řadě padl 0:3 se Zlínem, pro které však sezona také končí.



Suchý hattrickem řídil demolici Hanáků

Plzeňští o osudu utkání rozhodli především pěti brankami během druhé třetiny. Hattrickem se blýskl Filip Suchý, dvěma góly přispěl Milan Gulaš a brankou a dvěma asistencemi další útočník Jaroslav Kracík. Olomoučtí se rozloučili se základní částí dvěma porážkami bez bodového zisku.

Domácí vstoupili do zápasu aktivněji. Musil po rychlém výjezdu zpoza branky ještě gólmana Lukáše nepřekonal, ale v páté minutě už po Kodýtkově nahození Suchý šťastnou tečí otevřel skóre. Hosté spoléhali na brejky, po jednom z nich pořádně protáhl gólmana Frodla táhlou střelou z pravého kruhu Dujsík.

Olomoučtí poté nezužitkovali přesilovou hru a krátce po jejím skončení v 17. minutě Suchý zakončil samostatný únik povedeným bekhendovým blafákem a zvýšil svým druhým gólem na 2:0. Kohouti mohli záhy odpovědět, před pauzou však promarnili 41 vteřin dlouhou početní výhodu pět na tři.

Až na začátku prostřední části se hosté prosadili během klasické přesilovky, když se od modré čáry trefil Ondrušek. Indiáni však znovu přidali směrem dopředu a ve 27. minutě dorážkou z velkého úhlu uspěl Kracík. Před polovinou utkání z úniku napálil Musil jen horní tyč, ale ve 31. minutě zvýšil na 4:1 po osvědčené spolupráci s Mertlem Gulaš.

Domácí poté zbrzdila vlastní nedisciplinovanost, hosté však přes velkou šanci Olesze nezvládli dvě početní výhody a naopak ve 37. minutě udeřil znovu pohotově zakončující Gulaš. O pouhých 18 sekund později navíc po ideální přihrávce Kracíka od zadního mantinelu skóroval zblízka Přikryl. Nepovedenou olomouckou třetinu dokonal půl minuty před druhou sirénou Malát, jenž po krásné kombinaci s Kvasničkou a Kracíkem pohodlně zvýšil do prázdné branky na 7:1.

Třetí dvacetiminutovka se dohrávala pouze z povinnosti. Ve 45. minutě při přesilové hře zkompletoval dorážkou Robovy střely hattrick Suchý. Na druhé straně tváří v tvář Frodlovi neuspěl Navrátil a na konečných 9:1 upravil v 55. minutě po krásné individuální akci mladý bek Jiříček.

Ohlasy trenérů

Jiří Hanzlík (Plzeň): „Měli jsme dobrý vstup do utkání a šli jsme do vedení. Pak byla pasáž, kde jsme si zápas velkým počtem oslabení zkomplikovali. Soupeř se dostal na dostřel. Pak jsme rychle odskočili, když jsme přidali branky a měli jsme už zápas pod kontrolou. Výsledek z Vítkovic jsme průběžně znali. Samozřejmě mě těší, že jsme se nejen střelecky, ale i herně zvedli. Příchod zkušených hráčů týmu pomohl. Uvidíme, jak na to navážeme v předkole. Dnes budou kluci možná v euforii po vítězství, ale doufám, že si uvědomují, o co v play off jde. Ve třetí třetině Olomouc přitvrdila a bylo vidět, že už se na nás chtějí připravit. Doufám, že my se na ně také dobře připravíme a budeme koncentrovaní při vstupu do série.“

Jan Tomajko (Olomouc): „Lehce se to nehodnotí. Myslím, že jsme nezačali úplně špatně, ale inkasovali jsme dvakrát v první třetině. Pak jsme hráli docela dobře, ale zlomily nás samozřejmě slepené góly ve druhé třetině. Potom se ten zápas už tak trošku dohrával. Náš výkon nebyl dobrý, musíme se zlepšit. Přijedeme sem znovu ve středu a věřím, že budeme hrát úplně jinak. Dusno v kabině ani moc nebylo. Dnešní zápas sice nic neřešil, ale musíme se z toho poučit. Takhle nemůžeme hrát. Za mě jsem si nepřál znovu do play off Plzeň, bylo by lepší hrát s někým jiným, ale soupeře si vybírat nemůžeme.“

SESTŘIH: Plzeň - Olomouc 9:1. Ani kanonáda Indiánům na čtvrtfinále nestačila, do předkola právě proti Hanákům
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 04:27. Suchý, 16:57. Suchý, 26:29. Malát, 30:42. Gulaš, 36:53. Gulaš, 37:11. Přikryl, 39:30. Malát, 44:12. Suchý, 54:32. Jiříček

Hosté: 20:56. Ondrušek

Sestavy

Domácí: Frodl (Pavlát) – Budík, Stříteský, Kvasnička, Jiříček, V. Lang, L. Kaňák, Vráblík – P. Musil, Mertl (A), Gulaš (C) – Suchý, Kodýtek, Rob – Straka (A), Kracík, Malát – Dočekal, Přikryl, Eberle.

Hosté: Lukáš (40. Mokry) – Ondrušek (A), A. Rutar, Švrček, Dujsík, Vyrůbalík (C), Škůrek – J. Káňa, Nahodil, Kunc – Ostřížek, Kolouch, Olesz – Klimek, J. Knotek (A), Navrátil – Burian, Gřeš, Bambula – Mácha.

Rozhodčí

Horák, Veselý – Špringl, Šimánek

Stadion

LOGSPEED CZ Aréna

Návštěva

hráno bez diváků

Tygrům do čtvrtfinále postačila skvělá první třetina

Hosté se ujali vedení v sedmé minutě dvě vteřiny před koncem přesilové hry, když Musil zblízka dorazil do branky Vlachovu ránu. O necelé dvě minuty později přidali Bílí Tygři druhý zásah po Hanouskově střele od modré čáry.

Vítkovice snížily ve 12. minutě. Kalus přihrál zpoza branky mezi kruhy na Douderu, který propálil Kváču. Třiadvacetiletý bek zaznamenal první gól v sezoně.

Liberec si vzal dvougólový náskok zpátky v 15. minutě. Birner vyslal dopředu Lence, který zvolil nahrávku na druhou stranu na zakončujícího Knota.

Následně domácí po Vitáskově faulu kolenem přišli o nejlepšího střelce týmu v tomto ročníku Lakatoše. Bývalý hráč Liberce zamířil i s pomocí vítkovické střídačky do šatny a do zbytku zápasu už nezasáhl.

V prostřední části se skóre nezměnilo, přestože si obě mužstva vytvořila několik šancí. Tu největší měl v oslabení ve 24. minutě domácí útočník Mallet, bekhendem ale trefil tyčku.

Ve třetím dějství ubylo šancí. Konečný výsledek stanovili hosté v 58. minutě. Lenc si potáhl puk na mezikruží a překonal Svobodu. V závěru se domácí brankář vyznamenal proti Musilově střele zblízka.

Po dvou bodech si za Severočechy připsali Birner, Lenc, Musil a Vlach. Liberec zdolal Vítkovice potřetí v sezoně. Do čtvrtfinále vstoupí ve středu 17. března.

Ohlasy trenérů

Miloš Holaň (Vítkovice): „Zápas jsme nezačali vůbec dobře. V první třetině jsme nestíhali v soubojích, bruslení a agresivitě. Stálo nás to prakticky celý zápas. Od druhé třetiny, kdy jsme si to důrazně řekli v kabině, se hra změnila. Nebyli jsme ale schopní využít šance, abychom se trošku na Liberec dotáhli. Chyběl nám důraz i náš nejlepší hráč Lakatoš, který musel odejít z ledu.“

Patrik Augusta (Liberec): „Podali jsme tady velice dobrý výkon od první do poslední minuty. V první třetině jsme byli produktivní, odskočili jsme soupeři. Trošku jsme si to zkomplikovali ve druhé třetině oslabeními. Jsme rádi, že jsme tady zvítězili. Věděli jsme, v jaké formě hrají Vítkovice a že mají dobré mužstvo.“

SESTŘIH: Vítkovice - Liberec 1:4. Tygři si vítězstvím zajistili čtvrtfinále
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 11:41. L. Doudera

Hosté: 06:40. A. Musil, 08:29. T. Hanousek, 14:19. Knot, 57:36. Lenc

Sestavy

Domácí: Mi. Svoboda (Dolejš) – Pyrochta, R. Polák (C), Koch, L. Kovář, L. Doudera, R. Černý, Machů – L. Krenželok (A), Hruška, Lakatoš – Svačina, J. Mikyska, Irgl (A) – Mallet, Flick, M. Kalus – Fridrich, Werbik, Dej.

Hosté: Kváča (J. Pavelka) – Vitásek, Knot, Rosandić, Kolmann, Derner, T. Hanousek, Kunst – Birner (A), A. Musil, Lenc – Najman, Gríger, Bulíř – J. Vlach, P. Jelínek (C), D. Špaček – Rychlovský, Šír, R. Pavlík.

Rozhodčí

Mrkva, Obadal – Gebauer, Lederer

Stadion

Ostravar aréna

Návštěva

00 diváků

Vítěze základní části skolil dvěma góly Cienciala

Oba celky měly před zápasem jistotu, že se jejich pozice v tabulce nezmění a tak se trenéři rozhodli šetřit některé opory. V sestavě Sparty chyběli například Němeček, Jurčina, Rousek nebo Pech, v dresu Mladé Boleslavi chyběli Ševc, Šidlík, Šťastný nebo Stránský. V brance se poté poprvé v sezoně objevil Schwarz.

Do první výraznější šance se dostal v 5. minutě Sukeľ, gólmana hostů ale neprostřelil. Skóre tak otevřel o minutu později Cienciala, jenž využil zaváhání Kaliny a překonal Machovského. Výrazně více práce měl Schwarz, který si poradil s pokusy Sobotky, Košťálka nebo Zikmunda. V závěru první třetiny však za jeho zády skončila Kalinovo nahození, které tečoval Vitouch.

Ve 22. minutě trefil Dlapa tyč, vzápětí dostali hosté čtyřminutovou početní výhodu. Absence klíčových hráčů včetně nejlepšího střelce Šťastného se ale na mladoboleslavské hře podepsala. Místo vedoucí branky tak Středočeši sami inkasovali, z brejku se na druhý pokus prosadil prakticky z nulového úhlu Sukeľ. Sparta se v oslabení prosadila podvanácté v sezoně.

Přestože proti sobě hrály týmy z čela tabulky, hra moc velkou úroveň neměla. Klesl i počet střel, zejména ze strany domácích. I díky tomu mohli hosté v závěru druhé části vyrovnat, puk za záda dostal po odrazu od brusle Bičevskis.

Pražané se mohli vrátit do vedení v přesilovkách, nedokázali však potrestat ani jeden ze tří faulů soupeře. V 52. minutě byl vyloučen kapitán domácích Řepík a Mladá Boleslav se již v početní výhodě prosadila. Po přihrávce Claireauxe se podruhé mezi střelce zapsal Cienciala. Sparta se poté snažila vyrovnat, prodloužení si ale nevynutila ani při power play.

Ohlasy trenérů

Miloslav Hořava (Sparta): „Bylo vidět, že obě mužstva už nemají o co hrát. Pořadí už bylo dané. Jsme rádi, že se nikdo nezranil. Samozřejmě, že jsme chtěli vyhrát, což se bohužel nepovedlo. Chtěli jsme pokořit klubový bodový rekord, od prvního tréninku před sezonou chceme pracovat naplno. Dnes se to bohužel nepovedlo.“

Pavel Patera (Mladá Boleslav): „Na obou týmech bylo znát, že mají jasné umístění, takže to nebylo úplně na krev. Jsme rádi, jak se toho kluci zhostili. Starší pomohli mladším, kteří se toho nezalekli. Někteří z mladších dlouho nikde nehráli, pro některé to byl (v extralize) první zápas a nebylo to znát. Nedostali od Sparty ani gól a to je pro ně nejlepší vysvědčení. Jsme rádi i za Máru Schwarze, který dva měsíce nestál v brance a dnes nám vychytal tři body.“

SESTŘIH: Sparta - Mladá Boleslav 2:3. Prohra na konec základní části pro Pražany, rozhodl Cienciala
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 18:12. Vitouch, 24:16. Sukeľ

Hosté: 05:35. Cienciala, 38:34. Bičevskis, 52:52. Cienciala

Sestavy

Domácí: Machovský (Salák) – T. Pavelka, Košťálek, Polášek (A), Kalina, Tomáš Dvořák, M. Jandus – Buchtele, Horák, Řepík (C) – Zikmund, Sobotka (A), Tomášek – Říčka, Sukeľ, Kudrna – Prymula, Vitouch, Dvořáček.

Hosté: Schwarz (Šatný) – Moravec, Pláněk (A), Allen, Fillman, Dlapa, Jasečko, Vacík – Cienciala, Claireaux, Jääskeläinen – Flynn, Najman, P. Kousal – Bernad (C), A. Zbořil (A), Závora – J. Půček, Bičevskis, Polák.

Rozhodčí

Pražák, Sýkora – Pešek, Malý.

Stadion

O2 arena, Praha 9 (Libeň)

Triumf Dynama v Brně pečetil Formánek

Na prvním gólu Brna se dne podílel americký útočník Peter Mueller a vyhrál s 64 body jako první cizinec kanadské bodování základní části extraligy. Zaznamenal v 46 zápasech 29 branek a na 35 asistencí.

Brno potřebovalo v boji o osmé místo naplno bodovat a nastoupilo v nejsilnější sestavě, mimo soupisku zůstal jen odpočívající brankář Vejmelka. Zato Pardubice nechaly doma řadu opor včetně Nakládala, Camary, Tomáše Zohorny a dalších, premiéru v první lize si odbyl šestnáctiletý útočník František Formánek.

Kometa šla do vedení v 8. minutě, kdy Mueller potrestal chybu v rozehrávce Pardubic ideální nahrávkou na Holíka, který se nemýlil. Brňany ale gól trochu ukolébal, v obraně nebyli tak důslední a poctiví. Dvakrát po sobě se pustil do sóla útočník Blümel a napodruhé už byl úspěšný a vyrovnal.

Ve druhé třetině srazila rozlet domácího týmu vlastní nedisciplinovanost. Hosté, hrající v psychické pohodě a bez zábran, využili v rozmezí 61 vteřin dvě přesilové hry a odskočili do dvoubrankového vedení.

Brno se částečně vrátilo do hry přesilovkovým gólem Šoustala, ale Pardubice si těsně před koncem druhé třetiny vzaly dvoubrankové vedení zpět, když se opět v početní výhodě prosadil Horký.

Výkon Brna ani ve třetí části nepřipomínal blížící se play off. Jejich kombinacím chyběla lehkost i nápad a tak hosté vývoj bez větších problémů kontrolovali. Poslední šanci vzal Brnu debutant Formánek a svým prvním gólem jistil zasloužené vítězství Dynama.

Ohlasy trenérů

Jan Zachrla (Kometa): „Dnes jsme ve všech herních činnostech zaostávali. Byli jsme pozdě na kotouči, špatně jsme forčekovali, hodně jsme faulovali a soupeř to potrestal využitím přesilových her, takže z toho pramenil výsledek, jaký byl. Odpovídá průběhu hry. Máme radost z toho, že Peter Mueller vyhrál kanadské bodování, ale je to o zásluha celého týmu. Ale týmové statistiky upřednostňujeme nad individuálními. Teď náš čekají Vítkovice a očekávám vyrovnanou sérii bez jasného favorita.“

David Havíř (Pardubice): „Z naší strany to bylo výborné utkání i když jsme přijeli v kombinované sestavě. Bylo to v plánu, věděli jsme, že jsme sedmí, tak jsme chtěli vidět i hráče širšího kádru. Všechno se to sešlo, jak mělo. Dovolil bych si říct, že jsme byli dnes lepší než Kometa. V play off jdeme na Karlovy Vary, to jsme čekali. Víme, co od nich čekat. Je to bruslivý tým, začínáme doma a uvidíme.“

SESTŘIH: Kometa Brno - Pardubice 2:5. Omlazené Dynamo překvapilo soupeře. Kometa končí devátá
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 07:14. P. Holík, 37:09. Šoustal

Hosté: 16:33. Blümel, 25:01. Ďaloga, 26:02. O. Roman, 39:32. L. Horký, 52:56. Formánek

Sestavy

Domácí: Klimeš (Schnattinger) – F. Král, Zámorský, Kučeřík, Holland, Gulaši, Svozil, Bartejs – Zaťovič (C), P. Holík, Mueller (A) – Plášek ml., Klepiš (A), Schneider – Valský, Rákos, Vincour – Bondra, Kusko, Šoustal.

Hosté: Barulin (Borovička) – J. Kolář (C), Hrádek, Ďaloga (A), Bučko, Vála, T. Jelínek, Chabada – Paulovič, Rohlík, Blümel – L. Horký, O. Roman (A), Kusý – Pochobradský, M. Kratochvil, A. Kosticyn – Koffer, Zeman, Formánek.

Rozhodčí

Kika, Lacina – Frodl, Zíka

Stadion

DRFG arena

Jízdu za hladkou výhrou rozjel Sklenář v první minutě

Ze zápasu uběhlo pouhých 56 sekund, když Sklenář úspěšnou dorážkou poslal hosty do vedení. V páté minutě sice zcela osamocený Koukal před karlovarským gólmanem ještě vedení nenavýšil, ale o minutu později nabruslil do předbrankového prostoru Smoleňák a bekhendovou střelou vstřelil druhou branku hostujícího celku.

Poté, co hráči Energie nejdříve při své první přesilové hře nastřelili díky Šenkeříkovi jen tyčku, dostal domácí do zápasu Flek, který ve 12. minutě našlápl k brejku a po bekhendové kličce překonal Mazance.

Na začátku druhého dějství mohl nejdříve vyrovnat Beránek, ale jeho střela v pádu skončila pouze na betonech spolehlivého Mazance, který o tři minuty později zlikvidoval další z nájezdů Fleka.

Dvoubrankový náskok vrátil hostům ve 31. minutě při přesilové hře Kevin Klíma, k němuž se dostal odražený puk od dezorientovaného Kowalczyka. Ve 34. minutě se po postupném útoku dostal ke kotouči Pilař a počtvrté dostal puk za Novotného záda.

Ve 44. minutě měl ještě možnost zkorigovat výsledek při vyloučení Pavlíka opět Flek, ale výborný Mazanec byl znovu připravený. Místo druhé branky si museli hráči z lázeňského města dopít kalich hořkosti až do dna. Ve 48. minutě po nahrávce Kevina Klímy zpoza branky vstřelil pátou branku Východočechů jeho bratr Kelly a deset sekund před koncem hrací doby dovršil zmar domácích šestou brankou Orsava.

Ohlasy trenérů

Tomáš Mariška (Karlovy Vary): "Dnes jsme utkání od začátku nezvládli. Pustili jsme Hradec do rychlého vedení a ten si potom výsledek pohlídal. Nebyli jsme dostatečně produktivní a rozhodně jsme nepodali výkon, jaký jsme chtěli a který budeme potřebovat ve zbytku sezony. Doufám, že to bude pro nás ponaučení a ve středu nastoupí úplně jiný tým s úplně jiným výkonem, protože ten dnešní by na play off rozhodně nestačil."

David Kočí (Hradec Králové): "Jsme rádi za vítězné utkání před nástavbou, trošku jsme si spravili chuť po třech porážkách. Dnes jsme proměňovali šance, padaly nám tam góly a proto jsme vyhráli tímto výsledkem."

SESTŘIH: Karlovy Vary - Mountfield HK 1:6. Energetici se utkají s Dynamem, Hradec vyzve Vervu
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 11:56. Flek

Hosté: 00:56. J. Sklenář, 05:09. Smoleňák, 30:31. Kevin Klíma, 33:17. R. Pilař, 47:09. Kelly Klíma, 59:50. Orsava

Sestavy

Domácí: F. Novotný (Habal) – D. Mikyska, Šenkeřík, Krajčík, Plutnar, Zábranský, Kowalczyk, Tureček – O. Beránek, T. Mikúš, Flek – Osmík, Hladonik, Šik – Koblasa, Černoch, Kohout – Redlich, Skuhravý (C), Vondráček (A).

Hosté: Mazanec (Š. Lukeš) – Nedomlel (A), F. Pavlík (A), Šalda, Graňák, Čáp, Gaspar, Kukla – Kelly Klíma, Kevin Klíma, Jergl – J. Sklenář, V. Růžička, Orsava – M. Zachar, Lev, J. Veselý – R. Pilař, Koukal, Smoleňák (C).

Rozhodčí

Svoboda, Šindel – Hynek, Brejcha

Stadion

KV Arena, Karlovy Vary

Smutný konec Prospala i Vydareného v Motoru

Souboj v Budvar aréně nemohl nic změnit na konečném druhém místě třineckých Ocelářů, ani poslední příčce Madeta Motoru. Se střídačkou domácích se loučil trenér Václav Prospal a s kariérou slovenský obránce René Vydarený, ale rozlučka se nepovedla.

První nebezpečnou střelu na Čiliaka vyslal zblízka Špaček, z domácího týmu se opakovaně o střelbu pokoušel Doležal. Skóre otevřel u pravé tyčky Stránský po průniku do rozhozené obrany Jihočechů, jejichž střídačka vehementně protestovala proti dosažení gólu z ofsajdové situace a dostala dvouminutový trest. O vyrovnání se pokusil nápřahem z dálky Slováček, na protější straně zahrozil Rodewald. V přesilové hře potom na vlastní modré čáře vyrobil hrubku Plášil a třinecký Hrňa v oslabení dovezl kotouč za Čiliakova záda.

Brzy po startu druhé části došlo k sérii vyloučení, přičemž Motor se bránil nepřetržitě osm minut ve čtyřech, sedm vteřin dokonce ve třech. Slezané ale výhodu neproměnili, naopak si málem dali vlastní gól po nedorozumění Stránského s brankářem Štěpánkem. Slibně pro domácí vypadalo také přečíslení dvou na jednoho ve vlastním oslabení, ale Martin Novák se Štencelem neuspěli. Následně hráli domácí více než půl druhé minuty pět na tři, znovu bez efektu. Krátce před druhým odchodem do šaten neproměnil sólo Slováček a vzápětí na protější straně ve stejné situaci neuspěl Hrňa.

Třetí dějství zahájili Jihočeši dalším oslabením, ale ubránili se. Ve 48. minutě uháněl Alderson sám na Štěpánka, jenže v zakončení mu zabránil obětavým zákrokem Kundrátek, který se vrhl do odkrytého brankoviště.

Výsledek potvrdil Dravecký, jenž u pravé tyčky přesměroval střílenou přihrávku Freibergse od modré čáry. Poté ještě Michal Kovařčík zprava netrefil odkrytou branku. Obrovskou šanci měl Martin Novák po střele Štencela. Při vyloučení Doudery zkusili Českobudějovičtí power play šest na čtyři a dostali gól do opuštěné branky.

Ohlasy trenérů

Václav Prospal (České Budějovice): „Byl to vcelku solidní zápas. Jediné, co jsem chtěl od kluků, aby se snažili a bojovali, chtěli jsme vyhrát. Udělali jsme všechno, abychom to soupeři ztížili, ale bohužel, provázelo nás dneska to, co nás provází celý rok. Nebyli jsme dostatečně produktivní a góly dával soupeř. Nevyužili jsme ani přesilovku pět na tři a nakonec nedali ani gól, bez toho lze těžko pomýšlet na vítězství.“

Marek Zadina (Třinec): „Chtěli jsme vyhrát po čtyřech porážkách v řadě. Byl to kvalitní zápas, Budějovice výborně bruslily, hrály agresivní hokej. My jsme také podali kvalitní výkon. Podržel nás gólman, který musel zlikvidovat soupeřovy šance a jsme rádi za tři body a za to, že jsme měli dobrý zápas před play off. Teď se musíme připravit na nejdůležitější část sezony.“

SESTŘIH: České Budějovice - Třinec 0:4. Oceláři se rozloučili se základní části vítězstvím a nulou
Video se připravuje ...

Góly

Domácí:

Hosté: 09:33. M. Stránský, 18:05. Hrňa, 50:27. Dravecký, 57:04. Hrehorčák

Sestavy

Domácí: Čiliak (Strmeň) – Plášil, Vydarený (C), Beránek, Kubíček, Štencel, Slováček – Z. Doležal, R. Přikryl, M. Novák (A) – Holec, D. Voženílek, Jonák – Gilbert, Toman, Alderson – Karabáček.

Hosté: Štěpánek (Kacetl) – Gernát, M. Doudera, D. Musil, Kundrátek, Freibergs, M. Adámek, Jaroměřský – M. Stránský, Rodewald, Martin Růžička (A) – Kurovský, Marcinko (A), Hrňa – M. Kovařčík, Špaček, Kofroň – Hrehorčák, Miloš Roman, Dravecký (C).

Rozhodčí

Pešina, Micka – Votrubec, Klouček

Stadion

Budvar aréna

Berani sezonu zakončili výhrou, nula pro Hufa

Litvínovský trenér Vladimír Országh nechal před play off odpočívat celý elitní útok Pospíšil, Hübl, Lukeš a bylo to znát. V sedmé minutě hráli hosté půl minuty přesilovku pět na tři, větší šanci si ale nevytvořili. Podobná možnost se naskytla i Beranům, ti pro změnu měli k dispozici 96 sekund hry čtyř proti třem. A skóre otevřeli v samém závěru této výhody: Gazda nabil na kruh Karafiátovi, který se ranou z první nemýlil.

Berani šli navíc hned v úvodní minutě prostředního dějství do dvougólového trháku. Honejsek vyslal do úniku Václavka, který prostřelil Godlu. Snížit mohli hosté vzápětí při trestném střílení, Hanzl ale Hufa nepřekonal. Obdobně si vedl v souboji tváří v tvář také Jarůšek.

Zlín toužil zakončit sezonu vítězstvím a mohl v druhé části přidat třetí trefu, Sebera ale v úniku nedokázal svou kličku dotáhnout. Těsně před přestávkou pak ještě obohatili zápas pěstním soubojem Novotný s Havelkou.

Tým Vervy už se ve třetí třetině na odpor nezmohl. Proti Svobodově ráně byla připravena lapačka Hufa a v 50. minutě dal razítko na zlínskou výhru obránce Ferenc, který uspěl nahozením od mantinelu. Litvínov sice ke konci zatlačil, Berany donutil i k oddechovému času, ani hra hostujícího celku bez gólmana ale výsledek 3:0 nezměnila.

Ohlasy trenérů

Robert Svoboda (Zlín): „Hodnotí se to dobře, před zápasem jsme si řekli, že chceme mít z posledního zápasu dobrý pocit. To se podařilo. Výsledek i hra dobré. Po té sezoně, která pro nás nedopadla tak, jak bychom si představovali, je to taková malá náplast na závěr.“

Vladimír Országh (Litvínov): „Těžko se to hodnotí, tahali jsme za kratší konec celý zápas. Domácí byli agresivnější, šli si za výhrou víc než my. Je to škoda, mohli jsme se posunout, měli jsme šest výher v zádech, mrzí nás to. Dnešek jsme nezvládli a domácí zaslouženě vyhráli. Co se soupeře do předkola týče, extraliga je vyrovnaná, takže ať dostanete kohokoli, tak každý soupeř je náročný a rozdíly se mažou. Nejde si moc vybírat.“

SESTŘIH: Zlín - Litvínov 3:0. Berani ukončili ročník vítězstvím. Huf vychytal čisté konto
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 16:31. Karafiát, 20:55. Václavek, 49:13. Ferenc

Hosté:

Sestavy

Domácí: Huf (Kořének) – Řezníček, Žižka (C), M. Novotný, Ferenc, Gazda, Suhrada, Hamrlík – Kubiš (A), Fořt (A), Vopelka – Okál, Honejsek, Václavek – Sebera, P. Sedláček, Luža – Frömel, Karafiát, J. Ondráček.

Hosté: Godla (Zajíček) – Cibulskis, Balinskis, D. Zeman, Demel, Ščotka (C), Irving, Kudla – Jarůšek, M. Hanzl (A), P. Zdráhal – Látal, Gerhát, P. Svoboda – Žejdl, Slavík, L. Stehlík – Zygmunt, Helt, M. Havelka.

Rozhodčí

Hejduk, Pilný – Kis, Lučan

Stadion

Zimní stadion Luďka Čajky, Zlín

Z V VP PP P Skóre B
1. Sparta 52 32 3 6 11 194:116 108
2. Třinec 52 31 4 5 12 187:130 106
3. M. Boleslav 52 26 6 7 13 167:126 97
4. Liberec 52 24 8 5 15 152:118 93
5. Plzeň 52 24 6 7 15 170:128 91
6. Mountfield 52 26 4 3 19 144:127 89
7. Pardubice 52 21 7 4 20 141:146 81
8. Vítkovice 52 20 4 6 22 130:142 74
9. Brno 52 19 5 6 22 144:152 73
10. K. Vary 52 17 8 6 21 145:176 73
11. Litvínov 52 17 8 5 22 133:146 72
12. Olomouc 52 14 6 5 27 105:156 59
13. Zlín 52 11 3 4 34 108:178 43
14. Č. Budějovice 52 6 4 7 35 128:207 33

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud