1. listopadu 2022 • 21:15

SESTŘIHY: Ze 4:7 na 8:7! Hradecký zázrak proti Kladnu, slaví i Dynamo

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
2
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Roboti místo trávníkářů? V bundeslize už tréninková hřiště sečou i automaticky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Úterní program extraligy byl poněkud ochuzený. Kometa svůj duel s Libercem odložila vinou technických problémů s chlazením. Do akce tak zamířilo osm týmů, přesto se fanoušci nenudili. Kladno senzačně neudrželo v závěru duelu tříbrankový náskok s Hradcem, sekundu před koncem srovnal Jakub Lev a v prodloužení o výhře 8:7 rozhodl Graeme McCormack. Litvínov stáhnul bodovou ztrátu na Motor a odlepil se na úkor Rytířů ode dna, když vyhrál 6:4. Mladá Boleslav popáté padla, lídr z Pardubic ji porazil 1:0. Utkání mezi Olomoucí a Karlovými Vary také nepřineslo mnoho branek, Hanáci uspěli poměrem 2:0. V článku iSport.cz sledujte SESTŘIHY všech důležitých okamžiků. 



Senzace! Nevídanou kovbojku zvládl Hradec

Hokejisté Hradce Králové zdolali v 17. kole extraligy doma Kladno 8:7 v prodloužení, přestože prohrávali už 4:7. Zabrali tak po dvou duelech bez bodu. V čase 61:29 rozhodl obránce Graeme McCormack . Rytíři venku prohráli pošesté v řadě a klesli na poslední místo o skóre za Litvínov.

Od zápasu dvou týmů s dosud nejslabší koncovkou asi nikdo neočekával takovou přestřelku hned od úvodního střídání. Zachar s Jerglem se svými góly v úvodních 37 sekundách postarali o druhý nejlepší zápis do historie samostatné české extraligy - rychleji si náskok 2:0 vypracovaly pouze České Budějovice nad Olomoucí v březnu 1994.

Už do 10. minuty však Rytíři manko vymazali zásluhou Procházky a Kubíka, jenž skóroval po třítýdenní absenci v sestavě. Podobně na branku Kevina Klímy odpověděl Brodecki a domácího gólmana Růžičku nahradil Kiviaho.

Ten však nebyl o moc úspěšnější, ve druhé části totiž inkasoval tři góly z pouhých pěti střel. Mountfield strávil více než polovinu třetiny v početních výhodách, přes minutu i ve dvojnásobné, ale soupeř mu udělil lekci z produktivity.

Přesnou tečí Dotchinovy střely obrátil skóre Beran a na posměšné choreo domácích fanoušků odpověděl kladenský kapitán Plekanec, jenž po třech asistencích sám skóroval.

Snovou třetinu Rytířů zakončil 19 sekund před jejím koncem další matador Klepiš. Po snížení Lva hosty na čas uklidnil druhou trefou Švéd Brodecki, hostům však srazil vaz dvojitý trest pro Berana.

Tříbrankový náskok v posledních čtyřech minutách nevídaně ztratili. Ještě ve hře čtyř proti čtyřem skórovali Jergl s Lalancettem a v poslední sekundě vyrovnal na 7:7 znovu Lev. Jeho branka byla už třetí, kterou během večera posvětil videorozhodčí.

Neuvěřitelný obrat Mountfieldu pak dokonal ve druhé minutě prodloužení obránce McCormack.

Ohlasy trenérů

Tomáš Martinec (Hradec Králové): „Musím být na hráče pyšný, že bojovali až do konce, snažili se utkání obrátit a ukázali obrovský charakter. Na druhou stranu je ale potřeba říct, že to byl šílený zápas. Přestože jsme do něj dobře vstoupili, tak jsme udělali spoustu chyb, za které nás soupeř trestal. Ze zápasu máme spoustu materiálu a musíme se z něj poučit, protože takhle hrát nemůžeme.“

Otakar Vejvoda (Kladno): „Někdy si člověk pamatuje ze zápasu všechno, dneska si vůbec nepamatuju, co se stalo do padesáté minuty. Dobře jsme se do utkání vrátili, ale gratuluju Hradci, že ho takhle zvrátil ve svůj prospěch. Nesmíme se na konci zápasu nechat vylučovat za nesmysly, takové věci se prostě nemůžou stávat. Hradci jsme tím hodně pomohli.“

Góly

Domácí: 00:16. Zachar, 00:37. Jergl, 12:39. Kev. Klíma, 40:40. Lev, 56:29. Jergl, 56:45. Lalancette, 59:59. Lev, 61:29. McCormack

Hosté: 05:55. M. Procházka, 09:12. Kubík, 14:17. Brodecki, 26:48. Beran, 34:46. Plekanec, 39:42. Klepiš, 44:53. Brodecki

Sestavy

Domácí: J. Růžička (15. Kiviaho) – Kalina, McCormack, Nedomlel, Blain, Huttula, F. Pavlík (A), Pilař – Okuliar, Lev (A), Zachar – Kev. Klíma, Lalancette, Jergl – R. Pavlík, Cingel, Kel. Klíma – Smoleňák (C), Štohanzl, Pajer.

Hosté: Brízgala (Bow) – Dotchin (A), Slováček, Ticháček, Sotnieks, Babka, Cibulskis, Kehar – Kubík, Plekanec (C), M. Procházka – Michnáč, Klepiš, Zikmund (A) – Melka, Indrák, Bláha – Beran, Filip, Brodecki.

Rozhodčí

Pilný, Hribik – Svoboda, Špůr

Stadion

ČPP Aréna, Hradec Králové

Návštěva

3 247 diváků

SESTŘIH: Mountfield HK - Kladno 8:7p. Spektakulární obrat Hradce dokončil McCormack
Video se připravuje ...

Litvínov už není poslední, znovu uspěl

Hokejisté Litvínova vyhráli i třetí utkání pod novým hlavním koučem Karlem Mlejnkem a odlepili se ode dna extraligy, když pod sebe dostali Kladno. V dnešním utkání 17. kola doma v souboji mužstev z tabulkového suterénu přestříleli České Budějovice 6:4 a svému soupeři se přiblížili už jen na dva body. Tým Vervy s Mlejnkem v roli šéfa střídačky získal ve třech zápasech osm bodů. Shodně gól a dvě nahrávky si připsali domácí Nicolas Hlava a hostující Lukáš Pech.

Domácí se museli obejít bez slovenského gólmana Tomka, který si v minulém duelu v Liberci zlomil klíční kost a čeká ho operace. Do branky nastoupil jeho krajan Godla, v úvodní dvacetiminutovce však moc práce neměl. Litvínov svoji aktivitu otiskl i do skóre. Využil hned první přesilovou hru po pouhých třech sekundách. Rychlý ťukes skončil na zadní tyčce u agilního Zdráhala a puk dostal za čáru, než se gólman Strmeň stihl přemístit.

Díky Dzierkalsovi, jenž před brankovištěm nastavil hůl do Hanzlova pasu, přetavil i Motor svoji první početní výhodu v branku. Vyrovnání však mělo jepičí život, jen 25 sekund nato od modré čáry Šalda nepříliš nebezpečnou střelou zaskočil Strmeně, kotouč mu prošel mezi betony. Nedlouho poté Verva navýšila náskok na 3:1 díky dorážejícímu Abdulovi, který proti svému bývalému týmu dal svůj první gól v novém působišti.

Ve druhé třetině Motor přidal na tempu, probudil se i střelecky, jenže až poté, co se domácí prosadili počtvrté. Helt sebral mezi kruhy vyražený puk, nabruslil si před branku a bekhendem překonal gólmana Motoru.

Hosté pak marně ostřelovali Godlu, a tak domácí Hlava se Strakou ujeli a při přečíslení dvou na jednoho ukázkově vyšachovali obránce i brankáře. Puk si dvakrát vyměnili, podruhé těsně před brankovištěm Hlava nezištně přihrával k druhé tyčce a Straka se stejně jako Abdul dočkal premiérové trefy v probíhající sezoně.

Téměř ztracený zápas Českobudějovičtí zdramatizovali výtečným nástupem do třetího dějství; v rozmezí 45 sekund dvakrát skórovali, když si Vopelkovo nahození z rohu srazil Godla do vlastní branky a pak ho bekhendovým blafákem překonal mazák Čachotský.

Trenérský štáb Litvínova si vyžádal oddechový čas a chvíli po něm domácí uklidnil Hlava střelou zblízka, kterou pověsil do horního růžku hostující branky. Svěřenci českobudějovického kouče Modrého se nevzdali, už čtyři minuty před koncem odvolali brankáře a Pech jim dal naději. Víc však už nestihli.

Šest vstřelených gólů je novým sezonním maximem Severočechů, na jejichž střídačce skončil minulé pondělí v roli hlavního trenéra Vladimír Růžička.

Ohlasy trenérů

Karel Mlejnek (Litvínov): „Velmi nám pomohl úvod zápasu a výborně sehrané buly v přesilové hře. Soupeř vyrovnal, ale v průběhu dvou třetin jsme si dokázali vytvářet šance a byli jsme celkem produktivní. Ve třetí třetina jsme dostali smolný gól na 2:5, to se stane. Po brance na 3:5 jsme si vzali time out a zaplaťpánbůh, že jsme zareagovali vstřelenou brankou. Soupeř při hře čtyři na čtyři výborně odvolal brankáře a my se ocitli v problémech. Hosté ukázali charakter.“

Jaroslav Modrý (České Budějovice): „Připravíš si kluky a mně připadá, jako když si tam povídáš sám pro sebe. Na začátku tam byly individuální chyby, špatně rozebraní hráči a detaily, na které si máme dávat pozor, ale kluci nejsou schopní to udělat. Stojí nás to utkání. Taháme za kratší konec a soupeř si zvedá sebevědomí. Pak to honíme na konci, jenže zase uděláme hrubku, nedostaneme puk ze své třetiny a propadneme. Aspoň jsme ukázali charakter, bojovali jsme do konce. Mrzí mě jedna věc, náš gólman nás drží, maká, a my mu nejsme schopni pomoct.“

Góly

Domácí: 04:25. Zdráhal, 11:03. Šalda, 15:00. Abdul, 22:15. Helt, 32:39. Straka, 44:19. Hlava

Hosté: 10:38. Dzierkals, 41:58. Vopelka, 42:43. Čachotský, 56:09. Pech

Sestavy

Domácí: Godla (Zajíček) – Zile, Zeman, Strejček, Jaks, Demel (A), Wesley, Šalda – Abdul, Sukeľ (C), Kudrna – Zdráhal (A), Estephan, Š. Stránský – Hlava, Gut, Straka – Havelka, Helt, Zygmunt.

Hosté: Strmeň (Kalista) – Štencel (A), Vráblík, Bindulis, Kachyňa, Šenkeřík, Marcel, Šedivý – Dzierkals, Hanzl (A), Karabáček – Čachotský, Pech (C), Doležal – Strnad, M. Toman, Valský – Přikryl, Koláček, Vopelka.

Rozhodčí

Sýkora, Šindel – Ondráček, Gerát

Stadion

Zimní stadion Ivana Hlinky, Litvínov

SESTŘIH: Litvínov - České Budějovice 6:4. Třetí výhra Vervy v řadě, řádil Hlava (1+2)
Video se připravuje ...

Pardubice vygumovaly Boleslav a vyhrály 1:0

Hokejisté Mladé Boleslavi prohráli v utkání 17. kola extraligy na domácím ledě s vedoucími Pardubicemi 0:1. Hostující brankář Roman Will udržel první čisté konto v sezoně na místě, kde hokejově vyrostl. Mladá Boleslav naopak neskórovala ve druhém zápase po sobě, přestože na branku hostů vyslali Bruslaři 43 přesných střel.

Zápas pátého celku tabulky s prvním začal pozvolným oťukáváním. V úvodní desetiminutovce stála za zmínku v podstatě jen šikovná Ciencialova teč, která ale mířila nad Novotného branku.

V polovině první třetiny přišel tlak domácích, ze kterého rezultovaly dvě výrazné šance. V té první obránce Pláněk minul z mezikruží branku, ve druhé dorážel Švéd Aberg jen do Willova betonu. Domácí svůj tlak vystupňovali ve třech přesilových hrách, ale na konci všech jejich akcí byl pozorný gólman Pardubic.

Mladoboleslavští byli střelecky aktivnější i v prostřední třetině, ale gólu se dočkali hráči soupeře. Ve 38. minutě si našel v útočném pásmu Pardubic volný puk Matýs, udělal kličku jednomu z obránců a předložil první gól zápasu do odkryté branky na druhé straně najíždějícímu Paulovičovi.

Domácí ve třetí třetině svého soupeře výrazně přestříleli, střeleckou smůlu, táhnoucí se s týmem už několik zápasů, ale ne a ne prolomit. Nedařilo se jim ani v přesilovkách, když při jedné z nich vytáhl zákrok večera lapačkou opět Will. Ten odolal i závěrečnému tlaku domácího celku v dlouhé hře bez brankáře.

Ohlasy trenérů

Petr Haken (Mladá Boleslav): „Musím vyzdvihnout všechny hráče, celý zápas měl z naší strany kvalitu. Určitě jsme nebyli horším týmem, prohrát jsme si nezasloužili. To je potřeba, aby hráči slyšeli. Musíme být dál - nechci říct trpěliví - ale takto bojovně nastavení. A takhle musíme pokračovat v dalších zápasech. Chtít dát branku. Věřím,že se to v pátek povede.“

Marek Zadina (Pardubice): „Byl to těžký zápas. Věděli jsme, že Boleslav doma hraje hodně aktivně, což soupeře stojí spoustu sil, a to se také potvrdilo. Navíc tam byla spousta oslabení. Chtěl bych poděkovat hráčům,že to zvládli odehrát, že bojovali do poslední vteřiny a že byli obětaví. Celé to bylo podpořené brankářem Romanem Willem, který předvedl parádní výkon. Jsme rádi, že jsme v Boleslavi získali tři body.“

Góly

Domácí:

Hosté: 37:44. Paulovič

Sestavy

Domácí: Novotný (Krošelj) – Pýcha, Pláněk, R. Jeřábek, Stříteský, Štich, Lintuniemi, Křepelka – Åberg, J. Stránský, Šťastný – M. Beránek, Závora, P. Kousal – Šmerha, Kotala, Kantner – Lunter, Bičevskis, Eberle.

Hosté: Will (Frodl) – T. Dvořák, Košťálek, D. Musil, Chabada, Vála, Bučko – R. Kousal, Zohorna, Radil – Říčka, Poulíček, Cienciala – Paulovič, A. Musil, Matýs – Koffer, Rákos, Urban – Rouha.

Rozhodčí

Horák, Hejduk – Kajínek, Hynek

Stadion

ŠKOENERGO Aréna, Mladá Boleslav

SESTŘIH: Mladá Boleslav - Pardubice 0:1. Sedmou výhru Dynama v řadě vystřelil Paulovič
Video se připravuje ...

Olomouc pokračuje v dobrých výkonech nulou

Hokejisté Olomouce porazili v utkání 17. kola extraligy Karlovy Vary 2:0 a vyhráli tak třetí zápas za sebou. Hanáky poslal do vedení v závěru první třetiny Lukáš Nahodil, druhý gól přidal ve třetí části Jakub Orsava. Domácí brankář Jan Lukáš si podruhé v probíhající sezoně připsal čisté konto. Potřeboval na něj 27 zákroků.

Jako první sice v sedmé minutě skóroval olomoucký kapitán Ondrušek, hosté si ale vzali trenérskou výzvu kvůli kontaktu útočícího Menšíka s brankářem Habalem a rozhodčí po přezkoumání celé situace gól neuznali.

Na druhé straně musel Lukáš při ojedinělé možnosti Energie zasahovat vyrážečkou proti Koblasovi. Dlouhou přihrávku před branku pak dostal najetý Klimek, Habala však nepřekonal. Domácí, kteří měli v první části střeleckou převahu, otevřeli skóre až v čase 19:12. Obránce Řezníček trefil tyčku a kotouč dorazil do sítě Nahodil.

Zkraje druhého dějství ujel hostujícím obráncům Rutar, branku ale minul. Západočeši poté přidali a Lukáš betonem zastavil tvrdý pokus Bartejse. Náskok Olomouce mohl zvýšit Kusko, po Navrátilově nabídce mířil zblízka do Habala. Při přečíslení dvou na jednoho zase neuspěl Káňa.

Hosté měli v úvodu třetí třetiny šanci na vyrovnání, Hladonik však Lukáše prostřelit nedokázal. Ve vlastním oslabení neproměnil samostatný únik Menšík, Klimek vzápětí o kousek minul horní roh karlovarské branky. Olomouc podruhé udeřila v 49. minutě, když tlak v útočném pásmu využil zakončením pod horní tyčku Orsava.

Lukáš pak na bližší tyči vychytal Beránka, Habal následně betony pokryl střelu Rutara. Pokusem po ledě se snažil snížit Gríger, domácí gólman si ale dokázal poradit. Energie ještě v závěru odvolala brankáře a navíc si zahrála přesilovku. Zdramatizovat zápas už se jí ale nepovedlo.

Ohlasy trenérů

Boris Žabka (Olomouc): „Věděli jsme, že Vary mají za sebou výbornou sérii na hřištích soupeřů. Nechtěli jsme je pouštět do velkých šancí a kontrolovat předbrankový prostor. Měli jsme tam několik možností, ale prosadili jsme se pouze jednou. Zápas byl dlouhou těžký po mentální stránce, drželi jsme těsné vedení. Druhý gól nám pak hodně pomohl.“

Vojtěch Šik (Karlovy Vary): „V první řadě bych chtěl soupeři pogratulovat k výhře. Měli jsme špatnou první třetinu a inkasovali jsme. Ve druhé třetině se nám povedlo hru trochu změnit. Zahráli jsme dobře v některých situacích, ale pořád jsme jeden gól ztráceli. Během třetí části jsme pak chtěli utkání zvrátit, ale nepomohli jsme si ani přesilovkami.“

Góly

Domácí: 19:12. Nahodil, 48:23. Orsava

Hosté:

Sestavy

Domácí: Lukáš (Jak. Sedláček) – Ondrušek (C), T. Černý, Rašner, Škůrek, Řezníček, Dujsík, Mareš – J. Káňa (A), Nahodil, Orsava (A) – Klimek, Kusko, Navrátil – Kunc, Menšík, Bambula – Olesz, Anděl, Rutar.

Hosté: Habal (Lukeš) – Bartejs, Plutnar, Bernad, Dlapa, Havlín, Pulpán (A), Mikyska – Rachůnek (A), Gríger, Hladonik – Koblasa, Černoch (C), O. Beránek – Redlich, Jiskra, Kohout – Sapoušek, Adámek, Kružík.

Rozhodčí

Šír, Mrkva – Lederer, Rožánek

Stadion

Zimní stadion Olomouc

Návštěva

4123 diváků

SESTŘIH: Olomouc - Karlovy Vary 2:0. Třetí výhru domácích v řadě vystřelil Nahodil, Lukáš má čisté konto
Video se připravuje ...

Z V VP PP P Skóre B
1. Pardubice 52 29 8 5 10 159:110 108
2. Vítkovice 52 28 4 10 10 159:122 102
3. Sparta 52 28 6 3 15 155:122 99
4. Mountfield 52 23 7 5 17 141:124 88
5. Liberec 52 19 10 10 13 156:129 87
6. Třinec 52 21 5 7 19 149:121 80
7. Brno 52 19 6 3 24 134:150 72
8. Olomouc 52 19 6 2 25 121:141 71
9. K. Vary 52 19 4 3 26 129:163 68
10. M. Boleslav 52 15 7 8 22 116:128 67
11. Litvínov 52 15 7 8 22 137:144 67
12. Plzeň 52 15 6 8 23 127:146 65
13. Č. Budějovice 52 15 5 6 26 132:158 61
14. Kladno 52 15 3 6 28 122:179 57
  • Generali Play-off
  • Předkolo Generali Play-off
  • Baráž

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
2
Finále
Články odjinud


Články odjinud