22. listopadu 2022 • 20:29

SESTŘIHY: Divoký šlágr pro Dynamo, Třinec padl. Liberec zničil Brno 5:0!

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Krejčí exkluzivně o Pastovi a kritice kouče: Tyhle věci nemám rád
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
VŠECHNA VIDEA ZDE

Lídr zůstává neporažen. Hokejisté Pardubic porazili v atraktivním extraligovém souboji Vítkovice 5:4 po nájezdech a připsali si 11. vítězství za sebou. Ostravané doma poprvé v sezoně padli. Třinec po čtyřech výhrách v řadě narazil s Olomoucí, která po závěrečném obratu vyhrála 3:2 a dostala se na třetí místo. Brněnská Kometa po debaklu s Litvínovem schytala další výprask, když doma prohrála 0:5 s Libercem.



Skvělý Navrátil a debutant Plášek srazili Oceláře

První gólovou šanci si vytvořila Olomouc, po přihrávce Bambuly zívala na Káňu odkrytá branka, ale z úhlu trefil jen tyč. Třinec kontroval únikem Hudáčka, jehož bekhendový blafák kryl Sedláček pravým betonem. Ve zbytku třetiny byli nebezpečnější domácí, ale zblízka neuspěl Růžička a ani střely Hudáčka i Čuksteho z mezikruží neskončily v brance.

Skóre otevřel ve 26. minutě Dujsík, který v přesilové hře zamířil přesně z levého kruhu k bližší tyči. Hosté se z vedení neradovali dlouho. Buček převzal mezi kruhy puk od Růžičky, zamíchal s ním a střelou k tyči vyrovnal.

Kacetl se poté zapotil po tečované střele Švrčka, ale puk ukryl u tyčky do lapačky a při úniku dva na jednoho mu pomohlo břevno po ráně Bambuly. Třinec zahrozil nebezpečným průnikem Jeřábka a z přebrankového prostoru se neprosadil ani Marcinko.

Domácí poslal ve 47. minutě do vedení Voženílek, který sice z úniku nepřekonal Sedláčka, ale dostal se k dorážce a z otočky poslal puk z úhlu do prázdné branky. Také Olomouc brzy vyrovnala, z mezikruží se trefil Navrátil nad lapačku Kacetla.

Vrátit mohl domácím vedení v oslabení Hrehorčák, který se ocitl sám před Sedláčkem, ale hostující gólman mu šanci zneškodnil. Domácí poté opařil v závěru Navrátil, který se v přečíslení dva na jednoho dostal k dorážce a doklepl puk do prázdné branky.

Dvě asistence si připsal Karel Plášek, jenž nastoupil za Hanáky poprvé po svém návratu ze zámoří.

Ohlasy trenérů

Zdeněk Moták (Třinec): „Z naší strany to byl, hlavně v první třetině, takový utahaný výkon. Prvních deset minut jsme hráli špatně. Postupně jsme se zlepšili a byl to vyrovnaný zápas. Možná ve druhé třetině jsme si vytvořili dost střeleckých i brankových příležitostí, které jsme ale neproměnili. Za stavu 2:1 bychom si neměli nechat minimálně bod utéct. Hostům gratuluju, ještě si zápas rozebereme.“

Jan Tomajko (Olomouc): „Viděli jsme minulé utkání Třince s Hradcem (4:1), ve kterém výborně vstoupil do zápasu, a proto jsme se připravovali na začátek. Myslím si, že jsme ho zvládli velice dobře. Celý zápas jsme dobře bruslili, byli jsme dobří v soubojích a hodně jsme si pomohli, že jsme využili hned první přesilovku. To nás uklidnilo. Sice jsme inkasovali na 1:1, ale pořád jsme hráli dobře. Třinec nám odskočil na 2:1 po chybě, kdy jsme je pustili do samostatného nájezdu. Ale pokračovali jsme v dobrém výkonu a využili jsme dvě příležitosti, které se nám naskytly. Jsme rádi za tři body, protože tady se moc nevyhrává.“

SESTŘIH: Třinec - Olomouc 2:3. Navrátil dvěma góly zastavil jízdu Ocelářů
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 28:00. Buček, 46:03. Voženílek

Hosté: 25:42. Dujsík, 51:09. Navrátil, 58:52. Navrátil

Sestavy

Domácí: Kacetl (Mazanec) – M. Doudera, Marinčin, J. Jeřábek, Čukste, Mar. Adámek, Jaroměřský, Zahradníček – M. Růžička (C), Marcinko (A), Voženílek – Daňo, Hudáček, Hrňa – Hrehorčák, Roman, Chmielewski – Kurovský, Dravecký (A), Buček.

Hosté: Jak. Sedláček (Nowak) – Mareš, Ondrušek (C), Škůrek, Rašner, Švrček, Dujsík, Řezníček – Bambula, Knotek (A), J. Káňa (A) – Olesz, Nahodil, Kusko – Navrátil, Kunc, Plášek ml. – Rutar, Anděl, Menšík.

Rozhodčí

Hribik, Úlehla – Lučan, Kis

Stadion

Werk arena, Třinec

Návštěva

3 512 diváků

Bitvu lídrů rozjela pětigólová jízda

Souboj nejlepších nepřinesl žádnou taktickou nudu, dvě nejsilnější ligové ofenzívy vyprodukovaly za úvodních čtrnáct minut pět gólů.

Zápas nabral od úvodního vhazování ostré tempo: už po čtyřiceti sekundách hosté propadli ve středním pásmu a domácí ukázkově sehráli přečíslení, které po Mikušově přihrávce do prázdné branky zakončil Dej.

Hosté kontrovali Zohornovou šancí, kterou zastavila tyč, pak ale dokázali skóre v osmé minutě otočit během pětadvaceti sekund a v jednom střídání slepenými góly obránce Dvořáka. Ten nejprve překonal Stezku bombou od modré čáry, aby si krátce po buly zajel za vítkovickou obranu na Košťálkův pas a puk po jeho střele prošel mezi Stezkovými betony za brankovou čáru.

Domácí srovnali ve své silné disciplíně - přesilovce - kterou ze své oblíbené pozice na kruhu třináctým gólem sezony zužitkoval nejproduktivnější hráč soutěže Lakatoš. Ale už za 32 sekund si hosté vzali vedení zpět rovněž v přesilové hře, kterou podobně ranou z kruhu využil Radil.

Přestože divoký brankostroj poté ustal, stále se hrál rušný a zajímavý hokej. Východočeši ve 28. minutě dokonce utekli do dvougólového trháku po bleskové souhře mezi Radilem a Kousalem, jenž z první prudce prostřelil Stezku.

Domácí však znovu zvýšili otáčky a velkou aktivitou manko dotáhli. V 34. minutě si i na Kovářův pas najel Dej a přes faul dotírajícího beka bekhendem ze sóla překonal Willa. Svůj jedenáctý gól sezony navíc v 37. minutě po špatném pardubickém vyhození z pásma přidal pohotovým švihem Bukarts a bylo vyrovnáno.

V třetí části měli trochu blíže k vítězství hosté, Stezka ale kryl nebezpečné pokusy Radila i Říčky. Utkání se proto protáhlo až do nájezdů, v nichž hosté zásluhou Urbana a Zohorny proměnili hned dva úvodní, zatímco za domácí skóroval pouze Fridrich.

Ohlasy trenérů

Miloš Holaň (Vítkovice): „Vynikající zápas z naší strany, myslím, že i velká show z obou stran. Nám vyšel parádně vstup, hned v první minutě jsme dali gól, ale pak v našem minutovém výpadku Pardubice otočily skóre na svou stranu a do šaten jsme šli s jednogólovou ztrátou. Nabádali jsme hráče změnit systém a hrát hodně aktivně, tím jsme si vynutili přesilové situace a dva góly. V třetí třetině to byl taktický boj. Měli jsme rozhodnout v přesilové hře, kde jsme šanci měli. V nájezdech jsme nebyli až tak šikovní jako Pardubice.“

Richard Král (Pardubice): „Vítkovice šly hned v první minutě do vedení, což není příjemné, ale my jsme se z toho oklepali a myslím, že první polovinu zápasu jsme byli lepší. Bohužel nám utekla druhá desetiminutovka druhé třetiny, kde jsme udělali strašně moc chyb a ztrát. Dostali jsme Vítkovice do hry, domácí vyrovnali a tam jsem zápas ztratili. Jinak jsme si mohli odvézt tři body. Třetí třetina už byla vyrovnaná s nějakou šancí na obou stranách. Na nájezdy jsme byli šikovnější.“

SESTŘIH: Vítkovice - Pardubice, 4:5sn. Bláznivý duel pro Dynamo. Vyhrálo 11. zápas v řadě
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 00:40. Dej, 12:37. Lakatoš, 33:52. Dej, 36:38. Bukarts

Hosté: 07:30. T. Dvořák, 07:55. T. Dvořák, 13:09. Radil, 27:41. R. Kousal, . Zohorna

Sestavy

Domácí: Stezka (Dolejš) – Koch, Raskob, Gewiese, Mikuš (A), L. Kovář, J. Stehlík, D. Krenželok – Fridrich, Chlán, Lakatoš (C) – Bukarts, Krieger, Bernovský – Dej (A), Lindberg, Kalus – Lednický, Marosz, Krejsa.

Hosté: Will (Frodl) – D. Musil, Čerešňák, T. Dvořák, Košťálek, Vála, Bučko, Hrádek – R. Kousal (A), Zohorna (A), Radil – Říčka, Cienciala, Matýs – Paulovič, Poulíček (C), Koffer – Rouha, Rákos, Urban.

Rozhodčí

Hradil, Kika – Lederer, Axman

Stadion

Ostravar aréna

Návštěva

6 542 diváků

Ordoš hattrickem řídil první tříbodovou loupež sezony

Hattrickem se pod libereckou výhru podepsal Jan Ordoš, brankář Jakub Neužil při svém druhém startu v sezoně udržel poprvé v kariéře v nejvyšší soutěži čisté konto. Severočeši zabrali po dvou porážkách a v tabulce poskočili na osmé místo, Brno zůstalo po třetí porážce ze čtyř zápasů páté.

Utkání se mělo původně hrát v úterý 1. listopadu, ale kvůli technické poruše na chlazení v brněnské hale byl duel odložen na dnešek.

Už v páté minutě skončil zápas pro libereckého útočníka Vlacha, který za faul na Zaťoviče do oblasti hlavy a krku dostal trest ve hře a musel do kabin. Kometa během pěti minut početní převahy nepotvrdila, že přesilovky bývají její silnou stránkou.

Naopak, krátce po srovnání početního stavu se ke střele téměř od modré čáry dostal Melancon a puk z jeho hole doplachtil do Furchovy branky.

Kometa se do většího náporu dostala až po první přestávce, jenže narážela na výborně chytajícího Neužila. Liberec vytěžil v této fázi z minima maximum. Ve 25. minutě po rychlém brejku prostřelil brněnského gólmana Ordoš a za čtyři minuty později navýšil vedení Tygrů na rozdíl tří gólů Šír. Furcha následně vystřídal v brance podobně jako v minulém kole v Litvínově Čiliak.

Ani on ale dlouho nevydržel s čistým kontem. Za sekání Hrbase nařídili sudí trestné střílení, které bezpečně proměnil Ordoš.

Severočeši si herní pohodu udrželi i v závěrečném dějství, Ordoš korunoval svůj skvělý výkon třetí trefou, mdlá Kometa se nezmohla ani na čestný úspěch.

Liberec tak Brnu oplatil porážku 2:3 po prodloužení z první části soutěže a navázal na jarní předkolo play off, kdy Kometu vyřadil 3:2 na zápasy.

Ohlasy trenérů

Martin Pešout (Kometa Brno): „Na začátku jsme dostali pětiminutovou přesilovku, kterou jsme sice neodehráli špatně, měli jsme šance, ale inkasovali jsme hned po ní. To byla první rána, sotva jsme se z ní oklepali, začali jsme po přestávce tlačit, dostali jsme druhý gól, třetí a čtvrtý s námi zamával. Nenašli jsme pohodu a klid, nedali jsme vyložené šance, za což nás Liberec potrestal po dalším brejku. Hokej se hraje na výsledky, nemá cenu se na nic vymlouvat, propadli jsme na celé čáře, Liberec prokázal svoji kvalitu.“

Patrik Augusta (Liberec): „Výsledek neodpovídá průběhu a hře, ale my jsme samozřejmě moc rádi, že jsme tady vyhráli. Podali jsme kompaktní a zodpovědný výkon,v úvodu jsme ubránili pětiminutovou přesilovku soupeře. Nebyl to ideální začátek, ale nás to semklo a nastartovalo, když jsme se ubránili týmu s nejlepšími přesilovkami v lize. Měli jsme i štěstí v koncovce, kdy jsme byli produktivnější než soupeř. Základním kamenem vítězství byl výkon gólmana Neužila.“

SESTŘIH: Kometa Brno - Liberec 0:5. Další výprask domácích, Ordoš hattrick
Video se připravuje ...

Góly

Domácí:

Hosté: 10:22. Melancon, 24:52. Ordoš, 28:24. Šír, 34:24. Ordoš, 49:03. Ordoš

Sestavy

Domácí: Furch (29. Čiliak) – Ščotka, Ďaloga, Kundrátek, Hrbas, Gulaši, Kučeřík – Flek, Holík, Horký – Zaťovič (C), Strömberg, Koblížek – Kratochvíl, Sallinen, Vincour – Šalé, Zbořil, Kollár – Dufek.

Hosté: Neužil (Kváča) – Balinskis, Nedomlel, Ivan, Melancon, Derner, J. Dvořák, Kolmann – A. Najman, Bulíř (C), Faško-Rudáš – Birner (A), Filippi, Ordoš – Vlach, Šír, Flynn – Dlouhý, Jelínek (A), Rychlovský.

Rozhodčí

Mrkva, Ondráček – Rampír, Gebauer

Stadion

Winning Group Arena

Návštěva

6378 diváků

Z V VP PP P Skóre B
1. Pardubice 52 29 8 5 10 159:110 108
2. Vítkovice 52 28 4 10 10 159:122 102
3. Sparta 52 28 6 3 15 155:122 99
4. Mountfield 52 23 7 5 17 141:124 88
5. Liberec 52 19 10 10 13 156:129 87
6. Třinec 52 21 5 7 19 149:121 80
7. Brno 52 19 6 3 24 134:150 72
8. Olomouc 52 19 6 2 25 121:141 71
9. K. Vary 52 19 4 3 26 129:163 68
10. M. Boleslav 52 15 7 8 22 116:128 67
11. Litvínov 52 15 7 8 22 137:144 67
12. Plzeň 52 15 6 8 23 127:146 65
13. Č. Budějovice 52 15 5 6 26 132:158 61
14. Kladno 52 15 3 6 28 122:179 57
  • Generali Play-off
  • Předkolo Generali Play-off
  • Baráž

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud