6. prosince 2022 • 20:30

SESTŘIHY: Liberec - Sparta 0:1. Sedmá výhra v řadě! Dynamo zpátky v čele

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Sparty pokračují ve vítězném tažení! Pražané i bez zraněného kapitána Michala Řepíka porazili v dohrávce 9. kola Tipsport extraligy Liberec 1:0 a po sedmé výhře v řadě se dostali na čtvrté místo tabulky. O jedinou trefu v utkání se postaral útočník David Dvořáček. Pardubice po dvou prohrách za sebou zvítězily doma 1:0 nad Litvínovem a vrátily se zpátky na první místo tabulky. O návratu do čela rozhodl v přesilové hře forvard David Cienciala.



Šance Bílých Tygrů zhatil skvělý Kovář

V domácí sestavě se již objevil po vypršení disciplinárního trestu útočník Vlach, začátek zápasu v liberecké aréně však patřil hostující Spartě. Nápor Pražanů umocnila ve čtvrté minutě přesilovka, Kváča ale ve spolupráci s obranou zlikvidoval všechny střelecké pokusy sparťanů.

Domácí se vrátili do hry až v polovině třetiny, kdy byl vyloučen hostující Němeček. Kováře však vážněji neohrozili. Největší šanci prvního dějství měl nakonec hostující Konečný, jenž trefil z úhlu tyčku Kváčovy branky.

V úvodu druhého dějství nabídli domácí Spartě opět přesilovku. Tlak Sparty byl ale bez gólové tečky. Skóre se v Liberci změnilo až ve 27. minutě: po nepřehledné situaci v libereckém brankovišti si Kváča srazil puk na tyčku a ten se s přispěním nešťastného zásahu Frolíka dostal až za brankovou čáru. Za střelce branky byl označen Dvořáček.

Poté hráli přesilovku domácí a po kolotoči přihrávek orazítkoval tyčku Kovářovy branky Vlach. Velkou šanci na vyrovnání měl pak ve 37. minutě Jelínek. Ve vlastním oslabení se dostal do úniku a byl faulován. Nařízené trestné střílení však neproměnil.

Ve třetí třetině se v obrovské šanci po přečíslení dvou na jednoho ocitl Jandus, ale Kváča vytáhl parádní zákrok a udržel Tygry ve hře. Ve druhé polovině závěrečné části to byli domácí, kteří byli aktivnější, ale sparťanská obrana v čele s Kovářem odolávala.

Tlak Liberce gradoval, minutu před koncem odjel Kváča na střídačku. Po několika sekundách byl navíc vyloučen Buchtele a Liberec hrál přesilovku. V posledních okamžicích měl vyrovnání na hokejce Bulíř, ale neuspěl. Sparta si tak z Liberce odvezla vítězství 1:0 a během její aktuální vítězné série nadále platí, že ani jednou neinkasovala více jak dvě branky.

Ohlasy trenérů

Jiří Kudrna (Liberec): „Rozdělil bych utkání na dvě části. V první třetině byla lepší Sparta, měla lepší pohyb. Bylo vidět, že jsou ve formě a v pohodě. Ve druhé třetině byla zhruba do desáté minuty aktivnější Sparta, ale už jsme se začali lepšit, měli jsme nějaké příležitosti. Ta třetina nám tedy dala naději do té třetí. Ztráceli jsme jeden gól. Třetí třetina byla z naší strany výborná, kluci dřeli, celý tým pracoval. Tlačili jsme se do zakončení, soupeře jsme tam přestříleli. Mrzí nás samozřejmě, že se nám nepodařilo vstřelit tu vyrovnávací branku. Oba gólmani podali výborný výkon a Sparta byla v tom zakončení o jeden gól lepší.“

Miloslav Hořava (Sparta Praha): „Dnes to byl výborný zápas od obou soupeřů. Byl to rychlý hokej, tvrdý. Bylo to o jednom gólu, já jsem rád, že jsme ho dali my a že jsme to nakonec ubránili. Domácí tlačili, ale musím říci, že nám pomohl výborný výkon gólmana, všichni hráči si šli pro to vítězství. V závěru tam byla hromada šancí, tam už je to otázka štěstí. Buď to vyletí ven, nebo vletí dovnitř. To štěstí stálo při nás, proto jsme získali tři body.“

SESTŘIH: Liberec - Sparta Praha 0:1. Skvělý Kovář vychytal nulu i sedmou výhru v řadě
Video se připravuje ...

Góly

Domácí:

Hosté: 26:47. Dvořáček

Sestavy

Domácí: Kváča (Neužil) – Balinskis, Nedomlel, Ivan, Melancon, Derner, Kolmann, Šedivý – Birner (A), Filippi, Ordoš – A. Najman, Bulíř (C), Frolík – Flynn, Šír, Faško-Rudáš – Vlach, Jelínek (A), Rychlovský.

Hosté: J. Kovář (Kořenář) – Kempný, Polášek (A), Mikliš, Moravčík, Němeček, Jandus, Krutil – M. Forman, Sobotka (A), D. Simon – E. Thorell, Horák (C), Tomášek – Buchtele, D. Vitouch, Dvořáček – Konečný, G. Thorell, Safin.

Rozhodčí

Pražák, Šindel – Brejcha, Gerát

Stadion

Home Credit Arena, Liberec

Návštěva

4893 diváků

Vítězný návrat Hyky a Vondráčka

V sestavě Dynama se již objevili útočníci Tomáš Hyka a Tomáš Vondráček. Prvně jmenovaný se vrátil po nemoci z marodky, druhý přišel do Pardubic z Karlových Varů výměnou za Filipa Koffera.

V úvodní třetině žádná branka nepadla, blízko k ní byl domácí Adam Musil, ale brankář Zajíček jeho střelu zblízka chytil. Na druhé straně se po zaváhání Vály neprosadil před Willem osamocený Hlava.

Ve 24. minutě Pardubičtí rozehráli svou první početní výhodu a po necelé minutě skórovali. Útočník Cienciala si vyměnil puk s Dvořákem a střelou z pozice mezi kruhy překonal Zajíčka. Litvínov svou přesilovku nevyužil, při hře pět na pět pak měl obrovskou šanci na vyrovnání Straka. Od modré čáry jel sám na Willa, jenže pardubický brankář jeho kličku přečetl. O chvíli později dorážel zblízka Zohorna, ale ani litvínovský gólman neinkasoval.

Ve 48. minutě se hostům naskytla možnost k vyrovnání v přesilovce, jenže po půlminutě se o výhodu připravili po dvojitém vyloučení Jakse. K dalším střelám se dostali hráči Dynama, pokus Hyky z kruhu chytil Zajíček. Litvínov to ještě v závěru zkusil v šesti bez brankáře, ale nulu na svém kontě nesmazal. Blízko gólu do prázdné branky naopak byli Cienciala s Radilem, na výsledku 1:0 už se však nic nezměnilo.

Ohlasy trenérů

Marek Zadina (Pardubice): „Po dvou porážkách jsme samozřejmě doma chtěli vyhrát. Zlepšili jsme se v defenzívě, podpořil nás výborný brankář Will. Ten chytil klíčovou akci soupeře za stavu 1:0, to bylo důležité. Potom jsme zápas odbojovali a pohlídali si vedení. Myslím, že to bylo vyrovnané utkání, tolik šancí zase nebylo. Jsme rádi, že po dvou prohrách opět bereme tři body.“

Karel Mlejnek (Litvínov): „Připravovali jsme se na extrémně těžkého soupeře a troufám si říct, že jsme byli solidně nachystaní. Zaměřili jsme se na vstup Pardubic do útočného pásma, což se nám dařilo eliminovat. Naše ofenzivní fáze bohužel nebyla dobrá, utkání rozhodla jedna přesilová hra, k tomu asi není moc co dodávat. My jsme nedokázali proměnit dvě tutové příležitosti, takže odjíždíme bez bodu.“

SESTŘIH: Pardubice - Litvínov 1:0. Dynamo zpátky do čela, v brance zářil Will
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 24:18. Cienciala

Hosté:

Sestavy

Domácí: Will (Frodl) – D. Musil, Čerešňák, T. Dvořák, Hrádek, Vála, Bučko, Chabada – R. Kousal (A), Zohorna (A), Radil – Cienciala, Poulíček (C), Paulovič – Říčka, A. Musil, Vondráček – T. Zeman, Rákos, Hyka.

Hosté: Zajíček (Godla) – Zile, D. Zeman, Freibergs, Strejček, Demel (A), Jaks, Šalda – Kudrna, Sukeľ (C), Abdul – Š. Stránský, Estephan, Zdráhal (A) – Straka, Gut, Hlava – Havelka, Jurčík, Zygmunt.

Rozhodčí

Hejduk, Kika – Lučan, Kis.

Stadion

Enteria arena, Pardubice

Návštěva

7568 diváků

Z V VP PP P Skóre B
1. Pardubice 52 29 8 5 10 159:110 108
2. Vítkovice 52 28 4 10 10 159:122 102
3. Sparta 52 28 6 3 15 155:122 99
4. Mountfield 52 23 7 5 17 141:124 88
5. Liberec 52 19 10 10 13 156:129 87
6. Třinec 52 21 5 7 19 149:121 80
7. Brno 52 19 6 3 24 134:150 72
8. Olomouc 52 19 6 2 25 121:141 71
9. K. Vary 52 19 4 3 26 129:163 68
10. M. Boleslav 52 15 7 8 22 116:128 67
11. Litvínov 52 15 7 8 22 137:144 67
12. Plzeň 52 15 6 8 23 127:146 65
13. Č. Budějovice 52 15 5 6 26 132:158 61
14. Kladno 52 15 3 6 28 122:179 57
  • Generali Play-off
  • Předkolo Generali Play-off
  • Baráž

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud