17. února 2023 • 20:35

SESTŘIHY: Sparta udolala Motor, bitva emocí! Kladno i Vítkovice slaví

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Velký třesk, jaký extraliga dlouho nezažila. Ve 47. kole bylo znát, že se hraje o důležité body. Emoce tekly proudem, veselo bylo na chvostu tabulky i v boji o čtvrtfinále. V Budějovicích na sebe poštěkovali trenéři Motoru a Sparty, poprali se veteráni Gulaš se Sobotkou. Pražané nakonec slaví výhru. Záchranářská mise Kladna úspěšně pokračuje, jeho skalp v Plzni okořenila bitka Bittena s Cibulskisem. Třinečtí Oceláři opět podlehli Hradci, krvavým zraněním odnesl zásah pukem hostující Kalina. Litvínov zdolal Kometu, Boleslav nedala Varům ani gól a vedoucí Pardubice nestačily na druhé Vítkovice. Zápasové menu uzavřela výhra Liberce v Olomouci. Sledujte SESTŘIHY všech utkání na iSport.cz.



Hradec znovu zvládl boj o čtvrtfinále proti Třinci

Hokejisté čtvrtého Hradce Králové vyhráli díky obratu ve třetí třetině v 47. kole extraligy na ledě pátého Třince 2:1 a radovali se z osmého vítězství za sebou. Oceláře porazili podruhé během pěti dnů a mají před nimi v boji o přímý postup do čtvrtfinále náskok čtyř bodů. Vítězný gól dal v čase 53:09 útočník Radovan Pavlík. Úřadující mistr prohrál potřetí za sebou a vyhrál jen dva z posledních jedenácti duelů.

Do sestavy Hradce se vrátil uzdravený kapitán Radek Smoleňák. Nastoupil poprvé od 20. listopadu, kdy se zranil právě v Třinci. Oceláři se museli obejít bez útočníka Patrika Hrehorčáka.

Třinec v pondělní dohrávce 8. kola prohrál v Hradci Králové 3:4 a v dalšího souboje vstoupil aktivně. Hned ohrozil Kiviaha z dorážky Marcinko. Mountfield začal postupně také hrozit a Kacetla prověřili Radovan Pavlík a Kevin Klíma. Domácí se ubránili i při Jeřábkově vyloučení.

V 7. minutě mohl otevřít skóre Třinec. Daňo nabídnul puk před odkrytou branku Růžičkovi, který ale trefil pravou tyč. Vzápětí po Romanově úspěšném forčekingu ztroskotal na Kiviahovi Hrňa.

Na druhé straně pokryl prostor u levé tyče Kacetl, kde se jej snažil překonat po objeté branky Radovan Pavlík. Ocelářům se nepodařilo využít po vyloučeních Lalancettea a Janka ani 31 sekund trvající přesilovku pěti proti třem.

V úvodu druhé části měli možnosti Daňo, po Marcinkově přihrávce Čukste i sám Marcinko. Po Romanově střele pomohla Kiviahovi horní tyč. V 32. minutě už se Oceláři dočkali. Buček místo zakončení objel branku a zasunul puk u pravé tyče. Při Jankově trestu měl možnost Chmielewski a také Hrňa, který trefil levou tyč.

Třinecký gólman držel čistý štít do času 40:25, kdy po obléhání Kacetlovy branky přistrčil puk Eberle Cingelovi a ten zblízka vyrovnal. Oba týmy se snažily hrát bez chyb a šance pak chyběly. Až v 53. minutě Kiviaho v krátkém sledu musel krýt příležitosti Daňa a Marcinka.

O chvíli později se radovali naopak Východočeši. Chalupovo nahození tečoval úspěšně Radovan Pavlík a připravil šampionovi posledních tří dohraných ročníků extraligy další porážku. Ocelářům se nepodařilo ztrátu smazat ani v závěrečné power play. V největší šanci minul Nestrašil.

Ohlasy trenérů

Vladimír Országh (Třinec): „Byl to typický zápas s parametry play off - fyzický, náročný a s nasazením od začátku až do konce. Hlavně začátek jsme měli velmi dobrý. Měli jsme několik velmi dobrých šancí a mohli jsme odskočit. Byl to boj o každý metr. Ve třetí třetině už to bylo o tom, kdo dá gól, tak bude asi šťastnější. My jsme ho z některých dobrých šancí nedali, naopak soupeř nám dal dva góly z předbrankového prostoru. Je to opravdu škoda, protože klukům není co vyčítat. Nechali tam všechno. Nejpodstatnější jsou ale pro nás body, ty nemáme. Boj o první čtyřku nebalíme, ale už to nemáme ve svých rukách.“

Tomáš Martinec (Hradec Králové): „Byl to náročný bojovný zápas. Podali jsme obětavý týmový výkon. Bylo důležité, že jsme přežili začátek, kdy byl Třinec hodně aktivní, měl tlak i šance. Celkově v zápase si vypracoval dost šancí a nás podržel gólman Kiviaho. Kolikrát jsme měli i štěstí. My jsme naopak vytěžili z minima maximum. Byli jsme efektivní v koncovce a díky tomu bereme tři body. Byl to samozřejmě důležitý krok v boji o čtyřku.“

Góly

Domácí: 31:52. Buček

Hosté: 40:25. Cingel, 53:09. R. Pavlík

Sestavy

Domácí: Kacetl (Mazanec) – M. Doudera, Marinčin, J. Jeřábek, Smith, Čukste, Roth, Mar. Adámek – Daňo, Marcinko (A), M. Růžička (C) – Nestrašil, Hudáček, Voženílek – Chmielewski, Dravecký (A), Kurovský – Buček, M. Roman, Hrňa.

Hosté: Kiviaho (Machovský) – Jank, McCormack, Kalina, Blain, Rosandić, F. Pavlík (A), Marcel – Eberle, Cingel, Lev (A) – R. Pavlík, Lalancette, Chalupa – Perret, Kev. Klíma, Jergl – Pilař, Zachar, Smoleňák (C).

Rozhodčí

Úlehla, Kika – Rampír, Axman.

Stadion

WERK Arena, Třinec

Návštěva

4741 diváků

SESTŘIH: Třinec - Mountfield HK 1:2. Bitvu o čtvrté místo zvládl lépe Hradec
Video se připravuje ...

Ve velké bitvě Sparta zvládla prodloužení

Hokejisté Sparty vyhráli v 47. kole extraligy na ledě Českých Budějovic 4:3 v prodloužení a porazili Motor i počtvrté v sezoně. Utkání rozhodl v čase 60:18 svým druhým gólem kapitán Pražanů Michal Řepík. Jihočeši prohráli popáté za sebou a klesli na poslední místo tabulky. Sparta je třetí.

Již při prvním střídání se hostující Jandus ocitl sám před brankářem Strmeněm, ale mířil jen do jeho betonů. Z Jihočechů zahrozil poprvé ve 4. minutě opakovanou střelou Pech. Po nevyužité příležitosti Horáka vystřelil švihem Krejčík a překonal Strmeně, který měl zakrytý výhled.

Vyrovnat mohl Štencel, ale úspěšný byl až budějovický kapitán Gulaš, jenž při brejku dvou na jednoho ve vlastním oslabení namísto přihrávky volil střelu. Elitní hráč Motoru se vzápětí dostal do další šance, druhý gól si ale připsal až v 17. minutě, kdy překonal Kováře ranou bez přípravy po křížném pasu od Percyho. Sparta ale dokázala ještě v první třetině zásluhou Řepíka vyrovnat.

Na začátku druhé části byli v rychlém sledu vyloučeni Kachyňa a po hromadné bitce Gulaš, Vráblík a Kousal, Pražané tak měli téměř dvouminutovou výhodu přesilové hry pět na tři. Pozorný Strmeň ale udržel nerozhodný stav.

Hosté získali náskok teprve po střele Kempného od modré čáry, kterou ve 32. minutě úspěšně tečoval Tomášek. Motor mohl vyrovnat při Moravčíkově vyloučení, Kováře ale nepřekonal.

V úvodu třetí třetiny se do další šance dostal Tomášek, Strmeň byl ale pozorný. Urputný boj nenabízel příliš atraktivní podívanou, další zajímavou příležitost měl až v 51. minutě obránce Kempný, který si najel zleva k soupeřově brance, skórovat ale nedokázal.

Domácím se přes velkou snahu nedařilo v ofenzivě a čas pracoval pro Spartu, zvláště po zbytečném vyloučení Percyho. Jihočeši sympaticky zkusili zaútočit ve vlastním oslabení a svitla jim naděje při následném trestu Formana. Když k němu přisedl Kempný, získal Motor minutovou výhodu pět na tři a Čachotský vyrovnal. V pokračující klasické přesilovce mohl otočit skóre Gulaš, ale ani další pokusy Jihočechů nevedly ke změně stavu.

Zápas se tak musel prodlužovat, stejně jako první vzájemný zápas těchto týmů v sezoně na jihu Čech. O opět se z výhry radovala po Řepíkově gólu Sparta. V říjnu rozhodl kapitán Pražanů po 65 sekundách, dnes se trefil ještě rychleji.

Ohlasy trenérů

David Čermák (České. Budějovice): „Vzhledem k průběhu utkání jsme spokojení alespoň s jedním bodem. Ve druhé třetině jsme měli problémy při tlaku Sparty, kdy jsme dlouho nemohli vystřídat. Nakonec musíme hráčům poděkovat za odvedený výkon.“

Miloslav Hořava (Sparta): „Věděli jsme, že Budějovice hrají o život, že to bude těžký zápas a potvrdilo se to. Hrálo se nahoru dolů, byly tam přesilovky. Nezvládli jsme závěr, kdy nám trochu chyběla disciplína. Se dvěma body jsme spokojení.“

Góly

Domácí: 12:25. Gulaš, 16:27. Gulaš, 55:35. Čachotský

Hosté: 07:45. Krejčík, 18:46. Řepík, 31:30. Tomášek, 60:18. Řepík

Sestavy

Domácí: Strmeň (Hrachovina) – Štencel, Vráblík, Bindulis, Percy, Hovorka, Kachyňa – Čachotský, Pech, Gulaš – Vondrka, Hanzl, Valský – Dzierkals, M. Toman, Doležal – Strnad, Přikryl, V. Tomeček.

Hosté: J. Kovář (Kořenář) – Kempný, Mikliš, Němeček, Jandus, Krejčík, Moravčík, Polášek – Tomášek, Horák, E. Thorell – Řepík, Sobotka, M. Forman – Buchtele, D. Vitouch, P. Kousal – Kaše, G. Thorell, Vauhkonen.

Rozhodčí

Hejduk, Sýkora – Ondráček, Klouček

Stadion

Budvar aréna, České Budějovice

Návštěva

6 348 diváků

SESTŘIH: České Budějovice - Sparta Praha, 3:4p. Domácí dosáhli důležitého bodu v těžkém utkání
Video se připravuje ...

Kladno opouští poslední místo a drží formu

Hokejisté Kladna zvítězili v 47. kole extraligy na ledě Plzně 3:0, připsali si třetí výhru z posledních čtyř utkání a posunuli se na třinácté místo tabulky. Druhým čistým kontem v sezoně se na tom podílel brankář Adam Brízgala, kterému k tomu stačilo 17 zákroků. Plzeň prohrála počtvrté za sebou a je i nadále osmá.

Hosté díky brzkému vyloučení Zámorského zaměstnali Svobodu již ve druhé minutě. Plzeňský gólman si však poradil s šancí Jágra a Indrákův gól nebyl po opakované kontrole sudích u videa uznán.

Domácí nestíhali také ve hře v pěti a po dalším faulu Mertla musel ve 4. minutě nebezpečný volej Kubíka z pravého kruhu vyrazit opět pohotový Svoboda. Kladenští soupeře předčili pohybem a ve 12. minutě po prostrčení Zikmunda otevřel skóre povedeným bekhendovým blafákem Melka.

Domácí nedokázali směrem dopředu zareagovat ani během přesilovky, takže gólman Brízgala do první pauzy zaznamenal pouhé dva zákroky.

Na začátku prostřední části se sice Indiáni herně zvedli, ale ve 25. minutě při trestu Slováčka trefil Blomstrand z mezikruží jen levou tyčku. Naopak na druhé straně po rychlém brejku zvýšil kladenské vedení na 2:0 zblízka nadvakrát Pytlík.

Domácí znovu znejistěli a jen akrobatický zákrok Svobody proti zakončení Babky do odkryté branky je uchránil od další pohromy.

V polovině utkání po přihrávce Jágra před brankou osamocený Plekanec minul a z protiútoku nepřekonal Brízgalu z úhlu Suchý. Indiáni poté nezvládli dvě přesilové hry v rychlém sledu za sebou a krátce před druhou sirénou jen se štěstím přečkali výjezd Jágra od zadního mantinelu a svižnou střelu Filipa z přečíslení.

Očekávaný plzeňský nápor ve třetí třetině pokazila záhy dvě vyloučení a ve 46. minutě Jágrovu přesilovkovou teč zastavila pravá tyč. Domácí trenéři stáhli hru na tři útoky, jenže v největší příležitosti Beránek z prostoru mezi kruhy trefil jen Brízgalu.

Rytíři aktivním pojetím hlídali svůj náskok a v 55. minutě po šikovné přihrávce Procházky upravil na konečných 3:0 po kličce do bekhendu Indrák. K čestnému úspěchu Indiánům nepomohla ani dlouhá power play.

Ohlasy trenérů

Petr Kořínek (Plzeň): „Opět jsme měli špatný vstup do utkání, Kladno hrálo hodně aktivně. Druhá třetina se nám také nepovedla. Měli jsme tam přesilovky, ale nedáme branku. Musíme se zamyslet nad tím, že jsme už dva zápasy nedali gól. Třetí třetinu si Kladno velmi chytře pohlídalo, hrálo s větším zápalem a efektivně. My jsme poněkolikáté měli strašně málo střel, chyběl větší tlak do brány. S koncovkou se trápíme. Bohužel pro to nic neuděláme, když si šance ani nevytváříme. Chci poděkovat lidem za největší návštěvu sezony, ale my jsme je svým výkonem zklamali.“

Otakar Vejvoda (Kladno): „Jsme spokojení s první třetinou, kterou jsme hráli hodně aktivně. Dostávali jsme se do šancí a šli jsme do kabiny s celkem dobrým pocitem. Ve druhé třetině se nám podařila ubránit oslabení díky výbornému Brízgalovi v bráně. Navýšili jsme vedení a zodpovědným výkonem jsme ho udrželi ve třetí třetině. Poslední zápasy hrajeme zodpovědně a to je klíč.“

Góly

Domácí:

Hosté: 11:13. Melka, 26:26. Pytlík, 54:09. Indrák

Sestavy

Domácí: Mi. Svoboda (Pavlát) – Houdek, Zámorský, Baránek, Piskáček (A), Kvasnička, Kremláček, Jaroměřský – Schleiss (C), Mertl (A), Holešinský – Hrabík, Suchý, Blomstrand – Pour, Honejsek, Rekonen – M. Beránek, Bitten, Adamec.

Hosté: Brízgala (Bow) – Kehar, Dotchin (A), Ticháček, Cibulskis, Slováček, Babka, Sotnieks – Kubík, Plekanec (C), Jágr – M. Procházka, Klepiš, Indrák – Melka, Filip, Zikmund (A) – O. Bláha II, Pytlík, Michnáč.

Rozhodčí

Hribik, Jaroš – Brejcha, Zíka

Stadion

LOGSPEED CZ Aréna

Návštěva

5926 diváků

SESTŘIH: Plzeň - Kladno 0:3. Rytíři zvítězili na západě Čech a unikli z barážové příčky
Video se připravuje ...

Litvínov se v nájezdech proti Brnu přiblížil záchraně

Hokejisté Litvínova porazili v 47. kole extraligy Brno 3:2 po samostatných nájezdech a ukončili sérii tří porážek. Domácí svého soupeře přestříleli výrazně 47:26, ale třikrát trefili brankovou konstrukci. Litvínov je i nadále dvanáctý, na poslední České Budějovice má náskok čtyř bodů.

Střetnutí s podtitulem Vlasatý zápas podpořilo nadaci Nové háro, která zajišťuje onkologicky nemocným dětem paruky z pravých vlasů. Čestné buly vhodil patron akce, herec Marek Taclík.

Úvodní nápor Severočechů zabrzdilo první oslabení. A když se provinili dalším faulem, Brno je potrestalo v dlouhé signalizované výhodě. Kometa místo brankáře Furcha poslala na led šestého hráče a drtivý, víc než minutový tlak přetavila ve vedoucí gól. Pospíšil si sjel za kruhy a nechytatelným golfákem propálil Tomka.

Litvínov zareagoval při následném vyloučení Ďalogy, Stránský v přesilovce nejprve trefil tyčku, pak ovšem Estephan vyšachoval přihrávkou podél brankoviště Furcha a Abdul zametl kotouč do odkryté branky.

Druhou třetinu Litvínov načal Estephanovou střelou do tyčky, předznamenal tím nápor domácích. Nevýraznou Kometu v prostřední části hry přestříleli vysoko 23:6. Z ojedinělé šance se však mohl prosadit hostující Ondráček, jenže radost mu sebral skvělý zákrok Tomka betonem.

Když se zkraje třetí třetiny zdálo, že Brňané zapnuli motory, domácí udeřili. V čase 43:00 se kapitán Sukeľ prosmýkl podél mantinelu za branku a přihrál před ní Zdráhalovi, který se odpoutal od dvou obránců a střelou z první rozjásal fanoušky.

Potěšit je mohl znovu v 52. minutě, jeho tvrdá střela ovšem narazila do spojnice břevna a tyčky. Platilo nedáš, dostaneš. Chvíli nato po zbytečném vyloučení Jurčíka využil Holík rychlou přesilovkovou souhru a střelou z mezikruží puk pověsil do šibenice litvínovské branky.

V hektickém závěru domácí tlačili, měli i přesilovku, ale Furch svůj celek držel. V prodloužení měl největší šanci brněnský útočník Flek, sólo zakončil střelou, kterou Tomek vyrazil na břevno.

V samostatných nájezdech kraloval proti svým bývalým spoluhráčům Tomek, který v Litvínově hostuje právě z Komety. Nepustil ani jednu střelu. Na druhé straně se ve třetí sérii prosadil Hlava a po něm i Stránský, oba Furcha překonali kličkou do bekhendu.

Ohlasy trenérů

David Kočí (Litvínov): „Brno poslední dobou hraje dobře, nedostává moc gólů, brankář jim chytá výborně. Připravovali jsme na to hráče psychicky, chtěli jsme hrát s větším nasazením než proti Hradci Králové. A kluci to dnes ukázali, makali nadoraz celý zápas. Zasloužili jsme si dva body.“

Patrik Martinec (Kometa): „Měli jsme dobrý vstup do zápasu a povedlo se nám dát první branku. Věřili jsme, že Litvínov se dostane pod psychický tlak a my budeme hrát líp. Bohužel jsme v oslabení dostali gól, Litvínov vyrovnal a od té doby byl lepší. Ve druhé třetině jsme byli špatní, nebo spíš Litvínov byl výborný. Jen díky vynikajícímu Furchovi v brance jsme se drželi v zápase. Za bod můžeme děkovat jemu, vychytal ho.“

Góly

Domácí: 18:33. Abdul, 43:00. Zdráhal, . Hlava

Hosté: 14:40. Pospíšil, 52:35. Horký

Sestavy

Domácí: M. Tomek (Zajíček) – Zile, Strejček, Freibergs, Wesley, Demel, Jaks, D. Zeman – Š. Stránský, Sukeľ, Zdráhal – Kudrna, Estephan, Abdul – Fronk, Straka, Hlava – Havelka, Jurčík, Zygmunt.

Hosté: Furch (Čiliak) – Kundrátek, Ďaloga, Holland, Kučeřík, Ščotka, Hrbas, Němec – Horký, Holík, Ondráček – Šalé, Zbořil, Zaťovič – Pospíšil, Kollár, Flek – Koblížek, Strömberg, Vincour.

Rozhodčí

Pražák, Pilný – Svoboda, Hnát

Stadion

Zimní stadion Ivana Hlinky, Litvínov, Česko

Návštěva

3905 diváků

SESTŘIH: Litvínov - Kometa Brno, 3:2. Verva vydřela důležité body
Video se připravuje ...

Vary vygumovaly oblíbeného soupeře z Boleslavi

Hokejisté Karlových Varů porazili i počtvrté v sezoně Mladou Boleslav. V zápase 47. kola extraligy vyhráli na ledě Bruslařů 2:0, třetím čistým kontem v sezoně - druhým na mladoboleslavském ledě - se na tom podílel brankář Štěpán Lukeš. Středočeši prohráli pošesté v řadě, v tabulce jsou jedenáctí se čtyřbodovým náskokem na poslední České Budějovice. Karlovy Vary se posunuly na deváté místo.

Domácí nastoupili ve speciálních dresech, které následně poputují do dražby, jejíž výtěžek obdrží místní nemocnice.

Úvodní dvouminutovka patřila tlaku Mladé Boleslavi, ale první vážnější šance se paradoxně urodila na druhé stran. Domácím obráncům ujel Koblasa, ale brankáře Novotného v samotném zakončení překonat nedokázal.

Co se nepodařilo jemu, ale zvládl v osmé minutě Kružík, který přesnou střelou ukončil kombinační akci hostů, a otevřel tak skóre zápasu.

Ve druhé třetině se sice domácí hokejisté snažili o vyrovnání, diváci se ale tentokrát žádného gólu nedočkali. Boleslav měla největší šance během dvou přesilovek, ale recept na skvěle chytajícího Lukeše nenašel ani Kelly Klíma, proti němuž se dokázal hostující brankář skvěle přesunout brankovištěm.

Ve třetí třetině se hrálo v podstatě na jednu branku, ale domácí se nedokázali stále prosadit. Střeleckou nemohoucnost neprolomil ani sedm minut před koncem základní hrací doby Kelly Klíma, který v samostatném úniku trefil jenom Lukešovu lapačku. Při jeho následném vyloučení orazítkoval Koblasa horní tyčku Novotného branky. Další střela Stříteského už ale v brance skončila.

Domácí se už v 58. minutě odhodlali k power play, zdramatizovat zápas se jim ale nepodařilo. Karlovy Vary tak vyhrály třetí z posledních čtyřech utkání.

Ohlasy trenérů

Jiří Kalous (Mladá Boleslav): „Hra nebyla z naší strany nejlepší. Byly tam jednoznačně velké rezervy v koncovce, protože šance na vstřelení branky jsme měli. Důraz do branky není ještě není takový, abychom z toho dávali góly. Málo se tam cpeme, brankář všechno vidí. Teď musíme jít krok po kroku. Kluci dřeli, ale naše efektivita je zatím bohužel nulová.“

Vojtěch Šik (Karlovy Vary): „Bylo to nesmírně těžké utkání a my jsme moc rádi za tři body. Před zápasem se Spartou nám popadalo několik hráčů, ale teď se dali dohromady, takže to bylo i fyzicky těžké utkání. Závěr jsme odblokovali, celý tým šlapal a děkujeme i fanouškům, kteří byli slyšet.“

Góly

Domácí:

Hosté: 07:30. Kružík, 53:45. Stříteský

Sestavy

Domácí: Novotný (Krošelj) – Pýcha, Pláněk (A), Jánošík, Lintuniemi, Štich, Bernad, Křepelka – Söderlund, O. Najman (A), Lantoši – Lunter, Fořt, Šťastný – Malát, O. Roman, Přibyl – J. Stránský (C), Bičevskis, Kel. Klíma.

Hosté: Lukeš (Habal) – Huttula, Havlín, M. Kočí, Stříteský, Rohan, Dlapa, Tůma – Koblasa, Černoch (C), O. Beránek (A) – Rachůnek (A), Hladonik, Kofroň – Redlich, Kružík, Kohout – Juusola, Koffer, Šmajda.

Rozhodčí

Hradil, Mrkva – Kajínek, Hynek

Stadion

ŠKO-ENERGO Aréna, Mladá Boleslav

Návštěva

3156 diváků

SESTŘIH: Mladá Boleslav - Karlovy Vary 0:2. Energie uspěla na ledě Bruslařů a přiblížila se předkolu
Video se připravuje ...

Lídr klopýtnul. Vítkovice uspěly na ledě Dynama

Hokejisté Pardubic prohráli v utkání 47. kola extraligy s Vítkovicemi 1:4. Vedoucí Východočeši ztratili body teprve podruhé z posledních jedenácti duelů, Vítkovice se po první výhře nad Dynamem v tomto ročníku udržely na druhé pozici extraligové tabulky a snížily svou ztrátu na Pardubice pět kol před koncem základní části na 12 bodů.

Souboj prvního týmu s druhým nabídl hned v úvodu několik přesilovek. V 9. minutě pak šli Pardubičtí do tří, když byl kromě Čerešňáka vyloučen i Zohorna. Na jeho zákrok vysokou holí se rozhodčí podívali ještě na videu a potrestali útočníka Pardubic čtyřminutovým vyloučením. Hosté po 23 vteřinách dvojnásobnou výhodu zužitkovali, když Mueller najel na hranici kruhu a přesnou střelou překonal brankáře Willa.

Ve druhé třetině měli hokejisté Pardubic střeleckou převahu, ale své příležitosti si vytvořili i hosté. Ve 24. minutě zblízka zakončil Lindberg, kterého vychytal Will. Vítkovičtí se podruhé prosadili o pět minut později, kdy Lakatoš zpětnou přihrávkou našel Fridricha a ten zvýšil na 2:0.

Domácí snížili v přesilovce, když pardubickou akci zakončil tvrdou střelou obránce Čerešňák. V dalších situacích hosty držel brankář Klimeš, který tentokrát nastoupil místo reprezentanta Stezky.

Svůj náskok hosté zvýšili ve třetí části. Po další pardubické snaze v útočném pásmu se na druhé straně prosadil Chlán. V 54. minutě pak v situaci dva na jednoho dotlačil Dej puk za Willa a zvýšil na 4:1 z pohledu Vítkovic. Na výsledku už nic nezměnil ani pokus Zohorny, který Klimeše nepřekonal.

Ohlasy trenérů

Marek Zadina (Pardubice): „Zápas jsme si prohráli v první třetině, která nebyla dobrá. Šli jsme do dlouhého oslabení, ve třech jsme dostali gól. To byl špatný vstup do utkání, druhá třetina už byla o něco lepší. Tam jsme soupeře zatlačili, ale bohužel jsme udělali chybu na modré čáře a dostali z protiútoku gól na 0:2. Vstřelili jsme kontaktní gól a zvedli se, ale následovaly další situace. Místo toho, abychom stříleli v útočném pásmu na bránu, tak to chceme dávat přes čtyři hráče. Z toho našeho tlaku jsme potom inkasovali, museli jsme to otevřít a dostali ještě čtvrtý gól. Hlavně nás v poslední době provází fauly, které nemůžeme dělat. To musíme odstranit z naší hry, protože v play off přesilovky rozhodují.“

Miloš Holaň (Vítkovice): „Je to pro nás samozřejmě výborné vítězství. O síle soupeře nemusím mluvit, chtěl bych vyzdvihnout výkon celého našeho mužstva. A taky úvod zápasu, měli jsme přesilovku a šli do vedení. To byl základ toho, že jsme odskočili. Ve druhé třetině nás Pardubice možná zatlačily, ale vynikající výkon brankáře Klimeše nás pořád držel ve hře. Čekali jsme na chyby, které jsme potom trestali. Hráli jsme velmi obětavě, udržovali tempo hry, hráči pracovali dobře i po taktické stránce. Nezalezli jsme jen do obrany, se třemi body jsme spokojeni a jedeme dál.“

Góly

Domácí: 31:57. Čerešňák

Hosté: 09:14. Mueller, 28:19. Fridrich, 50:31. Chlán, 53:59. Dej

Sestavy

Domácí: Will (Matěcha) – Vála, Čerešňák, T. Dvořák, Košťálek, J. Kolář, Bučko, Tvrdík – Cienciala, L. Sedlák, Hyka – Štetka, Zohorna, Radil – R. Kousal, Poulíček, T. Zeman – Herčík, A. Musil, Vondráček.

Hosté: Klimeš (Stezka) – Mikuš, Grman, Koch, Raskob, Prčík, J. Stehlík, L. Kovář – Bukarts, Lindberg, Mueller – Fridrich, L. Krenželok, Lakatoš – Kotala, Chlán, Kalus – Dej, Marosz, Jarůšek.

Rozhodčí

Jeřábek, Stano – Lhotský, Šimánek

Stadion

Enteria arena, Pardubice

Návštěva

10027 diváků

SESTŘIH: Pardubice - Vítkovice 1:4. Šlágr kola pro hosty. Předání Prezidentského poháru se tak odkládá
Video se připravuje ...

Liberec po duelu v Olomouci dál myslí na čtyřku

Hokejisté Liberce vyhráli v 47. kole extraligy na ledě Olomouce 3:2, upevnili si šesté místo v tabulce a na sedmé Hanáky mají náskok sedmi bodů. Bílí Tygři se po čtvrtém vítězství za sebou udrželi i ve hře o přímý postup do čtvrtfinále, na čtvrtý Hradec Králové ztrácí čtyři body.

Do první výraznější šance se dostal v přesilové hře domácí Navrátil, ale Neužil se proti jeho pokusu přesunul včas. V sedmé minutě už se domácí dostali do vedení, přesnou střelou do horního rohu branky otevřel skóre Škůrek. Jenže Liberec brzy dokázal srovnat, když první přesilovou hru v zápase využil střelou z levého kruhu Faško-Rudáš.

Přes čtyři tisíce diváků sledovalo vyrovnaný duel. Až ve 27. minutě se po nenápadné akci dostal puk v mezikruží k Vlachovi, který střelou mezi Konrádovy betony poslal Liberec do vedení.

Poté měla i díky přesilové hře více ze hry Olomouc, ale Neužil pokryl jak střelu Ondruška, tak dorážku Nahodila. Jenže poté olomoučtí hráči zastavili liberecký protiútok jen za cenu faulu a nařízené trestné střílení s přehledem proměnil Flynn.

Vzápětí mohl v oslabení snížit olomoucký Káňa, jehož střelu vyrazil Neužil vyrážečkou nad branku. Stejný hráč se však prosadil o malou chvíli později, kdy tečoval za Neužilova záda nahození Rutara.

Na začátku třetí třetiny mohl dvakrát srovnat Strapáč, jenže napoprvé netrefil ideálně puk před odkrytou brankou a napodruhé proti jeho střele zblízka zasáhl Neužil, který tentokráte dostal šanci místo jedničky Kváči.

Liberecký brankář byl pozorný také při šikovné teči Káni i jeho následné dorážce. Srovnat mohl rovněž Navrátil, ale sám před Neužilem neuspěl a zamířil jen do hrudi dobře chytajícího brankáře hostů.

Liberec se soustředil hlavně na obranu a dostával se jen do náznaků šancí. Pět minut před koncem ale Balinskis přihrál před odkrytou branku Birnerovi, který ke smůle hostů netrefil puk ideálně a zamířil mimo tři tyče. Hosty to však mrzet nemuselo, těsný náskok uhájili až do závěrečné sirény.

Ohlasy trenérů

Jan Tomajko (Olomouc): „Začali jsme dobře a vedli jsme 1:0. Potom nás přibrzdil první inkasovaný gól. Druhou třetinu jsme neodehráli dobře a to nás dnes stálo zápas. Ve třetí třetině jsme totiž podali výborný výkon. Vytvořili jsme si šance, které jsme bohužel neproměnili. Jeden gól nám dnes prostě chyběl. Některé naše fauly v útočném pásmu jsou zbytečné, toho bychom se měli vyvarovat. Ale spíš než oslabení dnes rozhodly naše nevyužité přesilové hry. Měli jsme v nich několik příležitostí, které jsme nevyužili.“

Patrik Augusta (Liberec): „Jsme hrozně rádi za výhru, velice si jí vážíme, protože odtud často body neodvážíme. Odehráli jsme první dvě třetiny velice slušně. Našim cílem bylo soustředit se na forčeking a být aktivní, což se nám dařilo. Ve druhé třetině jsme za to byli odměněni. Ve třetí třetině jsme se soustředili už jen na defenzivu, což bylo dáno hlavně výsledkem. Tím jsme sice dostali domácí do optického tlaku, ale zase tolik vyložených šancí z toho neměli. Ve třetí třetině jsme totiž udělali minimum chyb. Byla to velká hokejová bitva, styl hokeje podobný tomu v play off, kdy se všechno dohrává. Jsem rád za výkon, který jsme dnes podali. Výborný brankář nám dal šanci vyhrát a kluci to vepředu odpracovali.“

Góly

Domácí: 06:36. Škůrek, 36:25. J. Káňa

Hosté: 10:14. Faško-Rudáš, 26:27. Vlach, 32:05. Flynn

Sestavy

Domácí: Konrád (Lukáš) – Dujsík, Ondrušek (C), Mareš, Škůrek, Řezníček, T. Černý – J. Káňa (A), Nahodil (A), Bambula – Plášek ml., P. Musil, Navrátil – Klimek, Kusko, Strapáč – Anděl, Menšík, Rutar.

Hosté: Neužil (Kváča) – Balinskis, Nedomlel, Derner, Melancon, Ivan, Kolmann, Štibingr – Birner (A), Filippi, Faško-Rudáš – Frolík, Flynn, Ordoš – Jelínek (C), Rychlovský, Vlach – Šír (A), Dlouhý.

Rozhodčí

Šír, Vrba – Hlavatý, Lederer.

Stadion

Zimní stadion Olomouc

Návštěva

4 306. diváků

SESTŘIH: Olomouc - Liberec 2:3. Tygři vezou všechny body z ledu Kohoutů
Video se připravuje ...

Z V VP PP P Skóre B
1. Pardubice 52 29 8 5 10 159:110 108
2. Vítkovice 52 28 4 10 10 159:122 102
3. Sparta 52 28 6 3 15 155:122 99
4. Mountfield 52 23 7 5 17 141:124 88
5. Liberec 52 19 10 10 13 156:129 87
6. Třinec 52 21 5 7 19 149:121 80
7. Brno 52 19 6 3 24 134:150 72
8. Olomouc 52 19 6 2 25 121:141 71
9. K. Vary 52 19 4 3 26 129:163 68
10. M. Boleslav 52 15 7 8 22 116:128 67
11. Litvínov 52 15 7 8 22 137:144 67
12. Plzeň 52 15 6 8 23 127:146 65
13. Č. Budějovice 52 15 5 6 26 132:158 61
14. Kladno 52 15 3 6 28 122:179 57
  • Generali Play-off
  • Předkolo Generali Play-off
  • Baráž

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud