Květoslav Šimek
15. března 2023 • 19:40

Sparta? Nestrašil už měl koupené lístky, Mazanec chce kolo do sauny

Autor: Květoslav Šimek, inf
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Před rokem se potkali až ve finále. Tentokrát se dva hokejové kolosy Sparta a Třinec střetnou už ve čtvrtfinále Generali ČP play off. Série začíná v neděli v Praze. „Já s tím počítal, od začátku jsem věřil Liberci,“ řekl třinecký útočník Andrej Nestrašil. A s úsměvem prozradil, že lístky do O2 areny už má pro známé dávno koupené.



„Koupil jsem lístky na Spartu už asi před pěti dny, aniž bych si uvědomil, že série Liberec - Plzeň ještě není rozhodnutá,“ popisoval Nestrašil. „Když pak Plzeň vedla (v rozhodujícím pátém předkole 3:0), tak jsem si říkal, komu bych lístky mohl prodat?“ Nemusí. Liberec skóre otočil a Oceláři jdou na Spartu.

Čím to, že se Nestrašil  po lístcích sháněl tak brzy? „Čavar (vedoucí mužstva Jaroslav Kameš) mě zpanikařil,“ pousmál se. „Říkal, že pokud budu chtít lístky, tak si je budu muset sehnat. Takže lístky mám...“

Jeden z nich může využít například nejmladší bratr Václav. I když. Ten za Spartu hraje, vstup si zajistí po své ose. „Je mu patnáct, je v dorostu Sparty a hokejista je šikovný,“ popisuje Nestrašil. „Bohužel má trochu růstové problémy. Ve svém věku měří už 192 centimetrů a řekli mu, že ještě o deset centimetrů poroste. Takže se s tím asi bude prát. Ale potenciál určitě má, šikovný je. To máme v rodině.“

Komu se tedy ale bude v Nestrašilově rodině fandit? Třinci nebo Spartě? „Je to stejné jako před rokem,“ pousmál se útočník Ocelářů. „Když jsem na ledě, tak se fandí Třinci. A když je na ledě brácha, tak Spartě.“ V áčku Sparty zatím mladší Nestrašil není, takže bude jasno.

Jasno má i Nestrašilova babička, která je velkým fanouškem šikovného útočníka a jeho „talismanem“. Před rokem si Nestrašil pochvaloval, že když babička osobně přijela na zápas, pokaždé dal gól. I v Americe, když hrál NHL. „Babička už teď moc nejezdí, na zimák nechce, je z toho prý nervózní,“ líčí Nestrašil. „Psala mi po zápase s Litvínovem, který jsme vyhráli 5:4 v prodloužení, že ji málem kleplo. Naštěstí se daří i bez ní,“ dodává a klepe si na zuby.

Úplně jinak rozhodující duel předkola mezi Libercem a Plzní prožíval třinecký brankář Marek Mazanec. A nijak se netají tím, že fandil Plzni. Ani ne tak kvůli dalšímu soupeři pro čtvrtfinále, kterým by v případě úspěchu Západočechů byl hradecký Mountfield, kde dřív Mazanec chytal, ale kvůli kamarádům. „Jsem z Plzně, fandil jsem Plzni, držel jsem klukům palce,“ přitakává.

Proti Spartě chytal Marek Mazanec v minulé sezoně poslední dva zápasy ve finále. V pátém duelu (7:3) doma střídal Ondřeje Kacetla po třech inkasovaných brankách a v šestém finále v Praze (2:1) byl jedním z klíčových hrdinů zlatého týmu. Pořádně se zapotil, mluvil doslova o chytání v sauně.

„Řeknu masérům, ať mi dají kolo do sauny a půjdu šlapat,“ pousmál se Mazanec. „Abych byl připravený.“

HC Oceláři Třinec Vše o klubu ZDE HC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud