Michal Koštuřík
29. dubna 2023 • 09:55

Velká „výměna“! Kometě přišel drahý, reprezentant se po roce vrací do Třince

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Třinec za běhu mistrovských oslav řeší kádr na novou sezonu. Odchod Tomáše Marcinka (35) z rodinných důvodů do Komety je nevyhnutelný, jiné nabídky zvažuje i Marko Daňo, nejlepší střelec základní části extraligy. Ale pozor, na Marcinka se váže i jeden velký návrat. Podle ověřených zdrojů iSport.cz zamíří po roce v Brně zpět k Ocelářům reprezentační bek Tomáš Kundrátek (33)!



Není to sci-fi, nýbrž realita. Přerovský rodák Kundrátek vydržel v Kometě pouze jednu sezonu, byť ho k ní lukrativní kontrakt váže na další dvě. Dohoda ale letí do koše, jeden z TOP 3 nejlépe placených borců v extralize (základní plat dle informací iSportu cca 750-800 tisíc korun) bude opět oblékat třinecký dres a obhajovat s ním titul.

Proč ho Brno pouští? Právě z důvodu vysokého kontraktu, s nimiž nekorespondovaly výkony v dlouhodobé části. V ní odehrál reprezentant 39 utkání a získal 15 bodů (5+10).

Pořádně zabral až v play off, kde si připsal 7 bodů (3+4) v deseti startech. Nyní je v přípravě národního týmu před MS a blízko nominace na šampionát.

Na Kundrátkův odchod je přímo navázán Marcinkův příchod. Jde o jakousi formu trejdu. Stejným směrem míří rovněž zadák Lukáš Kaňák.

ONLINE PŘENOS - Přestupy v extralize
Všechny dny
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě
Bílí Tygři Liberec Bílí Tygři Liberec Dynamo Pardubice Dynamo Pardubice HC Olomouc HC Olomouc HC Škoda Plzeň HC Škoda Plzeň HC Sparta Praha HC Sparta Praha Karlovy Vary Karlovy Vary Kometa Brno Kometa Brno Litvínov Litvínov Mladá Boleslav Mladá Boleslav Motor České Budějovice Motor České Budějovice Mountfield HK Mountfield HK Oceláři Třinec Oceláři Třinec Rytíři Kladno Rytíři Kladno Vítkovice Vítkovice
Obnovit
Zprávy ze dne 23. 4. 2024
22:17
Včera
HC Sparta Praha

Útočník Jakub Konečný už v extralize nebude dál hájit barvy Sparty, za jejíž první tým odehrál poslední tři sezony. Odchází s cílem najít větší herní uplatnění, kde bude nově působit však neprozradil. „Rád bych zabojoval o něco větší roli, to je určitě hlavní důvod, proč jsem se rozhodl odejít. Vůbec to není tak, že bych na Spartu zanevřel. Člověk nikdy neví, kam ho vítr zavane. Je možné, že se někdy vrátím zpátky. Pro svůj rozvoj jsem se aktuálně rozhodl takhle a věřím, že to bude správný krok,“ vysvětlil Konečný. V Buffalu to ale nebude, Sabres se prý ozvali, že mu nedají novou smlouvu.

Zprávy ze dne 23. 4. 2024
11:07
Včera
Vítkovice

Pro nadcházející sezonu chtějí Vítkovice pořádně přitvrdit. Obranné řády Ostravanů rozšiřuje řízný bek Patrik Marcel, který poslední dva ročníky oblékal dres Hradce Králové. „Patrik je tvrdý hráč, který umí pořádně znepříjemnit hru soupeři. Je to typ hráče, který se umí obětovat pro svůj tým. Navíc má dostatek zkušeností, takže počítáme, že může být přínosem pro naši obranu, především do samotné defenzivy,“ uvedl sportovní ředitel Roman Šimíček pro klubový web.

Zprávy ze dne 20. 4. 2024
11:07
20. 4. 2024
Mountfield HK

Mountfield HK získal další posilu. Na východ Čech přichází obránce Dávid Mudrák ze Zvolena. „Dávid patřil k nejlepším obráncům na Slovensku a pravidelným reprezentantem. Zdobí ho bojovnost, perfektní kondice, důraz i chuť se stále zlepšovat. Navíc se jedná o charakterově skvělého kluka, takže jsme moc rádi, že jsme se s ním dohodli na dvouletém kontraktu,“ řekl pro klubový web generální manažer Aleš Kmoníček. Třiadvacetiletý slovenský reprezentant vypadl v tomto týdnu kvůli zranění ruky z boje o nominaci na MS.

Zprávy ze dne 19. 4. 2024
21:36
19. 4. 2024
Karlovy Vary

Útočník Tomáš Rachůnek opouští extraligové Karlovy Vary, kde působil od roku 2015 s krátkou pauzu pro angažmá v Liberci v části sezony 2020/21. Klub o tom informoval na svém webu. Třiatřicetiletý zlínský odchovanec patřil k tahounům Energie a v této sezoně byl druhým nejproduktivnějším hráčem týmu za Slovákem Dávidem Grígerem.

 

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud