Michal Koštuřík
19. června 2023 • 12:26

Druhý Mueller? Brno bere Američana. Má rád české centry, teď zkusí Holíka

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Před osmi lety reprezentoval USA na světovém šampionátu v Praze. V klubech kooperoval v jedné lajně se dvěma českými centry Romanem Červenkou (Rapperswil, 2020-2022) a Petrem Koukalem. (Jokerit Helsinky, 2014/15) Teď dostane Steve Moses (33) k ruce třetího. Amerického snajpra bere Kometa primárně do první formace k elitnímu nahrávači Petru Holíkovi. „Steve nám potvrdil, že se mu vždy s Čechy dobře spolupracovalo. To může hrát roli,“ mínil brněnský kouč Patrik Martinec.



Mosesův příchod je reakcí na transfer Luboše Horkého do finského Pelicans Lahti. Kometa potřebovala rychlé křídlo se střeleckým instinktem, které by realizovalo myšlenky tvůrce hry Holíka . Stane se druhým Peterem Muellerem?

Tím pádem má Brno posty středních útočníků obsazeny (Holík, Marcinko, Cingel, Kollár, Zembol). S Adamem Zbořilem se už počítá spíš na křídlo.     

V případě Mosese v klubu věří, že se trefili do správného muže. Minulou sezonu strávil v Hämeenlinně, kde v 55 utkáních finské nejvyšší soutěže nastřílel 13 gólů a připsal si 17 asistencí. Rozhodně vzpruha po předminulém ročníku, kdy odehrál pouze dvanáct utkání s bilancí tří gólů a jedné asistence. Osm na hostování v Ambri-Piotta a čtyři s  Červenkou za Rapperswil. V minulosti dlouho působil v Jokeritu (před osmi lety nasázel v jedné sezoně 41 branek), má zkušenosti z KHL (Petrohrad) a nižších zámořských lig.

„Jde o zkušeného útočníka, který své kvality dlouhé roky prokazuje v nejlepších evropských soutěžích. Příchod praváka je navíc logickým vyústěním toho, že nám z tohoto postu odešli Horký a Koblížek,“ uvedl Martinec. „Naším primárním záměrem je, že bude Steve působit ve formaci s Petrem Holíkem, ale to samozřejmě ukáže až čas. Zároveň věřím, že jsme na trhu ještě neřekli poslední slovo,“ dodal.

Dál platí, že Kometa intenzivně hledá produktivního obránce za reprezentanta Tomáše Kundrátka , který se po roce vrátil do Třince. Mistr mu podle informací iSport.cz nabídl o rok delší smlouvu, než měl v Brně (až do roku 2026) a za stejně lukrativních podmínek. Výměnou dorazil na jih Moravy slovenský útočník Tomáš Marcinko.

Útočník Steve Moses, který přichází do Brna, vybojoval s USA bronz na šampionátu v Praze 2015
Útočník Steve Moses, který přichází do Brna, vybojoval s USA bronz na šampionátu v Praze 2015

HC Kometa Brno Vše o klubu ZDE

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud