Michal Koštuřík
17. června 2023 • 19:00

Marcinko o Kometě, třinecké DNA či Varaďovi. Proč obdivuje manželku?

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na Slovensku spíš na ulici poznávají jeho manželku Vladimíru, poslankyni Národní rady. „Určitě je populárnější, život lidí ovlivňuje víc než já,“ líčí útočník Tomáš Marcinko (35). On je známý převážně v hokejových kruzích a Kometa v něm vidí největší letní posilu. Urostlý chlap, který v Třinci vyhrál za pět sezon čtyřikrát titul, má v Brně šéfovat druhé lajně. A zase bude každého soupeře štvát.



Doma má dvě malé děti, k tomu vytíženou manželku-vrcholovou političku. Dojíždět za rodinou z Třince? To už dál nešlo. Během sezony Tomáš Marcinko požádal vedení Ocelářů o odchod. Reálně ve hře byly Slovan Bratislava a Kometa. Té dal přednost, hlavně kvůli kvalitě extraligy. Navíc je za hodinku doma ve slovenské metropoli. Nejen o tom silový centr vypráví v rozhovoru pro deník Sport a web isport.cz.

Doma máte dvě malé děti. Vy jste hokejista v Česku, paní významná politička na Slovensku. To musí být logisticky extrémně složité, ne?
„Bylo to náročné, už když jsme měli jen jedno dítě. Pomáhali nám babičky, dědové. Teď máme doma i výpomoc. Malá jde do školky a manželka pracuje v Bratislavě. Ta práce ji baví a záleží jí na ní. Nechtěli jsme to vyřešit tím, že by jeden z nás seknul s kariérou. Proto se nebudeme do Brna stěhovat všichni. Hledal jsem možnost, jak být rodině blíž a zároveň hrát v co nejlepší soutěži.“

Brno je logická volba, nic blíž byste v extralize nesehnal.
„Existovaly různé varianty a později přišla i tato. Byl tam ale jeden velký otazník. Pochopil jsem, že má jít o výměnu hráč za hráče, kluby se musely dohodnout. Naštěstí si Třinec našel v Brně náhradu ( Tomáše Kundrátka ), takže pak už to bylo jednodušší. Samozřejmě jsme si s Tomášem poslali pár zpráv. Tomáš s nabídkou souhlasil, ale jestli to bude win-win situace, to ukáže až konec sezony.“

Z osobního hlediska by byl pro vás nejpohodlnější transfer do Slovanu, ne?
„To ano. V Bratislavě žijeme. Slovenskou ligu nechci hodnotit negativně, dlouho jsem v ní nepůsobil. Ale mám pocit, že ta česká je před ní.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud