Michal Koštuřík
16. června 2023 • 11:45

Martinec: Do Komety chci střelce a náhradu za Kundrátka. Co Finové?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

V nové sezoně už bude hra Komety hlavně jeho dílo. Patrik Martinec (51) si chystá tým od začátku přípravy, kolega Jaroslav Modrý to dozoruje z dovolené v zámoří. Brněnský klub opět razantněji mění soupisku – a pořád není hotová. V sestavě je pár děr. „Hledáme náhradu za obránce Kundrátka a střelce-praváka k Holíkovi,“ informoval kouč v rozhovoru pro iSport Premium.



Každou středu svolá Patrik Martinec do „Ronda“ všechny hráče, včetně těch, co se připravují individuálně. Chce, aby se spolu lépe poznali, naučili se fungovat jako jeden organismus. Na ledě se to poté bude hodit. Další dvě posily, ty klíčové a nejspíš minimálně jedna ze zahraničí, mají dorazit do konce června. „Věřím, že budeme silnější než loni,“ říká trenér Komety.

Trenére, před rokem se hodně hráčů v létě chystalo individuálně a prý to u všech nebylo ku prospěchu věci. Nedostali se do optimální kondice. Pracoval jste i s těmito informacemi?
„Hráči si dávají do smluv, že trénují individuálně. Tento jev v českém hokeji poslední dobou zakořenil. Já s tím nemám úplně problém, pokud se připraví dobře. Bohužel ne všichni jsou opravdu profesionálové. Pokud nepřijdou ve slušném „shapu“, musí se dotrénovávat a tím se ztrácí čas. Nejsme v Kanadě, kde se o vaše místo pere pět jiných. Druhá věc je, že v létě se dává mužstvo dohromady. Když je v něm víc změn, je to ideální čas, kdy se může lépe poznat. Smlouvy se samozřejmě musí respektovat. Naštěstí kluků s individuálním plánem už není v Brně tolik. Když jsem přišel, bylo jich opravdu hodně.“

Navíc se je snažíte jednou týdne dostat na jedno místo, že?
„Udělali jsme dohodu, že se každou středu sejdeme a máme herní den. Hrajeme florbal, badminton, chystáme se na beach volejbal. Určitě by neměli mít individuál mladí. Ti ani nevědí, jak trénovat. A zrovna jim strašně chybí

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud