Květoslav Šimek
31. července 2023 • 09:43

Třinec má posilu ze Sparty. Polášek bere pokorně vedlejší roli a zabojuje

Autor: Květoslav Šimek, inf
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Třinečtí Oceláři získali zkušeného beka Adama Poláška (32). Urostlý zadák, který poslední tři sezony hájil barvy Sparty Praha, se zapojil do prvního společného tréninku. „Po odchodu Patrika Kocha jsme potřebovali doplnit zadní řady,“ vysvětluje sportovní ředitel klubu Jan Peterek. 



„Naskytla se nám možnost angažovat obránce se zkušenostmi z olympiády a mistrovství světa, který k nám přichází zabojovat o místo v sestavě z pozice sedmého a osmého obránce. A je taky připravený v případě potřeby pomáhat partnerskému týmu ve Frýdku-Místku. I to svědčí o jeho pokoře a odhodlání hrát za naší organizaci, protože ne každý hráč s jeho historií by na podobnou nabídku kývl,“ dodal Peterek.

Adam Polášek je odchovancem vítkovického klubu, má zkušenosti ze zámoří, z ruské KHL (Novosiborsk, Soči, Nižněkamsk) i z Finska (Tappara). V české extralize hrával za Spartu a v úvodu ročníku 2020/21 za Vítkovice. V elitní soutěži odehrál 362 zápasů a nasbíral v ní 151 bodů (49+102).

„Obránce s výbornými proporcemi, který je silný v předbrankovém prostoru a zároveň je i ofenzivně laděný,“ doplnil Peterek. I tak je Polášek připravený, že o místo v nabitém kádru bude bojovat.

„Mám k celému klubu i týmu Ocelářů obrovský respekt,“ řekl Polášek pro klubový web. „Přicházím se porvat o to, abych si za něj mohl zahrát. Na ledě nás je hodně a máme před sebou pět, šest týdnů, abychom si řekli o místo v sestavě. Přicházím se sebevědomím, protože mám za sebou skvělou letní přípravu, zároveň si ale moc dobře uvědomuju, že hráči tady mají zase skvělou historii a výsledky v zádech. Bude na trenérech a vedení, kam mě zařadí.“

Silného beka dobře zná trenér Zdeněk Moták. Ať už s mládeže Vítkovic, kde Polášek získal dorostenecký i juniorský titul, nebo ze Sparty. „Sezona bude dlouhá, máme před sebou také Champions Hockey League a na to potřebujeme mít kádr širší,“ potvrdil Moták. „Adam je obránce s kvalitní historií a zkušenostmi z reprezentace i zahraničí. O místo v sestavě si bude muset říct, ale jeho motivace být platným členem Ocelářů je obrovská a my věříme, že nám pomůže.“

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
1
Finále
Články odjinud


Články odjinud