3. listopadu 2023 • 19:59

Pardubice po hattricku zvýšily náskok v čele, Verva padla v Liberci

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Třince si z třízápasového „tripu“ po venkovních stadionech vezou druhé vítězství. Vítkovice zdolali v jejich hale v rámci 17. kola hokejové extraligy 6:3 díky čtyřem gólům v závěrečné části. Karlovy Vary udolaly Plzeň v prodloužení. První Pardubice vyhrály, zatímco jejich pronásledovatelé z Litvínova ztratili utkání v Liberci po představení Martina Faško-Rudáše. Třetí je Sparta, která na Kladně sice rychle prohrávala, ale pak si hlavní roli uzmul Michal Řepík. 



Vyprodáno v Ostravě

Vítkovice se po sérii pěti venkovních zápasů vrátily na domácí led, ale v úvodu musely čelit náporu soupeře. Páník v úvodní příležitosti ještě narazil na Machovského, ale ve svém dalším střídání unikl Zeleňákovi a podruhé už zblízka vítkovického brankáře překonal.

Domácím se ale povedlo rychle odpovědět a už v páté minutě srovnali zásluhou Deje, který zápěstím z osy hřiště zamířil k tyčce.

Ostré zahajovací tempo pak lehce polevilo a ubylo i dramatických situací, až před koncem první části se před Machovským vyskytl zcela nepokrytý Hudáček, domácí gólman mu ale vykryl prostor.

Druhou třetinu naopak odstartovaly aktivněji Vítkovice a vyprodaná aréna ve 25. minutě gólově zaburácela, ale nejprve uznanou Lakatošovu dorážku posléze negoval verdikt videorozhodčího - puk nepřešel brankovou čáru.

Lakatoš dopil svůj osobní kalich hořkosti v polovině utkání, když jeho vyloučení velice rychle potrestal po precizní kombinaci přesilovkové sestavy Daňo příklepem z mezikruží.

Zápas ale teprve gradoval. Hned na startu třetího dějství ukázal svou třídu Mueller a po průniku z pravé strany švihem zavěsil přesně do horního růžku.

Hosté si vedení vzali nazpět ve 48. minutě, když Nestrašil z přečíslení prostřelil Machovského. Ale Muellerovi opět stačila chvilka soupeřovy nepozornosti, na modré čáře se uvolnil a bekhendem už po 48 sekundách znovu srovnal.

I počtvrté ale Třinec strhl vedení na svou stranu. A to zásluhou vítkovického odchovance Kurovského, který v 51. minutě lehkou tečí Smithovy rány pokořil Machovského. To už bylo na domácí moc a dva slepené góly z přečíslení, které během 43 sekund vstřelili Voženílek a Hudáčka, znamenaly konečný zlom.

Ohlasy trenérů:

Jiří Veber (Vítkovice): „Třikrát jsme prohrávali o gól, a vždycky jsme se dokázali dostat do zápasu a vyrovnat, což byl výborný signál pro hráče. Akorát potom jsme z neskutečných chyb v třetí třetině dostali tři góly. Nabídli jsme Třinci neskutečný počet ztrát a oni toho využívali v přečíslení. S takhle silným soupeřem se to nemůže stávat. Jestli chceme uspět, tak tohle nemůžeme dělat.“

Vladimír Országh (Oceláři): „Jsme velmi rádi za tři body. Hrálo se ve výborné atmosféře a dlouho to byl vyrovnaný zápas. Pro nás byl důležitý gól na 4:3, když domácí předtím vždy srovnávali. Po čtvrtém gólu už jsme vítězství uhájili. V závěru jsme ještě dali další góly, ale výsledek může mást. Byl to velmi náročný zápas, a proto si bodů vážíme.“

Góly

Domácí: 04:50. Dej, 40:21. Mueller, 48:00. Mueller

Hosté: 02:51. Pánik, 29:52. Daňo, 47:12. Nestrašil, 50:49. Kurovský, 53:45. Voženílek, 54:28. Hudáček

Sestavy

Domácí: Machovský (55. Klimeš) – Mikuš, Raskob, Percy, Zeleňák, Gewiese, L. Kovář, Prčík – Bukarts, Chlán, Mueller (A) – Kalus, Krieger, Lakatoš (C) – Fridrich, Berisha, Šedivý – Krejsa, Dej (A), Lednický.

Hosté: Mazanec (Kacetl) – Smith, Marinčin, Polášek, Kundrátek, J. Jeřábek, Adámek, Nedomlel – Pánik, Voženílek, M. Růžička (A) – Nestrašil, Hudáček, Daňo – M. Roman, Vrána (C), Hrehorčák – Dravecký (A), Čacho, Kurovský.

Rozhodčí

R. Šír, P. Obadal – M. Hlavatý, V. Rožánek

Stadion

Ostravar aréna, Ostrava

Návštěva

9 833 - vyprodáno diváků

Derby pro Energii

Po vyrovnaném úvodu utkání udeřili v 10. minutě hosté, když Hladonik přihrál do jízdy Beránkovi a ten z úniku nadvakrát překonal reprezentanta Pavláta. Další nebezpečné brejky Energie už gólman Indiánů ustál. Ve 13. minutě musel poprvé vážněji zasahovat jeho protějšek Frodl proti průniku Holešinského. Jinou vážnější šanci defenziva hostů aktivnějšímu soupeři v první třetině nepovolila.

Po pauze domácí přečkali oslabení a ve 23. minutě při vyloučení Beránka Lev těsně minul odkrytou branku a za chvíli zblízka neuspěl Schleiss. Přes střeleckou převahu Indiánů ale udeřilo v polovině utkání na druhé straně, když Huttula nahozením od modré čáry zvýšil díky cloně spoluhráčů na 2:0.

Domácí vrátila zpět do hry nedisciplinovanost Havlína a ve 32. minutě vstřelil ranou bez přípravy z levého kruhu kontaktní gól Lev. V závěru prostřední části se po individuální akci protáhl až před Frodla Indrák, jenže zakončil slabě. Naopak krátce před druhou sirénou ve vlastním oslabení z přečíslení dvou na jednoho nepřekonal Procházka z bezprostřední blízkosti klečícího Pavláta.

Na začátku třetí třetiny zastavil Frodl další průnik agilního Indráka a domácí svoji následnou převahu ukončili sérií dvou faulů. Ve 48. minutě Gríger z úhlu minul odkrytou branku a Beránek neuspěl táhlou střelou. Indiáni přežili i 10 sekund dvojnásobného oslabení a paradoxně chybu hostů v rozehrávce mohl potrestat v oslabení Indrák, jenže tváří v tvář Frodlovi opět selhal.

Domácí nepotrestali ani vyloučení Koffera, v 53. minutě totiž Frodl akrobatickým rozklekem znemožnil skórovat nerytému Lvovi. Gólman Energie chtěl vleže lapačkou o dvě minuty později zabránit dorážce smolaře Indráka, ale kotouč zastavil až za brankovou čárou a videorozhodčí potvrdil plzeňské vyrovnání na 2:2. Akce se poté do konce normální hrací doby přelévaly na obě strany.

Bonusový bod nakonec zajistil Energii po pouhých 18 sekundách prodloužení Rachůnek, když po přihrávce Grígera úspěšně zakončil přečíslení dvou na jednoho.

Hlasy trenérů:

Petr Kořínek (Plzeň): „Bylo to kvalitní utkání. Měli jsme dobrý vstup do zápasu, dobře jsme napadali a nechyběla nám ani střelba Po jedné chybě jsme ale inkasovali. V kabině jsme kluky nabádali, aby pokračovali ve stejném duchu. Inkasovali jsme sice druhý gól od modré čáry, ale strašně důležitá byla naše branka na 1:2 v přesilovce. Ve třetí třetině jsme to trošku otevřeli a nakonec jsme dokázali vyrovnat. Musíme kluky pochválit za to, že to přes nepříznivý vývoj nevzdali. Prodloužení už je loterie. Celý tým zaslouží za enormní úsilí před skvělou kulisou pochvalu, i když z toho není vítězství.“

Václav Eismann (Karlovy Vary): „Utkání mělo veškeré parametry derby, bylo k vidění plno osobních soubojů. Plzeň se snažila hrát nátlakově a my jsme se tomu dokázali poměrně dobře postavit. Podařilo se nám dostat do dvoubrankového vedení. V přesilovce ale soupeř snížil a těsně před koncem vyrovnal. Jsme rádi, že jsme v prodloužení z prvního útoku získali bonus bod.“

Góly

Domácí: 31:53. Lev, 54:25. Indrák

Hosté: 09:44. O. Beránek, 29:03. Huttula, 60:18. Rachůnek

Sestavy

Domácí: Pavlát (Hlavaj) – Malák, Zámorský, Laakso, Jiříček, Houdek, Piskáček (A), Kvasnička – Söderlund, Lev (A), Holešinský – Pour, Indrák, Rekonen – Schleiss (C), Jansa, Matýs – Hrabík, Straka, Šiler.

Hosté: Frodl (Habal) – Plutnar, Huttula, Mikyska, Stříteský, Havlín, Dlapa, Benda – Hladonik, Černoch (C), O. Beránek (A) – Rachůnek (A), Gríger, Kangasniemi – Redlich, Jiskra, Zetterberg – Kofroň, Koffer, O. Procházka.

Rozhodčí

Jeřábek, Ondráček – Svoboda, Thuma

Stadion

LOGSPEED CZ Aréna

Obrat Sparty řídil Řepík

Sparta nastoupila už s čerstvou ofenzivní posilou Radkem Mužíkem, který přišel po konci angažmá v Tappaře Tampere. Do její sestavy se vrátili Řepík, Josh Kestner a také bek Vojtěch Mozík.

Kladno se ujalo vedení už po 27 sekundách. Kusý se dostal k odraženému puku a otevřel skóre bekhendovým blafákem. Sparta odpověděla v 6. minutě, kdy zamířil Chlapík z levého kruhu přes stínícího Lajunena do protějšího horního rohu branky. Vzápětí mohl domácím vrátit náskok Melka, ale na sparťanského gólmana z úniku nevyzrál, na druhé straně zasáhl Brízgala proti Krejčíkovi.

Potom nestihl zpoza branky zasunout puk do odkryté branky atakovaný Chlapík a ránu Kempného vytěsnil kladenský gólman. Kořenáře nepřekvapil po objetí branky Procházka. Rytíři se neprosadili při Krejčíkově vyloučení a v 18. minutě Pražané otočili skóre. Chlapík nabil na levý kruh Řepíkovi, který překonal přesouvajícího se Brízgalu.

Druhou třetinu ovládala Sparty. Po přečíslení měl možnost Kousal, ve 27. minutě se dostal před kladenského gólmana a bekhendový blafák zakončil do levé tyče. Pražané se ubránili při vyloučení Krejčíka, jemuž po návratu z trestné lavice nabídl puk Brízgala, ale akci zakončil nepřesnou střelou Kousal.

V 33. minutě Sparta při Melkově pobytu na trestné lavici zvýšila náskok. Chlapík našel mezi kruhy Řepíka, který svůj návrat do sestavy po jednozápasové absenci ozdobil už druhou trefou. Další šanci hostů pochytal Brízgala. Kladno mohlo snížit v závěru druhé části při přesilovce pěti proti čtyřem, ale Frolík zblízka Kořenáře nepřekonal.

V třetí třetině mohl pojistit vedení hostů Sobotka, ale vychytal jej Brízgala. V 48. minutě se radovali Rytíři díky Tralmaksově teči Martenetovy střely. Těsný náskok Sparta uhájila i při Němečkově vyloučení a při power play domácích.

Hlasy trenérů:

Pavel Skrbek (Kladno): „Vstoupili jsme do zápasu dobře. Prvních pět minut jsme hráli velice dobře. Dali jsme gól, ale potom přišlo vyloučení a dostali jsme na 1:1. Bylo to, jako byl soupeř našel náš vypínač. Přestali jsme hrát pro zbytek třetiny, ve druhé třetině jsme tam vůbec nebyli. Prohrávali jsme souboje jeden na jednoho. Hokej je o soubojích, když nevyhráváte jeden na jednoho, tak nemáte puk na hokejce. My jsme ho jen naháněli, tím jsme ztráceli energii. Chvíli to zavánělo soupeřovou exhibicí. Po druhé třetině jsme si něco řekli v kabině, začali jsme souboje trošku vyhrávat. Dali jsme kontaktní gól a mohlo se stát všechno. Ale my jsme dvě třetině kromě pěti minut odehráli velmi špatně a nezasloužili jsme si ani bod.“

Pavel Gross (Sparta): „Jsem samozřejmě rádi, že jsme tady po šesti týdnech znovu vyhráli. Start se nám už poněkolikáté v této sezoně nepovedl, ale bylo dobré, že jsme hráli dál. Vyrovnali jsme a šli jsme do kabiny s vedením 2:1. Druhá třetina byla dobrá, byli jsme v pohybu a vypracovali jsme si hodně šancí, ale dali jsme jen jeden gól. Chtěli by to víc takový instinkt zabijáka, aby se zápas uzavřel. Dostali jsme pak takové zbytečné tresty a Kladno se i gólem dostalo zpátky. Potom se se mohlo stát všechno a najednou je zápas zajímavý. I tak jsme rád, že takový průběh zápasu zvládli a dotáhli jsme vedení 3:2 až do konce.“

Góly

Domácí: 00:27. Kusý, 47:21. Tralmaks

Hosté: 05:11. Chlapík, 17:35. Řepík, 32:22. Řepík

Sestavy

Domácí: Brízgala (Bow) – Hejda, Dotchin (A), Ticháček, Martenet, Slováček, Veber – Tralmaks, Klepiš, Kusý – Frolík, Pytlík, Sideroff – Smoleňák (C), Melka, M. Procházka – Jarůšek, Babka, Strnad (A).

Hosté: Kořenář (J. Kovář) – Krejčík, Moravčík, Kempný, Mozík, Němeček, Irving, Mikliš – Chlapík, Sobotka (A), Řepík (C) – Forman, Horák, P. Kousal (A) – Buchtele, Lajunen, Kestner – Mužík, O. Najman, Konečný.

Rozhodčí

Sýkora, Jaroš – Špůr, Hnát

Stadion

ČEZ stadion, Kladno

Návštěva

4415 diváků

Verva padla v Liberci

Liberec vstoupil do utkání aktivněji a první gólovou příležitost měl pro rychlém přečíslení Filippi, Zajíček ale předvedl výborný zákrok. Poté hráli hosté dvě přesilovky v krátkém sledu za sebou, domácí se ale bez větších potíží ubránili. Naopak mohli v oslabení sami skórovat, Najmanův samostatný únik ale vychytal Zajíček.

V polovině první třetiny si v početní výhodě zahráli také Tygři a po souhře s Filippim a Vlachem otevřel skóre utkání střelou z mezikruží Faško-Rudáš. Na opačné straně mohl hned vzápětí vyrovnat Demel, Král ale jeho nebezpečnou střelu i následnou dorážku vyrazil betonem. V závěru první dvacetiminutovky ještě mohl zvýšit vedení domácích Rychlovský, proti Zajíčkovi ale neuspěl.

V úvodu druhé části měli dobré šance Najman a Filippi, Zajíček ale svůj tým podržel. Na druhé straně fauloval Derner a Verva nabídnutou možnost využila. Dělovkou bez přípravy Krále propálil David Kaše a vyrovnal. V polovině utkání hráli v početní výhodě i domácí a nebezpečně pálil Najman, Zajíčka ale nepřekonal.

Krátce po skončení přesilovky se ale Liberec radoval z vedoucího gólu. McCoshenovu střelu odraženou od zadního mantinelu doklepnul za Zajíčkova záda pohotový Klíma. Liberečtí byli i nadále při chuti a ve 38. minutě je po ukázkově sehraném protiútoku s Rychlovským poslal do dvougólového trháku svou druhou trefou večera Faško-Rudáš.

Blízko čtvrtému gólu domácích byl na začátku třetí části Vlach, jeho pokus však těsně minul Zajíčkovu branku. Zanedlouho už se ale Tygři dočkali, když Filippi vyhrál vhazování přímo na Rychlovského a ten střelou pod horní tyč nedal Zajíčkovi šanci.

Verva se musela začít tlačit více do útoku, narážela ale na dobře organizovanou obranu Liberce. V 51. minutě ji ale přeci jenom vykřesal naději na bodový zisk šťastnou trefou Gut. Na dostřel se mohli Litvínovští dostat v následní přesilovce, Král ale svůj tým podržel.

Dvě minuty před koncem třetí třetiny měli hosté k dispozici další početní výhodu, kterou ještě znásobili odvoláním brankáře. Obrovskou šanci na snížení měl Kirk, gólovou radost mu ale fantastickým zákrokem překazil Král. V samém závěru pak zpečetil vítězství domácích trefou do opuštěné branky Faško-Rudáš.

Ohlasy trenérů:

Jiří Kudrna (Liberec): „Odehráli jsme výborné utkání a celý tým podal maximální výkon. Velmi důležitý byl náš první gól v přesilovce. Dobře jsme zvládali také oslabení a byli jsme produktivní. Litvínov ukázal, proč je v tabulce nahoře, je to hodně silný soupeř. Musím hráče pochválit, bodů si velmi vážíme.“

Karel Mlejnek (Litvínov): „Z mého pohledu byli dnes klíčové standardní situace. Gól na 2:1 i na 4:1 jsme inkasovali ihned po vhazovaní. Je na zamyšlenou, že jsme prohráli třetí venkovní zápas v řadě. Trápí mě to, asi jsme jinak nastavení na zápas před domácím publikem a na zápas venku.“

Góly

Domácí: 10:50. Faško-Rudáš, 32:16. Klíma, 37:22. Faško-Rudáš, 44:20. Rychlovský, 59:44. Faško-Rudáš

Hosté: 27:07. D. Kaše, 50:57. Gut

Sestavy

Domácí: D. Král (Schnattinger) – McCoshen, Knot, Ivan, Galvas, Budík, Melancon, Derner – Rychlovský, Filippi (A), Faško-Rudáš – Birner (C), A. Najman, Bulíř (A) – Pérez, Vlach, Klíma – Pekař, Plos.

Hosté: Zajíček (M. Tomek) – Zile, Demel (A), Baránek, Jaks, Czuczman, Zeman, Šalda – Kudrna, Gut, Koblasa – Hlava, D. Kaše (A), O. Kaše (C) – Maštalířský, Kirk, Abdul – Válek, Jurčík, Havelka.

Rozhodčí

Pražák, Mejzlík – Kajínek, Ondráček

Stadion

Home Credit Arena, Liberec

Návštěva

6046 diváků

Mountfield vrátil Motoru porážku

Hradec od začátku sezony postrádá výraznější příspěvek celé řady útočníků. V tomto ohledu pro něj byla velmi důležitá první polovina utkání. Po matném vstupu se totiž prosadili dva hráči, kteří do té chvíle shodně vstřelili jen jeden gól.

Prakticky z první šance otevřel skóre v 15. minutě Perret, který v přesilové hře dorazil střelu Estephana. Francouzský útočník přitom v prvním duelu právě s Budějovicemi zařídil prodloužení. Ještě delší střelecké trápení po něm prolomil i Šťastný, jenž projel po pravé straně a z velkého úhlu překvapil brankáře Hrachovinu.

Motor byl v tu chvíli hodně opařený a nervózní, čtyřminutovou početní výhodu si sám zkrátil hrou v šesti. Lalancette vzápětí z těžké dorážky trefil Hrachovinovu tyč. Hosty ale vrátil do hry krásnou sólovou akcí kapitán Gulaš, který našlápl na vlastní modré čáře a když před ním hradečtí obránci couvali, obhodil si Marcela a překonal i Bartošáka.

Možná stejně povedená byla gólová odpověď Mountfieldu ve 45. minutě. Elitní parametry nesla tentokrát Miškářova zadovka pro Jergla před zcela prázdnou branku. Jergl navíc v dalším střídání tečoval do tyčky Jankovu střelu, čtvrtý gól domácích nepřidal ani ze dvou šancí tahoun Okuliar.

Sympatickým gestem fair play se v závěru blýskl budějovický útočník Ordoš, po jehož intervenci zrušili rozhodčí trest pro Freibergse. Motor i tak ještě hrál zesílenou přesilovku, ale v ní přišel o kotouč, který snadno zavezl do prázdné branky Miškář.

Hlasy trenérů:

Tomáš Martinec (Hradec Králové): „Hráči byli od první minuty nastavení na vítězství. Byla na nich vidět lehká nervozita, ale pomohli jsme si přesilovkou a od té chvíle jsme byli o krok napřed. Předvedli jsme týmový výkon podpořený Patrikem Bartošákem a velký kus práce odvedli i hráči na oslabení. Vítězství si moc vážíme.“

Ladislav Čihák: „Pokud si nezačneme pomáhat v přesilovkách, tak relativně vyrovnané zápasy neotočíme na svoji stranu. Druhý kámen úrazu je, že po ubráněném oslabení dostaneme za deset sekund další trest. Jestli chceme pomýšlet na body či vítězství, v tom se musíme jednoznačně zlepšit.“

Góly

Domácí: 14:56. Perret, 23:11. Šťastný, 44:28. Jergl, 59:03. Miškář

Hosté: 35:06. Gulaš

Sestavy

Domácí: Bartošák (Kiviaho) – Jank, Blain (A), Kalina, F. Pavlík, Pavelka, Freibergs, Marcel – R. Pavlík, Miškář, Eberle (C) – Okuliar, Tamáši, Jergl (A) – Perret, Lalancette, Estephan – Šťastný, Zachar, Jasper.

Hosté: Hrachovina (Strmeň) – Štencel, Vráblík, Doudera (A), Hovorka, Gulaši, Pýcha, Štich – Ordoš, Kondelík, Kubík (A) – F. Přikryl, Harris, Gulaš (C) – D. Simon, Hanzl, M. Beránek – Vopelka, Toman, Chlubna.

Rozhodčí

Hribik, Veselý – Lhotský, Bohuněk

Stadion

ČPP Aréna, Hradec Králové

Návštěva

3928 diváků

Další prohra Boleslavi

Středočechy na brněnském ledě vedl asistent Václav Pletka s koučem dorostu Martinem Škaloudem. Stejná dvojice se postaví na střídačku i v neděli v Karlových Varech. Od pondělka tým převezme jako hlavní kouč Richard Král.

Hosté začali nebojácně, aktivním napadáním znemožňovali Brnu rozvinout kombinační hru. I proto se domácí dostali do prvního náznaku šance až po desíti minutách, ovšem Ďaloga s Pospíšilem neuspěli.

Mladoboleslavští sice nevyužili přesilovou hru, při níž mohl naopak skórovat v oslabení po sólu Flek, ale vedoucího gólu se dočkali. Novotný u své branky přenechal puk obránci Osburnovi, který své sólo přes celé hřiště zakončil přesnou střelou do šibenice Furchovy branky.

Brno po první přestávce zvýšilo obrátky, lépe bruslilo a ovládlo dění na ledové ploše. Jenže s průnikem před Novotného to měli hráči Komety složitější, neboť Bruslaři výborně bránili a usnadnili tak svému brankáři práci.

Kometa tak vyrovnala až ve své silné disciplíně, kterou jsou přesilové hry. Po zdařilé kombinaci Mosese a Ščotky se našel Cingel skulinu mezi Novotného betony a vstřelil svůj pátý gól v sezoně.

Hra Komety se zklidnila a zpřesnila, o vedoucí gól se pak postaral za brankou důrazný Flek, který našel Holíka, jenž procpal zblízka puk do sítě a bodoval tak v pátém zápase za sebou.

Hosté ve 44. minutě sice vyrovnali v přesilové hře, když se trefil Lantoši. Po prvním přezkoumání na popud brankového sudího byl gól nejprve uznán, ale po trenérské výzvě Brna za jiný přestupek odvolán.

Kometě mohla o jednobrankové vedení přijít v 50. minutě, ale Stránský netrefil z metru odkrytou Furchovu svatyni. Nicméně to byl signál ke zvýšenému ofenzivnímu úsilí Středočechů. Domácí ale byli na nápor připraveni, na modré čáře vytvořili těžko prostupnou hráz a prakticky nepustili hosty do šance.

Hlasy trenérů: 

Jiří Otoupalík (Brno): „Čekali jsme dnes velmi těžké utkání a to se potvrdilo. Boleslavi přes svoje aktuální problémy má kvalitní mužstvo. V první třetině jsme byli horším týmem, Boleslav dobře bruslila a nenechala nám ani píď ledu zadarmo. My jsme vyrovnali z přesilovky a šli do vedení, odmakali jsme to a odedřeli po skvělém výkonu Dominika Furcha. Proto si bodů velmi ceníme.“

Václav Pletka (Mladá Boleslav): „Nehodnotí se mi to dobře., protože zase nemáme body. Ale nepodali jsme špatný výkon. Kluci nechali na ledě všechno, měli jsme šance vyrovnat a dát i gól navíc, ale my si to vypíjíme až do dna. Hráčům ale patří dík za to, jak zápas odfárali a plnili věci, jak měli. Když v tom budeme pokračovat a s takovým přístupem, tak se štěstí už musí přiklonit i k nám. S Richardem Králem jsem mluvil, ale do taktiky na zápas nám nezasahoval, připojí se po neděli a pak se budeme bavit dál.“

Góly

Domácí: 32:05. Cingel, 35:58. Holík

Hosté: 15:10. Osburn

Sestavy

Domácí: Furch (Lukeš) – Ščotka (A), Lintuniemi, Kučeřík, Holland, Ďaloga, Gazda, Kaňák – Pospíšil, Cingel, Moses – Zbořil, Marcinko (A), Kos – Zaťovič (C), Holík, Flek – Okál, Vincour, Kratochvíl.

Hosté: F. Novotný (J. Růžička) – Pyrochta (A), Osburn, Jánošík (C), R. Jeřábek, Bernad, Pláněk, Štibingr – Dvořáček, Závora, Stránský – Skalický, Malát, Lantoši – Rohdin, Fořt, Šmerha – J. Půček, Kulda, Malínek.

Rozhodčí

Vrba, Květoň – Zíka, Rampír

Stadion

Winning Group Arena

Návštěva

6254 diváků

Válův hattrick zvýšil náskok

Úvod zápasu se přitom domácím vydařil. Oba týmy začaly ofenzivně a více šancí měla Olomouc. Z dobrých pozic však v úvodních minutách neuspěli Kunc a Řezníček. Skóre zápasu otevřel až Rašner, který v 9. minutě prostřelil Willa z mezikruží. Hosté ale rychle srovnali, když se od modré čáry prosadil poprvé Vála.

Ve druhé třetině měly naopak více ze hry Pardubice, jenže Říčka z dorážky ve velké šanci minul branku a Adam Musil sám před Sedláčkem zvolil razantní řešení situace, zamířil však jen do olomouckého brankáře. Úspěšným zakončením skončila až dorážka Sedláka, kterému se puk odrazil příhodně do jízdy a mimo dosah Sedláčka.

Olomoucký brankář si spravil chuť v přesilové hře Dynama, kdy pokryl střelu Ciencialy směřující do odkryté branky i zakončení Sedláka z bezprostřední blízkosti. I v dalším průběhu druhé části měli hosté řadu šancí ke skórování a Hanáci udrželi jednobrankový rozdíl jen zásluhou brankáře Sedláčka.

Využít toho na začátku třetí třetiny mohl Káňa, ale z osy hřiště branku netrefil. Vzápětí navíc Sedláčkovi propadl puk mezi betony po nahození Vály, který svým druhým gólem v zápase zvýšil na rozdíl dvou branek.

Další branku mohli přidat Vondráček s Říčkou, ale ani jeden olomouckého brankáře nepřekonali. Podařilo se to znovu až Válovi v závěru třetí třetiny, pardubický obránce tak zkompletoval hattrick. Pátou branku hostů pak přidal po přečíslení dva na jednoho Martin Kaut.

Hlasy trenérů:

Jan Tomajko (Olomouc): „Neodehráli jsme vyloženě špatné utkání, do stavu 1:3 to bylo vyrovnané. Měli jsme dobrý začátek a vytěžili z toho úvodní gól. Po druhé třetině to pak bylo 1:2 a do třetí třetiny jsme šli s tím, že to budeme chtít zlomit. Neproměnili jsme šanci na 2:2 a inkasovaný gól na 1:3 nás trochu zlomil. Zamával s naší psychikou. Poté už to bylo těžké a inkasovali jsme ještě dvakrát, což pro nás bylo kruté. Měli jsme ale hrát celých 60 minut, čtvrtý a pátý gól byly dost laciné a už jsme je neměli dostat.“

Václav Varaďa (Pardubice): „Viděli jsme bojovné a urputné utkání. Inkasovaný gól na začátku zápasu s námi trochu zacloumal. Ale hráči byli trpěliví a plnili pokyny, které jsme si dali před utkáním. Zlom v utkání bych viděl v tom, že jsme dokázali odskočit na 3:1. Stálo nás to dost sil, ale tým hrál velmi dobře od první do poslední minuty. Výsledek nepřeceňujeme, průběh tomu úplně neodpovídal a bylo to celkem vyrovnané utkání. Jsme za vítězství rádi a vážíme si třech bodů. Pomohly nám góly od obránců. Ondřej Vála udržel těžké puky na modré čáře, odehrál dobrý zápas a tím si za těmi góly šel. Mohl dát dokonce čtyři, ale samostatný nájezd vyřešil jako obránce. S knírem možná působil jako někdo jiný, ale dnes to byl jeho večer. V našem týmu má sice jinou roli, ale přál bych si, aby mu to tam takto padalo i dál.“

Góly

Domácí: 08:42. Rašner

Hosté: 10:18. Vála, 28:30. Sedlák, 42:24. Vála, 56:04. Vála, 57:32. Kaut

Sestavy

Domácí: Sedláček (Konrád) – Rašner, Ondrušek (C), Řezníček, Sirota, Rutar, Švrček, Mareš – Orsava, Nahodil (A), Káňa – Bambula, Knotek (A), Kunc – Navrátil, Anděl, Plášek ml. – P. Musil, Macuh, Kusko.

Hosté: Will (Klouček) – D. Musil, Čerešňák, T. Dvořák, Hrádek, Vála, Kolář – Říčka, Sedlák (C), Hyka – R. Kousal, Zohorna (A), Radil – Cienciala, A. Musil, Kaut – Mandát, Poulíček (A), Vondráček – Paulovič.

Rozhodčí

Kika, Cabák – Axman, Blažek

Stadion

Zimní stadion Olomouc

Z V VP PP P Skóre B
1. Pardubice 52 33 8 6 5 203:115 121
2. Sparta 52 32 6 3 11 172:119 111
3. Třinec 52 25 9 6 12 172:132 99
4. Brno 52 21 9 5 17 160:139 86
5. Litvínov 52 23 5 4 20 163:165 83
6. Č. Budějovice 52 23 2 10 17 147:149 83
7. Liberec 52 24 3 4 21 174:165 82
8. Mountfield 52 16 8 11 17 135:137 75
9. Vítkovice 52 18 5 8 21 132:138 72
10. Olomouc 52 16 7 6 23 123:155 68
11. K. Vary 52 14 8 3 27 128:146 61
12. Plzeň 52 14 6 4 28 130:155 58
13. M. Boleslav 52 12 6 6 28 106:154 54
14. Kladno 52 7 4 10 31 120:196 39
  • Generali Play-off
  • Předkolo Generali Play-off
  • Baráž

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud