24. listopadu 2023 • 20:32

Kometa po bitvě zdolala lídra! Sparta stále druhá. Skvělá otočka Litvínova

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vyšlápli si na lídra a dál stoupají. Hokejisté brněnské Komety v 21. kole Tipsport extraligy porazili vedoucí Pardubice 4:3 po prodloužení a připsali si čtvrtou výhru v řadě. Sparta zvítězila 3:1 ve Vítkovicích a udržela se na druhém místě. V těsném závěsu za Pražany je Litvínov, který proti Karlovým Varům sice prohrával 0:3, ale po skvělé otočce vyhrál 6:4. Obrat se povedl i Třinci v Mladé Boleslavi, kterou porazil 3:2 po nájezdech. Radek Smoleňák se do Hradce Králové vrátil prohrou 1:2, Rytíři tak padli už popáté v řadě. Liberec schytal doma porážku 2:5 od Českých Budějovic. Olomouc vyhrála 2:1 po nájezdech v Plzni.



Sobotka vystřelil v Ostravě tři body

Vítkovice se úspěšné tažení v Lize mistrů pokoušely znovu přenést i na extraligové pole, ale na něm se jim prostě nedaří. Domácí přitom mohl v sedmé minutě nastartovat Zdráhal, který se po kulečníkové přihrávce o mantinel ocitl v sólovém nájezdu, ale dostal se blízko před Kováře a ten jeho bekhend vyrazil.

Sparťané opláceli v 10. minutě, Horák zblízka pohotově tečoval přihrávku z křídla, ale Klimeš neméně rychle zareagoval. I druhou velikou možnost Ostravanů měl na hokejce Zdráhal. Odražený puk mu opět přistál na bekhendu před úplně prázdnou brankou, byl však v ostrém úhlu a síťku o centimetry minul.

I když nepadaly góly, vzruch, tempo ani nasazení zápasu nescházely. Vyložených příležitostí však ve druhém dějství ubylo a nakonec i první branka nepadla po žádné vypracované situaci. Krejčík však v 36. minutě využil zakrytého výhledu vítkovického brankáře, před kterým byl zrovna nakumulován shluk hráčů, a jeho nástřel od modré čáry prošel pod horní tyčku.

Třetí část ale lépe zahájili domácí. Zase v tom měl prsty Zdráhal, který nabil ideálně na kruh do jízdy Barinkovi a ten umístěnou trefou k tyči zaznamenal svůj první extraligový gól.

Sparta pak v přesilovce rozpoutala před Klimešem mohutný tlak, ale zahazovala šanci za šancí. Horáka vychytal Klimeš, Kestner pálil do tyčky a když to vypadalo, že její největší nápor opadá, ujala se trochu překvapivě nenápadná Sobotkova střela z křídla mezi Klimešovy betony.

Pražané i po vedoucím gólu kontrolovali zápas a nedávali soupeři prostor k ohrožení Kováře. Domácí tak odvážně už necelé tři minuty před koncem odvolali brankáře, ale risk se jim vymstil a Řepík v čase 58:10 dovezl kotouč do prázdné branky.

Ohlasy trenérů

Jiří Veber (Vítkovice): „Myslím, že jsme hráli obětavě, kluci do toho dali všechno. Ve druhé třetině jsme dostali gól, ve třetí třetině jsme se dostali zase do zápasu. Po dlouhé době jsme vstřelili gól při hře pět na pět, to je pozitivní. Pak ale přišel zbytečný faul, oslabení jsme sice ubránili, ale o minutu později jsme inkasovali. To nám vzalo trochu vítr z plachet. Na konci jsme už hráli vabank, odvolali jsme gólmana, ale bohužel se nám vyrovnat nepodařilo.“

Pavel Gross (Sparta): „Máme po pauze šňůru, kdy hrajeme čtyři utkání venku, a jsme proto rádi, že jsme to tady ubojovali. Chtěli jsme tu bodovat a to se nám podařilo. Dlouho to vypadalo, že kdo dá první gól, ten asi vyhraje. Nám se to povedlo, ale pak jsme po individuální chybě hned v prvním střídání v třetí třetině dostali gól na 1:1. I potom jsme si vytvářeli nějaké šance a dali na 2:1 a už jsme to nějakým způsobem ubránili. Vítkovice relativně brzy odvolaly brankáře a my potvrdili tři body.“

Góly

Domácí: 40:43. Barinka

Hosté: 35:51. Krejčík, 46:38. Sobotka, 58:10. Řepík

Sestavy

Domácí: Klimeš (Machovský) – Percy, Grman, Mikuš (A), Raskob, Auvitu, R. Jeřábek, L. Kovář – Bukarts, Krieger, Lakatoš (C) – Fridrich, Barinka, Zdráhal – Kalus, Dej (A), Kotala – Peterek, Přibyl, Krejsa.

Hosté: J. Kovář (Kořenář) – Moravčík, Mozík, Kempný, Mikliš, Němeček, Irving, Krejčík – Chlapík, Sobotka (A), Řepík (C) – Forman, Horák, P. Kousal (A) – Buchtele, Lajunen, Kestner – Mužík, O. Najman, Konečný.

Rozhodčí

A. Jeřábek, R. Hradil – J. Ondráček, L. Rampír

Stadion

Ostravar aréna, Ostrava

Návštěva

6 702 diváků

Úvod hrůzy Vervy, pak super obrat

Západočeši odolali úvodnímu tlaku Litvínova díky brankáři Frodlovi, postupně se dostávali do hry a Černochova střela z úhlu jim zajistila vedení. Najednou jich bylo plné hřiště, Hladonik využil hned první přesilovku a po dalším gólu volaly i sólové nájezdy Beránka a Procházky.

Když po sto vteřinách druhé třetiny zvýšil na tříbrankový rozdíl Koffer střelou z mezikruží, zdálo se, že Energie mašíruje za třemi body. Jenže Severočeši se nesložili, naopak svého soupeře zmáčkli, čtyřmi zásahy v rozmezí deseti minut překlopili skóre a dostali Zimní stadion Ivana Hlinky do varu.

Otočku načal Kirkův úder v přesilové hře, hosté britského útočníka zapomněli na kruhu. Pak se pohotovým švihem prosadil Kudrna a po něm Koblasa, jenž si dorazil vlastní střelu. Verva dál soupeře ždímala, Kirk ji dostal do vedení svou druhou využitou početní výhodou, tentokrát z dorážky.

Nenasytný Litvínov neměl dost ani ve třetí části, v níž přidal další dvě branky. Domácí nejprve učebnicově sehráli přečíslení dvou na jednoho. Jurčík nahrál Zygmuntovi, který puk poslal do odkryté branky, než se Frodl přemístil. Euforii Vervy zvýraznil Abdul švihem do horního růžku karlovarské klece. A neutlumil ji ani zásah hostujícího Stříteského od modré čáry v přesilovce.

Ohlasy trenérů

David Kočí (Litvínov): „Začali jsme slušně, pak jsme nepokryli předbrankový prostor a soupeř nám utekl na 3:0. Zpátky do zápasu nás dostaly přesilové hry, dali jsme dva góly, dotáhli se a dostali jsme se na koně. Tým ukázal charakter. Klobouk dolů, jak se dokázal vrátit.“

Vojtěch Šik (Karlovy Vary): „My plnili třicet minut, co jsme si řekli, pak jsme od toho lehce upustili a Litvínov ukázal sílu a zatlačil nás. Ve druhé třetině jsme dostali čtyři branky, do třetí jsme šli s tím, že chceme utkání zvrátit na naší stranu. Nepovedlo se nám to, dvakrát jsme chybovali a Litvínov to potrestal. Chtěl bych vyzdvihnout atmosféru utkání.“

Góly

Domácí: 24:46. Kirk, 28:47. Kudrna, 30:04. Koblasa, 35:08. Kirk, 46:17. Zygmunt, 49:46. Abdul

Hosté: 08:37. Černoch, 11:16. Hladonik, 21:40. Koffer, 51:12. Stříteský

Sestavy

Domácí: Zajíček (M. Tomek) – Zeman, Zile, Demel (A), Baránek, Šalda, Czuczman, Kočí – O. Kaše (C), D. Kaše (A), Hlava – Abdul, Kirk, Koblasa – Kudrna, Jurčík, Maštalířský – Havelka, Gut, Zygmunt.

Hosté: Frodl (Habal) – Plutnar, Pulpán, Mikyska, Stříteský, Huttula, Dlapa, Havlín – Rachůnek (A), Gríger, O. Procházka – Hladonik, Jiskra, O. Beránek (A) – Koffer, Černoch (C), Zetterberg – Redlich, Kofroň, Bernovský.

Rozhodčí

Hribik, Ondráček – Svoboda, Klouček

Stadion

Zimní stadion Ivana Hlinky, Litvínov

Návštěva

5094 diváků

Vrána rozjel skvělou otočku

Mladá Boleslav byla v první třetině aktivnější a vstřelila i dvě pěkné branky. V obou případech dokázala první formace vykombinovat obranu soupeře tak, že Mazanec v hostující brance neměl vůbec šanci zakročit. V prvním případě v čase 5:39 zakončil souhru domácích do prázdné branky Skalický a ve 13. minutě jej pak napodobil premiérovou brankou v dresu Mladé Boleslavi i svou první v celé sezoně obránce Gewiese.

Třinec se vrátil do hry krátce před polovinou zápasu. Vrána využil nahrávku Voženílka a z předbrankového prostoru snížil lehce na 1:2. Mazanec se musel ohánět v závěru druhé třetiny, kdy se hrála první přesilovka v zápase. Bruslařský klub ji však nevyužil, a tak udeřilo na druhé straně.

Ve 42. propadla Růžičkovi mezi betony střela Adámka. Ve zbytku řádné hrací doby už žádný další gól nepadl, když si oba celky spíše hlídaly, aby neudělaly chybu.

Následovalo tak prodloužení, ve kterém se odehrála strhující podívaná, kterou korunovali oba brankáři několika parádními zákroky, kvůli nimž se nakonec muselo jít až do nájezdů. Po nich se nakonec radovali hosté, za které skórovali Hudáček a Voženílek.

Ohlasy trenérů

Richard Král (Mladá Boleslav): „Z naší strany byla první třetina dobrá, k tomu jsme tam měli ještě asi dvě tyčky, takže náskok mohl být ještě větší. Zejména ve druhé třetině byl Třinec lepší, tam jsme byli pod velkým tlakem. Škoda ale začátku třetí třetiny, kdy nám propadl tečovaný kotouč mezi nohy brankáře. Ke konci už byly šance na obě strany, stejně tak v prodloužení. A nájezdy nám bohužel nejdou, v nich se trápíme. Dělba bodů byla asi spravedlivá, v nájezdech byl Třinec šikovnější.“

Zdeněk Moták (Třinec): „Měli jsme pekelnou, neakceptovatelnou první třetinu, v které jsme hráli velice špatně. Od druhé třetiny bylo na hráčích vidět, že chtějí uspět, ale resultoval z toho jenom jeden gól. To bylo málo, protože ve druhé třetině jsme měli šance na vstřelení další branky. Díky našemu úsilí se nám nakonec podařilo vyrovnat a jsem rád, že ve speciálních dovednostech jsme uspěli. Za dvě třetiny, prodloužení a nájezdy musím týmu pogratulovat. Ale znovu říkám, že ta první je velikým vykřičníkem.“

Góly

Domácí: 05:39. Skalický, 12:46. Gewiese

Hosté: 28:39. Vrána, 41:17. Adámek, . Hudáček

Sestavy

Domácí: J. Růžička (F. Novotný) – Pyrochta (A), Gewiese, Jánošík (C), Osburn, Čech, Pláněk, Štibingr – Skalický, Fořt, Lantoši – Aaltonen (A), Järvinen, Rohdin – Suchý, Malát, Šmerha – Dvořáček, O. Roman, Stránský.

Hosté: Mazanec (Kacetl) – Smith, Marinčin, J. Jeřábek, Kundrátek, Polášek, Adámek, Nedomlel – Pánik, Voženílek, M. Růžička (A) – Nestrašil, Hudáček, Daňo – M. Roman, Vrána, Hrehorčák – Dravecký (A), Čacho, Kurovský.

Rozhodčí

Kika, Obadal – Frodl, Lhotský

Stadion

ŠKO-ENERGO Aréna, Mladá Boleslav

Návštěva

2976 diváků

Nekonečné nájezdy zastavil Kusko

Po úvodní nebezpečné střele Siroty z prostoru mezi kruhy převzali iniciativu domácí. Jenže při přečíslení dvou na jednoho Lev nezužitkoval přesnou přihrávku Mertla, Jiříčkovo skryté nahození od modré čáry stačil vyrazit gólman Konrád a v 5. minutě na brankovišti nekrytý Indrák pálil nad.

Hosté poté promarnili přesilovou hru a naopak ve 12. minutě při vyloučení Černého otevřel skóre šťastnou trefou Pour. Kohouti ale dokázali již v 16. minutě při hře čtyři na čtyři odpovědět, když Rašnerovu vyraženou střelu pohotově vrátil do sítě na 1:1 Kunc.

Prostřední část byla poznamenána množstvím nepřesností na obou stranách. Svoji střeleckou převahu nezužitkovali hosté ani během přesilové hry, v největší šanci trefil ve 31. minutě Švrček ranou od modré čáry jen levou tyčku Pavlátovy branky. Indiáni se přes pozornou defenzívu Kohoutů neprosazovali. Ze série osobních soubojů vybočila pouze akce Káni krátce před druhou sirénou, jeho výjezd zpoza branky zakončený bekhendem však Pavlát rozklekem zlikvidoval.

Do třetí dvacetiminutovky vstoupili aktivněji domácí, jenže Indrák v dobré pozici netrefil branku a trpělivě hrající Kohouti hrozili z brejků. Ve 48. minutě musel Pavlát vleže zastavit pokus Macucha po olomouckém náporu kolem branky. Nervózní Indiáni mohli rozhodnout v 55. minutě, Pour však ani nadvakrát Konráda zblízka nepřekonal a slovenský gólman si poradil vzápětí i s bombou Zámorského.

V prodloužení se akce přelévaly na obě strany, v 64. minutě Indrák ztroskotal s bekhendovým blafákem na skvělém Konrádovi. Toho na nájezdy vystřídal Sedláček, který inkasoval pouze od Lva. Naopak Hanákům zajistili bonusový bod dva úspěšní střelci - Plášek a až v jedenácté sérii Kusko.

Ohlasy trenérů

Petr Kořínek (Plzeň): „První třetina nebyla od nás špatná. Dostali jsme se do vedení, ale inkasovali jsme brzy zbytečný gól, když jsme nepokryli dojíždějící hráče. Naše druhá třetina poté nebyla dobrá. Prohrávali jsme souboje a Olomouc se dostala na koně. Dominik (Pavlát) nás několikrát podržel. Třetí třetina byla vyrovnaná nahoru dolů. Olomouc hrála tuhý a nesmírně nepříjemný hokej. V prodloužení byly šance na obě strany. Prohraná trestná střílení jsou pro nás velká škoda. V naší situaci nás mrzí ztráta druhého bodu.“

Jan Tomajko (Olomouc): „Dnes jsme odehráli jeden z našich nejlepších zápasů venku v této sezoně. Po té dlouhé cestě nám chvíli trvalo, než jsme se do toho dostali. První třetina nebyla špatná, ve druhé třetině jsme hrál výborně a mohli jsme z několika šancí vytěžit víc. Bohužel se tak nestalo. Třetí třetina byla vyrovnaná. I Plzeň tam měla nějaké příležitosti a Braňo (Konrád) nás výbornými zákroky podržel. Nájezdů bylo hodně a jsme rádi za bod navíc. Jsou různé možnosti na nájezdy a dnes jsme udělali rozhodnutí nasadit druhého gólmana (Jakuba Sedláčka).“

Góly

Domácí: 11:17. Pour

Hosté: 15:59. Kunc, . Kusko

Sestavy

Domácí: Pavlát (Hlavaj) – Malák, Zámorský, Kvasnička, Dujsík, Piskáček (A), Jiříček, Houdek – Söderlund, Mertl, Holešinský – Schleiss (C), Indrák, Lev (A) – Rekonen, Jansa, Šiler – Hrabík, M. Soukup, Pour.

Hosté: Konrád (Sedláček) – Ondrušek (C), Řezníček, Sirota, Rutar, Rašner, Švrček, Černý – Káňa, Nahodil (A), Navrátil – Kusko, Knotek (A), Bambula – Plášek ml., Macuh, Orsava – Kunc, Anděl, Klimek.

Rozhodčí

Jaroš, Květoň – Zíka, Šimánek.

Stadion

LOGSPEED CZ Aréna

Návštěva

4064 diváků

Cingel po Spartě srazil i lídra extraligy

Začátek duelu byl velmi opatrný z obou stran, zatažené obrany nepouštěly útočníky na dostřel a tak první šanci duelu si vzal na svoji hůl domácí obránce Ščotka, který projel přes celé hřiště a Will musel vytáhnout skvělý zákrok.

Kometa pak nevyužila přesilovku, nicméně získala kontrolu nad děním na ledové ploše a svoji aktivitu korunovala vedoucím gólem. Kučeřík vystihl laxní rozehrávku Pardubic a pohotovou střelou našel skulinu ve Willově postavení v brankovišti. Vzápětí mohl zvýšit na 2:0 Ďaloga, jenže mířil těsně nad.

Pardubice se útočně zvedly až v závěru první třetiny, do šance se dostal Hyka, ale Furch jeho dorážku zblízka výtečně vykryl. Více práce měl po první přestávce Will, šance Pospíšila a Vincoura ještě gólman hostí zlikvidoval, na přesnou střelu Zbořila po pasu Fleka byl ovšem krátký.

Do té doby nevýrazné Dynamo nakopla první chyba bránících Brňanů, přečíslení dvou na jednoho proměnil v kontaktní gól Kousal. Zápas nabral skvělé tempo, rychlé akce se střídaly na obou stranách, více střeleckých pokusů zaznamenaly statistiky na straně domácích, jenže na změnu skóre to vliv nemělo.

Parádní duel pokračoval i ve třetím dějství. Ve 43. minutě okupovaly Pardubice tak dlouho brněnskou obrannou třetinu, až našel Paulovič Kauta, který prostřelil Furcha.

Klíčový pro další vývoj byl třetí gól a ten dali hosté. Paulovič se šikovně vyhnul bránícímu Ďalogovi a přesně mířenou střelou vymetl šibenici Furchovy svatyně.

Kometa vrhla všechny síly do útoku a v 55. minutě zachraňoval po akci Mosese za překonaného Willa situaci David Musil. Brňané ustáli oslabení, dvě a půl minuty před koncem měli možnost přesilové hry, kterou umocnili odvoláním gólmana. Vyplatilo se. V 59. minutě po přihrávce Cingela vyrovnal Pospíšil a poslal zápas do prodloužení.

V něm si oba slovenští útočníci role prohodili a Cingel v čase zajistil zisk dvou bodů pro domácí. Brno oplatilo Dynamu porážku z první čtvrtiny soutěže.

Ohlasy trenérů

Jiří Otoupalík (Kometa Brno): „Dvě třetiny jsme hráli velice dobrý hokej, měli jsme pohyb, měli jsme šance, vedli jsme 2:1, jenže do třetí části jsme nastoupili velice pasivně, dopustili jsme se školáckých chyb, které tak zkušené mužstvo jako Pardubice dokázalo potrestat a jít do vedení. Pak jsme se znova vzchopili, vyrovnali jsme a rozhodli v prodloužení, za což jsme rádi, poněvadž to byl velmi kvalitní zápas.“

Aleš Krátoška (Pardubice): „Po takovém závěru se mi to těžko hodnotí. První půlka zápasu nám nevyšla, tam jsme tahali za kratší konec, Kometa byla ve všech směrech lepší a odpovídal tomu i výsledek. Nicméně od stavu 0:2 jsme se dostali do rytmu, i ten obrat, který se nám povedl, byl zasloužený. Třetí třetina byla z naší strany velmi dobrá. Nešťastné vyloučení dalo Brnu přesilovku a vyrovnání, v prodloužení jsme mohli rozhodnut my, ale Kometa z první akce dala vítězný gól a já jí k výhře gratuluji.“

Góly

Domácí: 11:40. Kučeřík, 22:05. Zbořil, 58:40. Pospíšil, 61:24. Cingel

Hosté: 24:18. R. Kousal, 42:47. Kaut, 48:52. Paulovič

Sestavy

Domácí: Furch (Lukeš) – Lintuniemi, Ščotka (A), Holland, Kučeřík, Gazda, Ďaloga – Moses, Cingel, Pospíšil – Kos, Marcinko (A), Vincour – Flek, Zbořil, Zaťovič (C) – Kratochvíl, Okál, Kohout – Ekrt.

Hosté: Will (Klouček) – Čerešňák, D. Musil, Košťálek, T. Dvořák, Kolář, Vála, Bučko – Hyka, Cienciala, Říčka – Radil, Zohorna (C), R. Kousal (A) – Kaut, A. Musil, Paulovič – Vondráček, Poulíček (A), Mandát.

Rozhodčí

Šindel, Vrba – Hnát, Hynek

Stadion

Winning Group Arena

Návštěva

7115 diváků

Ordoš řídil výhru proti „svým“ Bílým Tygrům

Do sestavy domácích se z marodky vrátili Flynn a Hawryluk, přesto měl trenér Pešán k dispozici jen jedenáct útočníků.

Liberec byl v úvodu aktivnější, ale hosté hrozili z rychlých protiútoků a přečíslení. V 5. minutě mohl otevřít skóre Rychlovský, ale neuspěl stejně jako na druhé straně Ordoš.

Bezbrankový stav se změnil až v 16. minutě, kdy Vopelka šťastně tečoval Přikrylovu střelu a připsal si premiérový gól v sezoně. Prakticky vzápětí mohl vyrovnat Najman, z nájezdu ale Hrachovinu nepřekonal.

Pohotová lapačka brankáře Motoru zaúřadovala několikrát i na začátku druhé části, ve vyrovnání zabránila Klímovi. Více práce měl ale Král, jenž betonem zastavil hned dvě šance Chlubny a poté si poradil i s pokusem Doudery.

Hostující bek se ale ve 27. minutě branky dočkal, když jeho střela prošla Královi mezi betony. O sedm minut později přidali Jihočeši další branku a po gólu Beránka pro Krále zápas skončil. Nahradil jej Pařík, kterého Liberec oficiálně angažoval z prvoligových Litoměřic dnes.

Severočechy následně vrátil do hry na krátkou dobu v signalizované početní výhodě aktivní Rychlovský, České Budějovice ale na snížení bleskově odpověděly. Paříka při extraligové premiéře překvapil rychlým vyjetím zpoza branky Ordoš, který odehrál v Liberci jedenáct sezon a v létě odešel na jih Čech.

Ve třetí třetině dokázali domácí hned z první přesilové hry v utkání snížit, když Najman připravil gól pro Rychlovského. Další početní výhodu ale Bílí Tygři nevyužili a konečné slovo měl Ordoš, který přidal pohotovou střelou pátý gól hostů.

Ohlasy trenérů

Jiří Kudrna (Liberec): „Chtěli jsme do utkání dobře vstoupit a myslím si, že nějaké příležitosti jsme na začátku měli. Dnes ale soupeř předvedl výborný výkon. My jsme šance neproměnili, soupeř se ujal vedení a pak se celý zápas nesl v režii, že jsme měli hřiště nakloněné do kopce. Ve druhé třetině nám Budějovice odskočily. Když jsme vstřelili kontaktní branku, tak jsme za minutu dostali další. Ve třetí třetině se to opakovalo. Dali jsme druhý gól a soupeř nám zase odskočil. Zápas se pro nás nevyvíjel ideálně od samotného začátku. Soupeř nás předčil hlavně v osobních soubojích a v proměňování šancí, to rozhodlo.“

Ladislav Čihák (České Budějovice): „Víme, že Liberec je doma velmi silný tým. V posledních zápasech se zvedl, zlepšil a naše tíha venkovních zápasů byla delší. Ve středu v Karlových Varech jsme ale odehráli skvělé utkání, které jsme bohužel prohráli. Konstatoval jsem, že pokud budeme pokračovat v takovém výkonu, tak jsem přesvědčený, že venku dokážeme zvítězit. Jsem rád, že se to hned podařilo a proti tak těžkému soupeři. Povedla se nám druhá třetina, ponaučili jsme se z Varů a jsem rád, že nám to sedlo. Konečně jsme dali více než tři góly. Tým si šel za vítězstvím a takhle bychom se chtěli venku prezentovat. Uděláme maximum, abychom v tom pokračovali.“

Góly

Domácí: 34:54. Rychlovský, 46:30. Rychlovský

Hosté: 15:40. Vopelka, 26:40. Doudera, 33:26. M. Beránek, 35:45. Ordoš, 55:11. Ordoš

Sestavy

Domácí: D. Král (34. Pařík) – McCoshen, Knot, Ivan, Melancon, Budík, J. Dvořák, Derner, Galvas – Rychlovský, Filippi (A), Faško-Rudáš – Birner (C), A. Najman, Klíma – Vlach (A), Šír, Pérez – Flynn, Hawryluk.

Hosté: Hrachovina (Strmeň) – Štencel, Pýcha, Doudera (A), Kachyňa, Gulaši, Hovorka, Vráblík – Ordoš, Kondelík, Gulaš (C) – Kubík (A), Harris, D. Simon – F. Přikryl, Vopelka, M. Beránek – Chlubna, Toman, Valský.

Rozhodčí

Pražák, Cabák – Špůr, Thuma

Stadion

Home Credit Arena, Liberec

Návštěva

5046 diváků

Lukáš začal v brance výhrou

Hradecký klub před zápasem slavnostně poděkoval Radku Smoleňákovi za šest odehraných sezon pod Bílou věží, bývalý kapitán se totiž do města poprvé vrátil jako soupeř. Celý stadion mu aplaudoval vestoje a poté sledoval prospaný start domácích favoritů.

Těm z nespecifikovaných důvodů scházel Patrik Bartošák, brankářskou jedničku přitom klub nezařadil na marodku. Na debutujícího Jana Lukáše pouštěla jeho obrana jeden útok za druhým, až v šesté minutě poprvé inkasoval po Pytlíkově průniku. Za osm sekund dopravil puk do branky ještě Tralmaks, ale rozhodčí gól pro zjevné kopnutí neuznali.

Hradec tak díky pohledné souhře tria Jasper - Estephan - Perret v přesilové hře vyrovnal a měl další velké šance, z úniků však neskórovali Pilař, Okuliar ani Radovan Pavlík.

S mnohem větším nadšením však hráli Rytíři, jejichž forčeking přidělával soupeři velké problémy. Územní převahu neproměnili v nic víc než tyčku, kterou trefil nehlídaný Babka.

Fanoušky na obou stranách drásaly chyby a nepřesnosti na obou stranách, až ve 33. minutě vyslal Radovan Pavlík do samostatného úniku Eberleho a hradecký kapitán svou první brankou v sezoně dovršil obrat.

Brankář Lukáš měl na začátku sezony ve finské lize v dresu celku SaiPa Lappeenranta úspěšnost slabých 83 procent, v premiéře za Mountfield ale zářil. Klíčovými zákroky v oslabení a po jeho skončení zastavil šance Sideroffa a Tralmakse.

Hradečtí potom zvýšili aktivitu a vedení uhájili bez výraznějších obtíží i v power play Rytířů. Na domácím ledě vyhráli teprve počtvrté v sezoně.

Ohlasy trenérů

Peter Frühauf (Mountfield HK): „Byl to velmi zvláštní zápas. Pohyb soupeře nám dělal obrovské problémy a dost nám pomohlo, že jeho druhý gól nebyl uznaný, protože by se nám to těžko otáčelo. Využitá přesilová hra nás dostala do zápasu, ale Kladno bylo nepříjemné až do konce. Napadalo, roztahovalo hru a měnilo její rytmus, proto jsme se nedokázali udržet v útočném pásmu déle na puku.“

Otakar Vejvoda (Kladno): „Z naší strany to nebyl vůbec špatný zápas. Po celou dobu jsme měli dobrý pohyb a dostali se do vedení, chvilku jsme mysleli, že dvoubrankového. Myslím, že utkání se zlomilo ve druhé třetině, kdy jsme měli deset minut velký tlak a vytvořili si tři velké šance, které jsme neproměnili. Potom jsme soupeři nahráli při otočení hry a padl z toho rozhodující gól.“

Góly

Domácí: 07:41. Perret, 32:54. Eberle

Hosté: 05:14. Pytlík

Sestavy

Domácí: Lukáš (J. Soukup) – Jank, Blain (A), Kalina, F. Pavlík, Pavelka, Freibergs, Marcel – R. Pavlík, Miškář, Eberle (C) – Okuliar, Tamáši, Jasper – Perret, Lalancette, Estephan – Šťastný, Pilař, Chalupa.

Hosté: Bow (Brízgala) – Dotchin (A), Hejda, Ticháček, Martenet, Veber, Slováček – Bláha, M. Procházka, Klepiš – Tralmaks, Sideroff, Pytlík – Kusý, Jarůšek, Melka – Frolík, Strnad (A), Babka – Smoleňák (C).

Rozhodčí

Roman Mrkva, Luděk Pilný – Michal Axman, Ondřej Bohuněk.

Stadion

ČPP Aréna, Hradec Králové

Návštěva

4351 diváků

Z V VP PP P Skóre B
1. Pardubice 52 33 8 6 5 203:115 121
2. Sparta 52 32 6 3 11 172:119 111
3. Třinec 52 25 9 6 12 172:132 99
4. Brno 52 21 9 5 17 160:139 86
5. Litvínov 52 23 5 4 20 163:165 83
6. Č. Budějovice 52 23 2 10 17 147:149 83
7. Liberec 52 24 3 4 21 174:165 82
8. Mountfield 52 16 8 11 17 135:137 75
9. Vítkovice 52 18 5 8 21 132:138 72
10. Olomouc 52 16 7 6 23 123:155 68
11. K. Vary 52 14 8 3 27 128:146 61
12. Plzeň 52 14 6 4 28 130:155 58
13. M. Boleslav 52 12 6 6 28 106:154 54
14. Kladno 52 7 4 10 31 120:196 39
  • Generali Play-off
  • Předkolo Generali Play-off
  • Baráž

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud