2. března 2011 • 18:12

Útěk před plameny. Malým hokejistům shořel autobus

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hasiči se dnes odpoledne potýkali s rozsáhlým požárem autobusu, který vzplál na hlavním silničním tahu I/50 v kopcích u Buchlovic na Uherskohradišťsku. Vozidlo, které převáželo mladé hokejisty z Brna, bylo zcela zničeno.



Cestující stihli vystoupit z autobusu včas. Škoda podle předběžných odhadů může dosáhnout milionu korun, řekl ČTK mluvčí krajských hasičů Ivo Mitáček.

Hořící autobus byl odstaven několik set metrů za odbočkou na hrad Buchlov ve směru na Brno. Hlášení na tísňovou linku bylo podle Mitáčka dramatické a už od počátku bylo i podle oblaků kouře jasné, že požár bude rozsáhlý.

Plameny hasiči likvidovali vodou i pěnou. "Požár byl lokalizován za zhruba 20 minut. Poté pokračovaly intenzivní hasební práce i dohašování skrytých ohnisek," uvedl.

Sportovcům se před příjezdem hasičů podařilo zachránit i jejich vybavení, které vezli.

"V autobuse cestovalo asi 12 mladých hráčů s rodiči, trenéry a doprovodem. Celkem autobus převážel 17 osob. Nikdo nebyl při požáru zraněn," doplnil Mitáček s tím, že na místo vyrazil vyšetřovatel hasičů, který bude zjišťovat příčinu vzplanutí vozidla.

Hasiči se již letos ve Zlínském kraji s požáry autobusů potýkali. V polovině ledna vzplál autobus na hlavním silničním tahu I/35 u Horní Bečvy na Vsetínsku nedaleko hranic se Slovenskem.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud