15. listopadu 2011 • 12:52

Timra nemá peníze, Petr Vampola přestupuje do Ženevy

Autor: fan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

VÍME PRVNÍ - Informace o Curychu nebyla správná. Reprezentační útočník Petr Vampola míří ze švédské Timry do jiného švýcarského klubu, Ženevy. Během reprezentační přestávky se dojednal přestup pátého nejproduktivnějšího hráče severské soutěže. Své dosavadní působiště opouští kvůli špatné finanční situaci klubu.



Z posledního do předposledního, jen v jiné zemi. Ale přesto si polepší. Devětadvacetiletý mistr světa mění angažmá a po Rusku a Švédsku si vyzkouší další evropskou ligu.

„V Ženevě mi nabídli hodně dobré podmínky, navíc ve Švýcarsku je pohodový život. Těším se na to a věřím, že novému týmu hokejově pomůžu,“ řekl iSportu Vampola.

Za jeho odchodem z Timry stojí špatná ekonomická situace klubu, který s odchodem českého šampiona sice ztratí tahouna na ledě, ale získá finanční prostředky.

„Snažili jsme se, jak to jen šlo, abychom Petra udrželi,“ řekl klubovému webu sportovní ředitel Kent Norberg. Jenže odchod nejcennějšího článku sestavy byl nevyhnutelný.

O Vampolu se ucházely celky z KHL, kde už dříve působil v Ufě, Čeljabinsku a Omsku, centr národního týmu nakonec zvolil lákavou destinaci v Ženevě, aktuálně 11. týmu švýcarské soutěže.

Dosavadní švédské působiště si pochvaloval, individuálně se mu dařilo, ovšem týmové výsledky za moc nestály.

„Mužstvo srážely hloupé chyby. Často jsme hráli dobře skoro celý zápas, vedli jsme, jenže najednou jsme po naší hrubce dostali gól a za chvíli další a bylo hotovo. Chvílemi už to bylo až frustrující,“ popisoval Vampola na nedávném reprezentačním srazu.

Teď si hodlá zlepšit nápadu a pomoci Ženevě vzhůru tabulkou.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud