Pavel Bárta
1. listopadu 2012 • 15:34

Eliáš trénuje s juniory pražské Hvězdy a chystá se na návrat do USA

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jiné hvězdy NHL se během výluky rozutekly po světě a prohánějí se po evropských arénách, Patrik Eliáš se nikam nehrne, zatím jen trénuje s juniory Hvězdy Praha. „Každý se ptá, jestli bych byl schopen hrát extraligu. Přitom mám problémy s klukama, kteří nehrají ani nejvyšší soutěž juniorů. Ty tréninky jsou docela záhul,“ řekl lídr New Jersey Devils pro iSport po večerním tréninku v hale HC Praha ve Vokovicích.



Přípravu bere stejně vážně jako by šlo o sedmé finále Stanley Cupu. Po jedné nepovedené střele nevěřícně zvrátil hlavu ke stropu a zpytoval svědomí.

Tahle 36letá hvězda dělá všechno jako ostatní, zapojuje se do všech cvičení. A když je třeba nutné odvézt branku, přidá ruku k dílu. Mezi hráči o generaci mladšími sám omládl. Taky oni se mohou jen přiučit. Je vidět, že se snaží. Ale aby na něj vzhlíželi jak na svatý obrázek, to zase ne.

 „Už si na mě i docela dovolují, darebáci,“ smál se Eliáš. „Ale myslím, že i ti kluci si to užívají a že je to baví. Gólmani čapou, trenér říká, že ta příprava je hned na jiné úrovni. Mně je jedno, s kým jdu trénovat, docela se do toho zapojím. Jsem soutěživý, pro srandičky, takže je to snad příjemné pro obě strany. Jen toho mívám plné zuby…“ dodal dvojnásobný vítěz Stanley Cupu.

Patrik Eliáš si zatrénoval s juniory pražské Hvězdy
Video se připravuje ...

 Jiné hvězdy NHL si našly náhradní angažmá v evropských klubech a KHL. Eliáše chtěla Sparta, ale nikam nespěchá. Minulá sezona byla dlouhá, tým New Jersey se prokousal až do finále Stanley Cupu. Hokej mu prý neschází, užívá si volna a rodiny.

Za dva týdny by se chtěl dokonce vrátit do New Jersey. Věří, že listopad bude v jednáních o nové kolektivní smlouvě mezi NHL a hráčskými odbory zlomový. A že se nakonec začne hrát.

 „Hráči, ani majitelé určitě nechtějí stát celou sezonu. Situace je navíc jiná, než při poslední výluce před osmi lety. Z toho důvodu se budu připravovat v Americe, abych se aklimatizoval. Hrát jinam bych šel jedině tehdy, kdyby odpískali celou sezonu. Takže nejdřív v prosinci, v lednu,“ uzavřel Eliáš.

 Rozhovor s Patrikem Eliášem čtěte v pátečním deníku Sport

Témata: 
Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud